Sök
Sök
Snorkeling
Rasdhoo Island Maldiverne
Maldivernes smukke solnedgange
Cykeltur, Sri Lanka
Smukke strande på Maldiverne
Sri Lanka

Aktiv semester på Maldiverna och Sri Lanka

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 995,-

Reslängd: 15 dagar

Börja din semester med ett snorklingsäventyr på Maldiverna innan du åker till vackra Sri Lanka, där du kan vandra, prova forsränning och cykla i den spektakulära naturen.

Låt all vardagsstress tyna bort under fem avkopplande dagar på Maldiverna. Här upplever du livet både ovan och under vattenytan. Färden fortsätter till Sri Lanka där du kan se fram emot vandringar genom grönskande teplantager på det dimmiga berget Knuckles. Trampa fram på cykel längs grusvägarna i de lantliga byarna. Åk flotte på Kelani och låt adrenalinet flöda. Du bor i underbara miljöer och kombinerar aktiviteterna med avslutning på en av öns härliga stränder.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Se våra andra fantastiska reseförslag för Maldiverna här

Väder
På Maldiverna:
Bästa restid är från mitten av september till mitten av april.

På Sri Lanka:
Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars.
Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Sri Lanka och Maldiverna baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Sri Lanka, Rafting

Detaljerad resplan

Dag 1: Avgång från Sverige

Dag 2: Ankomst till Malé
Efter ankomsten till Malé åker du direkt vidare med lokalflyg till Gan Island. Transfer ingår inte i priset, utan betalas lokalt (cirka 80 USD t/r).

Efter den fina flygturen till Gan Island - och efter incheckning på ditt hotell - är det bara att njuta av värmen och den vackra solnedgången från de lokala samlingsplatserna. Om du anländer på morgonen kan du ta en liten snorklingstur vid revet precis utanför stranden, eller helt enkelt koppla av på paradisstranden. Sväng förbi på hotellets aktivitetscenter så kan du planera ditt snorklingsäventyr inför nästa dag.

Dag 3-5: Gan Island
Du kan anpassa dina snorklingsutflykter helt enligt dina egna preferenser. När du beundrat den fantastiska undervattensvärlden kan du åka på andra utflykter. Vad sägs till exempel om en cykeltur, ett delfinsafari eller en vandring på ön? Du kan naturligtvis även välja att koppla av på de fantastiska stränderna eller bada i hotellets pool.

Ditt hotell på Gan Island
Du bor på ett smakfullt inrett boutiquehotell med 26 rum som ligger omkring en härlig pool. Här finns två rumskategorier, bägge med trägolv, luftkonditionering, TV, kylskåp och eget badrum/wc. Hotellet ligger två minuter från en fantastisk strand. Wifi är gratis i lobbyn.

Dag 6: Ankomst till Colombos flygplats
Du checkar ut från ditt hotell och tar lokalflyg tillbaka till Malés flygplats. Härifrån flyger du vidare till Sri Lanka där flera oförglömliga upplevelser väntar.

Sri Lanka är ett av de vackraste länderna i denna del av Asien, med en verkligt charmerande befolkning. Vid ankomsten välkomnas du av vår representant från "Go Beyond" och reser till Negombo, cirka 20 minuter från flygplatsen. Efter att ha checkat in och kopplat av en stund erbjuder vi en stadsrundtur. Under upptäcktsfärden kan du se tempel och kyrkor, samt utforska spåren efter den holländska kolonialtiden. Du kan också njuta av stämningen på den livliga fiskmarknaden och basaren.
Övernattning i Negombo.

Dag 7: Negombo – Kandy
Efter frukost och en kopp lankesiskt kaffe är det dags att bege sig mot de ståtliga bergen. På vägen kan du stanna till vid Pinnawalas elefantdagis och se när de magnifika djuren badar i floden. Du anländer sedan till Kandy som av UNESCO klassas som ett världsarv. På eftermiddagen utforskar du den vackra staden i under en rundtur. Du får se sjön och det heliga templet som enligt sägnen hyser en av Buddhas tänder. Senare på kvällen är du inbjuden att uppleva stadens kulturella show med dansare som rör sig till ljudet av trummor. Uppvisningen kryddas med fyrverkerier och en eldshow.
Övernattning i Kandy.

Dag 8: Kandy – vandring – Kandy
Idag ska du ge dig ut på det stora blå med din medhavda frukost. Målet är bergskedjan Knuckels som är underbar att se när topparna är höljda i dimtäcken och grönskande teplantager. Du kommer att köra strax under 50 kilometer, fram till utgångspunkten för din vandring. Härifrån går vandringen genom den lågväxta skogen, förbi kryddfält och längs teplantager där kvinnor i färgglada kläder hälsar dig välkommen. Om du har tur kan du få se rådjur, makaker och olika ödlearter. Innan du styr kosan hemåt kan du bada vid ett vackert vattenfall.
Du vandrar en sträcka på cirka 16 kilometer.
Övernattning i Kandy.

Dag 9: Kandy – Kitulgala
Efter den aktiva gårdagen börjar du den här morgonen i lugnt tempo. Du kan koppla av och smaka på någon av tesorterna som odlats lokalt. Sedan kör du till Kitulgala och tillbringar natten i en av områdets enkla eco lodges, där du får känslan av att vara ett med naturen.
Njut av eftermiddagen och se fram emot middagen som serveras på lodgen.
Boende på Eco Lodge i Kitulgala.

Dag 10: Kitulgala – Forsränning
Idag kommer du få ditt livs adrenalinkick när du paddlar i flodströmmarna. Resan är utformad för den äventyrligt lagda och du kommer att känna spänningen när du parerar den strida strömmen, men det finns även gott om tid att njuta av naturen och livet längs floden. Resan tar cirka fyra timmar.
Du kan koppla av och vistas i det vackra området på eftermiddagen.
Boende på Eco Lodge i Kitulgala.

Dag 11: Kitulgala – Mountainbike-/cykeltur från Hatton till Kitulgala
Idag hittar du friheten på två hjul under din cykeltur längs grusvägar, vid sidan av klargröna teplantager och kringelkrokiga bergsstigar. Du cyklar genom små lantliga byar och upplever vardagen längs rutten.
Avståndet är cirka 45 kilometer, det vill säga sex timmars cykling.
Boende på Eco Lodge i Kitulgala.

Dag 12: Kitulgala – Bentota
Från actionspäckade äventyr i bergen till sol och strandnöjen vid havet. Efter en vecka med allehanda aktiviteter är det nu dags att koppla av på den underbart rymliga sandstranden Bentota Beach.
Boende: Bentota.

Dag 13: Bentota
Börja dagen i din egen takt, till exempel med ett dopp i det inbjudande havet. Senare på dagen arrangeras en halvdags flodsafari och du kan beundra de vackra omgivningarna, eller få en naturlig omgång på fisk-spa.
Boende: Bentota

Dag 14: Bentota – flygplatsen:
Efter frukosten är det dags att resa hem.

Dag15: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
Fyra nätter på hotell i Maldiverna
Åtta nätter på utvalda guesthouses och eco lodges i Sri Lanka

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Maldiverna:
Observera att det inte serveras alkohol här, eftersom alkohol är förbjuden enligt lag på de lokala öarna. Vill du bada och koppla av i solen iklädd bikini hänvisas du till särskilda bikinistränder. Du kan även åka båt till grannön, där stränderna är himmelska.
Vi kan via dykcentret hjälpa dig att boka transfer till/från Malé. Det finns lokala färjor som avgår ett par dagar i veckan, eller så erbjuder vi en tur i privat snabbmotorbåt och sjöflygplan.

Avresedatum

Den här resan kan startas varje dag

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 995,-

Frånpriserna gäller resor i lågsäsong och i mån av plats. Reser man under högsäsong (t.ex. jul- och nyår) ligger priserna oftast högre. Kontakta oss på 0413-170 50 och få en offert för just de datumen du planerar att åka.


Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

 • Flygbliljett Sverige - Maldiverne - Colombo t/r
 • Snorklingspaket på Maldiverna
 • Boende i fyra nätter på hotell på Maldiverna, inkl. frukost
 • Transfer till och från flygplatsen på Sri Lanka
 • Åtta nätter på hotell/guesthouse/Eco Lodge
 • Åtta frukostar, en lunch och tre middagar på Eco Lodge
 • Transport av chaufför som talar begränsad engelska
 • Aktiviteter: Flodsafari i Bentota med fisk-spa. Vandringstur i bergskedjan Knuckles. Forsränning. Mountainbike-/cykeltur

I priset ingår inte

 • Transfer Malé - Gan Island t/r
 • Visum
 • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din res helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: