Sök
Sök
Sommar på Sri Lankas östkust
Tooth Temple Kandy
Udsigt fra togtur
Sri Lanka
Smukke strande Sri Lanka

Sommar på Sri Lankas östkust

Frånpris per person vid två vuxna och två barn under tolv år

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 9995:-

Reslängd: 16 dagar

Vidsträckta stränder, historiska städer, elefanter, vänliga, människor, billiga priser, oslagbara tågresor och underbar mat - det är endast några av upplevelser som väntar i Sri Lanka.

Om man vill göra något alldeles extra och speciellt på sommarlivet är Sri Lankas natur, rika djurliv och otroliga stränder helt speciellt. Vi har gjort ett förslag på en skräddarsydd resa som med allt det bästa Sri Lanka har att erbjuda utan att man behöver stressa runt varje dag. Det finns även massor med plats för bad, avkoppling och en god bok eller kanske kortspel.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Väder

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avgång från Skandinavien
Dag 2: Negombo

Redan vid ankomsten märks Sri Lankas gästfrihet när ni blir hämtade och åker till hotellet. Det passar bra att ägna resten av dagen åt avkoppling och några simturer i havet.

Dag 3: Avkoppling i Negombo

Dagen tillbringas på egen hand, antingen åt upptäcktsfärder i staden eller avkoppling vid poolen. Negombo är en av Sri Lankas första semesterorter och ligger cirka 35 kilometer norr om Colombo. För länge sedan var det en betydande handelsstad för portugiser och holländare, men idag är det stränderna som lockar hit gästerna. Här kan du ta del av spännande stadsupplevelser, utforska det genuina Sri Lanka, hänga på fina stränder eller åka på trevliga utflykter. ([F])


Dag 4: Galle och östkusten

Efter frukosten bär det av mot Tissamaharama som ligger vid nationalparken Yala. Yala är ett av Sri Lankas största naturreservat och sträcker sig ut över 979 km². Vissa delar påminner om en dammig afrikansk savann, medan andra platser består av tät och vildvuxen regnskog. Under en safaritur i jeep kan du få se elefanter, leoparder, krokodiler, vattenbufflar, björnar, antiloper, hjortar, vildsvin och apor. Kanske får du även se eleganta påfåglar med praktfulla fjäderdräkter. De lever i vilt tillstånd endast i Indien och Sri Lanka.
Längs vägen besöker vi även Galle, som är Sri Lankas tredje största stad. Det är en charmig plats med många avtryck från landets 450 år som först portugisisk, sedan holländsk och slutligen brittisk koloni. Den gamla stadskärnan ligger i den historiska fästningen och är av UNESCO klassad som världsarv. De äldsta delarna av den gamla byggnaden uppfördes av portugiserna. Efter att holländarna kört bort portugiserna byggdes det ut och befästningarna förstärktes. Engelsmännen satte också sin prägel på staden och fortet, inte minst genom att bygga ett klocktorn och en ny, större port vid den gamla fästningsmuren. På kvällarna och helgerna ser man familjer och kärlekspar som promenerar på fästningsmuren, som även besöks av skolklasser och förstås även turister. Innanför murarna bjuder staden på konstgallerier, antikaffärer och trevliga smågator med butiker, barer och restauranger. På kvällen ankommer ni till Tissa. ([F])


Dag 5: Yala

Efter frukosten är det dags att besöka en av landets heligaste platser, templet i Kataragama, dit både hinduer, buddhister och muslimer vallfärdar. På kvällen kan du hålla utkik efter djur på safari i Yala Nationalpark. ([F])

Dag 6-8: Vackra Ella

Efter frukosten bär det av till en av Sri Lankas trevligaste bergsbyar, nämligen Ella. Besök bergskedjan vid Little Adams Peak, som är ett naturskönt område strax utanför staden, eller ta en promenad och njut av stämningen på den mysiga huvudgatan. Ravana Falls är också ett rekommenderat utflyktsmål. ([F])


Dag 9: Med tåg till Kandy

Efter frukosten avgår transfer till Ellas tågstation och härifrån åker du på en minnesvärd tågresa till Kandy. Luta dig tillbaka och beundra de pittoreska teplantagerna och vackra bergen medan du äter lunch och dricker te. ([F])

Dag 10: Kandy

Idag kan du insupa atmosfären i den kulturella huvudstaden Kandy. Kandy är ett charmigt gammalt kungarike som ligger härligt till vid en sjö, omgivet av berg, vattenfall och regnskog. Ströva omkring på de idylliska gatorna, ta en promenad vid basaren eller besök stadens hantverkscentrum. Missa inte heller ”Tandtemplet” som enligt sägnen hyser en mycket helig relik - en av Buddhas tänder. På kvällen kan du gå och se en färgstark föreställning med underhållning, musik och praktfulla dräkter. ([F])

Dag 11-14: Lata dagar på stranden

Efter frukosten bär det av norrut till de underbara stränderna i Trincomalee, där du kan koppla av och njuta av de sista dagarna innan det är dags att åka hem. ([F])

Dag 15: Colombo

Efter frukosten åker du tillbaka till Colombo. Det är en lång biltur på ungefär sju timmar och vill du kan du lägga till en natt i Negombo eller Colombo innan hemresan. ([F])

Dag 16: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Tretton nätter på budgethotell


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person vid två vuxna och två barn under tolv år

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 9995:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
  • Tretton nätter på guesthouse och hotell
  • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: