Sök
Sök
I Arnhem Land vil en de lokale aboriginere genfortælle hans forfædres historie via hulemalerier og naturen - en helt igennem unik og autentisk oplevelse, som du aldrig vil glemme
På et cruise på East Alligator River kommer du til at opleve masser af wildlife og lære, hvordan de lokale aboriginer jager
Kakadu, Australien
På et cruise på East Alligator River kommer du til at opleve masser af wildlife og lære, hvordan de lokale aboriginer jager
Mindil, Markets, Darwin, Australien
Kakadu, Australien
Kakadu, Australien
I Arnhem Land vil en de lokale aboriginere genfortælle hans forfædres historie via hulemalerier og naturen - en helt igennem unik og autentisk oplevelse, som du aldrig vil glemme
I Arnhem Land vil en de lokale aboriginere genfortælle hans forfædres historie via hulemalerier og naturen - en helt igennem unik og autentisk oplevelse, som du aldrig vil glemme
Kakadu, Australien
Nyd den afslappede stemning på Sunshine Coast, hvor der også er mulighed for at surfe eller bare slappe af ved stranden
Kom helt tæt på de imponerende pukkelhvaler
Kom helt tæt på de imponerende pukkelhvaler
Tag på vandretur i Glass House Mountains
I 4WD langs Sunshine Coast. Undervejs kan du bl.a. nyde de øde strande, regnskov, se delfiner, skildpadder og hvaler
4WD tur langs Sunshine Coast
Tag på opdagelse i verdens ældste regnskov og nyd de smukke strande ved Cape Tribulation
Daintree National Park, Australien
Great Barrier Reef, Australien
Tag på sejltur ud til Great Barrier Reef
Great Barrier Reef, Australien
Great Barrier Reef.

Natur, kultur och strand i norra Australien

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 31 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 16 dagar

Upptäck norra Australien och häpna över hur mycket området har att erbjuda. Upptäck Kakadu nationalpark, upplev Arnhem Land med en aborigine, simma med knölvalar, utforska den fantastiska naturen i 4WD på Sunshine Coast, njut av de vackra stränderna och världens äldsta regnskog vid Cape Tribulation och snorkla på Great Barrier Reef.

Australien är världens sjätte största land, och även om det är ett västerländskt land, skiljer det sig mycket från Sverige. Förutom den vackra och oförstörda naturen, finner du också ett unikt djurliv. Om du åker under det svenska sommarhalvåret finns det gott om möjligheter att få se känguruer, saltvattenskrokodiler och knölvalar.

De flesta vill helst resa under vinterhalvåret, då det är sommar i Australien. Men detta sammanfaller inte alltid med vardagslivet, arbete och skola. Lyckligtvis är norra Australien faktiskt bäst att besöka under vårt sommarhalvår. Vägarna är framkomliga, och dagarna är fina och torra.

I själva verket är flygtiden till norra Australien inte mycket längre än flygtiden till Bali. En 16-dagars semester i Australien är inte alls omöjligt – det kräver bara att man planerar hemifrån, för att utnyttja tiden till fullo.

Vill du ge dina barn en inblick till en annan värld? Aboriginernas kultur anses av många vara världens äldsta kulturhistoria. Området kring Kakadu National Park anses vara en av de bästa platserna i hela Australien att se aboriginernas grottmålningar. Och djurlivet i den norra delen av Australien är helt fantastiskt! Kontakta en resekonsult för att få information om barnpriser.

Från Australiens nordligaste stad, Darwin, går färden till Kakadu National Park och Arnhem Land. Landskapet här är som taget ur Crocodile Dundee-filmen. I vattenhål och floder ligger krokodilerna på lur, de stora våtmarkerna lockar till sig ett rikt fågelliv, och nätterna tillbringas i tält på campingplatser, mitt i bushen. Denna del av resan görs i din egen hyrbil som ingår i paketet, så att du får ut det mesta av din tid här. Kakadu National Park och Arnhem Land är rika på aboriginernas kultur, som din lokala guide på utflykterna kommer att berätta mer om.

Från Darwin och Kakadu går resan vidare till Sunshine Coast, som ligger norr om Brisbane. Här kommer du att bo fyra nätter i den mysiga staden Caloundra, som har rykte om sig att vara en av Australiens mest avslappnade ställen, och en plats dit många australiensare åker för att koppla av. I juli kan du komma nära vilda knölvalar, en helt unik upplevelse som ingår i resan. Dessutom ingår även en 4WD-tur längs den vackra naturen vid Sunshine Coast, som i mycket liknar naturen på Fraser Island, men med färre turister.

Efter fem dagar på Sunshine Coast flyger du till det tropiska norra Queensland. Här väntar ett annat av Unescos underverk: Daintree National Park och Cape Tribulation. Området här är helt unikt, eftersom det är en av få platser i världen där regnskogen når hela vägen till havet. Du bor tre nätter i Cape Tribulation och kan fritt utforska de vackra stränderna och regnskogen i din egen hyrbil. Du måste naturligtvis också utforska världens största korallrev, Great Barrier Reef, på en dagstur från Cairns. Turen görs en mindre segelbåt och all snorklingsutrustning ingår.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Denna resa är idealisk för det svenska sommarhalvåret, när det är vinter i Australien. I norra delen av Australien är vintern lika med en torr period, och vägarna är därför framkomliga och vädret torrt och soligt. Det är fortfarande varmt och skönt, men inte alltför varmt, och luftfuktigheten är relativt låg. I det tropiska norra Queensland innebär torrperioden också att du inte behöver oroa dig för farliga brännmaneter när du snorklar eller badar.

Tag på opdagelse i verdens ældste regnskov og nyd de smukke strande ved Cape Tribulation

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Resa från Sverige till Australien

Dag 2: Ankomst Darwin
Du anländer till Darwin och checkar in på ditt hotell. Du har två nätter i Darwin.

Dag 3: Upplevelser i Darwin
Dagen är fri att utforska Australiens nordligaste stad, Darwin. Om du är i Darwin på en torsdag, rekommenderar vi bestämt att du besöker Mindil Beach, som ligger cirka 20 minuters promenad från centrum. Här hålls varje torsdag under vinterhalvåret (dvs. den australiska vintern) en stor marknad där man kan köpa allt mellan himmel och jord. Vid solnedgången öppnar stånden, inklusive många matstånd. Det är jättemysigt att köpa en curry och sätta sig på stranden för att njuta av solnedgången.

Dag 4: Kakadu National Park och Wildlife Cruise
Du hämtar din hyrbil i Darwin och ställer kursen mot Kakadu National Park. På East Alligator River, har en “Wildlife and Culture Cruise” bokats åt dig, där du kan se vilda saltvattenskrokodiler, massor av fågelarter, och lära dig hur de lokala aborigine-stammarna jagar. Sedan kan du fortsätta till Ubirr Complex, där du kan se grottmålningar och ta en promenad. På Ubirr kan du njuta av utsikten över hela våtmarksområdet, och se till att du stannar för den spektakulära solnedgången. Härifrån går resan till staden Jabiru, där du stannar i två nätter.

Dag 5: Aborigine-tur i Arnhem Land
Idag går resan till det avlägsna Arnhem Land. Här berättar en lokal aborigine historien om sina förfäder genom grottmålningar – en verkligt unik och autentisk upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Du kommer att hämtas på morgonen på din resort i Jabiru av din lokala guide. Härifrån fortsätter resan till Arnhem Land och norra Kakadu – områden som du inte kan besöka på egen hand. Längs vägen kommer du att se grottmålningar, vilda djur och områdets helt unika natur. Resan tar ungefär åtta timmar, är en gruppresa (upp till 20 personer) och äger rum i en 4x4, som ni behöver för att korsa floder och köra “off-road”. Du kommer att lämnas av sent på eftermiddagen på din resort i Jabiru.

Dag 6: Kakadu National Park till Darwin och flyg till Sunshine Coast
Njut av förmiddagen i Kakadu innan du beger dig till Darwin. Längs vägen finns det många möjligheter att se massor av vilda djur. I Darwin lämnar du din hyrbil på flygplatsen och reser sent på eftermiddagen med flyg till Brisbane. Här hämtar du en annan hyrbil och kör till Caloundra, där du har fyra nätter i en lägenhet. Caloundra sägs vara ett av Australiens mysigaste samhällen och är perfekt beläget vid kusten med Hinterland och Glass Mountain i bakgrunden.

Dag 7: Snorkla med vilda knölvalar
Idag väntar en unik upplevelse, nämligen att komma tätt inpå knölvalar i deras naturliga miljö, det öppna havet. Du tar dig själv till Mooloolaba, som ligger en kort biltur från Caloundra, där båten väntar på dig. Din instruktör kommer att informera dig om säkerhet och se till att djuren inte blir stressade medan du snorklar med dem i havet. All utrustning och alla tilltugg ingår. Turen tar cirka fyra timmar och slutar i Mooloolaba.

Dag 8: På egen hand på Sunshine Coast
Dagen är din att göra vad du vill. Du kan vandra i Hinterland eller koppla av vid stranden. Om du gillar att dyka så finns det möjlighet att dyka vid vraket HMAS Brisbane eller vid Flinders Reef.

Dag 9: 4WD-tur längs med Sunshine Coast
Du kommer att hämtas från din lägenhet i Caloundra i en 4x4 och resa med din lokala guide längs strandvägen till Rainbow Beach. Den natursköna vägen går via Double Island Point, Red Canyon, Cooloola Recreation Area och Great Sandy National Park. Längs vägen kan du njuta av öde stränder, regnskog, se delfiner, sköldpaddor och valar samt lära dig hur de lokala aboriginerna dekorerade sina bumeranger. Denna resa går “off the beaten track” och du kommer att få många av samma upplevelser som på Fraser Island – men med mycket färre turister. (F)

Dag 10: Flyg till Cairns och i egen hyrbil till Cape Tribulation
På morgonen sätter du kursen mot Brisbane, där du lämnar din hyrbil på flygplatsen och flyger till Cairns. Här hämtar du en annan hyrbil och kör till Cape Tribulation. Turen går längs en av Australiens vackraste kuststräckor. Landskapet är bergigt och frodigt, och ju längre norrut du kommer, desto tätare blir regnskogen. Du kan stanna vid Port Douglas och The Wildlife Habitat. Här kan du se den stora, utrotningshotade fågeln, kasuaren, som ofta kallas den farligaste fågeln i världen på grund av sina enorma klor. Vid Daintree River tar du en färja, en ca. 5-10 minuter båtresa, innan du lägger an vid Cape Tribulation. Håll ett öga på krokodilerna som lurar precis under vattenytan i den sumpiga mangroveskogen. Dagens mål idag är Cape Tribulation, en av de få platser i världen där regnskogen går hela vägen ned till havet. Du bor tre nätter i en mysig bungalow vid stranden.

Dag 11-12: Avkoppling vid Cape Tribulation
Du har två hela dagar på dig att njuta av områdets vackra stränder och uråldriga regnskog. Eftersom du har en bil tillgänglig under hela vistelsen kan du enkelt utforska området på egen hand.

Dag 13: Cape Tribulation till Cairns
Du bestämmer själv när du vill köra mot Cairns. Resan går samma väg tillbaka till Cairns, där du lämnar din bil och checkar in på ditt hotell i staden. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i Cairns. Cairns är Queenslands mest besökta stad och är utgångspunkt för en uppsjö av spännande naturupplevelser. Cairns har inte en fin strand, och därför har man skapat en stor lagun med saltvatten, som är gratis för alla.

Dag 14: Snorkeltur på Great Barrier Reef
En utflykt till världens största korallrev, Great Barrier Reef, är ett måste när du är i Cairns – och det är dit du ska idag. Great Barrier Reef är en av de bästa platserna i världen för dykning och snorkling. Tusentals färgglada koraller och fiskar lever här, och även om man bara snorklar är upplevelsen obeskrivlig, eftersom revet ligger så nära ytan att man kan se både koraller och färgstarka fiskar. Du seglar på båten Ocean Free, som är en vacker segelbåt med max 25 gäster. Du får ca 4,5 timmar på revet för att snorkla eller dyka (dykning kostar extra) innan båten sätter segel och tar dig tillbaka till Cairns. (F)

Dag 15: Avresa Cairns
Idag går resan tillbaka till Sverige – om inte resan fortsätter mot nya äventyr i t.ex. Sydney eller med ett stopp i Asien på vägen hem.

Dag 16: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige efter ett härligt äventyr “down under”.

Övernattningar:
13 nätter på hotell/lodge/resort

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 31 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljetter Sverige-Darwin/Darwin-Brisbane/Brisbane-Cairns/Cairns-Sverige
 • Flygplatsskatter
 • 2 nätter på hotell i Darwin
 • 3 dagars biluthyrning inkl. alla försäkringar
 • Wildlife Cruise på East Alligator River
 • 2 nätter på resort i Jaibiru
 • Aboriginetur till Arnhem Land
 • 4 nätter i lägenhet i Caloundra
 • Snorkling med knölvalar
 • 4WD-tur längs med Sunshine Coast
 • 4 dagars biluthyrning inkl. alla försäkringar
 • 3 nätter på resort i Cape Tribulation
 • 2 nätter på hotell i Cairns
 • Heldagsutflykt till Great Barrier Reef inkl. snorkling på båten Ocean Free
 • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

 • Nationalparksavgift
 • Dykning på dagsutflykten till Great Barrier Reef
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker
 • Fickpengar
 • Avbeställningsskydd med självrisk för bilhyrning
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: