17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 32 950:-
Din resa bär av till ett surfläger och du bor precis vid vattnet där du kan njuta av de perfekta vågorna. Villan du bor i har fin utsikt, skön stämning och precis de rätta surfvågorna precis utanför dörren. Det här är den perfekta platsen för att lära sig att surfa och det faktum att vattnet är runt 28 grader varmt gör det inte mindre perfekt. Instruktörerna hjälper dig att snabbt förstå hur man rider på vågorna medan personalen ser till att du trivs. Är du en erfaren surfare som vill utveckla dina kunskaper så finns kurser även för dig.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april. Från mitten av september till mitten av april är vågorna just här som bäst.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag lämnar du Skandinavien och påbörjar resan mot ditt surfäventyr.
Dag 2: Ankomst och transfer till ditt surf camp på Sri Lanka
Du hämtas på flygplatsen och körs därefter längs den vackra kusten till Ahangama där campen ligger. Efter incheckning arrangeras en rundtur på camp-området och härefter kan du ta ett efterlängtat första dopp i de böljande vågorna, slappna av under palmerna eller ta en promenad på området för att kolla in omgivningarna. Villans pool bjuder också in till ett dopp, och vem vet, kanske har du turen att möta Jacob the turtoise som är en fast invånare i campen. Senare på kvällen hålls informationsmöte och härefter serveras veckans första, läckra middag som består av olika kött-, fisk- och vegetariska rätter, samt massor av sallad och färsk frukt till efterrätt. (M)
Dag 3: Introduktion och start
Vädret avgör hur du tillbringar dagen. Beroende på när vågorna är som bäst börjar du med frukost och surfar efteråt - eller börjar med lite frukt och kaffe och äter sedan en ordentlig frukost efter att ha surfat. Frukostbuffén består vanligtvis av några lokala kurryrätter, men också av mer "vanliga" frukosträtter som pannkakor, ägg och färsk frukt. Under frukosten berättar personalen om dagens program och aktiviteter. Innan avfärd till stranden delas alla på campen upp i grupper baserade på tidigare surfkunskaper, får varsin surfbräda som läggs upp på taket på en tuk-tuk och sen åker ni i samlad tropp mot dagens surfspot. Först hålls en introduktion om utrustning och säkerhet och nybörjare får lära sig några grundprinciper i surfing på torra land, däribland paddling och ”popups”. Efter undervisningen åker du tillbaka till campen för att byta om till torra kläder och härefter finns det tid till att bege sig ut på upptäcktsfärd i området, slappna av vid poolen eller ta en omgång vid volleybollplanen eller pingisbordet. Under eftermiddagen och efter middag arrangeras ofta sociala aktiviteter på campen, såsom bordtennisturneringar, poolparty eller musikquiz. Aktiviteterna ger dig goda möjligheter att lära känna dina nya surfbuddies. (F,M)
Dag 4: Surfing, tid på egen hand och en utflykt till staden
Ny dag, nya utmaningar. Du kanske känner dig lite mör i kroppen efter gårdagen, men det är inget en andra lektion i vågorna inte kan bota! De kommande timmarna ägnas åt att surfa, och du kommer kanske redan nu känna att du har lite bättre koll på rörelserna. Efter lunch tillbringar du lite tid på egen hand och vi föreslår att du tar en tuk-tuk för att få uppleva vardagslivet omkring dig. Vi kan exempelvis rekommendera ett besök i byarna Weligama, Mirissa eller Unawatuna. Du kan också stanna kvar på stranden och slappna av - med lite tur får du se sköldpaddor här. På kvällen åker alla i samlad tropp till Mirissa eller Unawatuna för att äta god mat, få några drinkar och en rolig tur i staden. (F)
Dag 5: Surfing, beach clean up och solnedgång vid fyr
Idag avgör tidvattnet om du ska äta tidig frukost och sedan surfa, eller vice versa. Förhoppningsvis känner du dig nu mer självsäker på brädan och i vågorna. Ju mer du övar desto snabbare blir du bättre, och dina instruktörer försöker hela tiden utmana dig med nya brädor eller vågor. Efter lunch i campen eller i staden har alla som surfar på nivå 1 en poolträning, och för alla andra väntar en trevlig strandstädning på Kabalana Beach som ligger nära ditt camp. På så sätt hjälper du också till med att ge något tillbaka till lokalsamhället. Om du har lust kan du under kvällen ta dig till stadens fyr för att njuta av solnedgången härifrån. (F,L)
Dag 6: Tillbringa dagen precis som du önskar.
Idag bestämmer du själv vad du är sugen på att göra. Vissa vill surfa hela dagen medan andra känner för att koppla av vid poolen. Du har också möjlighet för att anmäla dig till olika utflykter idag. Det kan exempelvis vara en safariutflykt till Udawalawe där du kan ha turen att se elefanter, eller så kan du följa med till regnskogen. Det finns också massor av aktiviteter runtomkring campen. Du kan besöka lokala teplantager och tempel eller ta en ridtur i området. Middagen serveras hemma i campen, och om du känner dig pigg så bjuds det in till temafest senare under kvällen. (F,M)
Dag 7-14: Surfing
Surf, eat, sleep, repeat. Dagarna ägnas åt att surfa och det enda avbrottet är lunchen, samt möjligen en massage. Efter middagen kan du kolla in nattlivet igen, antingen i Mirissa eller Hikkaduwa, där det finns goda möjligheter för en lyckad utekväll. Du har frukost och middag inkluderat under alla vardagar i campen, medan det under helgerna endast ingår frukost. (F)
Dag 15: Sista surfdagen
Idag har du sista chansen att surfa och utveckla din teknik på vågorna, så se till att njut av tiden i havet. Vid det här laget känner du dig troligen tryggare och starkare, fångar fler vågor och blir inte trött lika snabbt. Du har nu en god förståelse för vad surfing handlar om, både i teorin och praktiken. Allt du behöver nu är mer tid i vattnet för att träna och bli ännu bättre. (F)
Dag 16: Avskedskramar och avresa från surf camp
Idag avnjuter du den sista, goda frukosten på campen innan det är dags att checka ut. Äventyret på surfcampet är över för den här gången och du körs till flygplatsen för att flyga tillbaka till Skandinavien. (F)
Dag 17: Ankomst till Skandinavien
Idag ankommer du hem igen, med bagaget fullt av häftiga upplevelser och din nya surftalang.

Övernattningar

14 nätter på surf camp i flerbäddsrum. Du kan uppgradera ditt boende till ett privatrum - fråga din resereådgivare om mer information.

Kommentarer

Det finns möjlighet att förlänga din vistelse på surfcampen om du önskar. Vistelsen kan dessutom göras kortare, som ett 8-dagarspaket.
Ha i beaktning att programmet på LaPoint Surf Camp kan ändras. Det betyder att surftiderna kan ändras beroende på väder och vågor, samt att de sociala aktiviteterna kan byta dagar. Du kan dock alltid vara säker på att resan innehåller massor av surfing, sociala aktiviteter och flera kvällar utanför campen varje vecka.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Surf camp arrangeras med start varje måndag så du reser från Sverige söndagen innan.

september - april

Packlista

 • Badkläder & handduk
 • Vattenfast solkräm
 • Eventuellt en GoPro-kamera
 • Vattenflaska
 • Solglasögon

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Solombo t/r, inklusive bagage
 • Upphämtning vid flygplats och transfer till surf camp
 • Övernättningar på surf camp i flerbäddsrum
 • Måltider enligt progam
 • 10 dagars surfkurs med engelsktalande instruktör
 • Lån av surfutrustning
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: