Sök
Sök
Sri Lanka & Maldiverna kombo
Rasdhoo Island Maldiverne
Maldivernes smukke solnedgange
Cykeltur, Sri Lanka
Sri Lanka

Äventyr på Maldiverna och Sri Lanka

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Maldiverna & Sri Lanka - vilken skön kombination! Börja med äventyr på vackra Sri Lanka där du kan vandra, prova forsränning och cykla i den spektakulära naturen. Avsluta med snorklingsäventyr på Maldiverna - barfotalyx och skön avslappning.

Sri Lanka har något för alla. I vårt reseförslag kan du se fram emot vandringar genom grönskande teplantager upp på det dimmiga berget Knuckles. Trampa fram på cykel längs grusvägarna i de lantliga byarna. Åk flotte på Kelani och låt adrenalinet flöda. Du bor i underbara miljöer och kombinerar aktiviteterna med några dagar på Bentotastranden. Och för att verkligen låta all vardagsstress försvinna har du fem avkopplande dagar på Maldiverna med upplevelser både ovan och under vattenytan.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Se våra andra fantastiska reseförslag för Maldiverna här

Väder

På Maldiverna är bästa restid är från mitten av september till mitten av april men man kan åka dit året om.

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avgresa från Skandinavien

Dag 2: Ankomst till Colombos flygplats Sri Lanka är ett av de vackraste länderna i denna del av Asien, med en verkligt charmerande befolkning. Vid ankomsten välkomnas du av vår representant från "Go Beyond" och reser till Negombo, cirka 20 minuter från flygplatsen. Efter att ha checkat in och kopplat av en stund erbjuder vi en stadsrundtur. Under upptäcktsfärden kan du se tempel och kyrkor, samt utforska spåren efter den holländska kolonialtiden. Du kan också njuta av stämningen på den livliga fiskmarknaden och basaren.


Dag 3: Negombo – Kandy

Efter frukost och en kopp lankesiskt kaffe är det dags att bege sig mot de ståtliga bergen. På vägen kan du stanna till vid Pinnawalas elefantdagis och se när de magnifika djuren badar i floden. Du anländer sedan till Kandy som av UNESCO klassas som ett världsarv. På eftermiddagen utforskar du den vackra staden i under en rundtur. Du får se sjön och det heliga templet som enligt sägnen hyser en av Buddhas tänder. Senare på kvällen är du inbjuden att uppleva stadens kulturella show med dansare som rör sig till ljudet av trummor. Uppvisningen kryddas med fyrverkerier och en eldshow. ([F])

Dag 4: Kandy – vandring – Kandy

Idag ska du ge dig ut på det stora blå med din medhavda frukost. Målet är bergskedjan Knuckels som är underbar att se när topparna är höljda i dimtäcken och grönskande teplantager. Du kommer att köra strax under 50 kilometer, fram till utgångspunkten för din vandring. Härifrån går vandringen genom den lågväxta skogen, förbi kryddfält och längs teplantager där kvinnor i färgglada kläder hälsar dig välkommen. Om du har tur kan du få se rådjur, makaker och olika ödlearter. Innan du styr kosan hemåt kan du bada vid ett vackert vattenfall. Du vandrar en sträcka på cirka 16 kilometer. ([F])

Dag 5: Kandy – Kitulgala

Efter den aktiva gårdagen börjar du den här morgonen i lugnt tempo. Du kan koppla av och smaka på någon av tesorterna som odlats lokalt. Sedan kör du till Kitulgala och tillbringar natten i en av områdets enkla eco lodges, där du får känslan av att vara ett med naturen. Njut av eftermiddagen och se fram emot middagen som serveras på lodgen. ([F],[M])


Dag 6: Kitulgala – Forsränning

Idag kommer du få ditt livs adrenalinkick när du paddlar i flodströmmarna. Resan är utformad för den äventyrligt lagda och du kommer att känna spänningen när du parerar den strida strömmen, men det finns även gott om tid att njuta av naturen och livet längs floden. Resan tar cirka fyra timmar. Du kan koppla av och vistas i det vackra området på eftermiddagen. ([F],[M])

Dag 7: Kitulgala – Mountainbike-/cykeltur från Hatton till Kitulgala

Idag hittar du friheten på två hjul under din cykeltur längs grusvägar, vid sidan av klargröna teplantager och kringelkrokiga bergsstigar. Du cyklar genom små lantliga byar och upplever vardagen längs rutten. Avståndet är cirka 45 kilometer, det vill säga sex timmars cykling. ([F],[M])

Dag 8: Kitulgala – Bentota

Från actionspäckade äventyr i bergen till sol och strandnöjen vid havet. Efter en vecka med allehanda aktiviteter är det nu dags att koppla av på den underbart rymliga sandstranden Bentota Beach. ([F])

Dag 9: Bentota

Börja dagen i din egen takt, till exempel med ett dopp i det inbjudande havet. Senare på dagen arrangeras en halvdags flodsafari med vackra omgivningar och lummig natur. ([F])

Dag 10 Bentota – flygplatsen - Maldiverna:

Efter frukosten är det dags att resa vidare till Maldiverna. Efter ankomsten till Malé åker du direkt vidare med båt till ön Thulusdhoo. Transfer ingår inte i priset, utan betalas lokalt (cirka 60 USD t/r med speedboat och 6 USD t/r med lokalfärja). På Thulusdhoo checkar du in på det trevliga guesthouset där du njuter av skön värme och vacker solnedgång. Ankommer du på förmiddagen kan du ta en snorkeltur direkt från stranden vid det vackra revet. Stanna till vid hotellets aktivitetscenter där du kan få hjälp att planera nästa dags äventyr med massor av spännande upplevelser. ([F])


Dag 11-13: Thulusdhoo Island

Du planerar dina aktiviteter utifrån vad du trivs bäst med. Utöver det fantastiska livet under vattnet finns det även SUP, kajak och mycket mer att roa sig med. Du kan också ta en promenad runt ön. Här är stämningen gemytlig med små caféer och man kan även besöka en sjögurkeodling. Vill du bara vila och ta det lugn finns den vackra stranden precis utanför dörren. ([F])
Ditt guesthouse på Thulusdhoo Island
Du bor på ett smakfullt och gemytligt guesthouse med 14 rum - de flesta med balkong och havsutsikt. Alla rum har luftkonditionering, tv, eget badrum/wc och ett litet kylskåp. Precis utanför dörren ligger den kritvita stranden, den är privat så man kan lugnt sola i bikini.


Dag 14: Avresa från Maldiverna

Du lämnar Maldiverna och åker tillbaka mot Skandinavien via Colombo. ([F])

Dag15: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Fyra nätter på hotell på Maldiverna
Åtta nätter på guesthouse och eco lodges på Sri Lanka

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Observera att det inte serveras alkohol på Maldiverna på de lokala öarna. Vill du bada och koppla av i solen iklädd bikini hänvisas du till särskilda bikinistränder. Du kan även åka båt till grannön och bada där.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Maldiverna - Colombo t/r
 • Aktivitetsspaket på Maldiverna
 • Boende i fyra nätter på guesthouse på Maldiverna
 • Åtta nätter på hotell/guesthouse/Eco Lodge
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Transfer Malé - Gan Island t/r
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: