Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 19 950:-
13 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Om man vill göra något alldeles extra och speciellt på sommarlivet är Sri Lankas natur, rika djurliv och otroliga stränder helt speciellt. Vi har gjort ett förslag på en skräddarsydd resa som med allt det bästa Sri Lanka har att erbjuda utan att man behöver stressa runt varje dag. Det finns även massor med plats för bad, avkoppling och en god bok eller kanske kortspel.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgång från Skandinavien Dag 2: Negombo
Redan vid ankomsten märks Sri Lankas gästfrihet när ni blir hämtade och åker till hotellet. Det passar bra att ägna resten av dagen åt avkoppling och några simturer i havet.
Dag 3: Avkoppling i Negombo
Dagen tillbringas på egen hand, antingen åt upptäcktsfärder i staden eller avkoppling vid poolen. Negombo är en av Sri Lankas första semesterorter och ligger cirka 35 kilometer norr om Colombo. För länge sedan var det en betydande handelsstad för portugiser och holländare, men idag är det stränderna som lockar hit gästerna. Här kan du ta del av spännande stadsupplevelser, utforska det genuina Sri Lanka, hänga på fina stränder eller åka på trevliga utflykter. (F)
Dag 4: Galle och östkusten
Efter frukosten bär det av mot Tissamaharama som ligger vid nationalparken Yala. Yala är ett av Sri Lankas största naturreservat och sträcker sig ut över 979 km². Vissa delar påminner om en dammig afrikansk savann, medan andra platser består av tät och vildvuxen regnskog. Under en safaritur i jeep kan du få se elefanter, leoparder, krokodiler, vattenbufflar, björnar, antiloper, hjortar, vildsvin och apor. Kanske får du även se eleganta påfåglar med praktfulla fjäderdräkter. De lever i vilt tillstånd endast i Indien och Sri Lanka. Längs vägen besöker vi även Galle, som är Sri Lankas tredje största stad. Det är en charmig plats med många avtryck från landets 450 år som först portugisisk, sedan holländsk och slutligen brittisk koloni. Den gamla stadskärnan ligger i den historiska fästningen och är av UNESCO klassad som världsarv. De äldsta delarna av den gamla byggnaden uppfördes av portugiserna. Efter att holländarna kört bort portugiserna byggdes det ut och befästningarna förstärktes. Engelsmännen satte också sin prägel på staden och fortet, inte minst genom att bygga ett klocktorn och en ny, större port vid den gamla fästningsmuren. På kvällarna och helgerna ser man familjer och kärlekspar som promenerar på fästningsmuren, som även besöks av skolklasser och förstås även turister. Innanför murarna bjuder staden på konstgallerier, antikaffärer och trevliga smågator med butiker, barer och restauranger. På kvällen ankommer ni till Tissa. (F)
Dag 5: Yala
Efter frukosten är det dags att besöka en av landets heligaste platser, templet i Kataragama, dit både hinduer, buddhister och muslimer vallfärdar. På kvällen kan du hålla utkik efter djur på safari i Yala Nationalpark. (F)
Dag 6-8: Vackra Ella
Efter frukosten bär det av till en av Sri Lankas trevligaste bergsbyar, nämligen Ella. Besök bergskedjan vid Little Adams Peak, som är ett naturskönt område strax utanför staden, eller ta en promenad och njut av stämningen på den mysiga huvudgatan. Ravana Falls är också ett rekommenderat utflyktsmål. (F)
Dag 9: Med tåg till Kandy
Efter frukosten avgår transfer till Ellas tågstation och härifrån åker du på en minnesvärd tågresa till Kandy. Luta dig tillbaka och beundra de pittoreska teplantagerna och vackra bergen medan du äter lunch och dricker te. (F)
Dag 10: Kandy
Idag kan du insupa atmosfären i den kulturella huvudstaden Kandy. Kandy är ett charmigt gammalt kungarike som ligger härligt till vid en sjö, omgivet av berg, vattenfall och regnskog. Ströva omkring på de idylliska gatorna, ta en promenad vid basaren eller besök stadens hantverkscentrum. Missa inte heller ”Tandtemplet” som enligt sägnen hyser en mycket helig relik - en av Buddhas tänder. På kvällen kan du gå och se en färgstark föreställning med underhållning, musik och praktfulla dräkter. (F)
Dag 11-14: Lata dagar på stranden
Efter frukosten bär det av norrut till de underbara stränderna i Trincomalee, där du kan koppla av och njuta av de sista dagarna innan det är dags att åka hem. (F)
Dag 15: Colombo
Efter frukosten åker du tillbaka till Colombo. Det är en lång biltur på ungefär sju timmar och vill du kan du lägga till en natt i Negombo eller Colombo innan hemresan. (F)
Dag 16: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tretton nätter på budgethotell

Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

maj - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
 • Tretton nätter på guesthouse och hotell
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF