Upp till 30 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 49 450:-
Kom nära inpå srilankeserna på denna resa där du får uppleva en autentisk tågresa, besöka traditionella teplantage, vandra i vackra landskap och ta del av en lokal matlagningskurs. Håll ögon och öron öppna och kameran redo när du blir introducerad till den avslappnande livsstil och storslagna natur med oändliga, gröna berg.
Upplev också elefantflockar och enorma blåvalar. Dröm dig bort på de sagolika stränderna, vilandes i en hängmatta. Hitta andligheten i de traditionella, överdådiga templen och avsluta äventyr på Sri Lanka med en avslappnande massage.
På Maldives Dhoni upplever du Maldivernas vackra ö-paradis, kritvita sandstränder och turkosblått vatten. Perfekt för avkoppling och vattenaktiviteter.


Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Maldiverna här
Läs mer om Maldiverna här.

Bästa reseperiod

Maldiverna:
Maldiverna har ett tropiskt klimat med nästan samma genomsnittstemperatur på 27-29 grader året runt. Vädret är bäst från mitten av december till slutet av april. Härefter startar regnsäsongen.

Sri Lanka:
Du kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom.
Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september.
Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Notera att vädret kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart, och därför är våra rekommendationer om reseperiod endast vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Colombo, dit du anländer följande dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.
Dag 2: Ankomst till Colombo
Du kommer fram till den livliga, färgsprakande staden Colombo, som är full av karaktäristiskt röda och gröna tuk-tuks. Här finns även många trevliga matbodar. Du kommer fram till ett litet mysigt hotell i Colombo efter att ha blivit hämtad av vår chaufför. I Colombo har du möjlighet att få en inblick i kulturen, förslagsvis under ett besök till Colombos nationalmuseum. Du kan även ta en lugn promenad genom stadens största park, Viharamahadevi eller besöka buddhistiska och hinduistiska tempel.
Dag 3: Med tåg till kulturstaden Kandy
Efter frukosten hoppar du ombord på tåget och kan njuta av en sagolik resa till Kandy. Tåget tuffar fram genom små byar med sömniga stationer, kantade av blommor och vacker natur så långt ögat kan nå. Färden går genom bergen och nära flera vattenfall. Vid ankomsten till kulturstaden Kandy välkomnas du av chauffören som kör dig till ditt hotell. Ta chansen att se staden ur fågelperspektiv genom att gå till Kandy Viewpoint. Du kan även gå på en underhållande och färgstark föreställning med kandyansk dans, för att senare på kvällen ansluta dig till buddhisterna i templet Sri Dalada Maligawa. Det kallas för ”Tandtemplet” eftersom det sägs hysa en av Buddhas tänder. Denna skatt är en mycket viktig för de troende och den lagras inom flera guldskrin. (F)
Dag 4: Besök teplantager i bergen
Efter frukosten reser du runt i det grönskande bergslandskapet, bland arbetare som ser iögonfallande ut där de står i färgglada kläder och skördar tebladen. Bilturen når senare fram till vattenfallet Ramboda. Efter att ha stannat till och ätit lunch gör du ett besök på Labookale Tea Estate, som är känt för sitt fina urval av bergsteer. Följ produktionen från blad till tekopp, samtidigt som du hör historien om landets teplantager. Du anländer på eftermiddagen till ditt hotell i Nuwara Eliya, där avkoppling står på schemat. Om du har lite energi över kan du besöka Victoria Park eller värma upp för morgondagen med en kort vandring. (F)
Dag 5: Morgonvandring och bergsbyn Ella
Ditt äventyr startar innan solen ännu riktigt fått fart på dagen. Ditt första stopp är Horton Plains där du ska vandra i den fridfulla naturen. Snart är du framme vid slättmarkerna Horton Plains, som även kallas för "Världens ände". Här känns det som om hela Sri Lanka ligger för dina fötter. Senare körs du med bil genom det imponerande bergslandskapet till den fridfulla bergsbyn Ella. Checka in på ett enastående hotell med utsikt över bergen. Om du fortfarande har lite energi över kan du gå till det närliggande vattenfallet och se den hisnande utsikten när solen går ner. Det är naturligtvis även härligt att stanna kvar på hotellet och se den vackra solnedgången härifrån. (F)
Dag 6: Matlagningskurs i Ella och avkoppling i naturen
Unna dig en lugn morgon och njut av dagens enkla men inspirerande matlagningskurs. Du lagar till några lankesiska delikatesser och äter din hemlagade måltid till lunch. Sedan kan du luta dig tillbaka resten av eftermiddagen, eller åka iväg till det vackra vattenfallet Ravana. Njut av utsikten på väg hit, förbi färgglada matbodar, höga exotiska träd, stillsamma marknadsstäder och en strid ström med tuk-tuks. I Ella finns antika tempel att utforska samt en grotta att gå till under en eventuell kvällspromenad. (F,M)
Dag 7: Se vilda elefanter i Uda-Walawe Nationalpark
Idag reser du till Udawalawe Nationalpark. Du åker jeep på nationalparkens grässlätter och kan hålla utkik efter de hundratals elefanter som lever här. Har du tur får du se dem på nära håll. Du har även möjlighet att se vilda bufflar, krokodiler, rådjur och en stor mängd olika fågelarter. Efter lunch åker du med bil till Tangalla. Innan kvällen faller kan du checka in på ditt hotell som ligger på en avskild strand nära Tangalla. Här kan du njuta av en avkopplande kväll, gå på barfotapromenad längs stranden, ta ett kvällsdopp i havet och kanske se sköldpaddorna komma in till stranden för att lägga ägg. (F)
Dag 8: Lediga dagar, strandmys och hängmattor
Dagen ägnas åt avkoppling. Njut av dagen i en hängmatta eller ta en simtur vid den fantastiska avskilda stranden. (F)
Dag 9: Andlig resa till ett buddhistiskt tempel
Idag kör du mot staden Mirissa. Du kommer att stanna till i centrala Tangalla och äta en tidig lunch, varpå färden fortsätter mot templet Wewurukannala Vihara. Det är en otrolig byggnad och här kan du höra berättelser om konsekvenserna av goda och onda religiösa handlingar. Det är ett unikt, vackert och fridfullt buddistiskt tempel med en 50 meter hög Buddhastaty - den största och högsta i Sri Lanka. Vid ankomsten till Mirissa kan du koppla av i trädgården en stund, alternativt ta en promenad till stranden och njuta av en färgstark solnedgång. (F)
Dag 10: Blåvalssafari i Mirissa
Dagen börjar tidigt när du hämtas upp och åker iväg på valsafari. Kaptenen styr båten ut på det mörkblå havet och du kan hålla utkik efter havets jättar - blåvalar. Det finns mycket få platser där du kan komma så här nära den största varelsen i världen. Blåvalar äter åtta ton mat varje dag för att upprätthålla sin skönhet och figur. Din frukost kommer att serveras på båten. Väl tillbaka på torra land ska du åka till Colombo igen. På vägen dit kan du utforska Galle, en före detta holländsk koloni. Här finns arkitektur från kolonialtiden, med fina gamla tegelhus, kaféer och restaurerade hotell. Staden har samtidigt lyckats bibehålla sin lankesiska charm. Du har tid att beställa eftermiddagste eller kaffe på någon av de många restaurangerna i staden och därefter körs du tillbaka till Colombo. (F)
Dag 11: Välbefinnande i Colombo innan avresa
Börja din sista dag i lugn och ro med en god frukost. För att ge dig den perfekta avslutningen på resan får du en helkroppsmassage med akupressur. Blinda massageterapeuter är utbildade i denna teknik och utför massagen. All fokus riktas mot kroppen under behandlingen och det kommer inte att samtalas särskilt mycket under massagen. Senare, förhoppningsvis fortfarande avslappnad efter behandlingen, körs du till flygplatsen med avresa mot Malé på Maldiverna. Vid ankomst till Maldiverna hämtas du av en chaufför och körs till ditt hotell på Hulhumale. (F)
Dag 12: Hoppa på båten som ska ta dig ut på ett fantastiskt äventyr till havs
Vår lokala representant på Maldiverna ser till att du kommer fram till båten som är redo att kasta loss. När alla har funnit sig tillrätta börjar äventyret med en båttur genom Vaadhoo-kanalen. (F,L,M)
Dag 13-17: Kryssa fram mellan Maldivernas atoller
De kommande fem dagarna åker du i stilla mal runt mellan de södra Malé- och Felidhu-atollerna. Längs vägen lägger vi ankar vid lokala öar och små sandbankar som kan utforskas till fots. På Fulidhu kan du sätta dig ner och prata med de lokala samtidigt som du lyssnar på deras traditionella trumspel, medan ön Bodu Moro bjuder på idylliska, obebodda stränder som tagna ur ett vykort. Vid de sydligaste atollerna är huvudindustrin fiske och här finns möjligheter för att se traditionellt båtbyggeri på minst en av öarna. Ombord på Dhoni-båten kan du använda tiden som du önskar. Njut av värmen på soldäcket med utsikt över det kristallklara vattnet, koppla av med en bra bok eller prata med de andra resenärerna på båten som kommer från hela världen. På båten finns en stor besättning som tar hand om passagerarna, och båtens kock serverar, bland mycket annat, nyfångad mat från havet. Från båten kan du simma och snorkla ett par gånger varje dag och på så sätt utforska Maldivernas spektakulära undervattensliv. Maldiverna har ett fantastiskt korallrev som utgör en viktig källa till mat för många arter av tropiska fiskar. Håll också ögonen öppna för sköldpaddor, revhajar, stingrockor och bläckfiskar. (F,L,M)
Dag 18: Tillbaka till Malé/avresa från Malé
Idag är det sista dagen ombord och båten håller nu kurs mot Malé. Om det är lite tid kvar innan ditt utlandsflyg avgår kan du unna dig en upptäcktsfärd i staden, så att du kan köpa de sista souvenirerna. Du tar själv taxi till flygplatsen och tidpunkten beror förstås på när ditt flyg avgår. (F)
Dag 21: Ankomst till Skandinavien
Ankomsttiden till Skandinavien beror på flygbolaget.

Övernattningar

Två nätter på mellanklasshotell i Colombo, Sri Lanka
En natt på mellanklasshotell i Kandy, Sri Lanka
En natt på mellanklasshotell i Nuwara Eilya, Sri Lanka
Två nätter på mellanklasshotell i Ella, Sri Lanka
Två nätter på mellanklasshotell i Tangalle, Sri Lanka
En natt på mellanklasshotell i Mirissa, Sri Lanka
En natt på mellanklasshotell på Hulhumale, Maldiverna
Sex nätter i mindre hytt på Dhone Cruise, Maldiverna

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Du delar hytt på båten med ditt resesällskap, eller en av samma kön ifall du reser på egen hand. Det är inte möjligt att få enkelhytt på den här resan.

Kommentarer

Båtturen på Maldiverna har en minimiålder på 12 år. En engelsktalande guide finns med på båten under hela resan i Maldiverna.
Havet runt Mirissa kan bjuda på höga vågor, så om du har anlag för sjösjuka rekommenderar vi att du tar med dig sjösjuketabletter hemifrån.
Programmet är förbehållet lokala ändringar ifall väder och vind kräver detta. Kaptenen har fullmakt för att lägga om resan till en alternativ rutt för att ge dig den bästa upplevelsen på Maldiverna.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst. Maldives Dhoni Cruise startar på lördagar.

Gruppstorlek

Max fem-åtta personer på Maldives Dhoni Cruise.

september - maj

Packlista

 • Sjösjuketabletter
 • Kontanter
 • Kredit- eller debetkort
 • Kamera
 • Solhatt eller keps
 • Solkräm
 • Bra skor
 • Solglasögon
 • Toalettartiklar
 • Vattenflaska
 • Ett par bra böcker
 • Egen snorklingsutrustning (om du vill låna på båten ska du upplysa önskad storlek innan avresa)

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Colombo / Colombo - Malé / Malé - Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Transport och utflykter enligt program
 • Lokala skatter
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider som ej omnämns i programmet
 • Dryck (utöver vatten på båten i Maldiverna)
 • Entré till monument på Sri Lanka
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: