På denna sida hittar du praktisk information och fakta om Maldiverna.


Praktisk information om att resa i Maldiverna

Klimat och bästa restid
Maldiverna har ett tropiskt klimat med ungefär samma medeltemperatur året runt, det vill säga 27–29 grader. Vädret är dock finast från mitten av december till slutet av april. Därefter börjar regnperioden.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret i Malaysia kan vara mycket skiftande och oförutsägbart och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Pengar
Prisnivån är relativt hög eftersom de flesta varorna måste importeras. I gengäld får du en sublim, exotisk upplevelse.

Villkor för visum
OBS! Visumreglerna kan ändras med kort varsel, så Winberg Travel rekommenderar att du kontrollerar aktuella villkor på landets ambassad. Följande information kan komma att ändras.

En 30-dagars visum utfärdas vid ankomsten till Maldiverna. Läs mer på utrikesdepartementets hemsida.

Dricks
I de flesta länder är dricks en del av lönerna för anställda inom servicebranschen. Därför är det bra praxis (och ibland direkt nödvändigt) att ge dricks till exempelvis städpersonal, servitörer, guider, chaufförer, m.fl. beroende på vilket land du besöker. Därför rekommenderar vi att du sätter dig in i hur mycket som normalt ges i dricks och till vem innan du ger dig ut på din resa. Hitta information om dricks i Lonely Planets guideböcker.


Fakta

Huvudstad: Malé
Språk: Dhivehi. Engelska används ofta
Klimat: Tropiskt
Valuta: Rufiyaa
Religion: Muslimer


Information Maldiverna

Ett skärgårdsparadis
Maldiverna är inget mindre än ett tropiskt paradis med kritvita sandstränder, gröna palmer och ett kristallklart turkosfärgat hav. Många av Maldivernas 1 190 korallöar är inte mer än ett par kilometer långa och sticker inte upp mer än ett par meter över havsytan. Endast 200 av öarna är bebodda och landets totala folkmängd är inte större än Malmös. Den lilla muslimska nationen är främst engagerad i fiske, sjöfart och den ökande turismen och trots sin storlek, har öarna en unik historia, kultur och språk.

Maldivernas maritima Mecka
Maldiverna är unikt både över och under vattenytan. Det färgrika och orörda korallrevet är hem för några av havets mest prominenta djur såsom sköldpaddor, valhajar, hammarhajar och rockor. Oavsett om man redan har ett dykcertifikat eller om man tar det på plats, så är undervattensbesöket en oförglömlig upplevelse. En av de största upplevelser i Maldiverna är en flygtur över atollerna. Då får man verkligen en härlig utsikt över de smaragdgröna pärlorna i det bländande, turkosfärgade havet.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Adam Kindberg Smeds

Adam Kindberg Smeds

Travel Consultant

info|wt.se
Karin

Karin Svensson

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF