Sök
Sök
Sri Lanka Strand
Teplantager
Påfugl, Sri Lanka
Sri Lanka, Sigiriya

Sri Lanka Deluxe

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 32 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Förutom att uppleva Sri Lankas kultur och naturskatter bor du på utvalda hotell och i tältcamp i nationalparken Udawalawe.

Åk till Sri Lanka och bli bortskämd både vad gäller upplevelser, natur och underbara hotell. Du får se kulturella höjdpunkter, vistas i den vackra naturen och besöka av landets äldsta nationalparker. Avslutningsvis kan du luta dig tillbaka på paradisstranden i Mirissa.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Väder

Sri Lanka är bland annat en fin destination för solresor, som kan genomföras året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom.
Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Den finaste säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Som bonus kan du avsluta vistelsen med en resa till Maldiverna, så väntar en tropisk drömupplevelse.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Sri Lanka baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, så våra rekommendationer ska endast ses som en fingervisning.

Strand, Sri Lanka

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Du flyger från Sverige till Sri Lanka och ankommer nästa dag.

Dag 2: Ankomst till Negombo
Efter landningen på Colombos flygplats blir du hämtad och åker till ditt hotell i Negrombo. Sedan har du tid på egen hand och kan vila upp dig efter flygresan.
Övernattning på Hotel Jetwing Lagoon i deluxe-rum, Negombo.

Dag 3: Negombo - Sigiriya
Efter frukosten avgår transfer till Sigiriya.
Du tillbringar natten i rummet Garden Dwelling på härliga Vil Uyana i Sigiriya

Dag 4: Utflykt till Polonnaruwa
Efter att ha ätit frukost åker du till Polonnaruwa. Den forna huvudstaden byggdes mellan det 11:e och 12:e århundradet och betraktas av UNESCO som ett världsarv. Se de häpnadsväckande ruinerna efter det kungliga palatset och kasta ett öga på de fyra Buddhastatyerna som är uthuggna rakt ur klipporna. Glöm inte att njuta en stund av utsikten över floden Parakrama Samudraya. På kvällen kan du beundra bergsformationerna i Sigiriya, som även kallas för ”Lejonets berg”. När du går upp för trapporna ser du de fascinerande väggmålningarna och hängande trädgårdarna, innan du når toppen och belönas med en fantastisk utsikt.
Du övernattar i rummet Garden Dwelling på härliga Vil Uyana i Sigiriya

Dag 5: Transfer till Kandy
Efter ankomsten till Kandy kan du göra vad du vill under dagen. Kandy är ett charmigt gammalt kungarike som ligger härligt till vid en sjö, omgivet av berg, vattenfall och djungel. Ströva omkring på de idylliska gatorna, ta en promenad vid basaren eller besök stadens hantverkscentrum. Missa inte heller ”Tandtemplet” som enligt sägnen hyser en mycket helig relik - en av Buddhas tänder. På kvällen kan du gå och se en färgstark föreställning med underhållning, musik och praktfulla dräkter.
Övernattning i delxuxe room på The Secret i Kandy.

Dag 6: Tillbringa dagen på egen hand i bildsköna Kandy
Idag väljer du själv om du vill koppla av eller kanske boka en vandringstur i bergen Knuckles. Hör efter med din resekonsult.

Dag 7: Fin tågresa till Ella
Idag bär det av mot stationen där du hoppar ombord och börjar din tågresa genom Ellas vackra landskap. Väl framme i Ella tillbringar du resten av dagen som du själv behagar. Om du är sugen på fler upplevelser rekommenderar vi en resa till vattenfallet Ravana.
Övernattning på hotellet 98 Acres i standardrum, i Ella.

Dag 8: Njut av semestern i Ella
Dagen tillbringar du på egen hand. Åk till Little Adams Peak eller koppla av i de härliga miljöerna omkring hotellet.
Övernattning på 98 Acres i standardrum, i Ella.

Dag 9: Udawalawe Nationalpark
Idag åker du till Udawalawe, som är en av landets äldsta nationalparker. Du sover på en campsite vid parkens utkant där frihetskänslan är ett underbar.
Övernattning i tält i Athgira River Camp, Udawalawe.

Dag 10: Safari och transfer till Mirissa
Idag väntar en tidig start och ett morgonsafari i parken, med medhavd frukost. Parken är en av de äldsta i Sri Lanka och här döljer sig stora elefanthjordar. Efter några förhoppningsvis riktigt oförglömliga naturupplevelser fortsätter resan mot badorten Mirissa. Vid ankomsten till Mirissa gör du vad du vill under dagen. Under kommande dagar kan du lugnt smälta de många intrycken från din händelserika resa. Koppla av vid poolen, sola på stranden eller utforska staden.
Övernattning i Beach Leisure Suite på hotellet Casa Mirissa i Mirissa.

Dag 11-13: Mirissa sol- och badresa
Känner du för att åka på utflykt någon av dagarna är staden Galle ett utmärkt alternativ och du kan se den gamla fästningen eller ge dig iväg på valskåning. Utanför Mirissas kust döljer sig olika typer av valar, inte minst blåvalen, som är världens största djur.
Övernattning på hotell Casa Mirissa i Mirissa.

Dag 14: Hemresa till Sverige
Efter en spännande semester bär det av hemåt. Om du har tid innan ditt utlandsflyg avgår kan du unna dig ett sista dopp i vågorna, eller kanske köpa de sista souvenirerna. Du hämtas upp vid hotellet och körs till flygplatsen. Tidpunkten beror på när ditt flyg avgår.

Dag 15: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige. Ankomsttiden till Sverige beror på flygbolaget.

Övernattningar:
Tolv nätter på lyxhotell
En natt i tältcamp (standard) i Udawalawa Nationalpark

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 32 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flygbiljett t/r Colombo
  • Övernattningar enligt program
  • Transport med engelsktalande chaufför under tur- och returresan (inte vid strandvistelser)

I priset ingår inte

  • Försäkringar
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: