Sök
Sök
Sri Lanka
Udsigt over bjergene
Sri Lanka, Sigiriya
Sri Lanka
Sri Lanka, Jeep Safari
Sri Lanka

Sri Lanka bortom allfartsvägarna

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 21 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 13 dagar

Ge dig av på en resa som inkluderar välkända höjdpunkter, men även tar dig till några platser som ännu inte besöks av så många turister.

Självklart behöver du inte missa höjdpunkterna som Sri Lanka har att erbjuda. Vi visar dig en okänd nationalpark och ett oexploaterat strandområde, kryddar resan med en lätt vandring, en traditionell middag, samt en cykeltur till små lantliga byar.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Väder

Sri Lanka har ett tropiskt klimat. Den torraste och bästa reseperioden för Sri Lankas västkust, sydkust och bergslandskap är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det härligt att åka från april till september. Sri Lanka är bland annat en underbar plats för sol- och badsemestrar, som kan genomföras året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Därför kan du alltid hitta ett område i Sri Lanka som är perfekt för din solresa. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.


Påfugl, Sri Lanka

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Resan startar idag från Sverige. Du brukar vanligtvis bara mellanlanda en gång innan du kommer fram till Sri Lanka.

Dag 2: Ankomst och transfer till Colombo
Du landar på den internationella flygplatsen i Sri Lanka, där du blir hämtad och körd till ditt hotell i Colombo. Resan tar ungefär en timme, så du kan pusta ut och insupa atmosfären längs vägen.
Övernattning på budgethotell.

Dag 3: Med tåg till Kandy
Efter en tidig frukost åker du tuk tuk-tur till tågstationen i Colombo, där du hoppar på tåget till Kandy. Efter incheckning på ditt centralt belägna hotell kan du ta en promenad i staden och kanske shoppa lite på marknaden. Vi kan rekommenderar restaurangen White House när det blir middagsdags.
Övernattning på centralt beläget 3-stjärnigt hotell.

Dag 4: På egen hand i Kandy
Idag har du möjlighet att utforska en av Sri Lankas charmigaste städer. Kandy är världsarvslistat av UNESCO och omges av kullar, dalar, floder och vattenfall. ”Tandtemplet” är väl värt ett besök och sägs hysa en av Buddhas tänder. Glöm inte heller att ta en promenad i den botaniska trädgården.
Övernattning på centralt beläget 3-stjärnigt hotell.

Dag 5: Kryddplantage, vandring och traditionell lankesisk middag
Idag avgår transfer till Habarana-området. Under besöket går du till ett kryddplantage och lär dig lite om användningen av kryddor inom medicin, kosmetika samt i matlagning.
Därefter arrangeras en kortare vandring förbi risfälten och du kommer till en flod där det passar utmärkt att bada i det klara vattnet. Som avslutning på vandringen serveras en lankesisk lunch. Efter ankomsten till hotellet är det dags för middag och på menyn står stekt fisk, läckra tunna kokospannkakor och smarrig ”Sri Lanka-toddy” med kokossmak.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell.

Dag 6: Dambulla och Sigiriya med cykeltur
Idag besöker du Dambullas grottempel, som är en världsarvsplats där du kan se fler än 150 Buddhastatyer uthuggna rakt ur bergssidan. Den största av dem är 14 meter hög.
Dagen fortsätter med en cykeltur förbi små byar innan du kommer fram till Sigiriya - ytterligare ett världsarv. ”Lejonets berg” har en fascinerande historia och är en helig plats som både ortsbor och turister vallfärdar till. Du belönas dessutom med fantastisk utsikt från toppen.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell.

Dag 7: Safari i Wilpathu Nationalpark
Dagen bjuder på safari i Wilpathu, som är en av de största och äldsta parkerna på ön. Med lite tur får du se en leopard och annars kan du kika på krokodiler, elefanter och färgglada fåglar.
Övernattning med middag i tältcamp.

Dag 8: Transfer med jeep och båt till Kalpitiya
Du körs med jeep till utkanten av Wilpathu och hämtas med båt som åker till lagunen Kalpitiya.
Övernattning på strandhotell.

Dag 9-11: Avkoppling på hotellet vid Kalpitiya
Området är känt som en riktigt bra surfdestination, men du kan även dyka, bada, titta på delfiner, eller bara koppla av.
Övernattning på strandhotell.

Dag 12: Hemresa
Efter frukosten avgår transfer till flygplatsen där din hemresa börjar.

Dag 13: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
Nio nätter på 2- och 3-stjärniga hotell
En natt i tältcamp

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 21 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg t/r Sverige - Sri Lanka
  • Utflykter och transport enligt beskrivning
  • Nio nätter på hotell
  • En natt i tältcamp

I priset ingår inte

  • Kostnad för visum
  • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: