19 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 27 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Du kombinerar Sri Lankas fantastiska natur och intressanta kultur med aktiva äventyr. Nu väntar allt från nervkittlande forsränning, cykelturer i djungeln, bergsbestigning på ett av Sri Lankas heligaste berg, vandring och besök i byar. resan avslutas med en veckas surf camp vid kusten med surfing, yoga och sol & bad.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Säsongen för vandring till Adams Peak är december-maj. Reser du utanför denna säsong kommer bestigningen av Adams Peak att ersättas med ett besök i Horton Plain Nationalpark.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Sverige till Sri Lanka, dit du ankommer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Negombo
Vid ankomsten till Colombos flygplats blir du hämtad och åker till ditt hotell i Negrombo. Beroende på när du kommer fram till hotellet kan du tillbringa lite tid på egen hand innan middagen serveras på hotellet.
Dag 3: Dambulla - Habarana
Efter frukost böär det iväg, först till Dambulla som är ett UNESCO:s världsarv med över 150 oroligt välbevarade Buddhastatyer i fem olika grottor. Allt som allt finns det över 80 olika grottor här som bland annat används av munkarna för mediation. Du åker sedan vidare till Habarana där du bor de närmaste två nätterna. (F)
Dag 4: Cykeltur till ruinstaden Polonnaruwa och elefantsafari i Minneriya
Efter frukost bär färden av mot Polonnaruwa, där du utforskar en av öns mest imponerande platser på cykel. Den forntida staden är världsarvslistat av UNESCO och bland ruinerna kan du cykla runt mellan välbevarade hinduiska och buddhistiska arkeologiska skatter. På eftermiddagen gör du en jeeptur runt i Minneriya Nationalpark. Du går även på utflykt genom våt- och torrmarker och kan se vilda elefanter, amfibier och en hel massa olika fågelarter. (F)
Dag 5: Bybesök och Sigiriyaklippan
Idag bestiger du i Sigiriya, som staden är döpt efter. Sri Lankas forna kungar uppförde ett enormt palats på toppen av berget runt det femte århundradet. Detta palats är omgivet av vackra trädgårdar, simbassänger och fästningar. För att nå toppen följer du de många stegen som löper in och ut mellan bergets klippformationer. Det är en vacker promenad. Glöm inte att stanna upp och beundra utsikten över den oförstörda naturen. På eftermiddagen åker du så vidare till Hiriwaduna. Här får du gå på en spännande vandringstur och njuta av det fantastiska fågellivet. Med lite tur kanske du till och med ser en krokodil. På färden kommer du att passera små samhällen där du får inblick i bybornas vardag och dagliga sysslor. Sen eftermiddag åker du sedan till den gamla huvudstaden Kandy (F)
Dag 6: På egen hand i bildsköna Kandy
Tillbringa dagen precis som du behagar. Kandy är ett charmigt gammalt kungarike som ligger härligt till vid en sjö, omgivet av berg, vattenfall och djungel. Ströva omkring på de smala och idylliska gatorna, eller ta en promenad vid basaren och stadens hantverkscentrum. Missa inte heller ”Tandtemplet”, som enligt sägnen hyser en av Buddhas kindtänder. På kvällen kan du gå och se en färgstark föreställning med underhållning, musik och praktfulla dräkter. (F)
Dag 7: Forsränning
Du blir hämtad vid ditt hotell och åker till Kithulgala där forsränningen kan börja. Äventyret börjar vid några spännande och nervkittlande forsar, där skumstänk och adrenalin blandas samman till en fascinerande cocktail. Senare, där floden vidgar sig och vattnet är lugnare, har du möjlighet att njuta av det natursköna området. Du kommer bland annat åka förbi platsen där filmen ”Bron över floden Kwai” spelades in 1956. Det är även en utmärkt plats för ett uppfriskande dopp. (F)
Dag 8: Cykeltur genom djungeln
Idag åker du på cykeltur till den mer än 30 000 år gamla grottan Belilena. Det är en underbar utflykt på cirka åtta-tio kilometer genom regnskogen från Kithulgala. Grottan ligger ungefär 2 000 meter över havet och lockar med en hisnande utsikt över djungeln. Den innehåller lämningar efter en förlorad generation med lankeser och skelett har hittats som är mer än 32 000 år gamla. Efter en cykeltur i närområdet går färden tillbaka till ditt hotell där du kan tillbringa dagen på valfritt sätt. Området bjuder på massor av aktiviteter, så om du vill uppleva fler äventyr har du hamnat rätt. (F)
Dag 9: Bestig Adams Peak
Efter frukosten beger du dig till byn Maskeliya där dagen ägnas åt avkoppling. Spara på krafterna inför nattens vandring till Adams Peak. Adams Peak är Sri Lankas fjärde högsta berg på 2 243 meter. Det är en av öns viktigaste pilgrimsdestinationer för buddhister, hinduer och kristna. På toppen finns ett avtryck i marken, som man hävdar är ett jättelikt fotavtryck. Enligt buddhisterna är det Buddhas fotavtryck, medan hinduerna anser att det är Shivas. Kristna pilgrimer menar att det var här som Adam för första gången satte ner sin fot på jorden. Du börjar vandringen omkring midnatt så att du hinner de ungefär 5 000 stegen till toppen innan soluppgången. Det är en fantastisk upplevelse att sedan betrakta solen som förvandlar mörkret till ett grönt och levande landskap. Utsikten är oförglömlig och gör mödan värd. (F)
Dag 10: Adams Peak
Idag ägnar du dagen åt nedstigning från Adams Peak. Väl tillbaka i Maskeliya tillbringar du dagen på egen hand. Det passar bra att slappna av på hotellet och samla krafterna igen efter nattens äventyrliga utfärd. (F)
Dag 11: Lapoint surf camp
Från höglandet fortsätter du nu ut till kusten. På vägen stannar du till i Galle, där ett besök på det gamla fortet rekommenderas. Vid ankomst till Ahangarna blir du körd till Lapoint Surf Camp. Efter incheckningen går du på rundtur i närområdet. Därefter kan du ta en efterlängtat dopp i de brusande vågorna, luta dig tillbaka under de vajande palmerna, eller bara ströva omkring och insupa stämningen. På kvällen hålls informationsmöte medan middag serveras. Två yogapass ingår under din vistelse så du har chans att sträcka ut dina ömma muskler. Boende: Surf Camp. (F,M)
Dag 12: Introduktion och start
Vädret kommer att avgöra hur du tillbringar dagen. Beroende på när vågorna är bäst börjar du med frukost och surfar efteråt, eller börjar med lite frukt och kaffe och äter sedan ordentlig frukost efter att ha surfat. På stranden delas alla resenärer upp i grupper baserade på kunskapsnivå. Ni får sedan en varsin surfbräda att öva på. Först hålls en introduktion om utrustning och säkerhet och om du är nybörjare börjar du med att lära dig några grundprinciper i surfing på torra land, däribland paddling och ”popups”. Efter undervisningen kan du dröja kvar på stranden och öva lite mer, eller utforska ön. (F,M)
Dag 13: Surfing och tid på egen hand
Ny dag, nya utmaningar. Du kanske känner dig lite mör i kroppen efter gårdagen, men det är inget en andra lektion inte kan bota! De närmaste timmarna ägnas åt att surfa. Efter lunch har du lite fritid på egen hand. Vi föreslår att du hoppar in i en tuk-tuk och åker på en rundtur för att uppleva vardagslivet omkring dig. Du kan även stanna kvar på stranden och koppla av. (F,M)
Dag 14: Surfing och utflykt till staden
Idag avgör tidvattnet om du ska äta tidig frukost och sedan surfa, eller vice versa. Förhoppningsvis känner du dig nu mer självsäker på brädan och i vågorna. Ju mer du övar desto snabbare blir du bättre. Det finns alltid nya saker att lära sig. Om du har lust kan du följa med den samlade truppen på en rundtur och drinkar i Mirissa. Här kan du även slå dig ner på någon trevlig restaurang. (F,M)
Dag 15: Tillbringa dagen precis som du behagar.
Vissa resenärer vill surfa så mycket som möjligt - andra vill även passa på att koppla av vid poolen. Tillbringa dagen precis som du vill. Många aktiviteter väntar omkring lägret. Du kan besöka teplantager och tempel, ta en ridtur i närområdet, eller åka på valskådning. Förhoppningsvis får du se se dessa fantastiska marina däggdjur. Middagen serveras som vanligt i lägret. (F,M)
Dag 16: Surfing
Dagen är avsatt åt att surfa och det enda avbrottet är lunchen, samt möjligen en massage. Efter middagen kan det passa bra att kolla in nattlivet igen, antingen i Mirissa eller Hikkaduwa, där det finns gott om möjligheter till en lyckad kväll på stan. (F,M)
Dag 17: Sista surfdagen
Idag är den sista dagen du kan surfa och utveckla din teknik i vågorna. Vid det här laget känner du dig antagligen lite tryggare, fångar fler vågor och blir inte trött lika snabbt. Du har nu en mycket god förståelse för vad surfing handlar om, både i teorin och praktiken. Allt du behöver för att bli ännu bättre är mer tid att träna. (F,M)
Dag 18: Avresa från Surf Camp
Dags att checka ut. Äventyret är över för den här gången om du inte bokar in ytterligare en vecka - vilket många gör. Du har möjlighet att bo i lägret så länge du vill, fram till att du ska resa vidare i världen, eller flyga hem till Sverige. (F,M)
Dag 19: Ankomst till Skandinavien Ankomsttiden till Skandinavien beror på flygbolaget.

Övernattningar

Nio nätter på mellanklasshotell
Sju nätter i sovsal på surf camp

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Resan kan påbörjas varje dag. För dig som ska surfa startar resan dock på en måndag. Ditt program kommer att anpassas efter surfvistelsen.

december - maj

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Colombo (inklusive bagage)
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Nio nätter på mellanklasshotell
 • Sju nätter i sovsal på surf camp

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF