Sök
Sök
Strand, Sri Lanka
Sri Lanka, Colombo
Galle Fort, Sri Lanka
Skildpaddeunger ved kysten på Sri Lanka
Sri Lanka

Sri Lankas vackraste stränder

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 17 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: Tolv dagar

Koppla av på stranden i en hängmatta eller leta spår efter sköldpaddorna som kan ha varit uppe på land och lagt ägg under natten. Upplev de majestätiska blåvalarna och avsluta resan i livliga Colombo.

Åk med till Sri Lankas oförstörda stränder där du kan njuta av den färgstarka och avspända lankesiska livsstilen. Du som får se en blåval kommer inte att glömma upplevelsen i första taget. Du kommer även få följa med på en av de vackra kryssningarna Sri Lanka är så berömd för. Under semestern har du tillgång till chaufför, vilket leder till stor frihet på resan.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här


Väder

Sri Lanka passar utmärkt för solresor och dessa kan genomföras året runt. När det regnar i landets östra del är det vanligtvis soligt i den västra, och tvärtom. Sri Lankas klimat är tropiskt och den torraste och bästa perioden att resa till landets västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Sri Lanka baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret i Sri Lanka kan dock vara skiftande och oförutsägbart, så våra rekommendationer ska endast ses som en fingervisning.

Blåhval, Sri Lanka

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige

Dag 2: Ankomst till färgglada Colombo
Du blir hämtad på flygplatsen och körs till ditt mysiga guesthouse i Colombo. Njut av den livliga stämningen i staden innan du åker söderut och kopplar av de kommande sju dagarna.

Dag 3: Med tåg söderut
Efter frukosten bär det av till tågstationen. Under fyra timmar kan du sedan luta dig tillbaka och njuta av utsikten utanför ditt fönster. Du ankommer till Matara där din chaufför väntar på att köra dig till Tangalla. Det går bra att stanna till någonstans längs vägen om du vill äta lunch. Vid slutet på dagen når du fram till den oexploaterade stranden i Tangalla, där du kan njuta av lugnet och äta en härlig middag.

Dag 4: Tangalla
Tillbringa dagen åt att koppla av. Det är trevligt att besöka ett sköldpaddscenter om du vill lära dig om dessa fascinerande urtidsdjur. Annars går det bra att bara ta en fridfull strandpromenad.

Dag 5: Tangalla
Det här är en riktig stranddag, så koppla av i hängmattan, ta en simtur och njut av den vackra och avskilda stranden.

Dag 6: Tangalla
Ännu en dag helt i din egen takt.

Dag 7: Tangalla - Mirissa
Idag blir du hämtad och åker till Mirissa. Du kan stanna till i Tangalla för en tidig lunch och samtidigt besöka Buddhatemplet Wewurukannala Vihara. Här får du inblick i det lokala tempellivet och kan beundra Sri Lankas största Buddhastaty som är 50 meter hög. Vid slutet på dagen kommer du fram till Mirissa och kan koppla av i trädgården på ditt guesthouse, eller se solnedgången från stranden.

Dag 8-9 : Mirissa
Koppla av i Mirissa och njut av de sista stranddagarna.

Dag 10: Valskådning i Mirissa och återresa till Colombo
Kliv upp tidigt och åk på äventyr till sjöss. Kaptenen kastar loss och du kan börja hålla utkik efter de stora majestätiska blåvalarna. Det finns få andra ställen på jorden där du kan ha tur och komma så nära inpå detta jättelika djur. Frukost serveras ombord.
Väl tillbaka på land bär det av mot Colombo via Galle - en före detta holländsk stad med underbar stämning. Ta en promenad i det gamla fortet som har förvandlats till en mysig stadsdel med små kaféer, charmiga butiker och gallerier.
Sent på eftermiddagen går resan tillbaka mot Colombo.

Dag 11: Avslappnande massage innan flygresan till Sverige
Börja den sista semesterdagen med en rofylld och avkopplande massage. Massagen utförs av duktiga blinda massörer som mjukar upp alla dina spänningar inför hemresan.

Dag 12: Ankomst till Sverige


Övernattningar:
En natt i Colombo
Fyra nätter i Tangalla
Tre nätter i Mirissa
En natt i Colombo
All övernattning sker på noggrant utvalda guesthouses, inkl. frukost

På resan kan du uppgradera till ett comfort hotel. Kontakta din resekonsult för att höra mer.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

På resan kan du även bo på ett comfort hotel - kontakta din resekonsult för att höra efter om priser.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 17 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygbiljett t/r Sverige - Colombo
  • Nio nätter på utvalda guesthouse, inkl. frukost
  • Tåg från Colombo och chaufför vid transfer mellan de övriga destinationerna
  • Valskådning
  • En massage

I priset ingår inte

  • Visum
  • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: