17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 79 950:-
Första stoppet är pulserande och vackra Sydney, kanske ett måste för var och en som besöker Australien. Det är enkelt att vara turist i Sydney med många av stadens sevärdheter inom gångavstånd från ditt centralt belägna hotell. Det är nära till Operahuset, Harbour Bridge och Sydneys vackra botaniska trädgård.

Redan efter fyra dagar startar så tågäventyren i Australien. Du stiger ombord på The Indian Pacific och förflyttar dig med stil och klass till Adelaide i South Australia. Färden tar 24 timmar med stopp och en utflykt i Broken Hill. Väl framme i Adelaide har du två nätter på hotell mitt i staden samt en tvådagarsutflykt till Kangaroo Island inkluderat. Har får du möjlighet att uppleva några av landets mest ikoniska djur i full frihet och du får även njuta av den spektakulära naturen på nära håll.

Från Adelaide så går färden vidare norrut när du kliver ombord på The Ghan, Australiens legendariska tågresa tvärs genom den enorma kontinenten från Adelaide till Darwin. Under resan har du egen kupé där du sover två nätter och på vägen passerar det omväxlande landskapet som denna del av landet är känt för. Från det frodiga landskapet i söder till den röda, torra öknen i de centrala delarna. Du anländer sedan i Darwin där du, som kronan på verket, besöker Kakadu Nationalpark och dess trolska natur här uppe i norr.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Läs mer om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
I dag påbörjar du resan mot Australien. Allt beroende på vilket flygbolag du väljer att resa med tar det ca 24-30 timmar. Då du dessutom flyger motsols landar du i Australien 2 dagar senare. Vill du, och det rekommenderar vi faktiskt, kan du göra ett stopp på vägen för en bensträckare eller ett längre stopp för att föra en resa i resan.
Dag 2: Ankomst till Sydney
I dag ankommer du till Sydney, efter du har hämtat ditt bagage beger du dig till ditt hotell som ligger centralt inne i Sydney. Nu kan du antingen vila lite eller ge dig ut för att utforska staden en smula på egen hand.
Dag 3-5: Sydney på egen hand
Du har de nästa tre dagarna helt orörda och kan utforska Sydney precis som du vill och du kommer inte ha tråkigt en sekund! Vill du att vi bokar några utflykter åt dig säg bara till så ordnar vi det. Sydney är fullt av sevärdigheter och upplevelser. Allt från det nästan obligatoriska operahuset till Harbour Bridge. Ta bussen till Bondi Beach och testa på att surfa eller gå Coastal Walk mellan Bondi och Coogee eller bara strosa runt i hamnen med en god kopp kaffe i handen. Möjligheterna är nästan oändliga!
Dag 6: Avresa med Indian Pacific
Så är det dags att ta farväl av underbara Sydney för att bege sig iväg på första tågetappen på denna resa. Du kliver ombord Indian Pacific för att åka mellan Sydney och Adelaide. Hela tåglinjen sträcker sig faktiskt hela vägen till Perth i väst. Själva tåget är 700 meter långt och det behövs två lokomotiv för att orka dra de 30 vagnarna – en imponerande syn! Tåget lämnar perrongen på eftermiddagen så det finns tid för en kopp kaffe och en upptäcktsfärd på tåget innan din trerättersmiddag serveras. Efteråt kan du vila lite i loungen eller bara dra dig tillbaka till din kupé och njuta av färden. (M)
Dag 7: Ankomst till Adelaide
Upp med rullgardinen och starta dagen med att kika ut och njuta av den vackra, australiensiska naturen. Queen Adelaide Restaurant serverar en läcker frukost och du kan förbereda dig inför en kort utflykt när ni stannar vid den lilla staden Broken Hill längst västerut i staden New South Wales. Broken Hill är en liten gruvstad och i området finns några av världens största fyndigheter av zink, bly och silver. Under stoppet finns två olika utflykter att välja på. Sedan fortsätter färden till Adelaide med ankomst dit ca 15.00. Du beger dig till ditt hotell och har sedan resten av dagen och kvällen på egen hand. Passa på att gå till Rundle Mall där det finns fina butiker och restauranger så du får uppleva lite av Adelaide innan det är dags för nya äventyr i morgon. (F,L)
Dag 8: Utflykt till Kangaroo Island
Tidig morgon då du skall iväg på en tvådagarsutflykt söderut till Kangaroo Island. Du är del av en mindre grupp och har en engelsktalande guide med. Nu får du möjlighet att uppleva otroligt vacker natur och inte minst det imponerande djurlivet som Australien är känt för. Kangaroo Island är ett litet paradis för natur- och djurälskare. Under utflykten besöker du Seal Bay med sina solande sälar på den vackra stranden, Remarkable Rocks och Flinders Chase Nationalpark. Du övernattar på Sorrento's på Kangaroo Island. (L)
Dag 9: Från Kangaroo Island till Adelaide
Dagen fortsätter runt på Kangaroo Island, till bland annat en guidad rundvisning på Emu Ridge Eucalyptus Distillery och Clifford’s Honey Farm, samt vingård med vinprovning på False Cape Wines. Efter ännu en lång och skön dag på vackra Kangaroo Island, sätter du sen kursen tillbaka till Adelaide där du släpps av på ditt hotell. (F,(L)
Dag 10: Avresa med The Ghan
I dag stiger du ombord igen på ett legendariskt tåg för att göra en legendarisk tågresa. Du åker med The Ghan som tar dig från Adelaide till Alice Springs. Den fullständiga resan med The Ghan går hela vägen från Adelaide till Darwin men många väljer att kliva av halvvägs för att utforska den unika miljön och Australiens berömda outback utanför Alice Springs. Tåget går vid lunchtid och när du kommit på plats i din kabin kan du bege dig till Queen Adelaide Restaurant där lunchen serveras. Koppla av i din tågkupé och njut av utsikten med Flinders Range som försvinner i horisonten. Och när det blir dags för Afternoon Tea kan du umgås med dina medresenärer i loungen. En trerättersmiddag servers i restaurangen och du kan sedan fortsätta till loungen med nyfunna vänner eller om du föredrar en lugn kväll återvända till din kupé. (L,M)
Dag 11: The Ghan och ett kort stopp i Alice Springs
På din resa med legendariska The Ghan görs ett kortare uppehåll i Australiens mest avlägsna stad – Alice Springs. Du har ett par timmar att strosa runt och se de största sevärdheterna innan det är dags att kliva ombord tåget igen och fortsätta resan mot Darwin. (F,L,M)
Dag 12: Ankomst till Darwin
Tidig morgon ankommer du så med The Ghan till Darwin. Du beger dig själv till ditt centralt belägna hotell och har resten av kvällen på egen hand. (F,L)
Dag 13: Darwin på egen hand
Du har i dag tillfälle att utforska Darwin helt i ditt eget tempo. Och även om staden inte kan mäta sig i storlek med storstäder som Sydney finns här massor att se och göra. Staden bågnar av mysiga caféer, moderna muséer och gallerier som har fantastiska utställningar med lokala aboriginekonstnärer. Du kan också besöka Mindil Beach Sunset Market, lära dig allt om de flygande läkarna på Royal Flying Doctor Service Tourist Facility eller strosa utmed Darwins hamnpromenad. (F)
Dag 14: Utflykt till Kakadu Nationalpark
I dag gör du en utflykt till ett av norra Australiens stora dragplåster; Kakadu Nationalpark. Parken är ungefär 6 gånger så stort som Gotland och här kan man se tusenåriga klippmålningar gjorda av landets ursprungsbefolkning aboriginerna, vacker natur och ett rikt naturliv. På eftermiddagen gör du en Yellow Water Billlabong Cruise där du spanar efter saltvattenkrokodiler. Vill du kan du boka till en 50-minuters flygtur för att se hela parken i sin storhet. Du övernattar på ett hotell i den lilla staden Jabiru mitt ute i Kakadu (F,L,M)
Dag 15: Tillbaka till Darwin
Efter en god natts sömn har du ännu tid att fortsätta utforska Kakadu Nationalpark på. Efter dagens program beger du dig tillsammans med resten av gruppen tillbaka till Darwin dit du ankommer sen eftermiddag. Du tar dig själv tillbaka till ditt hotell. (L)
Dag 16: Hemresa från Darwin
Det är så dags att säga ”vi ses igen” till fantastiska Australien och ta ut kursen mot Skandinavien igen. (F)
Dag 17: Ankomst till Skandinavien
Du landar igen i Skandinavien efter en skön resa i Australien.

Övernattningar

4 övernattningar på hotell i Sydney
1 övernattning på Indian Pacific i Gold Service Twin Cabin
3 övernattningar på hotell i Adelaide
1 övernattning på hotell på Kangaroo Island
2 övernattningar på The Ghan Gold service Twin Cabin
3 övernattningar på hotell i Darwin
1 övernattning på hotell i Kakadu Nationalpark

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Denna resa skräddarsys som en individuell paketresa men under utflykterna är du del av en mindre grupp med engelsktalande lokalguide

september - november, mars - maj

Packlista

 • Kläder för väder
 • Något snyggt och bekvämt för middagarna på tåget
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Sydney//Darwin - Skandinavien
 • 11 nätter på hotell i dubbelrum
 • 3 nätter på tåg i dubbelkupé
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: