13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 32 950:-
Förutom spännande och relativt oexploaterade platser som Kalpitiya, Kithulgala och Wilpattu National Park är välkända och fascinerande höjdpunkter som Lejonklippan i Sigirya, den historiska staden Kandy och Polonnaruwas gåtfulla månstenar och vackra ruiner inkluderade på resan. För att höja pulsen lite cyklar man mellan vissa av platserna och gör en läcker forsränning i Kithulgala.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien med ankomst på Sri Lanka nästa dag.
Dag 2: Ankomst och transfer till Kithulgama
Du landar på den internationella flygplatsen i Sri Lanka, där du blir hämtad och körs till Kithulgala - känt för de många utflykter och äventyr som bjuds där.
Dag 3: Forsränning
Idag får du pumpa adrenalin- du gör en "white water raftring" där adrenalin och skummande forsar blandas samman till en fascinerande cocktail. När vattnet sedan flyter stilla finns det tid att bara luta sig tillbaka och njuta av det vackra landskapet. Man kan också ta ett uppfriskande dopp. (F)
Dag 4: Med tåg till Kandy
Efter en tidig frukost åker du tuk tuk-tur till tågstationen i Colombo, där du hoppar på tåget till Kandy. Efter incheckning på ditt centralt belägna hotell kan du ta en promenad i staden och kanske shoppa lite på marknaden. Vi kan rekommenderar restaurangen White House när det blir middagsdags. (F)
Dag 4: På egen hand i Kandy
Idag har du möjlighet att utforska en av Sri Lankas charmigaste städer. Kandy är världsarvslistat av UNESCO och omges av kullar, dalar, floder och vattenfall. ”Tandtemplet” är väl värt ett besök och sägs hysa en av Buddhas tänder. Glöm inte heller att ta en promenad i den botaniska trädgården. (F)
Dag 5: Kryddplantage, vandring och traditionell lankesisk middag
Idag har du en transfer till Habarana-området. På vägen hit stannar du i staden Matale där du gör ett besök på en kryddplantage och lär dig om användningen av kryddor inom medicin, kosmetika samt i matlagning. Därefter arrangeras en kortare vandring förbi risfälten och du kommer till en flod där det passar utmärkt att bada i det klara vattnet. Som avslutning på vandringen serveras en lankesisk lunch. Efter ankomsten till hotellet är det dags för middag och på menyn står stekt fisk, läckra tunna kokospannkakor och smarrig ”Sri Lanka-toddy” med kokossmak. (F)
Dag 6: Dambulla och Sigiriya med cykeltur
Idag besöker du Dambullas grottempel, som är en världsarvsplats där du kan se fler än 150 Buddhastatyer uthuggna rakt ur bergssidan. Den största av dem är 14 meter hög. Dagen fortsätter med en cykeltur förbi små byar innan du kommer fram till Sigiriya - ytterligare ett världsarv. ”Lejonets berg” har en fascinerande historia och är en helig plats som både ortsbor och turister vallfärdar till. Du belönas dessutom med fantastisk utsikt från toppen. (F)
Dag 7: Safari i Wilpathu Nationalpark
Dagen bjuder på safari i Wilpathu, som är en av de största och äldsta nationalparkerna på ön. Med lite tur får du se en leopard och annars kan du kika på krokodiler, elefanter och färgglada fåglar. (F)
Dag 8: Transfer med jeep och båt till Kalpitiya
Du körs med jeep till utkanten av Wilpathu och hämtas med båt som åker till lagunen Kalpitiya. (F)
Dag 9-11: Avkoppling på hotellet vid Kalpitiya
Området är känt som en riktigt bra surfdestination men du kan även dyka, bada, titta på delfiner, eller bara koppla av. (F)
Dag 12: Hemresa
Efter frukosten avgår transfer till flygplatsen där din hemresa börjar.
Dag 13: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Nio nätter på budgethotell
En natt i tältcamp

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

juni - september

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
 • Nio nätter på hotell
 • En natt i tältcamp
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Engelsktalande guide under utflykterna
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: