16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 52 450:-
Från 37 950:-
Australien är världens sjätte största land och även om det är ett västerländskt land skiljer det sig mycket från Sverige. Förutom den vackra och oförstörda naturen finner ni också ett helt unikt djurliv. Om ni åker under det svenska sommarhalvåret finns det gott om möjligheter att få se känguruer, saltvattenskrokodiler och knölvalar. Norra Australien är faktiskt bäst att besöka under vårt sommarhalvår. Vägarna är framkomliga, och dagarna är fina och torra.

Vill ni få inblick till en helt annan värld? Aboriginernas kultur anses av många vara världens äldsta kulturhistoria. Området kring Kakadu National Park anses vara en av de bästa platserna i hela Australien att se aboriginernas grottmålningar.

Från Australiens nordligaste stad Darwin går färden till Kakadu National Park och Arnhem Land. Landskapet här är som taget ur filmen Crocodile Dundee. I vattenhål och floder ligger krokodilerna på lur, de stora våtmarkerna lockar till sig ett rikt fågelliv och nätterna tillbringas i tält på campingplatser mitt i bushen. Kakadu National Park och Arnhem Land är rika på aboriginernas kultur och ni får höra sällsamma berättelser från er lokalguide under utflykterna.

Från Darwin och Kakadu går resan vidare till Sunshine Coast norr om Brisbane. Här bor ni fyra nätter i den mysiga staden Caloundra. Efter Sunshine Coast flyger ni till det tropiska norra Queensland. Här väntar ett annat av UNESCO:s världsarv; Daintree National Park och Cape Tribulation. Området här är helt unikt, eftersom det är en av få platser i världen där regnskogen når hela vägen till havet. Ni bor tre nätter i Cape Tribulation och kan utforska de vackra stränderna och regnskogen i er egen hyrbil. Ni måste naturligtvis också utforska världens största korallrev; Great Barrier Reef under en dagstur från Cairns. Turen görs i en mindre segelbåt och all snorklingsutrustning ingår.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Denna resa är idealisk för det svenska sommarhalvåret, när det är vinter i Australien. I norra delen av Australien är vintern lika med en torr period, och vägarna är därför framkomliga och vädret torrt och soligt. Det är fortfarande varmt och skönt, men inte alltför varmt, och luftfuktigheten är relativt låg. I det tropiska norra Queensland innebär torrperioden också att ni inte behöver oroa er för farliga brännmaneter när du snorklar eller badar.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Darwin i norra Australien.
Dag 2: Ankomst Darwin
Ni anländer till Darwin och checkar in på ert hotell. Ni har två nätter i Darwin.
Dag 3: Upplevelser i Darwin
Dagen är fri att utforska Australiens nordligaste stad, Darwin. Om ni är i Darwin på en torsdag, rekommenderar vi bestämt att ni besöker Mindil Beach, som ligger cirka 20 minuters promenad från centrum. Här hålls varje torsdag under vinterhalvåret (dvs. den australiska vintern) en stor marknad där man kan köpa allt mellan himmel och jord. Vid solnedgången öppnar stånden, inklusive många matstånd. Det är jättemysigt att köpa en curry och sätta sig på stranden för att njuta av solnedgången.
Dag 4: Kakadu National Park och Wildlife Cruise
Ni hämtar er hyrbil i Darwin och ställer kursen mot Kakadu National Park. På East Alligator River har en “Wildlife and Culture Cruise” bokats åt er, där ni kan se vilda saltvattenskrokodiler, massor av fågelarter, och lära er hur de lokala aborigine-stammarna jagar. Sedan kan ni fortsätta till Ubirr Complex, där ni kan se grottmålningar och ta en promenad. På Ubirr kan ni njuta av utsikten över hela våtmarksområdet, och se till att ni stannar för den spektakulära solnedgången. Härifrån går resan till staden Jabiru, där ni stannar i två nätter.
Dag 5: Utflykt med aborigine-guide i Arnhem Land
Idag går resan till det avlägsna Arnhem Land. Här berättar en lokal aborigine historien om sina förfäder genom grottmålningar – en verkligt unik och autentisk upplevelse som ni aldrig kommer att glömma. Ni kommer att hämtas på morgonen på er resort i Jabiru av er lokala guide. Härifrån fortsätter resan till Arnhem Land och norra Kakadu – områden som ni inte kan besöka på egen hand. Längs vägen kommer ni att se grottmålningar, vilda djur och områdets helt unika natur. Resan tar ungefär åtta timmar, är en gruppresa (upp till 20 personer) och äger rum i en 4x4, som ni behöver för att korsa floder och köra “off-road”. Ni kommer att lämnas av sent på eftermiddagen på er resort i Jabiru.
Dag 6: Kakadu National Park till Darwin och flyg till Sunshine Coast
Njut av förmiddagen i Kakadu innan ni beger dig till Darwin. Längs vägen finns det många möjligheter att se massor av vilda djur. I Darwin lämnar ni er hyrbil på flygplatsen och reser sent på eftermiddagen med flyg till Brisbane. Här hämtar ni en annan hyrbil och kör till Caloundra, där ni har fyra nätter i en lägenhet. Caloundra sägs vara ett av Australiens mysigaste samhällen och är perfekt beläget vid kusten med Hinterland och Glass Mountain i bakgrunden.
Dag 7: Snorkla med vilda knölvalar
Idag väntar en unik upplevelse, nämligen att komma tätt inpå knölvalar i deras naturliga miljö, det öppna havet. Ni tar er själva till Mooloolaba, som ligger en kort biltur från Caloundra, där båten väntar på er. Er instruktör kommer att informera er om säkerhet och se till att djuren inte blir stressade medan ni snorklar med dem i havet. All utrustning och alla tilltugg ingår. Turen tar cirka fyra timmar och slutar i Mooloolaba.
Dag 8: På egen hand på Sunshine Coast
Dagen är er att göra vad ni vill. Ni kan vandra i Hinterland eller koppla av vid stranden. Om ni gillar att dyka så finns det möjlighet att dyka vid vraket HMAS Brisbane eller vid Flinders Reef.
Dag 9: 4WD-tur längs Great Ocean Drive med kajaktur
Idag kör ni till Noosa när ni möter gruppen och er lokalguide. Härifrån går resan i 4WD längs Great Ocean Drive till platsen där ni ska paddla kajak. Här finns möjlighet att se delfiner medan ni paddlar runt i bukten. Denna sceniska rutt går via Double Island Point, Red Canyon, Cooloola Recreation Area och Great Sandy National Park. Utflykten går bortom allfartsvägarna och ni kommer få många av samma upplevelser som på Fraser Island – men med mycket färre turister. (L)
Dag 10: Flyg till Cairns och i egen hyrbil till Cape Tribulation
På morgonen sätter ni kursen mot Brisbane, där ni lämnar er hyrbil på flygplatsen och flyger till Cairns. Här hämtar ni en annan hyrbil och kör till Cape Tribulation. Turen går längs en av Australiens vackraste kuststräckor. Landskapet är bergigt och frodigt, och ju längre norrut ni kommer, desto tätare blir regnskogen. Ni kan stanna vid Port Douglas och The Wildlife Habitat. Här kan ni se den stora, utrotningshotade fågeln, kasuaren, som ofta kallas den farligaste fågeln i världen på grund av sina enorma klor. Vid Daintree River tar ni en färja, en ca 5-10 minuter båtresa, innan ni lägger an vid Cape Tribulation. Håll ett öga på krokodilerna som lurar precis under vattenytan i den sumpiga mangroveskogen. Dagens mål idag är Cape Tribulation, en av de få platser i världen där regnskogen går hela vägen ned till havet. Ni bor tre nätter i en mysig bungalow vid stranden.
Dag 11-12: Avkoppling vid Cape Tribulation
Ni har två hela dagar på er att njuta av områdets vackra stränder och uråldriga regnskog. Eftersom ni har en bil tillgänglig under hela vistelsen kan ni enkelt utforska området på egen hand.
Dag 13: Cape Tribulation till Cairns
Ni bestämmer själva när ni vill köra mot Cairns. Resan går samma väg tillbaka till Cairns, där ni lämnar er bil och checkar in på ert hotell i staden. Resten av dagen står till ert eget förfogande i Cairns. Cairns är Queenslands mest besökta stad och är utgångspunkt för en uppsjö av spännande naturupplevelser. Cairns har inte en fin strand och därför har man byggtt en stor bassäng med saltvatten, som är gratis för alla.
Dag 14: Snorkeltur på Great Barrier Reef
En utflykt till världens största korallrev, Great Barrier Reef, är ett måste när ni är i Cairns – och det är dit ni ska idag. Great Barrier Reef är en av de bästa platserna i världen för dykning och snorkling. Tusentals färgglada koraller och fiskar lever här, och även om man bara snorklar är upplevelsen obeskrivlig, eftersom revet ligger så nära ytan att man kan se både koraller och färgstarka fiskar. Ni åker med båten Ocean Free, som är en vacker segelbåt med max 25 gäster. Ni får ca 4,5 timmar på revet för att snorkla eller dyka (dykning kostar extra) innan båten sätter segel och tar er tillbaka till Cairns. (L)
Dag 15: Avresa Cairns
Idag går resan tillbaka till Skandinavien – om inte resan fortsätter mot nya äventyr i t.ex. Sydney eller med ett stopp i Asien på vägen hem.
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien efter ett härligt äventyr “down under”.

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i Darwin
2 övernattningar på resort i Kakadu
4 övernattningar på resort i Caloundra
3 övernattningar i bungalow i Cape Tribulation
2 övernattningar på resort i Cairns

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Ni kan boka denna resa med avresa den dag som passar er bäst.

maj - oktober

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Darwin / Darwin - Brisbane / Brisbane - Cairns / Cairns - Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar enligt program
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • 3 dagars bilhyra i Darwin inkl. kasko- och ansvarsförsäkring samt 0 kr i självrisk. Försäkringsvillkor gäller - kontakta din reserådgivare för mer information.
 • 5 dagars bilhyra i Brisbane inkl. kasko- och ansvarsförsäkring samt 0 kr i självrisk. Försäkringsvillkor gäller - kontakta din reserådgivare för mer information.
 • 4 dagars bilhyra i Cairns inkl. kasko- och ansvarsförsäkring samt 0 kr i självrisk. Försäkringsvillkor gäller - kontakta din reserådgivare för mer information.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Visum
 • Entré till nationalparker
 • Dykning under utflykten till Stora Barriärrevet

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: