Sök
Sök
Maldiverne
Sri Lanka, Sigiriya
Sri Lanka, Jeep Safari
Galle Fort, Sri Lanka
Sri Lanka, Surf Camp
Elefanter Sri Lanka
Sri Lanka
Sandbanke på Maldiverne
Maldivernes smukke øhav
sejltur på Maldiverne

Självständig resa till Sri Lanka och Maldivernas övärld

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 26 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: Upp till 30 dagar

Kombinera ditt besök bland Sri Lankas väldoftande teplantager med avkoppling i Maldivernas vackra övärld.

Upptäck Sri Lankas grönskande teodlingar, kritvita sandstränder, rika djurliv och imponerande tempel. Här kan du bland annat djupdyka i ditt själsliv genom att prova på meditation, eller unna dig ett äventyr med sportdykning och cykling på mountainbike. På Maldives Dhoni Cruise väntar fina öar, strandparadis och klarblått vatten. Det passar utmärkt för alla som älskar avkoppling och vattensporter.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Se våra andra fantastiska reseförslag för Maldiverna här

Väder

Sri Lankas klimat är tropiskt och den torraste och bästa perioden att resa till landets västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september.

Maldiverna har ett tropiskt klimat med ungefär samma medeltemperatur året runt, det vill säga 27-29 grader. Vädret är dock finast från mitten av december till slutet av april. Därefter börjar regnperioden.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Sri Lanka och Maldiverna baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret i Malaysia kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.


Maldiverne - Dhoni Cruise

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avresa från Sverige till Colombo, dit du anländer följande dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.

Dag 2: Ankomst Negombo, Sri Lanka
Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell i Negrombo, som ligger ungefär 35 kilometer norr om Colombo. Det här var för länge sedan en betydande handelsstad för portugiser och holländare, men idag är det inte handeln som lockar hit gästerna, utan de fina stränderna. Här kan du både ta del av stadsupplevelser och utforska det genuina Sri Lanka. Dessutom väntar härligt strandhäng och fina utflyktsmöjligheter.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F)

Dag 3: Negombo
Sri Lanka är en färgstark ö som har otroligt mycket att erbjuda. De grönskande bergen är täckta av väldoftande teodlingar och här finns mängder av risfält och regnskog, samt vackra kritvita stränder. Det vimlar av olika djurarter, från påfåglar och elefanter till läppbjörnar och leoparder. Landets kultur och historia sträcker sig mer än 2 500 år tillbaka i tiden, men är ännu högst levande. Dans, musik och teater är tätt förbundna och många gamla danser och ritualer praktiseras fortfarande av levnadsglada lankeser.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F)

Dag 4-12: Sri Lanka på egen hand
Idag fortsätter din rundresa på Sri Lanka.
Det finns sevärdheter i Sri Lanka för alla åldrar och smaker:
 • Bestig Sigiriya och se lämningarna efter ett gammalt kungligt palats på toppen av ”Lejonets berg”. Här kan du vistas en stund och beundra landskapet.

 • Besök de gamla kungliga städerna Anuradhapura och Polonnaruwa, samt det välbevarade grottempelkomplexet Dambulla, där du kan se en tolv meter hög Buddhastaty.

 • Ta en promenad till den charmiga staden Nuwara Eliya och se de koloniala byggnaderna och vackra omgivningarna.

 • Kom tätt inpå elefanter, bufflar och kanske till och med leoparder i Udawalawe Nationalpark, Yala Nationalpark eller regnskogen Sinharaja.
 • Luta dig tillbaka i Sri Lankas härliga badorter Kalutara, Bentota, Unawatuna eller Dikwella. Här kan avkoppling och bad kombineras med en behaglig Ayurveda-massage eller en dykutflykt.


Dag 13: Från Sri Lanka till Malé
Efter en spännande resa i Sri Lanka bär det av till Maldiverna. Du tar själv taxi till flygplatsen. Tidpunkten beror på när ditt flyg avgår.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell i Malé (F)

Dag 14: Malé - Vaadhoo-kanalen
En lokal representant ser till att du kommer fram till båten som är redo att kasta loss. När alla har funnit sig tillrätta börjar äventyret med en båttur genom Vaadhoo-kanalen. (L,M)

Dag 15: Den idylliska, obebodda ön Ambaraa
Efter en lugn start på dagen fortsätter du mot ögruppens sydligaste punkt, där du sätter kurs mot Felidhoo. På denna sträcka ser du de lokala fiskarna som utför sina vardagssysslor. (F,L,M)

Dag 16: Fenboa Finolhu och ögruppen Meemu
Idag fortsätter resan längre söderut och du passerar bland annat Meemu, en ögrupp som består av 34 öar, varav 25 är obebodda. I slutet på dagen kommer du fram till Fenboa Finolhu, som också är en vacker obebodd ö. Här står avkoppling och strandhäng på schemat. (F,L,M)

Dag 17: Snorkling vid Dhlggaru
Efter frukosten går resan österut mot den bebodda ön Dhiggaru. Ön är känd för sina fina snorklingsområden och du har gott om tid på dig att utforska undervattensvärlden. Senare på dagen besöker du en lantlig by dit endast ett fåtal turister brukar åka. Du har möjlighet att bekanta dig med byborna och om du har tur kommer de att bjuda in dig på en kvällsshow. Då väntar ett traditionellt trumframträdande, vars rytmer ligger till grund för hela övärldens folkmusik. (F,L,M)

Dag 18: Ögruppen Felidhoo
Idag navigerar båten tillbaka mot ögruppen Felidhoo. De lantliga byarna må likna varandra, men du kommer snart märka att människor lever på många olika sätt. (F,L,M)

Dag 19: Ögruppen Emboodhoo Finolhu
Denna dag genomförs den längsta båtturen och färden går hela vägen tillbaka till Malé, som ligger längst norrut. Under dagen har du möjlighet att bada och svalka dig i det kristallklara vattnet. Dagen avslutas på ön Emboodhoo Finolhu, där du övernattar. (F,L,M)

Dag 20: Tillbaka till Malé/avresa från Malé
Idag är det sista dagen ombord och båten håller nu kurs mot Malé. Om det är lite tid kvar innan ditt utlandsflyg avgår kan du unna dig en upptäcktsfärd i staden, så att du kan köpa de sista souvenirerna. Du tar själv taxi till flygplatsen och tidpunkten beror förstås på när ditt flyg avgår. (F)

Dag 21: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige. Ankomsttiden till Sverige beror på flygbolaget.


Övernattningar:
Två nätter på 3-stjärnigt hotell i Negombo, Sri Lanka
En natt på 3-stjärnigt hotell i Hulhumale, Maldiverna

Sex nätter i mindre hytt. Hytten delas med din reskamrat eller med en medresenär av samma kön, om du reser ensam. Det går inte att få en privat hytt på denna resa.


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Detta är bara ett urval av priserna/flygalternativen för resor till Sri Lanka. Ring oss och hör efter om fler priser och flygmöjligheter.

Våra kreativa och beresta resekonsulter är redo att dela med sig av sina upplevelser i och omkring både Sri Lanka och Maldiverna.

Resekonsulterna kan även hjälpa till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, nämligen att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 26 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Max fem-åtta personer på Maldives Dhoni Cruise.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige - Colombo - Malé - Sverige
 • Ankomstpaket i Sri Lanka (upphämtning på flygplatsen och två nätter på 3-stjärnigt hotell i Negrombo), inkl. frukost.
 • En natt i Malé
 • Maldives Dhoni Cruise

I priset ingår inte

 • Reseförsäkringar
 • Drycker
 • Dricks och övriga utgifter
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 6 995:-
Sri Lanka, Surf Camp

Surf camp i Sri Lanka

Surf, sol och skoj! Lär dig att surfa på trevligt surf camp i Sri Lanka.

Reslängd: Åtta dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: