Sök
Sök
Smilende srilankanske børn
Fiskere Sri Lanka
Sri Lanka, Pinnawela
Sri Lanka, Kandy
Sri Lanka
Sri Lanka, Teplantager
Sri Lanka, Jeep Safari
Sri Lanka
Galle Fort, Sri Lanka

Familjeresa Sri Lanka

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 10 950:-

Tidigare 11.950:-
Reslängd: 15 dagar

Familjeresa - Upptäck Sri Lankas underbara djurliv, natur och kultur, för att sedan avsluta med en härlig strandvistelse i Mirissa.

På denna resa till Sri Lanka kommer du att få uppleva några av landets absoluta höjdpunkter. Efter din mjuklandning i strandstaden Negombo går färden mot den gamla huvudstaden Kandy, som ligger vackert till i höglandet. Kandy är bland annat känt för buddisternas mycket heliga besöksmål, det så kallade ”Tandtemplet”.

Från Kandy avgår tåget mot Ella och du kan se fram emot en oförglömlig vandring i det bergiga höglandet, där du ser teplantager på båda sidor.

Ella ligger sagolikt till i en ravin (Ellas gap) och härifrån är utsikten över den omgivande landsbygden fantastisk.

Från det kyligare höglandet bär det av mot Tissamaharama och Yala Nationalpark, där du åker på safari och kan få se påfåglar, elefanter, krokodiler och leoparder.

Resan avslutas med avkoppling på paradisstranden i Mirissa, som ligger på Sri Lankas sydkust.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Väder

Sri Lanka är bland annat en fin destination för solresor, som kan genomföras året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom.

Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september.

Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Som bonus kan du avsluta vistelsen med en resa till Maldiverna, så väntar en tropisk drömupplevelse.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Sri Lanka baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, så våra rekommendationer ska endast ses som en fingervisning.

Tog tur til Ella

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Du flyger från Sverige till Sri Lanka och ankommer nästa dag.

Dag 2: Ankomst till Negombo
Efter landning på flygplatsen blir ni hämtade med bil och åker till hotellet i Negrombo. Sedan har ni lite tid på egen hand.
Boende på hotell i Negombo

Dag 3: Negombo på egen hand
Dagen tillbringas som du behagar - du kan antingen koppla av vid poolen eller utforska staden. Negombo är en av Sri Lankas första semesterorter och ligger cirka 35 kilometer norr om Colombo. För länge sedan var det en betydande handelsstad för portugiser och holländare, men idag är det inte handeln som lockar hit gästerna, utan de vackra stränderna. Här kan du både ta del av stadsupplevelser och utforska det genuina Sri Lanka. Dessutom väntar härligt strandhäng och fina utflyktsmöjligheter. Vi kan rekommendera en båttur på kanalerna, eller ett besök på den lokala fiskmarknaden.
Boende på hotell i Negombo. (F)

Dag 4: Vidare till Kandy
Dagens första stopp görs på ett kryddplantage där du kan smaka och dofta på exotiska kryddor. Efter detta ger du dig av mot Kandy, där resten av dagen tillbringas på egen hand.
Boende på hotell i Kandy (F)

Dag 5: På egen hand i bildsköna Kandy
Tillbringa dagen precis som du vill. Kandy är ett charmigt gammalt kungarike som ligger vid en sjö, omgivet av berg, vattenfall och regnskog. Ströva omkring på de idylliska gatorna, utforska basaren och besök stadens hantverkscentrum. Missa inte heller ”Tandtemplet” som enligt sägnen hyser en mycket helig relik - Buddhas tand. På kvällen kan du gå och se en färgstark föreställning med underhållning, musik och praktfulla dräkter.
Boende på hotell i Kandy (F)

Dag 6: Fin tågresa till Ella
Idag bär det av mot tågstationen där du hoppar ombord och tuffar iväg genom Ellas vackra natur. Tågresan varar i cirka sex timmar. Väl framme i Ella tillbringar du resten av dagen som du själv behagar. Om du är sugen på fler upplevelser rekommenderar vi en utflykt till vattenfallet Ravana.
Övernattning på hotell i Ella. (F)

Dag 7: Ella till Yala
Resan går från höglandet till Yala på Sri Lankas sydostkust. Efter en trevlig bilfärd är det dags för en stunds avkoppling på hotellet innan du besöker templet Katargama på kvällen. Det är ett heligt pilgrimsmål för flera religioner.
Övernattning på hotell i närheten av Yala. (F)

Dag 8: Safari i Yala - Yala Nationalpark
Efter frukosten har du lite fritid innan du beger dig till Yala Nationalpark. Yala är ett av Sri Lankas största naturreservat och sträcker sig ut över 979 km². Vissa delar påminner om en dammig afrikansk savann, medan andra platser består av tät och vildvuxen regnskog. Under en safaritur i jeep kan du få se elefanter, krokodiler, vattenbufflar, björnar, antiloper, hjortar, vildsvin och apor. Kanske får du även syn på eleganta påfåglar med praktfulla fjäderdräkter. De lever i vilt tillstånd endast i Indien och Sri Lanka.
Övernattning på hotell i närheten av Yala. (F)

Dag 9: Yala till Mirissa
Idag hämtas du på hotellet efter frukost för att köra mot Mirissa. Vid ankomsten till Mirissa gör du precis vad du vill under dagen. Under de kommande dagarna kan du lugnt smälta de många intrycken från din händelserika semester. Koppla av vid poolen, sola på stranden eller utforska staden.
Övernattning på hotell i Mirissa. (F)

Dag 10-13: Mirissa solresa
Om du känner för en utflykt någon av dagarna är staden Galle ett utmärkt alternativ. Här kan du se den gamla fästningen eller åka på valskåning. Utanför Mirissas kust döljer sig olika typer av valar, inte minst blåvalen, som är världens största djur.
Övernattning på hotell i Mirissa. (F)

Dag 14: Hemresa till Sverige
Efter en spännande semester bär det av hemåt. Om du har tid innan ditt utomeuropeiska flyg avgår kan du unna dig ett dopp i vågorna, eller kanske köpa de sista souvenirerna. Du blir hämtad på hotellet och åker till flygplatsen vid en tidpunkt som passar avresan med ditt flyg. (F)

Dag 15: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige. Ankomsttiden till Sverige beror på flygbolaget.


Övernattningar:
12 nätter på hotell med frukost
Två nätter på flyget

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 10 950:-

Tidigare 11.950:-

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige - Colombo t/r
  • Transport, övernattning, mat och dryck enligt program

I priset ingår inte

  • Reseförsäkringar
  • Drycker
  • Dricks och övriga utgifter I Sri Lanka är det god praxis att ge chauffören och guiden dricks efter avslutad resa.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Winberg Travel reserverar sig för eventuella programändringar, prisändringar och tryckfel.


TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: