18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 37 950:-
På denna aktiva resa på Sri Lanka upplever du allt från nervkittlande forsränning, cykelturer i djungeln, bergsbestigning på Sri Lankas heligaste berg samt en veckas surf camp vid kusten med surfing, sol och bad.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Bästa reseperiod

Sri Lanka är bland mycket annat en härlig stranddestination som kan besökas året runt. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till april. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Sverige till Sri Lanka, dit du ankommer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Negombo
Vid ankomsten till Colombos flygplats blir du hämtad och åker till ditt hotell i Negombo. Beroende på när du kommer fram till hotellet kan du tillbringa lite tid på egen hand innan middagen serveras på hotellet.
Dag 3: Besök i Dambulla Caves
Efter frukost bär det iväg, med första stopp i Dambulla. Staden ligger i öns bergrika mitt, och är känd för sitt stora, magnifika grottkomlex. Området, som är ett UNESCO:s världsarv, huserar över 150 otroligt välbevarade Buddhastatyer och vackra fresker i fem olika grottor. Allt som allt finns det över 80 olika grottor här som bland annat används av de lokala, buddhistiska munkarna för mediation. Efter besöket i Dambulla åker du vidare till ditt hotell Habarana. Denna lilla stad nära Sigiriya skapar härliga och gröna naturramar runt de kommande nätterna. (F)
Dag 4: Cykeltur till ruinstaden Polonnaruwa och elefantsafari i Minneriya
Efter frukost bär färden av mot Polonnaruwa, där du utforskar en av öns mest imponerande kungastäder på cykel. Den forntida staden är världsarvslistat av UNESCO och bland ruinerna kan du cykla runt mellan välbevarade hinduiska och buddhistiska arkeologiska skatter samt den anlagda sjön Parakrama Samudraya som hela staden är uppbyggd kring. Efter en härlig cykeltur går resan vidare till Minneriya Nationalpark. På vägen stannar du vid en lokal snickeributik där du kan se de arbetande trähantverkarna när de gör vackra masker, figurer, skålar m.m. Minneriya Nationalpark upplevs bäst under en jeepsafari. Resan går genom våt- och torrmarker där du kan se fram emot att uppleva en stor variation av djurarter - allt från olika sorters paddor till fåglar och reptiler. Mest känd är dock parken för de stora flockarna med elefanter som du får uppleva på nära håll. (F)
Dag 5: Lejonklippan och vandring bland landsbyar
Idag ska du bestiga Sigiriyaklippan. Sri Lankas forna kungar uppförde ett enormt palats på toppen av klippan under 400-talet, med allt från vackra trädgårdar till simbassänger och fästningar. För att nå toppen följer du de många stegen som går in och ut mellan bergets klippformationer. Det är en vacker promenad, så glöm inte att stanna upp och beundra utsikten över den oförstörda naturen. På eftermiddagen åker du så vidare till Hiriwaduna. Här får du gå på en spännande vandringstur och njuta av det fantastiska fågellivet. Med lite tur kanske du till och med ser en krokodil. Under vandringen passerar du små samhällen där du får inblick i bybornas vardag och dagliga sysslor. Du kommer vada genom bäckar och korsa bifloder i en katamaran för att avsluta med en välsmakande srilankesisk måltid tillagad av lokalbefolkningen. Dagen avslutas med att du körs till Kandy, där du övernattar på ett centralt beläget hotell vilket gör det enkelt att utforska staden på egen hand. (F)
Dag 6: På egen hand i bildsköna Kandy
Tillbringa dagen precis som du behagar. Kandy är ett charmigt gammalt kungarike med ett fint läge vid en sjö, omgivet av berg, vattenfall och djungel. Strosa omkring på de smala och idylliska gatorna eller ta en promenad till basaren och stadens hantverkscentrum. Missa inte heller ”Tandtemplet”, som enligt sägnen hyser en av Buddhas kindtänder. (F)
Dag 7: Forsränning
Du blir hämtad vid ditt hotell och härefter går färden till Kithulgala där ditt forsrännsäventyr kan börja. Du börjar vid några spännande och nervkittlande forsar, där skumstänk och adrenalin blandas samman till en fascinerande cocktail. Senare, där floden vidgar sig och vattnet är lugnare, har du möjlighet att njuta av det natursköna området. Du kommer bland annat åka förbi platsen där filmen ”Bron över floden Kwai” spelades in 1956. Det är även en utmärkt plats för ett uppfriskande dopp. Dina övernattningar de kommande nätterna är på ett eko-resort ända nere vid floden, vilket ger en väldigt autentisk upplevelse av området. (F)
Dag 8: Rapelling från vattenfall eller canyoning i regnskogen
Du befinner dig i Sri Lankas absolut äventyrstätaste område, och det ska det dras nytta av! Idag finns det två olika alternativ som du kan välja mellan: du kan antingen rapella ner för ett 32 meter högt vattenfall, eller följa med på canyoning bland regnskogens naturliga rutschkanor. Vad du än väljer kan vi garantera ett stort adrenalinpåslag! (F)
Dag 9: Bestig Adams Peak
Efter frukosten beger du dig till byn Maskeliya där dagen ägnas åt avkoppling för att samla kraft inför nattens vandring till Adams Peak. Adams Peak är Sri Lankas fjärde högsta berg på 2 243 meter och är en av öns viktigaste pilgrimsdestinationer för buddhister, hinduer och kristna. På toppen finns ett avtryck i marken, som man hävdar är ett jättelikt fotavtryck. Enligt buddhisterna är det Buddhas fotavtryck, medan hinduerna anser att det är Shivas. Kristna pilgrimer menar att det var här som Adam för första gången satte ner sin fot på jorden. Du börjar vandringen omkring midnatt så att du hinner de ungefär 5 000 stegen till toppen innan soluppgången. Det är en fantastisk upplevelse att betrakta solen som förvandlar mörkret till ett grönt och levande landskap. Utsikten är oförglömlig och gör mödan väl värd. (F)
Dag 10: Adams Peak
Idag ägnar du dagen åt nedstigning från Adams Peak. Väl tillbaka i Maskeliya serveras frukosten och sen har du möjlighet att vila några timmamr. Därefter åker du vidare till Ahangama på den srilankesiska sydkusten vid Galle. Galle är en charmerande plats med många kvarlämningar från landets 450 år under först portugisiskt styre, efterföljt av holländskt och slutligen brittiskt. Den gamla stadsdelen i det historiska fortet finns med på Unescos världsarvslista, och innanför murarna bjuder staden på konstgallerier, antikvitetsbutiker och många små gränder med butiker, barer och restauranger. Efter ett besök i Galle åker du vidare till surfcampen i Ahangarna, där du ska spendera den kommande veckan. Efter incheckning är det dags för rundvisning på området och härefter kan du ta ett efterlängtat dopp i de brusande vågorna, luta dig tillbaka under de vajande palmerna, eller bara ströva omkring och insupa stämningen. På kvällen hålls informationsmöte medan middagen serveras. (F)
Dag 11: Introduktion och start
Vädret kommer att avgöra hur du tillbringar dagen. Beroende på när vågorna är bäst börjar du med frukost och surfar efteråt, eller börjar med lite frukt och kaffe och äter sedan ordentlig frukost efter att ha surfat. På stranden delas alla resenärer upp i grupper baserade på kunskapsnivå. Ni får sedan en varsin surfbräda att öva på. Först hålls en introduktion om utrustning och säkerhet och om du är nybörjare börjar du med att lära dig några grundprinciper i surfing på torra land, däribland paddling och ”popups”. Efter undervisningen kan du dröja kvar på stranden och öva lite mer, eller utforska ön. (F,M)
Dag 12: Surfing och tid på egen hand
Ny dag, nya utmaningar. Du kanske känner dig lite mör i kroppen efter gårdagen, men det är inget en andra lektion inte kan bota! De närmaste timmarna ägnas åt att surfa. Efter lunch har du lite fritid på egen hand. Vi föreslår att du hoppar in i en tuk-tuk och åker på en rundtur för att uppleva vardagslivet omkring dig. Du kan även stanna kvar på stranden och koppla av. (F,M)
Dag 13: Surfing och utflykt till staden
Idag avgör tidvattnet om du ska äta tidig frukost och sedan surfa, eller vice versa. Förhoppningsvis känner du dig nu mer självsäker på brädan och i vågorna. Ju mer du övar desto snabbare blir du bättre. Det finns alltid nya saker att lära sig. Om du har lust kan du följa med den samlade truppen på en rundtur och drinkar i Mirissa. Här kan du även slå dig ner på någon trevlig restaurang. (F)
Dag 14: Tillbringa dagen precis som du behagar.
Vissa resenärer vill surfa så mycket som möjligt - andra vill även passa på att koppla av vid poolen. Tillbringa dagen precis som du vill. Många aktiviteter väntar omkring lägret. Du kan besöka teplantager och tempel, ta en ridtur i närområdet, eller åka på valskådning. Middagen serveras som vanligt i lägret. (F,M)
Dag 15: Surfing
Dagen är avsatt åt att surfa och det enda avbrottet är lunchen, samt möjligen en massage. Efter middagen kan det passa bra att kolla in nattlivet igen, antingen i Mirissa eller Hikkaduwa, där det finns gott om möjligheter till en lyckad kväll på stan. (F,M)
Dag 16: Sista surfdagen
Idag är den sista dagen du kan surfa och utveckla din teknik i vågorna. Vid det här laget känner du dig antagligen lite tryggare, fångar fler vågor och blir inte trött lika snabbt. Du har nu en mycket god förståelse för vad surfing handlar om, både i teorin och praktiken. Allt du behöver för att bli ännu bättre är mer tid att träna. (F,M)
Dag 17: Avresa från Surf Camp
Dags att checka ut. Äventyret är över för den här gången om du inte bokar in ytterligare en vecka - vilket många gör. Du har möjlighet att bo i lägret så länge du vill, fram till att du ska resa vidare i världen, eller flyga hem till Sverige. (F,M)
Dag 18: Ankomst till Skandinavien
Ankomsttiden till Skandinavien beror på flygbolaget.

Övernattningar

1 övernattning på hotell i Negombo
2 övernattningar på hotell i Habarana
2 övernattningar på hotell i Kandy
2 övernattningar på hotell i Kithulgala
1 övernattning på tehus/guesthouse i Maskeliya
7 övernattningar i sovsal på surfcamp

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. På surfcampen kan boendet uppgraders till privat rum. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Kommentarer

Säsongens för vandring till Adams Peak är från december till maj. Reser du utanför den säsongen kommer bestigningen bytas ut mot ett besök i Horton Plain nationalpark.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Resan kan påbörjas varje dag. För dig som ska surfa startar resan dock på en måndag. Ditt program kommer att anpassas efter surfvistelsen.

december - maj

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Colombo, inkl. bagage
 • Övernattningar, transporter och måltider enligt program
 • Engelsktalande chaufför/guide under resan, fram till ankomst till surflägret
 • Entré och cykeltur vid Polonnaruwa med engelsktalande guide
 • Vandring vid Hiriwaduna Village med inkluderad lunch och engelsktalande guide
 • Entré och jeepsafaritur vid Minneriya National Park med engelsktalande guide
 • Entré och utflykt på Sigiriya Lion Rock med engelsktalande guide
 • Entré och utflykt vid Dambulla Rock Temple med engelsktalande guide
 • Forsränning, samt raplleing eller canyoning i Kithulgala
 • Entré och guide på Adams Peak
 • Surfvistelse med program och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: