Sök
Sök
Sri Lanka off the beaten track
Udsigt over bjergene
Sri Lanka, Sigiriya
Sri Lanka
Sri Lanka, Jeep Safari
Sri Lanka

Sri Lanka bortom allfartsvägarna

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 13 dagar

Gör en resa runt på Sri Lanka bortom allfartsägarna. Välkända höjdpunkter varvat med platser och upplevelser "off the beaten track".

Förutom spännande och relativt oexploaterade platser som Kalpitiya, Kithulgala och Wilpattu National Park är välkända och fascinerande höjdpunkter som Lejonklippan i Sigirya, den historiska staden Kandy och Polonnaruwas gåtfulla månstenar och vackra ruiner inkluderade på resan. För att höja pulsen lite cyklar man mellan vissa av platserna och gör en läcker forsränning i Kithulgala.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Väder

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Avresa från Skandinavien med ankomst på Sri Lanka nästa dag.

Dag 2: Ankomst och transfer till Kithulgama

Du landar på den internationella flygplatsen i Sri Lanka, där du blir hämtad och körs till Kithulgala - könt för de många utflykter och äventyr som bjuds där.

Dag 3: Forsränning

Idag får du pumpa adrenalin- du gör en "white water raftring" där adrenalin och skummande forsar blandas samman till en fascinerande cocktail. När vattnet sedan flyter stilla finns det tid att bara luta sig tillbaka och njuta av det vackra landskapet. Man kan också ta ett uppfriskande dopp. ([F])

Dag 4: Med tåg till Kandy

Efter en tidig frukost åker du tuk tuk-tur till tågstationen i Colombo, där du hoppar på tåget till Kandy. Efter incheckning på ditt centralt belägna hotell kan du ta en promenad i staden och kanske shoppa lite på marknaden. Vi kan rekommenderar restaurangen White House när det blir middagsdags. ([F])

Dag 4: På egen hand i Kandy

Idag har du möjlighet att utforska en av Sri Lankas charmigaste städer. Kandy är världsarvslistat av UNESCO och omges av kullar, dalar, floder och vattenfall. ”Tandtemplet” är väl värt ett besök och sägs hysa en av Buddhas tänder. Glöm inte heller att ta en promenad i den botaniska trädgården. ([F])

Dag 5: Kryddplantage, vandring och traditionell lankesisk middag

Idag har du en transfer till Habarana-området. Under besöket går du till ett kryddplantage och lär dig lite om användningen av kryddor inom medicin, kosmetika samt i matlagning. Därefter arrangeras en kortare vandring förbi risfälten och du kommer till en flod där det passar utmärkt att bada i det klara vattnet. Som avslutning på vandringen serveras en lankesisk lunch. Efter ankomsten till hotellet är det dags för middag och på menyn står stekt fisk, läckra tunna kokospannkakor och smarrig ”Sri Lanka-toddy” med kokossmak. ([F])


Dag 6: Dambulla och Sigiriya med cykeltur

Idag besöker du Dambullas grottempel, som är en världsarvsplats där du kan se fler än 150 Buddhastatyer uthuggna rakt ur bergssidan. Den största av dem är 14 meter hög. Dagen fortsätter med en cykeltur förbi små byar innan du kommer fram till Sigiriya - ytterligare ett världsarv. ”Lejonets berg” har en fascinerande historia och är en helig plats som både ortsbor och turister vallfärdar till. Du belönas dessutom med fantastisk utsikt från toppen. ([F])


Dag 7: Safari i Wilpathu Nationalpark

Dagen bjuder på safari i Wilpathu, som är en av de största och äldsta parkerna på ön. Med lite tur får du se en leopard och annars kan du kika på krokodiler, elefanter och färgglada fåglar. ([F])

Dag 8: Transfer med jeep och båt till Kalpitiya

Du körs med jeep till utkanten av Wilpathu och hämtas med båt som åker till lagunen Kalpitiya. ([F])

Dag 9-11: Avkoppling på hotellet vid Kalpitiya

Området är känt som en riktigt bra surfdestination men du kan även dyka, bada, titta på delfiner, eller bara koppla av. ([F])

Dag 12: Hemresa

Efter frukosten avgår transfer till flygplatsen där din hemresa börjar.

Dag 13: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Nio nätter på budgethotell
En natt i tältcamp

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
  • Nio nätter på hotell
  • En natt i tältcamp
  • Utflykter, transporter och måltider enligt program
  • Engelsktalande guide under utflykterna

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: