Sök
Sök
Sydney, surf & sand
Sydney, Australien
Sydney, Operahouse, Australia
Den verdensberømte Bondi Beach i Sydney
Sydney, Australien
Mojo Surf, Australien
Surfing, Australien
Smuk solnedgang over stranden i Byron Bay
Besøg Cape Byron Lighthouse i Byron Bay - det østligste punkt på det australske fastland.
Fraser Island, Australien
Udsigten fra Indian Head på Fraser Island, Australien
Lake Wabby, Fraser Island, Australien
Lake McKenzie på Fraser Island, Australien
Australien, Kroombit Cattle Station
Whitsundays Islands, Australien
Whitehaven Beach, Whitsundays Islands, Australien
Whitehaven Beach, Australien
Great Barrier Reef, Australien
Lagunen og lystbådehavnen i det centrale Cairns

Sydney, surf och sand

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 30 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 22 dagar

Upplev den legendariska australiska östkusten från Sydney till Cairns tillsammans med andra ungdmar från hela världen. Transport, guide och övernattningar är inkluderade.

Denna gruppresa längs Australiens östkust ger dig chansen att utmana dig själv medan du upplever alla höjdpunkter längs med kusten och får nya vänner för livet!

Få en riktig adrenalinkick när du för första gången lyckas stå upp på en surfbräda och surfa en läcker våg. Upplev livet i den hårda australiska outbacken, utforska östkustsklassiker som sandön Fraser Island och ta en segeltur på en yacht runt de vackra Whitsunday-öarna. Längs vägen kommer det också att finnas gott om möjligheter att koppla av på de mest utsökta stränderna.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Australien sprider sig dock över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien till Sydney

Avresa från Skandinavien till Sydney.

Dag 2-3: Sydney

Efter ankomsten till Sydney tar du dig till ditt hostel i centrum. Sedan har du två dagar på dig att utforska staden på egen hand.

Dag 4: Sydney till Barrington Tops

Idag börjar ett 16-dagars/15-nätters upplevelseäventyr längs med Australiens legendariska östkust. Och vad bättre sätt att lära känna gruppens andra deltagare på än att gå på vinprovning i legendariska Hunter Valley. Därefter går färden till Barrington Tops National Park, där vi övernattar. Det är möjligt att åka gummidäck nedför Barrington River. ([M])

Dag 5: Barrington Tops till Surf Camp

På förmiddagen går resan till surfcampen på Coffs Coast, som omfattar 90 km stränder, vilket gör den till en av de bästa platserna i Australien för att lära sig att surfa. Om du väljer att beställa en surflektion för att lära dig att “hang 10” kan du göra det denna eftermiddag. Om du föredrar att vara åskådare till andras surfingförsök, kan du koppla av på övernattningsstället vid stranden eller ta en promenad längs med stranden. ([F],[M])

Dag 6: Surf Camp till River Camp

Idag kommer du att hoppa i en kajak för att utforska Solitary Island Marine Park. Målet är ett läger vid floden, där vi övernattar. Längs vägen finns det många möjligheter att se massor av vilda djur. Vi kan fånga fisk och krabbor som lagas till kvällsmat. ([F],[M])

Dag 7: River Camp till Byron Bay

Resan går idag till Byron Bay. Längs vägen stannar vi i den mysiga staden Yamba och tar en simtur i Angourie Blue Pool. ([F])

Dag 8: Byron Bay

Du har hela dagen på dig att utforska Byron, slappna av vid stranden, förbättra din surfkompetens, hyra en havskajak eller åka till den berömda hippiebyn Nimbin.

Dag 9: Byron Bay till Rainbow Beach

Resan fortsätter norrut till Rainbow Beach, där guiden tar dig igenom Headland National Park. På eftermiddagen kör vi vidare mot Rainbow Beach, porten till världsarvsområdet Fraser Island. ([M])

Dag 10-11: Fraser Island

Välkommen till världsarvsområdet Fraser Island. Ditt äventyr på den berömda ön börjar på morgonen, när du plockas upp på Rainbow Beach. Färjan tar 10 minuter till den väntande 4x4-bilen. Under de kommande två dagarna kommer du att kunna se dingos i sin naturliga miljö, simma i kristallklara sötvattenssjöar och utforska öns unika platser. En klar kväll kan du se miljontals stjärnor på den svarta himlen, och kanske du kan upptäcka de fem stjärnorna i Southern Cross (Sydkorset), som avbildas på den australiska flaggan. Sent på eftermiddagen dag 10 kommer du tillbaka till Rainbow Beach. (dag 9: ([L],[M]) dag 10: ([F],[L],[M])

Dag 12: Rainbow Beach

Dagen börjar med en resa till Tin Can Bay, där du får chansen att uppleva vilda delfiner i det fria. Resten av dagen har du för dig själv i Rainbow Beach.

Dag 13: Rainbow Beach till Cattle station

Från Rainbow Beach kör vi ut i den ändlösa outbacken. Målet är en cattle station, en gigantisk boskapsgård där vi välkomnas av gårdens ägare. De kommer att visa gården innan du sätter dig framför lägerelden för en traditionell “lägermiddag”. Ikväll kan du välja att sova i en swag, som är en traditionell aussie sovsäck, eller i en stuga på gården. ([M])

Dag 14: Outback cattle station

Du väcks av fågelkvitter, lägereldens knastrande och med lukten av frukost i näsborrarna. Du har hela förmiddagen på dig att hjälpa till med utfodring av djuren eller att utforska outbacken på häst. På eftermiddagen reser vi med nattåg till Airlie Beach. ([F])

Dag 15: Outback till Airlie Beach och Whitsunday Islands

Idag kommer vi till Airlie Beach, som är porten till Whitsunday-öarna. Airlie Beach är en av de livligaste städerna på östkusten och erbjuder underhållning av alla de slag. Här tar vi en dagsseglats runt de storslagna Whitsunday-öarna. Du kan till exempel välja att sola dig i nätet i fören av katamaranen, medan det klarblå vattnet bryts mot sidorna av båten och du sakta glider förbi öarna. På förmiddagen kommer vi i land på Whitsunday-öarnas fascinerande 7 km långa White Haven Beach, där du kan snorkla, simma eller koppla av i den fina kiselsanden. Vi är tillbaka i Airlie Beach sent på eftermiddagen, och om du inte fortfarande har sjögång i benen kan du kolla in nattlivet. ([L])

Dag 16: Airlie Beach till Magnetic Island

Du följer kusten till Magnetic Island. 70 % av ön är nationalpark, så det finns gott om vilda djur, vacker natur och läckra stränder. Din guide tar dig med på en vandring till den högsta nivån på ön och kommer att berätta allt om öns historia och dess djur.

Dag 17: Magnetic Island

Du har hela dagen på dig att koppla av vid stranden, hoppa i poolen eller utforska ön.

Dag 18: Magnetic Island till Aboriginal Camp

Idag reser vi till Tully Gorge National Park. Här väntar en äkta aborigine-upplevelse med traditionell mat, berättelser och utbildning om lokala aboriginer, vandring, vattenfall, vilda djur och mycket mer. ([M)

Dag 19: Aboriginal Camp till Cairns

Förmiddagen tillbringas med undervisning om aboriginernas kultur innan vi kör till Cairns. Hit kommer vi sent på eftermiddagen. Resan slutar i Cairns, varefter du är på egen hand. ([F])

Dag 20: Cairns

Cairns är knutpunkten för resor till Great Barrier Reef. Revet är ett av världens sju naturliga underverk, och är jordens största sammanhängande korallrev. Och det är den enda levande organism som kan ses från rymden. Skönheten av detta magnifika naturområde kommer du att minnas i många år.
Om du inte är sugen på äventyr i vatten kan du istället välja att se det hela från ovan, närmare sagt en varmluftsballong. Det är en helt unik upplevelse att sakta stiga till väders i gryningen och stilla sväva med vinden, och från luften se och höra dagen börja.
Oavsett vad du har lust med, kommer din guide vara glad att hjälpa dig att hitta rätt resa mot en separat avgift. Vid slutet av dagen träffas alla i gruppen för en avslutningsmiddag.


Dag 21: Avresa från Cairns

Idag går resan från Cairns till Skandinavien.

Dag 22: Ankomst till Skandinavien

Välkommen tillbaka till Skandinavien med ryggsäcken fylld med fantastiska upplevelser och en önskan att åka tillbaka till Australien så snart som möjligt.


Övernattningar:
Sexton nätter på hostel i flerbäddsrum
En natt på tåg
Två nätter i tält
En natt på en boskapsstation

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Högst 15 kg bagage får tas med på resan. Ryggsäck eller mjuk väska.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 30 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Max. 20 deltagare

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien-Sydney//Cairns-Skandinavien
  • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
  • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: