12 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 27 950:-
Från 9 450:-
Resan startar med de imponerande nationalparkerna Banff, Yoho och Jasper. Man åker sedan vidare till Wells Gray där man kan se både björn och fantastiska vattenfall. Härifrån åker du vidare på den gamla guldgrävarvägen till Whistler där massor av äventyr väntar. Resan avslutas med lite storstadssemester i mysiga Vancouver.

Vi kan även hjälpa till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, nämligen att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Läs mer om Kanada här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kanada här

Bästa reseperiod

Rent generellt kan man säga att bästa tiden att besöka Kanada är under vår sommar från juni till mitten av september. Utmed den amerikanska gränsen kan temperaturen stiga upp mot 30 grader samtidigt som man har frost och kanske lite snö uppe i Rocky Mountains.
Skall man åka skidor är den bästa tiden från mitten av november till mitten av mars.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Calgary
Du reser från Skandinavien och landar i Calgary samma dag. Här hämtar du upp din hyrbil och kör till ditt hotell inne i staden. I receptionen väntar information och material kring din road trip i British Columbia och Alberta. Resten av dagen är på egen hand att kanske vila lite efter en lång resa.
Dag 2: Calgary - Banff (130 km)
Idag åker du till Banff National Park där man kan utforska de många glaciärsjöarna och bergen. Här kan man vandra, cykla, åka flotte, rida och paddla kajak.
Dag 3: Äventyr i Banff National Park
Du har hela dagen på egen hand i fantastiska Banff National Park.
Dag 4: Banff - Jasper (285 km)
Dagens färd går till Jasper via de spektakulära Icefields Parkway. Ta god tid på dig då det finns mängder av vackra platser att stanna och fotografera vid. Vi förslår att du tar vägen förbi Peyto Lake och gör en Ice Explorer-utflykt på Columbia Icefield.
Dag 5: Jasper - Clearwater (310 km)
Vidare till natusköna Yellowhead Highway till Wells Gray Park. Du åker bland annat förbi Mount Robson, det högsta berget här i Rocky Mountains.
Dag 6: Äventyr i Wells Gray Provincial Park
Det finns massor av kul aktiviteter att göra i Wells Gray Provincial Park. Man kan göra vandringar, utforska parken från hästryggen, pröva sina krafter med forsränning, paddla kanot eller göra en guidad vildmarksvandring.
Dag 7: Clearwater - Whistler (420 km)
Nu åker du vidare på Gold Rush Trail, samma väg som de guldgrävare och pionjärer åkte på. Det finns många trevliga stopp att göra på vägen och du ankommer till sist i Whistler. Staden är mest känd som en vinter- och skiddestinationen men på sommaren hittar man mängder av adrenalinframkallande äventyr för besökare i alla åldrar.
Dag 8: Upptäcktsfärd i och omkring Whistler
Whistler är ett mecka för barnfamiljer då det finns aktiviteter för alla åldrar. Man kan göra fiskeutflykter, sväva genom trädkronorna med zipline, cykla mountainbike och mycket, mycket mer. En sak är dock säker, du får aldrig tråkigt i Whistler.
Dag 9: Whister - Vancouver (120 km)
Nu vänder du tillbaka och åker till Vancouver. Ett trevligt utflyktsmål här är Stanley Park, en över 4000 hektar stor urban park med cykelvägar, vandringsleder, stränder och en äkta totempåle från 1920. Man kan också få sig ett smakprov på den söta, kanadensiska lönnsirapen. Passa på att stanna till och njut av utsikten från Prospect Point där man seer ut över Lion’s Gate Bridge och stora delar av själva Vancouver.
Dag 10: På upptäcktsfärd i Vancouver
Hela dagen är ledig att utforska Vancouver med omnejd på. Vancouver består av flera små städer och stadsdelar, alla med sin egen charm och tillsammans gör de Vancouver till en helt speciell plats. Förutom Stanley Park finns många sevärdheter; MacMillan Planetarium, Chinatown, Gastown, Granville Island, Capilano Suspension Bro och Grouse Mountain för att nämna några.
Dag 11: Avresa från Vancouver
Njut av morgonen innan du kör till Vancouvers flygplats för att lämna tillbaka bilden och påbörja resan hemåt. Vilken tid beror på vilket flygbolag du valt att resa med.
Dag 12: Hemkomst till Skandinavien

Övernattningar

Tio nätter på hotell/motell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

juni - september

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Calgary // Vancouver - Skandinavien
 • Bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • 10 övernattningar i dubbelrum på hotell/motell
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: