Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
Upp till 30 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 24 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Njut av Sri Lankas grönskande teodlingar, mjuka sandstränder, rika djurliv och fascinerande tempel. Här kan du bland annat djupdyka i ditt själsliv genom att prova på meditation och yoga, eller unna dig ett äventyr med sportdykning och cykling på mountainbike. På Maldives Dhoni Cruise väntar fina öar, strandparadis och klarblått vatten. Det passar utmärkt för alla som älskar avkoppling och vattensporter.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Maldiverna här
Läs mer om Maldiverna här.

Bästa reseperiod

På Maldiverna är bästa restid är från mitten av september till mitten av april men man kan åka dit året om.

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Colombo, dit du anländer följande dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.
Dag 2: Ankomst Negombo, Sri Lanka
Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell i Negrombo, som ligger ungefär 35 kilometer norr om Colombo. Det här var för länge sedan en betydande handelsstad för portugiser och holländare, men idag är det inte handeln som lockar hit gästerna, utan de fina stränderna. Här kan du både ta del av stadsupplevelser och utforska det genuina Sri Lanka. Dessutom väntar härligt strandhäng och fina utflyktsmöjligheter. (F)
Dag 3: Negombo
Sri Lanka är en färgstark ö som har otroligt mycket att erbjuda. De grönskande bergen är täckta av väldoftande teodlingar och här finns mängder av risfält och regnskog, samt vackra kritvita stränder. Det vimlar av olika djurarter, från påfåglar och elefanter till läppbjörnar och leoparder. Landets kultur och historia sträcker sig mer än 2 500 år tillbaka i tiden, men är ännu högst levande. Dans, musik och teater är tätt förbundna och många gamla danser och ritualer praktiseras fortfarande av levnadsglada lankeser. (F)
Dag 4-12: Sri Lanka på egen hand
Idag fortsätter din rundresa på Sri Lanka - inga hotell eller utflykter är bokade utan du ebstämmer själv hur du vill lägga upp din resa. Vi på Winberg Travel hjälper dig att hitta oende utifrån din budget och skräddarsyr din resa så den blir exakt så som du vill ha den. Det finns sevärdheter i Sri Lanka för alla åldrar och smaker:
Dag 13: Från Sri Lanka till Malé
Efter dagar på egn hand på Sri Lanka bär det av till Maldiverna. Du tar själv taxi till flygplatsen. Tidpunkten beror på när ditt flyg avgår. (F)
Dag 14: Malé - Vaadhoo-kanalen
Vår lokala representant på Maldiverna ser till att du kommer fram till båten som är redo att kasta loss. När alla har funnit sig tillrätta börjar äventyret med en båttur genom Vaadhoo-kanalen. (F,L)
Dag 15: Den idylliska, obebodda ön Ambaraa
Efter en lugn start på dagen fortsätter du mot ögruppens sydligaste punkt, där du sätter kurs mot Felidhoo. På denna sträcka ser du de lokala fiskarna som utför sina vardagssysslor. (F,L,M)
Dag 16: Fenboa Finolhu och ögruppen Meemu
Idag fortsätter resan längre söderut och du passerar bland annat Meemu, en ögrupp som består av 34 öar, varav 25 är obebodda. I slutet på dagen kommer du fram till Fenboa Finolhu, som också är en vacker obebodd ö. Här står avkoppling och strandhäng på schemat. (F,L,M)
Dag 17: Snorkling vid Dhlggaru
Efter frukosten går resan österut mot den bebodda ön Dhiggaru. Ön är känd för sina fina snorklingsområden och du har gott om tid på dig att utforska undervattensvärlden. Senare på dagen besöker du en lantlig by dit endast ett fåtal turister brukar åka. Du har möjlighet att bekanta dig med byborna och om du har tur kommer de att bjuda in dig på en kvällsshow. Då väntar ett traditionellt trumframträdande, vars rytmer ligger till grund för hela övärldens folkmusik. (F,L,M)
Dag 18: Ögruppen Felidhoo
Idag navigerar båten tillbaka mot ögruppen Felidhoo. De lantliga byarna må likna varandra, men du kommer snart märka att människor lever på många olika sätt. (F,L,M)
Dag 19: Ögruppen Emboodhoo Finolhu
Denna dag genomförs den längsta båtturen och färden går hela vägen tillbaka till Malé, som ligger längst norrut. Under dagen har du möjlighet att bada och svalka dig i det kristallklara vattnet. Dagen avslutas på ön Emboodhoo Finolhu, där du övernattar. (F,L,M)
Dag 20: Tillbaka till Malé/avresa från Malé
Idag är det sista dagen ombord och båten håller nu kurs mot Malé. Om det är lite tid kvar innan ditt utlandsflyg avgår kan du unna dig en upptäcktsfärd i staden, så att du kan köpa de sista souvenirerna. Du tar själv taxi till flygplatsen och tidpunkten beror förstås på när ditt flyg avgår. (F)
Dag 21: Ankomst till Skandinavien
Ankomsttiden till Sskandinavien beror på flygbolaget.

Övernattningar

Två nätter på mellanklasshotell i Negombo
En natt påmellanklasshotell i Hulhumale, Maldiverna
Sex nätter i tvåbäddshytt.
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst. Maldives Dhoni Cruise startar på lördagar.

Gruppstorlek

Max fem-åtta personer på Maldives Dhoni Cruise.

september - maj

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Maldiverna - Colombo t/r
 • Två nätter på mellanklasshotell i Negombo
 • En natt påmellanklasshotell i Hulhumale, Maldiverna
 • Sex nätter i tvåbäddshytt.
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF