Tolv dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 26 450:-
Åk med till Sri Lankas vackra stränder där du kan njuta av den färgstarka och avspända lankesiska livsstilen. Följ med på en kryssning för att spana efter de majestätiska blåvalarna och ta en promenad i koloniala Galle - ett UNESCO:s världsarv med charm och upplevelser.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här

Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien Dag 2: Ankomst till färgglada Colombo
Du blir hämtad på flygplatsen och körs till ditt mysiga guesthouse i Colombo. Njut av den livliga stämningen i staden innan du åker söderut och kopplar av de kommande dagarna.
Dag 3: Med tåg söderut
Efter frukosten bär det av till tågstationen. Under fyra timmar kan du sedan luta dig tillbaka och njuta av utsikten utanför ditt fönster. Du ankommer till Matara där din chaufför väntar på att köra dig till Tangalla. Det går bra att stanna till någonstans längs vägen om du vill äta lunch. Vid slutet på dagen når du fram till den oexploaterade stranden i Tangalla, där du kan njuta av lugnet och äta en härlig middag. (F)
Dag 4: Tangalla
Tillbringa dagen åt att koppla av. Det är trevligt att besöka ett sköldpaddscenter om du vill lära dig om dessa fascinerande urtidsdjur. Annars går det bra att bara ta en fridfull strandpromenad. (F)
Dag 5: Tangalla
Det här är en riktig stranddag, så koppla av i hängmattan, ta en simtur och njut av den vackra och avskilda stranden. (F)
Dag 6: Tangalla
Ännu en dag helt i din egen takt. (F)
Dag 7: Tangalla - Mirissa
Idag blir du hämtad och åker till Mirissa. Du kan stanna till i Tangalla för en tidig lunch och samtidigt besöka Buddhatemplet Wewurukannala Vihara. Här får du inblick i det lokala tempellivet och kan beundra Sri Lankas största Buddhastaty som är 50 meter hög. Vid slutet på dagen kommer du fram till Mirissa och kan koppla av i trädgården på ditt guesthouse, eller se solnedgången från stranden. (F)
Dag 8-9 : Mirissa
Koppla av i Mirissa och njut av sköna stranddagar. (F)
Dag 10: Valskådning i Mirissa och återresa till Colombo
Kliv upp tidigt och åk på äventyr till sjöss. Kaptenen kastar loss och du kan börja hålla utkik efter de stora majestätiska blåvalarna. Det finns få andra ställen på jorden där du kan ha tur och komma så nära inpå detta jättelika djur. Frukost serveras ombord. Väl tillbaka på land bär det av mot Colombo via Galle - en före detta holländsk stad med underbar stämning. Ta en promenad i det gamla fortet som har förvandlats till en mysig stadsdel med små kaféer, charmiga butiker och gallerier. Sent på eftermiddagen går resan tillbaka mot Colombo. (F)
Dag 11: Avslappnande massage innan flygresan till Skandinavien
Börja den sista semesterdagen med en rofylld och avkopplande massage. Massagen utförs av duktiga blinda massörer som mjukar upp alla dina spänningar inför hemresan. (F)
Dag 12: Ankomst till Sverige

Övernattningar

Nio nätter på guesthouses

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

novmeber - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: