30 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 450:-
Följ med på ett vilt backpackeräventyr längs Australiens östkust. Resan börjar med fem dagar i Sydney på ett läckert hostel med utsikt över Sydneys hamn och operahuset. Härefter väntar en fem dagar lång surfvistelse vid Spot X - en unik surfingupplevelse med surfundervisning, yoga och troligtvis en strandfest eller två. Surfvistelsen avslutas vid Byron Bay, varefter du har 14 dagar med busspass till Cairns i norra Queensland. Busspasset är giltigt i 90 dagar, så du kan enkelt förlänga den här delen av resan. I Cairns bor du på hostel och har en dagsutflykt inkluderas till det stora barriärrevet, där du har möjlighet att snorkla bland färggranna koraller och tropiska fiskar.
Från Cairns flyger du sen tillbaka till Skandinavien, om du inte väljer att förlänga din resa i Australien eller fortsätter resan vidare till exempelvis Stilla Havet, Nya Zeeland eller Asien. Kontakta din reserådgivare för att höra mer om dina möjligheter för att skräddarsy din resa.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Bästa reseperiod

De flesta skandinaver besöker Australien under den svenska vintern, vilket är sommarmånaderna i Australien, för att njuta av den härliga sommaren i de sydligt belägna delstaterna Victoria, New South Wales och Western Australias sydvästra hörn. Men detta är samtidigt den period då australienarna själva har semester. Skolornas sommarlov i Australien går från början av december till slutet av januari, så du ska vara uppmärksam på att det är både fler lokala och internationella turister under den här perioden. Det betyder också att det är en bra idé att förhandsboka övernattningar, utflykter, bussar och tåg, samt hyrbil och husbil. I denna perioden är det regnperiod med hög luftfuktighet i delstaterna Queensland och Northern Territory.

Väljer du däremot att resa till Australien under den svenska sommaren, som är vintermånaderna i Australien, kan du förvänta dig låga temperaturer och massor av solsken i de södra regionerna, medan det är varmare väder och lite regn norrut i Queensland och Norhtern Territory.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien till Sydney
Avresa från Skandinavien till Sydney. Längs vägen finns det möjlighet till mellanlandning eller längre stopp. Prata med din reserådigvare om dina möjligheter.
Dag 2-3: Ankomst till Sydney
Efter ankomsten till Sydney tar du dig till ditt hostel i centrum, med utsikt över operahuset. Sydney är huvudstaden i New South Wales, samt Australiens största stad. Här bor mer än fyra miljoner människor, och staden är en förtrollande och fantastisk upplevelse. Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney, och är ett absolut måste att se under ditt besök här. Följ med på en guidad rundtur härinne och hör mer om uppförandet av detta arkitektoniska mirakel. I samma område ligger Harbour Bridge. Här kan du besöka ett litet museum och höra mer om uppförande av bron, och du kan också ta de 200 trappstegen till toppen för att njuta av utsikten över staden. Bredvid operahuset ligger Sydneys botaniska trädgård, där motionärer springer och cyklar dagarna långa. Ta med dig picknickkorgen och njut av en lunch i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och Harbour Bridge.
Dag 3-5: På upptäcktsfärd i Sydney
Du har de kommande dagarna på egen hand i fantastiska Sydney. Du kan hyra en cykel, sightseeinga till fots eller hoppa på en lokalbuss för att ta dig runt bland Sydneys många sevärdheter och mysiga förorter.
Dag 6: Avresa från Sydney med buss
Du har större delen av dagen i Sydney på egen hand. Först sent på kvällen går bussen mot surfcampen från Sydney Central Station.
Dag 7: Ankomst till Spot X Surf Camp
Du kommer fram under morgonen till Spot X, och då väntar en välsmakande frukost på dig. Härefter är det dags att kasta dig rakt in i din första surflektion, när du ska få lära dig teorin bakom surfingen, göra övningar på stranden och avsluta med ett första dopp i vågorna. Intruktörerna kommer göra en engagerad insats för att få dig att lyckas stå på surfbrädan redan den första dagen. Du har resten av eftermiddagen till att koppla av, utforska området och prova några av de många andra aktiviteter som Spot X erbjuder. (F,L,M)
Dag 8-10: Upplevelser på Spot X Surf Camp
Din utveckling som surfare fortsätter under resten av veckan i den mysiga surfstaden. Här finns också möjlighet att ta en paus från surfingen och spela beach volleyboll, utöva yoga, paddla kajak eller bara vila i en hängmatta. De långa dagarna i vågorna och på stranden i solen glider ofta omärkt över till en fest runt lägerelden på kvällen tillsammans med dina många nya vänner. (F,L,M)
Dag 11: Från Spot X till Byron Bay
Du har nu kommit fram till surfcampets sista dag, och det har blivit dags att säga på återseende till Spot X. Bussen kör sedan vidare till Byron Bay, som är ett riktigt paradis för surfare. Stranden här bjuder på utmaningar för surfare på alla nivåer och stämningen i staden är härligt avslappnad. Du kommer med säkerhet få några fantastiska dagar här!
Dag 12-25: Med busspass från Byron Bay till Cairns
Idag kan du välja att påbörja ditt äventyr upp längs med östkusten med hjälp av ditt inkluderade busspass, eller förlänga din vistelse i Byron Bay - du bestämmer själv. Med ditt busspass i handen kan du göra flera stopp längs vägen på den australiska östkusten. Du bestämmer hur länge du vill stanna på varje ställe. Massor av äventyr väntar på dig på denna legendariska sträcka som tar dig via Goldcoast, Brisbane, Fraser Island, Magnetic Island, Whitsunday Island m.m. Vi har räknat med att du behöver ungefär 14 dagar till den här delen av resan, men du kan utan problem förlänga resan då ditt busspass är giltigt i 90 dagar. Så det finns massor av tid till att utforska Australien!
Dag 26: Ankomst till Cairns
Idag ankommer du till Cairns - Queenslands mest besökta stad och centrum för en mängd spännande naturupplevelser.
Dag 27: Snorkeltur på stora barriärrevet
Den sista stora upplevelsen i den australiska naturen väntar dig idag - på världens största korallrev. Stora barriärrevet bjuder på kanske världens bästa dykning och snorkling. Här lever tusentals färggranna koraller och fiskar och eftersom korallerna ligger så nära vattenytan kommer du få en alldeles obeskrivlig upplevelse under din snorklingsutflykt här.
Dag 28: På upptäcktsfärd i Cairns
Du har dagen på egen hand i Cairns. Fick du inte nog av det magnifika undervattenslivet igår så kan du idag välja att följa med på ännu en dagsutflykt till stora barriärrevet. Du kan också följa med på en utflykt norrut till Cape Tribulation, där du hittar en av världens äldsta regnskogar.
Dag 29: Avresa från Cairns
Det har blivit dags att ta farväl av Australien och åka mot flygplatsen i Cairns. Härefter vinkar vi på återseende till detta sagolika land och sätter återigen kursen mot Skandinavien.
Dag 30: Ankomst till Skandinavien
Välkommen tillbaka till Skandinavien med ryggsäcken fylld med fantastiska upplevelser och en önskan att åka tillbaka till Australien så snart som möjligt.

Övernattningar

4 övernattningar i flerbäddsrum på hostel i Sydney
1 övernattning i buss mellan Sydney och Spot X Surf Camp
3 övernattningar i flerbäddsrum på Spot X Surf Camp
1 övernattning i flerbäddsrum på hostel i Byron Bay
3 övernattningar i flerbäddsrum på hostel i Cairns

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Avresedatum är beroende av surfcampen, som startar en gång i veckan året runt från Sydney. Prata med din reserådgivare för att få exakta startdatum.

Gruppstorlek

Max. 20 deltagare

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Sydney / Cairns - Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar enligt program
 • Fem dagars surf camp, inkl. transport, övernattningar, måltider, surflektioner, surfutrustning och yogaundervisning
 • Transport enligt program
 • Busspass från Byron Bay till Cairns
 • Heldagsutflykt till stora barriärreven med engelsktalande guide och snorkelutrustning
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som inte nämns i programmet
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: