15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 36 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Sri Lanka har något för alla. I vårt reseförslag kan du se fram emot vandringar genom grönskande teplantager upp på det dimmiga berget Knuckles. Trampa fram på cykel längs grusvägarna i de lantliga byarna. Åk flotte på Kelani och låt adrenalinet flöda. Du bor i underbara miljöer och kombinerar aktiviteterna med några dagar på Bentotastranden. Och för att verkligen låta all vardagsstress försvinna har du fem avkopplande dagar på Maldiverna med upplevelser både ovan och under vattenytan.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Maldiverna här
Läs mer om Maldiverna här.

Bästa reseperiod

På Maldiverna är bästa restid är från mitten av september till mitten av april men man kan åka dit året om.

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgresa från Skandinavien
Dag 2: Ankomst till Colombos flygplats Sri Lanka är ett av de vackraste länderna i denna del av Asien, med en verkligt charmerande befolkning. Vid ankomsten välkomnas du av vår representant från "Go Beyond" och reser till Negombo, cirka 20 minuter från flygplatsen. Efter att ha checkat in och kopplat av en stund erbjuder vi en stadsrundtur. Under upptäcktsfärden kan du se tempel och kyrkor, samt utforska spåren efter den holländska kolonialtiden. Du kan också njuta av stämningen på den livliga fiskmarknaden och basaren.
Dag 3: Negombo – Kandy
Efter frukost och en kopp lankesiskt kaffe är det dags att bege sig mot de ståtliga bergen. På vägen kan du stanna till vid Pinnawalas elefantdagis och se när de magnifika djuren badar i floden. Du anländer sedan till Kandy som av UNESCO klassas som ett världsarv. På eftermiddagen utforskar du den vackra staden i under en rundtur. Du får se sjön och det heliga templet som enligt sägnen hyser en av Buddhas tänder. Senare på kvällen är du inbjuden att uppleva stadens kulturella show med dansare som rör sig till ljudet av trummor. Uppvisningen kryddas med fyrverkerier och en eldshow. (F)
Dag 4: Kandy – vandring – Kandy
Idag ska du ge dig ut på det stora blå med din medhavda frukost. Målet är bergskedjan Knuckels som är underbar att se när topparna är höljda i dimtäcken och grönskande teplantager. Du kommer att köra strax under 50 kilometer, fram till utgångspunkten för din vandring. Härifrån går vandringen genom den lågväxta skogen, förbi kryddfält och längs teplantager där kvinnor i färgglada kläder hälsar dig välkommen. Om du har tur kan du få se rådjur, makaker och olika ödlearter. Innan du styr kosan hemåt kan du bada vid ett vackert vattenfall. Du vandrar en sträcka på cirka 16 kilometer. (F)
Dag 5: Kandy – Kitulgala
Efter den aktiva gårdagen börjar du den här morgonen i lugnt tempo. Du kan koppla av och smaka på någon av tesorterna som odlats lokalt. Sedan kör du till Kitulgala och tillbringar natten i en av områdets enkla eco lodges, där du får känslan av att vara ett med naturen. Njut av eftermiddagen och se fram emot middagen som serveras på lodgen. (F,M)
Dag 6: Kitulgala – Forsränning
Idag kommer du få ditt livs adrenalinkick när du paddlar i flodströmmarna. Resan är utformad för den äventyrligt lagda och du kommer att känna spänningen när du parerar den strida strömmen, men det finns även gott om tid att njuta av naturen och livet längs floden. Resan tar cirka fyra timmar. Du kan koppla av och vistas i det vackra området på eftermiddagen. (F,M)
Dag 7: Kitulgala – Mountainbike-/cykeltur från Hatton till Kitulgala
Idag hittar du friheten på två hjul under din cykeltur längs grusvägar, vid sidan av klargröna teplantager och kringelkrokiga bergsstigar. Du cyklar genom små lantliga byar och upplever vardagen längs rutten. Avståndet är cirka 45 kilometer, det vill säga sex timmars cykling. (F,M)
Dag 8: Kitulgala – Bentota
Från actionspäckade äventyr i bergen till sol och strandnöjen vid havet. Efter en vecka med allehanda aktiviteter är det nu dags att koppla av på den underbart rymliga sandstranden Bentota Beach. (F)
Dag 9: Bentota
Börja dagen i din egen takt, till exempel med ett dopp i det inbjudande havet. Senare på dagen arrangeras en halvdags flodsafari med vackra omgivningar och lummig natur. (F)
Dag 10 Bentota – flygplatsen - Maldiverna:
Efter frukosten är det dags att resa vidare till Maldiverna. Efter ankomsten till Malé åker du direkt vidare med båt till ön Thulusdhoo. Transfer ingår inte i priset, utan betalas lokalt (cirka 60 USD t/r med speedboat och 6 USD t/r med lokalfärja). På Thulusdhoo checkar du in på det trevliga guesthouset där du njuter av skön värme och vacker solnedgång. Ankommer du på förmiddagen kan du ta en snorkeltur direkt från stranden vid det vackra revet. Stanna till vid hotellets aktivitetscenter där du kan få hjälp att planera nästa dags äventyr med massor av spännande upplevelser. (F)
Dag 11-13: Thulusdhoo Island
Du planerar dina aktiviteter utifrån vad du trivs bäst med. Utöver det fantastiska livet under vattnet finns det även SUP, kajak och mycket mer att roa sig med. Du kan också ta en promenad runt ön. Här är stämningen gemytlig med små caféer och man kan även besöka en sjögurkeodling. Vill du bara vila och ta det lugn finns den vackra stranden precis utanför dörren. (F) Ditt guesthouse på Thulusdhoo Island Du bor på ett smakfullt och gemytligt guesthouse med 14 rum - de flesta med balkong och havsutsikt. Alla rum har luftkonditionering, tv, eget badrum/wc och ett litet kylskåp. Precis utanför dörren ligger den kritvita stranden, den är privat så man kan lugnt sola i bikini.
Dag 14: Avresa från Maldiverna
Du lämnar Maldiverna och åker tillbaka mot Skandinavien via Colombo. (F)
Dag15: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Fyra nätter på hotell på Maldiverna
Åtta nätter på guesthouse och eco lodges på Sri Lanka

Kommentarer

Observera att det inte serveras alkohol på Maldiverna på de lokala öarna. Vill du bada och koppla av i solen iklädd bikini hänvisas du till särskilda bikinistränder. Du kan även åka båt till grannön och bada där.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

september - maj

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Maldiverna - Colombo t/r
 • Aktivitetsspaket på Maldiverna
 • Boende i fyra nätter på guesthouse på Maldiverna
 • Åtta nätter på hotell/guesthouse/Eco Lodge
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Transfer Malé - Gan Island t/r
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF