Sök
Sök
Pinnacles ørkenen, Australien
Roadtrip, Australien
Nature's Window i Kalbarri, Australien
Denham, Australien
Monkey Mia, Australien
Monkey Mia, Australien
Monkey Mia, Australien
Roadtrip, Australien
Shell Beach, Australien
Stromatoliter, Australien
Camping, Coral Bay, Australien
Manta rays, Australien
Carnarvon Space and Technology Museum, Australien
Camping, Australien
Hvalhaj ved Ningaloo Reef
I ekstase efter mødet med en hvalhaj
Roadtrip, Australien
Karijini, Australien
Karijini, Australien
Karijini, Australien
Margaret River, Australien
Margaret River, Australien
Vintur ved Margaret River

Husbilsäventyr i västra Australien

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 15 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 23 dagar

Västra Australien är för den äventyrlige. Här finns få turister, massor med äventyr, ett varierat djurliv, bra dykning och snorkling, fantastiskt vin, surfing och skön atmosfär.

Detta är ett reseförslag för dig som vill resa i västra Australien på egen hand. Efter två nätter i Perth åker du precis hur och vart du under de kommande 17 dagarna.

Från Perth kan du välja att resa norr uppför kusten via Pinnacles-öknen, Kalbarri nationalpark, som erbjuder en fantastisk utsikt från Nature's Window samt besöka Monkey Mias nyfikna delfiner och se valhajarna och mantarockor vid Ningaloorevet mellan april och juni. Härifrån kan du bege dig till nationalparken Karijini där du kan vandra i områdets många raviner och simma under vattenfallen. Från Karijini kan du fortsätta söderut genom vildmarken till Margaret River och njuta av utsökt vin, vandring och surfing. Har du tid över kan du fortsätta upp till Fremantle innan du lämnar tillbaka husbilen i Perth.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Läs mer om Australien

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Australien sprider sig dock över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska resa.

Manta rays, Australien

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Dag 2-5: Perth

Vi har bokat de första tre nätterna på ett centralt beläget hostel i Perth. Tillbringa dagarna med att utforska mysiga Perth med omnejd. Gör en utflykt till Fremantle eller ta en kryssning utmed Swan River. Vandra i Kings Park eller spana efter kluriga små quockas på Rottnest Island.

Dag 5- 21: Road trip

Efter några dagar i västra Australeiens största stad, plockar du upp din husbil och åker under de kommande 17 dagar precis dit du önskar.
Frihet är huvudtemat för denna resa – men vi hjälper gärna till med några förslag på spännande ställen att stanna på. Några av våra favoriter längs Australiens västkust:

Perth
Perth är Western Australias huvudstad och ligger på båda sidor av Swan River, cirka två mil från Indiska oceanen. Det är en mångkulturell stad, och därför hittar du kulinariska specialiteter från allt från Afghanistan till Vietnam. Åk på en dagsutflykt till Rockingham, där det är möjligt att bada med delfiner.

Pinnacles-öknen
Denna öken är mest känd för sin gula sand och kalkstensklippor. Dra på vandringskängorna och utforska detta fantastiska landskap till fots. Den bästa tiden att uppleva Pinnacles-öknen är strax efter soluppgången. Det finns även gott om känguruer i området.

Kalbarri
Kalbarri nationalpark har en riktigt outback-atmosfär, fantastisk natur, vilda kängurur och bra vandringsleder. Missa inte heller Murchison River Gorge, Nature’s Window och Z Bend.

Monkey Mia
Stanna till på vackra Shell Beach, se hajar och rockor vid Shark Bay och se världens äldsta levande organismer, så kallade stromatoliter. Du kan stanna vid Denham över natten, där du kan bada eller åka paddleboard i områdets laguner. Åk på en utflykt till de lokala aboriginerna, som berättar historier och där du får lära dig mer om deras kultur. Dessutom lär de dig hur man spelar didgeridoo och hur man lever i harmoni med naturen. På morgonen kan du komma nära områdets delfiner och paddla havskajak i Monkey Mia.

Coral Bay
Coral Bay ligger precis vid Ningaloorevet. Det är en mysig ort som endast består av några få campingplatser, några hus, ett mindre köpcenter, två dykcenter och ett par resorter. Naturen är vacker och stranden är stor med bra snorklingsmöjligheter. Höjdpunkten i området är att snorkla med mantarockor och valhajar (säsong mars till juli).

Exmouth
Från mars till juli kan du åka hit för att snorkla och se havets största fisk, valhajen. Du kan även gå på guidad tur i Cape Range nationalpark och se de eroderande sandstensklipporna, djupa ravinerna och den fem mil långa, orörda stranden. Ta en snorklingstur vid vackra Turquoise Bay eller njut av solnedgången från Vlamingh Head Lighthouse. Exmouth bjuder även på fantastisk dykning.

Karijini
I Karijini nationalpark får du se 2,5 miljarder år av evolution och 40 000 år av kultur. Här kan du vandra i de många kanjonerna, bada i vackra vattenhål, stå under vattenfall och utforska spännande klippor som Hancock Gorge, Weano Gorge, Handrail Pool, Dales Gorge, Circular Pool, Fortescue Falls, Fern Pool och många fler.

Margaret River
I området kring Margaret River hittar du massor av vingårdar, bra restauranger, trevliga kuststäder, vacker natur, vandringsleder och inte minst riktigt bra surfing.

Fremantle
Hamnstaden Fremantle är känd för sin avslappnade och trevliga stämning och orten bjuder även på vackra stränder, bra restauranger, gallerier, kaféer och en spännande marknad.


Dag 22: Hemresa

Efter sköna dagar och äventyr vid Australiens västkust är det så dags att återvända till Perth, lämna tillbaka husbilen och påbörja hemresan.

Dag 23: Hemkomst

Övernattningar:
Tre nätter på hostel i Perth
Sexton nätter i budgetcamper


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 15 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien–Perth t/r (inklusive bagage)
  • Tre nätter på hostel i Perth
  • 17 dagars husbilsuthyrning inkl. försäkring, extra förare och utrustning
  • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: