Sök
Sök
Det bästa av Australien
Sydney, Australien
Circular Quay, Sydney, Australien
Den verdensberømte Bondi Beach i Sydney
Tag en tur ad East Costal Walk fra Bondi Beach til Coogee
Blue Mountains, Sydney, Australien
Ayers Rock, Australien
Kings Canyon, Australien
Thorny Devil, Outback, Australien
Port Douglas, Australien
Få indblik i hvordan Kuku Yalanji aboriginerne lever med og af naturen. Der vil være mulighed for at samle skaldyr på stranden og fange fisk eller mudderkrabber ved hjælp af spyd
Få indblik i hvordan Kuku Yalanji aboriginerne lever med og af naturen. Der vil være mulighed for at samle skaldyr på stranden og fange fisk eller mudderkrabber ved hjælp af spyd
Det er muligt at både dykke og snorkle udfor Fitzroy Island
Nyd de mange vandreruter, smukke strande og fantastiske snorkling på paradisøen Fitzroy Island ved Great Barrier Reef
Nudey Beach, Fitzroy Island, Australien
Nyd de mange vandreruter, smukke strande og fantastiske snorkling på paradisøen Fitzroy Island ved Great Barrier Reef
Daintree National Park, Australien

Det bästa av Australien

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 30 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 14 dagar

Upplev magiska Sydney, vandra vid Uluru och Kings Canyon, lär dig att leva av naturen som en verklig aborigin och koppla av på en tropisk semesterö vid Stora Barriärrevet.

Vill du uppleva mycket på kort tid så har vi skräddarsytt ett förslag där du ser Australiens höjdpunkter under två spännande veckor. Du besöker Australiens största stad Sydney med gott om tid att utforska staden och omgivningen innan du flyger till Ayers Rock. Du har tre dagar med husbil att utforska Uluru, Kata Tjuta och Kings Canyon på. Vidare till Cairns där du fortsätter mot Port Douglas i husbil och har tre dagar att utforska Stora Barriärrevet och Dainntree regnskog. Från Port Douglas åker du på en utflykt till aboriginernas område, där du får lära dig hur de lever med och av naturen. Resan fortsätter till paradisön Fitzroy Island vid StoraBbarriärrevet, som är känd för sina många vandringsleder, vackra stränder och fantastiska snorkling. Här har du tre nätter för att njuta av naturen innan du beger dig tillbaka till Cairns och hem mot Skandinavien igen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Läs mer om Australien

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Australien sprider sig dock över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska resa.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Avresa från Skandinavien mot Sydney, Australien

Dag 2: Ankomst till Sydney

Ankomst till Sydney. Du tar dig själv till ditt hotell, där du tillbringar tre nätter.

Dag 3–4: Sydney

Du har de kommande dagarna på dig att utforska Sydney på egen hand.
Sydney är huvudstaden i New South Wales och Australiens största stad. Mer än fyra miljoner människor bor här, och att se staden är en förtrollande och fantastisk upplevelse.

Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney och är svårt att missa. Gå på en guidad tur här och få reda på hur detta arkitektoniska mirakel byggdes. I samma område ligger Harbour Bridge. Här finns ett litet museum där du kan lära dig mer om byggandet av bron. Du kan även gå upp för de 200 trappstegen till toppen och blicka ut över staden. De äventyrslystna kan även bestiga bron. Bredvid Operahuset ligger Royal Botanic Garden, där ivriga motionärer springer eller cyklar dagen lång. Ta gärna med en picknick och ät lunch i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och bron.


Dag 5: Flyg från Sydney till Ayers Rock – upphämtning av hyrbil

Du flyger idag från Sydney till Australiens röda hjärta och Ayers Rock. Här hämtar du upp din hyrbil och checkar in på ditt hotell i Ayers Rock. Den röda vildmarken är för många det “riktiga” Australien. Från Ayers Rock kan du besöka Uluru, Kata Tjuta och njuta av stjärnhimlen som här ute inte skyls av artificiellt ljus. Den stora höjdpunkten här är naturligtvis Uluru. 348 meter hög, 10 km i omkrets och miljoner år gammal. Som en ödslig jätte ligger Uluru mitt i den australiska öknen, endast omgiven av små låga buskar, grästuvor och röd sand. Ta en promenad runt berget och besök det lokala kulturcentret för att lära dig mer om varför denna plats är så helig för ursprungsbefolkningen. Se på solnedgången, och köp eventuellt till en middag under den enorma stjärnhimlen.

Dag 6: På roadtrip från Ayers Rock till Kings Canyon

Se soluppgången vid Uluru innan du beger dig mot Kings Canyon. Kings Canyon, även kallad Watarrka Gorge, skär sig genom landskapet som en miniatyrversion av Grand Canyon. Till skillnad från Grand Canyon är Watarrka mycket lättare att utforska och utsikten från klippkanten är helt fantastisk. Promenaden är verkligen värd besväret. Du bor en natt vid Kings Canyon.

Dag 7: Avlämning av hyrbil – flyg från Ayers Rock till Cairns och vidare till Port Douglas

Det är vanligt att flyga till Cairns på eftermiddagen, så du har gott om tid att ta dig från Kings Canyon till Ayers Rock. Om du inte har besökt det lokala kulturcentret är detta din chans. Innan flyget avgår mot den tropiska norra delen lämnar du bilen på flygplatsen. I Cairns finns en hyrbil redo för dig och du har tre nätter bokade på ett hotell i Port Douglas.

Dag 8: På upptäcktsfärd i och runt Port Douglas

Du har hela dagen på egen hand i Port Douglas för att utforska staden och de många vackra stränderna som ligger inom gångavstånd från ditt hotell. Eftersom du har bil finns det också möjlighet att utforska Daintree regnskog.

Dag 9: Utflykt till aboriginerna från Port Douglas

Du kommer att hämtas på ditt hotell och tillbringa morgonen tillsammans med en guide från den lokala aboriginstammen Kuku Yalanji. Turen ger en bra inblick i hur de lever med och av naturen. Det kommer att finnas möjlighet att samla skaldjur på stranden och fånga fisk eller krabbor med spjut. Turen avslutas i regnskogen där du kan svalka dig i en sötvattenkälla. Du kommer att lämnas tillbaka på ditt hotell runt middagstid och har resten av dagen på egen hand.

Dag 10: Port Douglas till Fitzroy Island

Du kör från Port Douglas till hamnen i Cairns, varifrån du tar färjan till Fitzroy Island, som ligger nära Stora Barriärrevet. Det är bara en kort båttur från Cairns, så du får större delen av dagen på ön.

Dag 11–12: Upplevelser och solsemestrar på Fitzroy Island

Dagarna är fria till att njuta av den tropiska ön. Du kan bland annat utforska Stora barriärrevet, koppla av på stranden, gå en promenad på ön eller njuta av det varma, klara vattnet. Även om ön inte ligger på själva korallrevet finns här ett fantastiskt djurliv och färgglada fiskar. Du kan ofta se både delfiner och sköldpaddor nära ön.

Dag 13: Från Fitzroy Island till Cairns och avresa från Cairns flygplats

Du lämnar Fitzroy Island med färjan till Cairns hamn, där din hyrbil väntar på dig. Härifrån åker du till flygplatsen, där du lämnar bilen och påbörjar din återresa till Skandinavien.

Dag 14: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Elva nätter på hotell


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 30 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flyg Sverige–Skandinavien - Sydney–Ayers Rock // Cairns–Skandinavien
  • 11 nätter på hotell
  • 3 dagars biluthyrning vid Ayers Rock inkl. alla försäkringar
  • 7 dagars bilhyra i Cairns
  • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
  • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: