15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 28 450:-
Från 15 450:-
En skön familjeresa med några av Sri Lankas absoluta absoluta höjdpunkter. Efter mjuklandning i strandstaden Negombo går färden mot den gamla huvudstaden Kandy, vackert belägen i höglandet och ett UNESCO:s världsarv. Vidare med tåg mot bergsbyn Ella och en oförglömlig vandring i det bergiga höglandet med teplantager på båda sidor.

Från det svala höglandet bär det av mot Tissamaharama och Yala Nationalpark där ni åker på safari och kan se påfåglar, elefanter, krokodiler och - med lite tur - leoparder.
Resan avslutas med avkoppling på Sri Lankas sydkust och den vackra stranden Mirissa.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april. Stranden vid Arugam Bay är som bäst mellan maj och oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Sri Lanka och ankommer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Negombo
Efter landning på flygplatsen blir ni hämtade med bil och åker till hotellet i Negombo. Sedan har ni lite tid på egen hand.
Dag 3: Negombo på egen hand
Dagen tillbringas som du behagar - du kan antingen koppla av vid poolen eller utforska staden. Negombo är en av Sri Lankas första semesterorter och ligger cirka 35 kilometer norr om Colombo. För länge sedan var det en betydande handelsstad för portugiser och holländare, men idag är det inte handeln som lockar hit gästerna, utan de vackra stränderna. Här kan du både ta del av stadsupplevelser och utforska det genuina Sri Lanka. Dessutom väntar härligt strandhäng och fina utflyktsmöjligheter. Vi kan rekommendera en båttur på kanalerna, eller ett besök på den lokala fiskmarknaden. (F)
Dag 4: Vidare till Kandy
Dagens första stopp görs på ett kryddplantage där du kan smaka och dofta på exotiska kryddor. Efter detta ger du dig av mot Kandy, där resten av dagen tillbringas på egen hand. (F)
Dag 5: På egen hand i bildsköna Kandy
Tillbringa dagen precis som du vill. Kandy är ett charmigt gammalt kungarike som ligger vid en sjö, omgivet av berg, vattenfall och regnskog. Ströva omkring på de idylliska gatorna, utforska basaren och besök stadens hantverkscentrum. Missa inte heller ”Tandtemplet” som enligt sägnen hyser en mycket helig relik - Buddhas tand. På kvällen kan du gå och se en färgstark föreställning med underhållning, musik och praktfulla dräkter. (F)
Dag 6: Fin tågresa till Ella
Idag bär det av mot tågstationen där du hoppar ombord tåget och tuffar iväg genom Ellas vackra natur. Tågresan varar i cirka sex timmar. Väl framme i Ella tillbringar du resten av dagen som du själv behagar. Om du är sugen på fler upplevelser rekommenderar vi en utflykt till vattenfallet Ravana. (F)
Dag 7: Ella till Yala
Resan går från höglandet till Yala på Sri Lankas sydostkust. Efter en trevlig bilfärd är det dags för en stunds avkoppling på hotellet innan du besöker templet Kataragama på kvällen. Det är ett heligt pilgrimsmål för flera religioner. (F)
Dag 8: Safari i Yala - Yala Nationalpark
Efter frukosten har du lite fritid innan du beger dig till Yala Nationalpark. Yala är ett av Sri Lankas största naturreservat och sträcker sig ut över 979 km². Vissa delar påminner om en dammig afrikansk savann, medan andra platser består av tät och vildvuxen regnskog. Under en safaritur i jeep kan du få se elefanter, krokodiler, vattenbufflar, björnar, antiloper, hjortar, vildsvin och apor. Kanske får du även syn på eleganta påfåglar med praktfulla fjäderdräkter. De lever i vilt tillstånd endast i Indien och Sri Lanka. (F)
Dag 9: Yala till Mirissa
Idag hämtas du på hotellet efter frukost för att köra mot Mirissa. Vid ankomsten till Mirissa gör du precis vad du vill under dagen. Under de kommande dagarna kan du lugnt smälta de många intrycken från din händelserika semester. Koppla av vid poolen, sola på stranden eller utforska staden. (F)
Dag 10-13: Mirissa med sol & bad
Om du känner för en utflykt någon av dagarna är staden Galle ett utmärkt alternativ. Här kan du se den gamla fästningen eller åka på valskåning. Utanför Mirissas kust döljer sig olika typer av valar, inte minst blåvalen, som är världens största djur. (F)
Dag 14: Hemresa till Sverige
Efter en spännande semester bär det av hemåt. Om du har tid innan ditt flyg avgår kan du unna dig ett dopp i vågorna, eller kanske köpa de sista souvenirerna. Du blir hämtad på hotellet och åker till flygplatsen vid en tidpunkt som passar avresan med ditt flyg. (F)
Dag 15: Ankomst till Skandinavien
Ankomsttiden beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar

Tolv nätter på mellanklasshotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Barnpriset gäller för ett barn upp till 12 år som delar säng med föräldrarna.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: