13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 27 450:-
Utforska Sri Lanka backpackerstyle. Du bor på trevligt hostel, mysigt guesthouse och i ett spartanskt tempel. Lokaltransport genomförs med tuk-tuk, tåg och längre sträckor med bil. Resan är skräddarsydd så att du kan utforska Colombo på cykel, vandra i naturen, meditera i ett tempel, se bergen i höglandet från tåget samt koppla av på en härlig strand.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här


Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Med ryggsäcken packad bär det av mot Sri Lanka. En eller två mellanlandningar tillkommer på resan, beroende på vilket flygbolag du reser med.
Dag 2: Ankomst till Sri Lanka och transfer till Colombo
Vid ankomst blir du hämtad på flygplatsen och körs till Colombo. Staden expanderar snabbt med nybyggnation och skyskrapor, men dessa blandas på ett spännande sätt med charmiga äldre kolonialbyggnader. Du kan fynda på basaren och besöka något hinduistiskt eller buddhistiskt tempel.
Dag 3: Cykeltur i Colombo
Efter frukosten är det dags att utforska Colombo på cykel. Du träffar din guide på Independence Square och härifrån går du förbi nationalmuseet, en av stadens största parker, det gamla rådhuset och området vid havet, där du kan smaka på några lokalproducerade delikatesser. Färden avslutas på Pettah Bazar. (F)
Dag 4: Med tåg till Nuwara Elia
Efter frukosten hämtas du med tuk-tuk och åker till tågstationen. Du kan njuta av den fina promenaden över höglandet, bland lummigt grönskande teplantager. Ankomst och transfer till ditt guesthouse. (F)
Dag 5: Dagstur till Horton Plains
Med frukosten nedpackad inför din åktur beger du dig mot Horton Plains Nationalpark, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Området är fantastiskt vackert med vattenfall och underbar natur. Du styr stegen mot den berömda utsiktsplatsen "Världens ände", där du kan beundra teodlingarna och på en klar dag se ända till den sydliga kusten. (F)
Dag 6: Övernattning i tempel.
Idag ska du besöka Bandarawela och tillbringa natten i ett tempel. Du sover under enkla förhållanden och maten du äter har donerats till munkarna av byn. På kvällen deltar du i meditation ledd av översteprästen. (F)
Dag 7: Med tåg till Ella
Färden går idag vidare med tåg till Ella. Väl framme i Ella tillbringar du resten av dagen som du själv vill. Om du är sugen på fler upplevelser rekommenderar vi en resa till vattenfallet Ravana. Annars är stämningen i staden verkligen härlig och inbjuder dig att koppla av på något av de små kaféerna. (F)
Dag 8: På egen hand i Ella
Ella lockar med magisk natur, antika tempel, utflykter till grottor, samt kanske ett besök vid Adams Peak. (F)
Dag 9: Transfer till stranden via Udawalawa Nationalpark
Du lämnar bergen och kör via Udawalawa mot ett center för skadade elefanter i Mirissa. (F)
Dag 10-12: På egen hand i Mirissa
De närmaste dagarna står avkoppling på schemat i mysiga Mirissa. Du kan till exempel åka på utflykt till Galle, som är Sri Lankas tredje största stad. Galle är en charmig plats med många minnen från landets 450 år som först portugisisk, sedan holländsk och slutligen brittisk koloni. Den gamla stadskärnan i den historiska fästningen finns med på UNESCO:s världsarvslista. Innanför murarna bjuder staden på konstgallerier, antikaffärer och trevliga smågator med butiker, barer och restauranger. Du kan åka på valskådning eller helt enkelt koppla av på stranden. (F)
Dag 13: Res vidare på egen hand eller påbörja din hemresa
Du kan ta tåget tillbaka till Colombo och kanske fortsätta resan till Maldiverna eller åka norrut och utforska flera lankesiska kulturskatter. Bara säg till så hjälper vi på Winberg Travel att boka resten av ditt äventyr.

Övernattningar

Sex nätter på hostel i flerbäddsrum
En natt i tempel
Fyra nätter på guesthouse

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
 • Sex nätter på hostel i flerbäddsrum
 • En natt i tempel
 • Fyra nätter på guesthouse
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: