15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 35 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Åk med oss till Sri Lanka och bli bortskämd både vad gäller upplevelser, natur och handplockade hotell och lodger. Njut av kulturella höjdpunkter, vistas i den vackra naturen och besök landets äldsta nationalparker. Avsluta med sköna dagar vid paradisstranden i Mirissa.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Sri Lanka och ankommer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Sri Lanka - Negombo
Efter landningen på Colombos flygplats blir du hämtad och åker till ditt hotell i Negrombo. Sedan har du tid på egen hand och kan vila upp dig efter flygresan. Övernattning på Hotel Jetwing Lagoon i deluxe-rum, Negombo.
Dag 3: Negombo - Sigiriya
Efter frukosten avgår transfer till Sigiriya. Du tillbringar natten i rummet Garden Dwelling på härliga Vil Uyana i Sigiriya
Dag 4: Utflykt till Polonnaruwa
Efter att ha ätit frukost åker du till Polonnaruwa. Den forna huvudstaden byggdes mellan det 11:e och 12:e århundradet och betraktas av UNESCO som ett världsarv. Se de häpnadsväckande ruinerna efter det kungliga palatset och kasta ett öga på de fyra Buddhastatyerna som är uthuggna rakt ur klipporna. Glöm inte att njuta en stund av utsikten över floden Parakrama Samudraya. På kvällen kan du beundra bergsformationerna i Sigiriya, som även kallas för ”Lejonets berg”. När du går upp för trapporna ser du de fascinerande väggmålningarna och hängande trädgårdarna, innan du når toppen och belönas med en fantastisk utsikt. Du övernattar i rummet Garden Dwelling på härliga Vil Uyana i Sigiriya
Dag 5: Transfer till Kandy
Efter ankomsten till Kandy kan du göra vad du vill under dagen. Kandy är ett charmigt gammalt kungarike som ligger härligt till vid en sjö, omgivet av berg, vattenfall och djungel. Ströva omkring på de idylliska gatorna, ta en promenad vid basaren eller besök stadens hantverkscentrum. Missa inte heller ”Tandtemplet” som enligt sägnen hyser en mycket helig relik - en av Buddhas tänder. På kvällen kan du gå och se en färgstark föreställning med underhållning, musik och praktfulla dräkter. Övernattning i delxuxe room på The Secret i Kandy.
Dag 6: Tillbringa dagen på egen hand i bildsköna Kandy
Idag väljer du själv om du vill koppla av eller kanske boka en vandringstur i bergen Knuckles. Tala med oss på Winberg Travel så hjälper vi dig. Övernattning i delxuxe room på The Secret i Kandy
Dag 7:Tågresa till Ella
Idag bär det av mot stationen där du hoppar ombord och börjar din tågresa genom Ellas vackra landskap. Väl framme i Ella tillbringar du resten av dagen som du själv behagar. Om du är sugen på fler upplevelser rekommenderar vi en resa till vattenfallet Ravana. Övernattning på hotellet 98 Acres i standardrum, i Ella.
Dag 8: Njut av semestern i Ella
Dagen tillbringar du på egen hand. Åk till Little Adams Peak eller koppla av i de härliga miljöerna omkring hotellet. Övernattning på 98 Acres i standardrum, i Ella.
Dag 9: Udawalawe Nationalpark
Idag åker du till Udawalawe, som är en av landets äldsta nationalparker. Du sover på en campsite vid parkens utkant där frihetskänslan är ett underbar. Övernattning i tält i Athgira River Camp, Udawalawe.
Dag 10: Safari och transfer till Mirissa
Idag väntar en tidig start och ett morgonsafari i parken, med medhavd frukost. Parken är en av de äldsta i Sri Lanka och här döljer sig stora elefanthjordar. Efter några förhoppningsvis riktigt oförglömliga naturupplevelser fortsätter resan mot badorten Mirissa. Vid ankomsten till Mirissa gör du vad du vill under dagen. Under kommande dagar kan du lugnt smälta de många intrycken från din händelserika resa. Koppla av vid poolen, sola på stranden eller utforska staden. Övernattning på boutiquehotellet Number One i Mirissa.
Dag 11-13: Mirissa sol- och bad
Känner du för att åka på utflykt någon av dagarna är staden Galle ett utmärkt alternativ och du kan se den gamla fästningen eller ge dig iväg på valskåning. Utanför Mirissas kust döljer sig olika typer av valar, inte minst blåvalen, som är världens största djur. Övernattning på Number One i Mirissa.
Dag 14: Hemresa till Skandinavien
Efter en spännande semester bär det av hemåt. Om du har tid innan ditt utlandsflyg avgår kan du unna dig ett sista dopp i vågorna, eller kanske köpa de sista souvenirerna. Du hämtas upp vid hotellet och körs till flygplatsen. Tidpunkten beror på när ditt flyg avgår.
Dag 15: Ankomst till Skaninavien
Ankomsttiden till Skandinavien beror på på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar

Tolv nätter på utvalda hotell och lodger

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
 • Tolv nätter på utvalda hotell och lodger
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF