16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 42 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Australien är världens sjätte största land och även om det är ett västerländskt land skiljer det sig mycket från Sverige. Förutom den vackra och oförstörda naturen finner du också ett helt unikt djurliv. Om du åker under det svenska sommarhalvåret finns det gott om möjligheter att få se känguruer, saltvattenskrokodiler och knölvalar. Norra Australien faktiskt bäst att besöka under vårt sommarhalvår. Vägarna är framkomliga, och dagarna är fina och torra.

Vill du få inblick till en helt annan värld? Aboriginernas kultur anses av många vara världens äldsta kulturhistoria. Området kring Kakadu National Park anses vara en av de bästa platserna i hela Australien att se aboriginernas grottmålningar.

Från Australiens nordligaste stad Darwin går färden till Kakadu National Park och Arnhem Land. Landskapet här är som taget ur filmen Crocodile Dundee. I vattenhål och floder ligger krokodilerna på lur, de stora våtmarkerna lockar till sig ett rikt fågelliv och nätterna tillbringas i tält på campingplatser mitt i bushen. Kakadu National Park och Arnhem Land är rika på aboriginernas kultur och du får höra sällsamma berättelser från din lokalguide under utflykterna.

Från Darwin och Kakadu går resan vidare till Sunshine Coast norr om Brisbane. Här bor du fyra nätter i den mysiga staden Caloundra. Efter Sunshine Coast flyger du till det tropiska norra Queensland. Här väntar ett annat av UNESCO:s världsarv; Daintree National Park och Cape Tribulation. Området här är helt unikt, eftersom det är en av få platser i världen där regnskogen når hela vägen till havet. Du bor tre nätter i Cape Tribulation och kan utforska de vackra stränderna och regnskogen i din egen hyrbil. Du måste naturligtvis också utforska världens största korallrev; Great Barrier Reef under en dagstur från Cairns. Turen görs en mindre segelbåt och all snorklingsutrustning ingår.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Denna resa är idealisk för det svenska sommarhalvåret, när det är vinter i Australien. I norra delen av Australien är vintern lika med en torr period, och vägarna är därför framkomliga och vädret torrt och soligt. Det är fortfarande varmt och skönt, men inte alltför varmt, och luftfuktigheten är relativt låg. I det tropiska norra Queensland innebär torrperioden också att du inte behöver oroa dig för farliga brännmaneter när du snorklar eller badar.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Darwin i norra Australien.
Dag 2: Ankomst Darwin
Du anländer till Darwin och checkar in på ditt hotell. Du har två nätter i Darwin.
Dag 3: Upplevelser i Darwin
Dagen är fri att utforska Australiens nordligaste stad, Darwin. Om du är i Darwin på en torsdag, rekommenderar vi bestämt att du besöker Mindil Beach, som ligger cirka 20 minuters promenad från centrum. Här hålls varje torsdag under vinterhalvåret (dvs. den australiska vintern) en stor marknad där man kan köpa allt mellan himmel och jord. Vid solnedgången öppnar stånden, inklusive många matstånd. Det är jättemysigt att köpa en curry och sätta sig på stranden för att njuta av solnedgången.
Dag 4: Kakadu National Park och Wildlife Cruise
Du hämtar din hyrbil i Darwin och ställer kursen mot Kakadu National Park. På East Alligator River, har en “Wildlife and Culture Cruise” bokats åt dig, där du kan se vilda saltvattenskrokodiler, massor av fågelarter, och lära dig hur de lokala aborigine-stammarna jagar. Sedan kan du fortsätta till Ubirr Complex, där du kan se grottmålningar och ta en promenad. På Ubirr kan du njuta av utsikten över hela våtmarksområdet, och se till att du stannar för den spektakulära solnedgången. Härifrån går resan till staden Jabiru, där du stannar i två nätter.
Dag 5: utflykt med aborigine-guide i Arnhem Land
Idag går resan till det avlägsna Arnhem Land. Här berättar en lokal aborigine historien om sina förfäder genom grottmålningar – en verkligt unik och autentisk upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Du kommer att hämtas på morgonen på din resort i Jabiru av din lokala guide. Härifrån fortsätter resan till Arnhem Land och norra Kakadu – områden som du inte kan besöka på egen hand. Längs vägen kommer du att se grottmålningar, vilda djur och områdets helt unika natur. Resan tar ungefär åtta timmar, är en gruppresa (upp till 20 personer) och äger rum i en 4x4, som ni behöver för att korsa floder och köra “off-road”. Du kommer att lämnas av sent på eftermiddagen på din resort i Jabiru.
Dag 6: Kakadu National Park till Darwin och flyg till Sunshine Coast
Njut av förmiddagen i Kakadu innan du beger dig till Darwin. Längs vägen finns det många möjligheter att se massor av vilda djur. I Darwin lämnar du din hyrbil på flygplatsen och reser sent på eftermiddagen med flyg till Brisbane. Här hämtar du en annan hyrbil och kör till Caloundra, där du har fyra nätter i en lägenhet. Caloundra sägs vara ett av Australiens mysigaste samhällen och är perfekt beläget vid kusten med Hinterland och Glass Mountain i bakgrunden.
Dag 7: Snorkla med vilda knölvalar
Idag väntar en unik upplevelse, nämligen att komma tätt inpå knölvalar i deras naturliga miljö, det öppna havet. Du tar dig själv till Mooloolaba, som ligger en kort biltur från Caloundra, där båten väntar på dig. Din instruktör kommer att informera dig om säkerhet och se till att djuren inte blir stressade medan du snorklar med dem i havet. All utrustning och alla tilltugg ingår. Turen tar cirka fyra timmar och slutar i Mooloolaba.
Dag 8: På egen hand på Sunshine Coast
Dagen är din att göra vad du vill. Du kan vandra i Hinterland eller koppla av vid stranden. Om du gillar att dyka så finns det möjlighet att dyka vid vraket HMAS Brisbane eller vid Flinders Reef.
Dag 9: 4WD-tur längs med Sunshine Coast
Du kommer att hämtas från din lägenhet i Caloundra i en 4x4 och resa med din lokala guide längs strandvägen till Rainbow Beach. Den natursköna vägen går via Double Island Point, Red Canyon, Cooloola Recreation Area och Great Sandy National Park. Längs vägen kan du njuta av öde stränder, regnskog, se delfiner, sköldpaddor och valar samt lära dig hur de lokala aboriginerna dekorerade sina bumeranger. Denna resa går “off the beaten track” och du kommer att få många av samma upplevelser som på Fraser Island – men med mycket färre turister. (L)
Dag 10: Flyg till Cairns och i egen hyrbil till Cape Tribulation
På morgonen sätter du kursen mot Brisbane, där du lämnar din hyrbil på flygplatsen och flyger till Cairns. Här hämtar du en annan hyrbil och kör till Cape Tribulation. Turen går längs en av Australiens vackraste kuststräckor. Landskapet är bergigt och frodigt, och ju längre norrut du kommer, desto tätare blir regnskogen. Du kan stanna vid Port Douglas och The Wildlife Habitat. Här kan du se den stora, utrotningshotade fågeln, kasuaren, som ofta kallas den farligaste fågeln i världen på grund av sina enorma klor. Vid Daintree River tar du en färja, en ca. 5-10 minuter båtresa, innan du lägger an vid Cape Tribulation. Håll ett öga på krokodilerna som lurar precis under vattenytan i den sumpiga mangroveskogen. Dagens mål idag är Cape Tribulation, en av de få platser i världen där regnskogen går hela vägen ned till havet. Du bor tre nätter i en mysig bungalow vid stranden.
Dag 11-12: Avkoppling vid Cape Tribulation
Du har två hela dagar på dig att njuta av områdets vackra stränder och uråldriga regnskog. Eftersom du har en bil tillgänglig under hela vistelsen kan du enkelt utforska området på egen hand.
Dag 13: Cape Tribulation till Cairns
Du bestämmer själv när du vill köra mot Cairns. Resan går samma väg tillbaka till Cairns, där du lämnar din bil och checkar in på ditt hotell i staden. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i Cairns. Cairns är Queenslands mest besökta stad och är utgångspunkt för en uppsjö av spännande naturupplevelser. Cairns har inte en fin strand och därför har man byggtt en stor bassäng med saltvatten, som är gratis för alla.
Dag 14: Snorkeltur på Great Barrier Reef
En utflykt till världens största korallrev, Great Barrier Reef, är ett måste när du är i Cairns – och det är dit du ska idag. Great Barrier Reef är en av de bästa platserna i världen för dykning och snorkling. Tusentals färgglada koraller och fiskar lever här, och även om man bara snorklar är upplevelsen obeskrivlig, eftersom revet ligger så nära ytan att man kan se både koraller och färgstarka fiskar. Du seglar på båten Ocean Free, som är en vacker segelbåt med max 25 gäster. Du får ca 4,5 timmar på revet för att snorkla eller dyka (dykning kostar extra) innan båten sätter segel och tar dig tillbaka till Cairns. (L)
Dag 15: Avresa Cairns
Idag går resan tillbaka till Skandinavien – om inte resan fortsätter mot nya äventyr i t.ex. Sydney eller med ett stopp i Asien på vägen hem.
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien efter ett härligt äventyr “down under”.

Övernattningar

Tretton nätter på hotell/lodge/resort

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

maj - oktober

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flygbiljetter Skandinavien-Darwin-Brisbane-Cairns-Skandinavien
 • 13 nätter på hotell/lodge/resort
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF