Sök
Sök
Sri Lanka för backpackers
Tog tur til Ella
Horton Plains
Mirissa Beach
Teplantager
Sri Lanka, Colombo
Galle Fort, Sri Lanka
Sri Lanka, Surf Camp

Sri Lanka för backpackers

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 16 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 13 dagar

Denna resa passar dig som har en begränsad budget men ändå vill uppleva Sri Lankas natur, kultur och härliga stränder. Du får minnen för livet när du bor i tempel och kan utforska den tropiska naturen på vandring vid Horton Plains.

Utforska Sri Lanka backpackerstyle. Du bor på trevligt hostel, mysigt guesthouse och i ett spartanskt tempel. Lokaltransport genomförs med tuk-tuk, tåg och längre sträckor med bil. Resan är skräddarsydd så att du kan utforska Colombo på cykel, vandra i naturen, meditera i ett tempel, se bergen i höglandet från tåget samt koppla av på en härlig strand.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här


Väder

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Med ryggsäcken packad bär det av mot Sri Lanka. En eller två mellanlandningar tillkommer på resan, beroende på vilket flygbolag du reser med.

Dag 2: Ankomst till Sri Lanka och transfer till Colombo

Vid ankomst blir du hämtad på flygplatsen och körs till Colombo. Staden expanderar snabbt med nybyggnation och skyskrapor, men dessa blandas på ett spännande sätt med charmiga äldre kolonialbyggnader. Du kan fynda på basaren och besöka något hinduistiskt eller buddhistiskt tempel.

Dag 3: Cykeltur i Colombo

Efter frukosten är det dags att utforska Colombo på cykel. Du träffar din guide på Independence Square och härifrån går du förbi nationalmuseet, en av stadens största parker, det gamla rådhuset och området vid havet, där du kan smaka på några lokalproducerade delikatesser. Färden avslutas på Pettah Bazar. ([F])

Dag 4: Med tåg till Nuwara Elia

Efter frukosten hämtas du med tuk-tuk och åker till tågstationen. Du kan njuta av den fina promenaden över höglandet, bland lummigt grönskande teplantager. Ankomst och transfer till ditt guesthouse. ([F])

Dag 5: Dagstur till Horton Plains

Med frukosten nedpackad inför din åktur beger du dig mot Horton Plains Nationalpark, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Området är fantastiskt vackert med vattenfall och underbar natur. Du styr stegen mot den berömda utsiktsplatsen "Världens ände", där du kan beundra teodlingarna och på en klar dag se ända till den sydliga kusten. ([F])

Dag 6: Övernattning i tempel.

Idag ska du besöka Bandarawela och tillbringa natten i ett tempel. Du sover under enkla förhållanden och maten du äter har donerats till munkarna av byn. På kvällen deltar du i meditation ledd av översteprästen. ([F])

Dag 7: Med tåg till Ella

Färden går idag vidare med tåg till Ella. Väl framme i Ella tillbringar du resten av dagen som du själv vill. Om du är sugen på fler upplevelser rekommenderar vi en resa till vattenfallet Ravana. Annars är stämningen i staden verkligen härlig och inbjuder dig att koppla av på något av de små kaféerna. ([F])

Dag 8: På egen hand i Ella

Ella lockar med magisk natur, antika tempel, utflykter till grottor, samt kanske ett besök vid Adams Peak. ([F])

Dag 9: Transfer till stranden via Udawalawa Nationalpark

Du lämnar bergen och kör via Udawalawa mot ett center för skadade elefanter i Mirissa. ([F])

Dag 10-12: På egen hand i Mirissa

De närmaste dagarna står avkoppling på schemat i mysiga Mirissa. Du kan till exempel åka på utflykt till Galle, som är Sri Lankas tredje största stad. Galle är en charmig plats med många minnen från landets 450 år som först portugisisk, sedan holländsk och slutligen brittisk koloni. Den gamla stadskärnan i den historiska fästningen finns med på UNESCO:s världsarvslista. Innanför murarna bjuder staden på konstgallerier, antikaffärer och trevliga smågator med butiker, barer och restauranger. Du kan åka på valskådning eller helt enkelt koppla av på stranden. ([F])


Dag 13: Res vidare på egen hand eller påbörja din hemresa

Du kan ta tåget tillbaka till Colombo och kanske fortsätta resan till Maldiverna eller åka norrut och utforska flera lankesiska kulturskatter. Bara säg till så hjälper vi på Winberg Travel att boka resten av ditt äventyr.


Övernattningar:
Sex nätter på hostel i flerbäddsrum
En natt i tempel
Fyra nätter på guesthouse

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 16 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
  • Sex nätter på hostel i flerbäddsrum
  • En natt i tempel
  • Fyra nätter på guesthouse
  • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: