14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 51 950:-
Vill du uppleva mycket på kort tid så har vi skräddarsytt ett förslag där du ser Australiens höjdpunkter under två spännande veckor. Du besöker Australiens största stad Sydney med gott om tid att utforska staden och omgivningen innan du flyger till Ayers Rock. Du har tre dagar med hyrbil att utforska Uluru, Kata Tjuta och Kings Canyon på. Vidare till Cairns där du fortsätter mot Port Douglas i hyrbil och har tre dagar att utforska Stora Barriärrevet och Daintree regnskog. Från Port Douglas åker du på en utflykt till aboriginernas område, där du får lära dig hur de lever med och av naturen. Resan fortsätter till paradisön Fitzroy Island vid Stora Barriärrevet, som är känd för sina många vandringsleder, vackra stränder och fantastiska snorkling. Här har du tre nätter för att njuta av naturen innan du beger dig tillbaka till Cairns och hem mot Skandinavien igen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Läs mer om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Australien sprider sig dock över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska resa.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Sydney, Australien
Dag 2: Ankomst till Sydney
Ankomst till Sydney. Du tar dig själv till ditt hotell, där du tillbringar tre nätter.
Dag 3–4: Sydney
Du har de kommande dagarna på dig att utforska Sydney på egen hand. Sydney är huvudstaden i New South Wales och Australiens största stad. Mer än fyra miljoner människor bor här, och att se staden är en förtrollande och fantastisk upplevelse. Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney och är svårt att missa. Gå på en guidad tur här och få reda på hur detta arkitektoniska mirakel byggdes. I samma område ligger Harbour Bridge. Här finns ett litet museum där du kan lära dig mer om byggandet av bron. Du kan även gå upp för de 200 trappstegen till toppen och blicka ut över staden. De äventyrslystna kan även bestiga bron. Bredvid Operahuset ligger Royal Botanic Garden, där ivriga motionärer springer eller cyklar dagen lång. Ta gärna med en picknick och ät lunch i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och bron.
Dag 5: Flyg från Sydney till Ayers Rock – upphämtning av hyrbil
Du flyger idag från Sydney till Australiens röda hjärta och Ayers Rock. Här hämtar du upp din hyrbil och sätter kursen mot Kungs Canyon. Här kan du uppleva och vandra i Watarrka-ravinen som skär sig genom landskapet - som en miniversion av Grand Canyon. Men till skillnad från Grand Canyon är Watarrka väsentligt lättare att utforska, och utsikten från klippkanten är helt fantastisk, och garanterat värd ansträngningen! Du övernattar en natt vid Kings Canyon.
Dag 6: På roadtrip från Kings Canyon till Ayers Rock
Njut av en vandring i morgonsolen i Kings Canyon innan turen går tillbaka till Ayers Rock, där du checkar in på ditt hotell. Den röda vildmarken är för många det “riktiga” Australien. Från Ayers Rock kan du besöka Uluru, Kata Tjuta och njuta av stjärnhimlen som här ute inte störs av artificiellt ljus. Den stora höjdpunkten här i mitten av Australien är naturligtvis Uluru. 348 meter hög, 10 km i omkrets och miljoner år gammal. Som en ödslig jätte ligger Uluru mitt i den australiska öknen, endast omgiven av små låga buskar, grästuvor och röd sand. Ta en promenad runt berget och besök det lokala kulturcentret för att lära dig mer om varför denna plats är så helig för ursprungsbefolkningen. Se på solnedgången, och köp eventuellt till en middag under den enorma stjärnhimlen.
Dag 7: Avlämning av hyrbil – flyg från Ayers Rock till Cairns och vidare till Port Douglas
Du hinner med soluppgången vid Uluru innan du tar dig till flygplatsen där du lämnar tillbaka din hyrbil och flyger mot den tropiska norra delen. I Cairns finns en hyrbil redo för dig och du har tre nätter bokade på ett hotell i Port Douglas.
Dag 8: På upptäcktsfärd i och runt Port Douglas
Du har hela dagen på egen hand i Port Douglas för att utforska staden och de många vackra stränderna som ligger inom gångavstånd från ditt hotell. Eftersom du har bil finns det också möjlighet att utforska Daintree regnskog.
Dag 9: Utflykt till aboriginerna från Port Douglas
Du kommer att hämtas på ditt hotell och tillbringa morgonen tillsammans med en guide från den lokala aboriginstammen Kuku Yalanji. Turen ger en bra inblick i hur de lever med och av naturen. Det kommer att finnas möjlighet att samla skaldjur på stranden och fånga fisk eller krabbor med spjut. Turen avslutas i regnskogen där du kan svalka dig i en sötvattenkälla. Du kommer att lämnas tillbaka på ditt hotell runt middagstid och har resten av dagen på egen hand.
Dag 10: Port Douglas till Fitzroy Island
Du kör från Port Douglas till hamnen i Cairns, varifrån du tar färjan till Fitzroy Island, som ligger nära Stora Barriärrevet. Det är bara en kort båttur från Cairns, så du får större delen av dagen på ön.
Dag 11–12: Upplevelser och solsemestrar på Fitzroy Island
Dagarna är fria till att njuta av den tropiska ön. Du kan bland annat utforska Stora barriärrevet, koppla av på stranden, gå en promenad på ön eller njuta av det varma, klara vattnet. Även om ön inte ligger på själva korallrevet finns här ett fantastiskt djurliv och färgglada fiskar. Du kan ofta se både delfiner och sköldpaddor nära ön.
Dag 13: Från Fitzroy Island till Cairns och avresa från Cairns flygplats
Du lämnar Fitzroy Island med färjan till Cairns hamn, där din hyrbil väntar på dig. Härifrån åker du till flygplatsen, där du lämnar bilen och påbörjar din återresa till Skandinavien.
Dag 14: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

3 övernattningar på hotell i Sydney
1 övernattning på hotell vid Kings Canyon
1 övernattning på hotell vid Ayers Rock
3 övernattningar på hotell i Port Douglas
3 övernattningar på resort på Fitzroy Island

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

september - november, mars - maj

Packlista

 • IInternationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Sydney / Sydney - Ayers Rock / Ayers Rock - Cairns / Cairns - Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar enligt program
 • 3 dagars bilhyra vid Ayers Rock inkl. kasko- och ansvarsförsäkring med 0 kr i självrisk. Försäkringsvillkor gäller - kontakta din reserådgivare för mer information.
 • 7 dagars bilhyra i Cairns inkl. kasko- och ansvarsförsäkring med 0 kr i självrisk. Försäkringsvillkor gäller - kontakta din reserådgivare för mer information.
 • Måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: