15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 31 950:-
Från 20 950:-
Om man vill göra något alldeles extra och speciellt på sommarlivet är Sri Lankas natur, rika djurliv och otroliga stränder helt speciellt. Vi har gjort ett förslag på en skräddarsydd resa som med allt det bästa Sri Lanka har att erbjuda utan att man behöver stressa runt varje dag. Det finns även massor med plats för bad, avkoppling och en god bok eller kanske kortspel.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgång från Skandinavien
Idag lämnar ni Skandinavien och sätter kurs mot äventyret på Sri Lanka.
Dag 2: Negombo
Redan vid ankomsten märks Sri Lankas gästfrihet när ni blir hämtade och åker till hotellet. Negombo är en av Sri Lankas första semesterorter och ligger cirka 35 kilometer norr om Colombo. För länge sedan var det en betydande handelsstad för portugiser och holländare, men idag är det stränderna som lockar hit gästerna. Det passar kanske bra att ägna resten av dagen åt avkoppling och några simturer i havet.
Dag 3: In mot hjärtat av teplantagerna vid Nuwara Eliya
Ni körs från Negombo till Nuwara Eliya som ligger i hjärtat av höglandet. Området är känt för sina många teplantager och för att det var här britterna hade sina sommarresidens med sitt lite svalare klimat. Själva staden Nuwara Eliya har fortfarande många vackra viktorianska hus och byggnader. Vill man kan man härifrån enkelt göra ett besök på ett teplantage och höra allt om teodling- och produktion. (F)
Dag 4: Vandring vid Horton Plains
Med frukostpaketet packat åker ni så mot nationalparken Horton Plains, ett av landets många UNESCO:s världsarv och som ligger söder om Nuwara Eliya. Dagens vandring är ca 10 kilometer lång och bjuder på allt från vackra vyer och brusande vattenfall. Med en massa vackra bilder på näthinnan eller i kameran återvänder ni till Nuwara Eliya där man med fördel kan besöka stadens botaniska trädgård, njuta av Afternoon Tea på vackra Grand Hotel eller kanske ta en öl på golfklubben. (F)
Dag 5: Med tåg mot Kandy
Dagen bjuder på en av världens vackraste tågresor med utsikt över berg och teplantager på väg mot den heliga staden Kandy. Ni ankommer på eftermiddagen och har resten av dagen att utforska staden på egen hand. (F)
Dag 6: Kandy
Idag kan du insupa atmosfären i den kulturella huvudstaden Kandy. Kandy är ett charmigt gammalt kungarike som ligger härligt till vid en sjö, omgivet av berg, vattenfall och regnskog. Ströva omkring på de idylliska gatorna, ta en promenad vid basaren eller besök stadens hantverkscentrum. Missa inte heller ”Temple of the Tooth” som enligt sägnen hyser en mycket helig relik - en av Buddhas tänder. På kvällen kan du gå och se en färgstark föreställning med underhållning, musik och praktfulla dräkter. (F)
Dag 7-10: Lata dagar på stranden
Efter frukosten bär det av norrut till de underbara stränderna i Trincomalee, där du kan koppla av och bara lata dig eller passa på att snorkla och boka båtutflykter och spana efter valar i säsong. (F)
Dag 11: Dambulla – tempel och grottor
Ni lämnar nu strandlivet och åker mot staden Habarana i norr. På vägen stannar ni till och besöker världsarvet Dambulla med sina unika grottor och klipptempel, Här finns fler än 150 Buddhastatyer varav en är tornar sig 14 meter över klipporna. (F)
Dag 12: Polonnaruwa och Minneyria
Förmiddagen tillbringar ni i ännu ett av Sri Lankas världsarv på UNESCO-listan; Polonnaruwa. En magiskt vacker plats med ruiner och spännande arkeologiska lämningar. Och på eftermiddagen för ni en elefantsafari i Minneriya National Park, könt för sina stora hjordar av elefanter som strövar mellan sjöarna och vattenhålen. Ni återvänder till Habarana för ännu en natt där. (F)
Dag 13: Lejonklippan vid Sigiriya
Idag besöker ni Lejonklippan – man kan vandra upp för trapporna till själva lejontassarna och nöja sig med det eller fortsätta hela vägen upp till toppen via gångbroar och klippor. Här uppe låg ett palats, en befästning men numera återstår bara delar av bassänger och fortament. Utsikten är dock vidunderlig och bör inte missas. Vill man kan man sedan fortsätta utforska området på cykel.(F)
Dag 14: Hemresa
Ni åker mot flygplatsen för att påbörja resan hem efter ett strålande äventyr. (F)
Dag 15: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tolv nätter på enkelt turisthotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

maj - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
 • Tolv nätter på guesthouse och hotell
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: