Sök
Sök
Canada er perfekt for børnefamilier med sin smukke natur, facinerende dyreliv og imødekommende lokalbefolkning
Lej en kano og udforsk de smukke søer sammen med familien i Banff National Park
Nationalparkerne i Canada har et væld af vandreruter af forskellige varighed og sværhedsgrad, så det også er muligt for de små i familien at komme med
Udforsk Banff National Park på hesteryg
I Canada finder du et varrieret dyreliv. For bedst, og sikrest, at opleve bjørne anbefaler Jysk Rejsebureau, at du tager på en wildlife tour med en guide
Prøv krafter med rafting Banff National Park - der findes ture af forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med
Tag med
Whistler er fyldt med spændende aktiviteter for alle aldre
I Canada finder du ikke bounty-strande, men det er muligt at få sig en svømmetur
Se de smukke totempæle og lær om de lokale indianerstammer levede i den Canadiske natur i f.eks. Prince Rupert og flere steder på Vancouver Island
Det imponerende vandfald Helmcken Falls i Wells Gray Provincial Park
I det vestlige Canada kan du opleve masser af vilde dyr i naturen, bl.a. grizzly- og brunbjørne

Familjeäventyr i Kanada

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 17 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 6 450:-

Reslängd: 12 dagar

Res med familjen till västra Kanada med sin storslagna natur och sköna äventyr. Vi har gjort ett reseförslag där man sitter mindre tid bakom ratten för att istället ha tid till att njuta av Kanadas fantastiska nationalparker och djurliv. Här bjuds på den vackraste naturen i privinserna British Columbia och Alberta.

Vi har gjort ett reseförslag där man sitter mindre tid bakom ratten för att istället ha tid till att njuta av Kanadas fantastiska nationalparker och djurliv. Här bjuds på den vackraste naturen i privinserna British Columbia och Alberta. Turen startar med de imponerande nationalparkerna Banff, Yoho och Jasper. Man åker sedan vidare till Wells Gray där man kan se både björn och fantastiska vattenfall. Härifrån åker du vidare på den gamla guldgrävarvägen till Whistler där massor av äventyr väntar. Resan avslutas med lite storstadssemester i mysiga Vancouver.

Vi kan även hjälpa till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, nämligen att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Läs mer om Kanada här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kanada här

Väder

Rent generellt kan man säga att bästa tiden att besöka Kanada är under vår sommar från juni till mitten av september. Utmed den amerikanska gränsen kan temperaturen stiga upp mot 30 grader samtidigt som man har frost och kanske lite snö uppe i Rocky Mountains.
Skall man åka skidor är den bästa tiden från mitten av november till mitten av mars.

Udforsk Banff National Park på hesteryg

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Calgary
Du reser från Skandinavien och landar i Calgary samma dag. Här hämtar du upp din hyrbil och kör till ditt hotell inne i staden. I receptionen väntar information och material kring din road trip i British Columbia och Alberta. Resten av dagen är på egen hand att kanske vila lite efter en lång resa.

Dag 2: Calgary - Banff (130 km)
Idag åker du till Banff National Park där man kan utforska de många glaciärsjöarna och bergen. Här kan man vandra, cykla, åka flotte, rida och paddla kajak.

Dag 3: Äventyr i Banff National Park
Du har hela dagen på egen hand i fantastiska Banff National Park.

Dag 4: Banff - Jasper (285 km)
Dagens färd går till Jasper via de spektakulära Icefields Parkway. Ta god tid på dig då det finns mängder av vackra platser att stanna och fotografera vid. Vi förslår att du tar vägen förbi Peyto Lake och gör en Ice Explorer-utflykt på Columbia Icefield.

Dag 5: Jasper - Clearwater (310 km)
Vidare till natusköna Yellowhead Highway till Wells Gray Park. Du åker bland annat förbi Mount Robson, det högsta berget här i Rocky Mountains.

Dag 6: Äventyr i Wells Gray Provincial Park
Det finns massor av kul aktiviteter att göra i Wells Gray Provincial Park. Man kan göra vandringar, utforska parken från hästryggen, pröva sina krafter med forsränning, paddla kanot eller göra en guidad vildmarksvandring.

Dag 7: Clearwater - Whistler (420 km)
Nu åker du vidare på Gold Rush Trail, samma väg som de guldgrävare och pionjärer åkte på. Det finns många trevliga stopp att göra på vägen och du ankommer till sist i Whistler. Staden är mest känd som en vinter- och skiddestinationen men på sommaren hittar man mängder av adrenalinframkallande äventyr för besökare i alla åldrar.

Dag 8: Upptäcktsfärd i och omkring Whistler
Whistler är ett mecka för barnfamiljer då det finns aktiviteter för alla åldrar. Man kan göra fiskeutflykter, sväva genom trädkronorna med zipline, cykla mountainbike och mycket, mycket mer. En sak är dock säker, du får aldrig tråkigt i Whistler.

Dag 9: Whister - Vancouver (120 km)
Nu vänder du tillbaka och åker till Vancouver. Ett trevligt utflyktsmål här är Stanley Park, en över 4000 hektar stor urban park med cykelvägar, vandringsleder, stränder och en äkta totempåle från 1920. Man kan också få sig ett smakprov på den söta, kanadensiska lönnsirapen. Passa på att stanna till och njut av utsikten från Prospect Point där man seer ut över Lion’s Gate Bridge och stora delar av själva Vancouver.

Dag 10: På upptäcktsfärd i Vancouver
Hela dagen är ledig att utforska Vancouver med omnejd på. Vancouver består av flera små städer och stadsdelar, alla med sin egen charm och tillsammans gör de Vancouver till en helt speciell plats. Förutom Stanley Park finns många sevärdheter; MacMillan Planetarium, Chinatown, Gastown, Granville Island, Capilano Suspension Bro och Grouse Mountain för att nämna några.

Dag 11: Avresa från Vancouver
Njut av morgonen innan du kör till Vancouvers flygplats för att lämna tillbaka bilden och påbörja resan hemåt. Vilken tid beror på vilket flygbolag du valt att resa med.

Dag 12: Hemkomst till Skandinavien

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 17 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 6 450:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Calgary // Vancouver - Skandinavien
  • inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
  • 10 övernattnignar i dubbelrum på hotell/motell

I priset ingår inte

  • Måltider och dryck
  • Reseförsäkring / Avbeställningsskydd
  • Dricks
  • Utflykter
  • Entréer till nationalparker
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: