22 dagar
Inklusive flyg och bagage
Nya priser på väg
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Denna gruppresa längs Australiens östkust ger dig chansen att utmana dig själv medan du upplever alla höjdpunkter längs med kusten och får nya vänner för livet!

Få en riktig adrenalinkick när du för första gången lyckas stå upp på en surfbräda och surfa en läcker våg. Upplev livet i den hårda australiska outbacken, utforska östkustsklassiker som sandön Fraser Island och ta en segeltur på en yacht runt de vackra Whitsunday-öarna. Längs vägen kommer det också att finnas gott om möjligheter att koppla av på de mest utsökta stränderna.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Australien sprider sig dock över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien till Sydney
Avresa från Skandinavien till Sydney.
Dag 2-3: Sydney
Efter ankomsten till Sydney tar du dig till ditt hostel i centrum. Sedan har du två dagar på dig att utforska staden på egen hand.
Dag 4: Sydney till Barrington Tops
Idag börjar ett 16-dagars/15-nätters upplevelseäventyr längs med Australiens legendariska östkust. Och vad bättre sätt att lära känna gruppens andra deltagare på än att gå på vinprovning i legendariska Hunter Valley. Därefter går färden till Barrington Tops National Park, där vi övernattar. Det är möjligt att åka gummidäck nedför Barrington River. (M)
Dag 5: Barrington Tops till Surf Camp
På förmiddagen går resan till surfcampen på Coffs Coast, som omfattar 90 km stränder, vilket gör den till en av de bästa platserna i Australien för att lära sig att surfa. Om du väljer att beställa en surflektion för att lära dig att “hang 10” kan du göra det denna eftermiddag. Om du föredrar att vara åskådare till andras surfingförsök, kan du koppla av på övernattningsstället vid stranden eller ta en promenad längs med stranden. (F,M)
Dag 6: Surf Camp till River Camp
Idag kommer du att hoppa i en kajak för att utforska Solitary Island Marine Park. Målet är ett läger vid floden, där vi övernattar. Längs vägen finns det många möjligheter att se massor av vilda djur. Vi kan fånga fisk och krabbor som lagas till kvällsmat. (F,M)
Dag 7: River Camp till Byron Bay
Resan går idag till Byron Bay. Längs vägen stannar vi i den mysiga staden Yamba och tar en simtur i Angourie Blue Pool. (F)
Dag 8: Byron Bay
Du har hela dagen på dig att utforska Byron, slappna av vid stranden, förbättra din surfkompetens, hyra en havskajak eller åka till den berömda hippiebyn Nimbin.
Dag 9: Byron Bay till Rainbow Beach
Resan fortsätter norrut till Rainbow Beach, där guiden tar dig igenom Headland National Park. På eftermiddagen kör vi vidare mot Rainbow Beach, porten till världsarvsområdet Fraser Island. (M)
Dag 10-11: Fraser Island
Välkommen till världsarvsområdet Fraser Island. Ditt äventyr på den berömda ön börjar på morgonen, när du plockas upp på Rainbow Beach. Färjan tar 10 minuter till den väntande 4x4-bilen. Under de kommande två dagarna kommer du att kunna se dingos i sin naturliga miljö, simma i kristallklara sötvattenssjöar och utforska öns unika platser. En klar kväll kan du se miljontals stjärnor på den svarta himlen, och kanske du kan upptäcka de fem stjärnorna i Southern Cross (Sydkorset), som avbildas på den australiska flaggan. Sent på eftermiddagen dag 10 kommer du tillbaka till Rainbow Beach. (dag 9: (L,M) dag 10: (F,L,M)
Dag 12: Rainbow Beach
Dagen börjar med en resa till Tin Can Bay, där du får chansen att uppleva vilda delfiner i det fria. Resten av dagen har du för dig själv i Rainbow Beach.
Dag 13: Rainbow Beach till Cattle station
Från Rainbow Beach kör vi ut i den ändlösa outbacken. Målet är en cattle station, en gigantisk boskapsgård där vi välkomnas av gårdens ägare. De kommer att visa gården innan du sätter dig framför lägerelden för en traditionell “lägermiddag”. Ikväll kan du välja att sova i en swag, som är en traditionell aussie sovsäck, eller i en stuga på gården. (M)
Dag 14: Outback cattle station
Du väcks av fågelkvitter, lägereldens knastrande och med lukten av frukost i näsborrarna. Du har hela förmiddagen på dig att hjälpa till med utfodring av djuren eller att utforska outbacken på häst. På eftermiddagen reser vi med nattåg till Airlie Beach. (F)
Dag 15: Outback till Airlie Beach och Whitsunday Islands
Idag kommer vi till Airlie Beach, som är porten till Whitsunday-öarna. Airlie Beach är en av de livligaste städerna på östkusten och erbjuder underhållning av alla de slag. Här tar vi en dagsseglats runt de storslagna Whitsunday-öarna. Du kan till exempel välja att sola dig i nätet i fören av katamaranen, medan det klarblå vattnet bryts mot sidorna av båten och du sakta glider förbi öarna. På förmiddagen kommer vi i land på Whitsunday-öarnas fascinerande 7 km långa White Haven Beach, där du kan snorkla, simma eller koppla av i den fina kiselsanden. Vi är tillbaka i Airlie Beach sent på eftermiddagen, och om du inte fortfarande har sjögång i benen kan du kolla in nattlivet. (L)
Dag 16: Airlie Beach till Magnetic Island
Du följer kusten till Magnetic Island. 70 % av ön är nationalpark, så det finns gott om vilda djur, vacker natur och läckra stränder. Din guide tar dig med på en vandring till den högsta nivån på ön och kommer att berätta allt om öns historia och dess djur.
Dag 17: Magnetic Island
Du har hela dagen på dig att koppla av vid stranden, hoppa i poolen eller utforska ön.
Dag 18: Magnetic Island till Aboriginal Camp
Idag reser vi till Tully Gorge National Park. Här väntar en äkta aborigine-upplevelse med traditionell mat, berättelser och utbildning om lokala aboriginer, vandring, vattenfall, vilda djur och mycket mer. ([M)
Dag 19: Aboriginal Camp till Cairns
Förmiddagen tillbringas med undervisning om aboriginernas kultur innan vi kör till Cairns. Hit kommer vi sent på eftermiddagen. Resan slutar i Cairns, varefter du är på egen hand. (F)
Dag 20: Cairns
Cairns är knutpunkten för resor till Great Barrier Reef. Revet är ett av världens sju naturliga underverk, och är jordens största sammanhängande korallrev. Och det är den enda levande organism som kan ses från rymden. Skönheten av detta magnifika naturområde kommer du att minnas i många år. Om du inte är sugen på äventyr i vatten kan du istället välja att se det hela från ovan, närmare sagt en varmluftsballong. Det är en helt unik upplevelse att sakta stiga till väders i gryningen och stilla sväva med vinden, och från luften se och höra dagen börja. Oavsett vad du har lust med, kommer din guide vara glad att hjälpa dig att hitta rätt resa mot en separat avgift. Vid slutet av dagen träffas alla i gruppen för en avslutningsmiddag.
Dag 21: Avresa från Cairns
Idag går resan från Cairns till Skandinavien.
Dag 22: Ankomst till Skandinavien
Välkommen tillbaka till Skandinavien med ryggsäcken fylld med fantastiska upplevelser och en önskan att åka tillbaka till Australien så snart som möjligt.

Övernattningar

Sexton nätter på hostel i flerbäddsrum
En natt på tåg
Två nätter i tält
En natt på en boskapsstation

Kommentarer

Högst 15 kg bagage får tas med på resan. Ryggsäck eller mjuk väska.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Avresa en gång per månad. Lyssna med oss på Winberg Travel för exakta datum.

Gruppstorlek

Max. 20 deltagare

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Sydney//Cairns-Skandinavien
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF