17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 28 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Din resa bär av till ett surfläger och du bor precis vid vattnet där du kan njuta av de perfekta vågorna. Villan du bor i har fin utsikt, skön stämning och precis de rätta surfvågorna strax utanför dörren. Det här är rätt plats att lära sig att surfa och det faktum att vattnet är 28 grader varmt skadar inte alls. Instruktörerna hjälper dig att snabbt förstå hur man rider på vågorna medan personalen ser till att du trivs. Är du en erfaren surfare som vill utveckla dina kunskaper finns kurser för dig. Ett fyratimmars yogapass ingår under vistelsen så du har chans att sträcka ut musklerna.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april. Från mitten av september till mitten av april är vågorna just här som bäst.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien Dag 2: Ankomst och transfer till ditt surf camp på Sri Lanka.
En rundtur arrangeras i campen och sedan kan du ta en simtur i de böljande vågorna, slappna av under palmerna eller ta en promenad på området för att kolla in omgivningarna. Senare på kvällen hålls informationsmöte medan middag serveras. (M)
Dag 3: Introduktion och start Vädret avgör hur du tillbringar dagen. Beroende på när vågorna är som bäst börjar du med frukost och surfar efteråt - eller börjar med lite frukt och kaffe och äter sedan en ordentlig frukost efter att ha surfat. På stranden delas alla resenärer upp i grupper baserade på kunskapsnivå. Ni får sedan en varsin surfbräda att öva på. Först hålls en introduktion om utrustning och säkerhet och nybörjare får lära sig några grundprinciper i surfing på torra land, däribland paddling och ”popups”. Efter undervisningen kan du dröja kvar på stranden och öva lite mer, eller ta en upptäcktsfärd på ön. (F) Dag 4: Surfing och tid på egen hand
Ny dag, nya utmaningar. Du kanske känner dig lite mör i kroppen efter gårdagen, men det är inget en andra lektion inte kan bota! De närmaste timmarna ägnas åt att surfa. Efter lunch tillbringar du lite tid på egen hand och vi föreslår att du tar en tuk-tuk för att få uppleva vardagslivet omkring dig. Du kan även stanna kvar på stranden - med lite tur får du se sköldpaddor. (F)
Dag 5: Surfing och utflykt till Mirissa
Idag avgör tidvattnet om du ska äta tidig frukost och sedan surfa, eller vice versa. Förhoppningsvis känner du dig nu mer självsäker på brädan och i vågorna. Ju mer du övar desto snabbare blir du bättre och det finns alltid nya saker att lära sig. Om du har lust kan du följa med skaran som samlas för att ta några drinkar och uforska Mirissa. (F)
Dag 6: Tillbringa dagen precis som du önskar.
Vissa vill surfa hela dagarna medan andra känner för att koppla av vid poolen, tillbringa dagen precis som du vill. Det finns många aktiviteter att utforska omkring lägret. Du kan besöka teplantager och tempel, eller ta en ridtur i området. (F)
Dag 7-14: Surfing
Dagarna ägnas åt att surfa och det enda avbrottet är lunchen, samt möjligen en massage. Efter middagen passar det bra att kolla in nattlivet igen, antingen i Mirissa eller Hikkaduwa, där det finns gott om möjligheter till en lyckad utekväll. (F)
Dag 15: Sista surfdagen
Idag är den sista dagen du kan surfa och utveckla din teknik i vågorna. Vid det här laget känner du dig antagligen lite tryggare, fångar fler vågor och blir inte trött lika snabbt. Du har nu en god förståelse för vad surfing handlar om, både i teorin och praktiken. Allt du behöver är mer tid i vattnet för att träna och bli ännu bättre. (F)
Dag 16: Avresa från Surf Camp Dags att checka ut. Äventyret är över för den här gången och du körs till flygplatsen för att flyga tillbaka till Skandinavien. (F) Dag 17: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

14 nätter på surf camp i flerbäddsrum. Du kan köpa till ett privat rum - hör efter med oss på Winberg Travel.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Surf camp arrangeras med start varje måndag så du reser från Sverige söndagen innan.

september - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Solombo t/r (inklusive bagage)
 • Upphämtning vid flygplats och transfer till surf camp
 • Fjorton nätter på surf camp i flerbäddsrum
 • Middag 10 dagar
 • Surfkyúrs 10 dagar
 • Yoga 4 timmar
 • Gratis användning av utrustning.

I priset ingår inte

 • ReseförsäkringRese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF