Sök
Sök
Du kan opleve imponerende Niagara Falls til lands, til vands eller fra luften
1000 Islands, Kingston, Canada
Maid of the Mist, Niagara Falls, Canada
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Canada
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Canada
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Canada
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Canada
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Canada
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Canada

Road trip i östra Kanada

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 21 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 6 450:-

Reslängd: 17 dagar

Se Ontario och Quebecs enastående nationalparker, spännande storstäder, mäktiga Niagarafallen och tusentals sjöar, vattendrag och vackra öar.

Startpunkten för denna 17 dagars rundtur i östra Kanada är Toronto. Vägen leder sedan vidare mot de fantastiska nationalparkerna norröver. Efter ett stopp i huvudstaden Ottawa går färden vidare mot Qubecs nationalparker där stillheten och naturen står i skarp kontrast mot de pulserande storstäderna. Nu leder vägen söderut genom Quebec City, Montreal och Kingston för att till slut nå fram till de spektakulära Niagarafallen.
Vi kan även hjälpa till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, nämligen att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Läs mer om Kanada här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kanada här

Väder

Då Kanada är ett stort land är det också stora skillnader i klimat och väder beroende på vart man åker och när. Rent generellt kan man säga att bästa tiden att besöka Kanada är under vår sommar från juni till mitten av september. Utmed den amerikanska gränsen kan temperaturen stiga upp mot 30 grader samtidigt som man har frost och kanske lite snö uppe i Rocky Mountains.
Skall man åka skidor är den bästa tiden från mitten av november till mitten av mars.

Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Canada

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Toronto
Avresa från Skandinavien och ankomst till Toronto samma dag. Efter du har hämtat upp din hyrbil kör du till ditt hotell i Toronto. I receptionen väntar material och information kring din road trip här i Kanada. Du har resten av dagen ledig för att utforska Toronto på.

Dag 2: Toronto - Midland (145 km)
Dagen börjar med en vacker tur till Huron County via den staden Penetanguishene. Här i området kan man utforska Georgian Bay:s 30 000 öar eller göra en utflykt till Sainte-Marie Among the Hurons Mission National Historic Site of Canada där franska jesuiter bosatte sig på 1600-talet.

Dag 3: Midland - Huntsville (185 km)
I dag kör du nordost mot Huntsville och Algonquin Provincial Park i den vackra Muskoka-region fyllt med möjligheter. Man kan cykla, paddla kanot, fiska, vandra eller bara njuta av naturen.

Dag 4: Huntsville
Huntsvilleområdet bjuder på aktiviteter som både tennis, golf, ridning och vandringar. En kort bilfärd däreifrån ligger Lion's Lookout Park och Muskoka Pioneer Village som båda är värda ett besök.

Dag 5: Huntsville - Gatineau Park / Ottawa (350 km)
I dag korsar du gränsen till Quebec där Gatineau Park ligger. Här finns det bland annat många cykelstigar och möjlighet att njuta av en cykeltur. Utmed floden finns många utsiktsplatser där man njuter av vackra vyer över området.

Dag 6: Ottawa - Tremblant (200 km)
Utforska huvudstaden med sina parlamentsbyggnader, muséer, vackra parker. Passa på att strosa på ByWard Market eller åk ut på Ottawafloden och gör en båttur eller bada på någon av de två stränderna på Petrie Island. Ca 8 mil från Ottawa ligger Omega Park där man kan göra en vildmarkssafari och se älgar, njörnar och bisonoxar. Det är också bara en kortare bilfärd till Laurentian-bergen.

Dag 7: Tremblant
Njut av en hel dag i Laurentian. En trevlig utflykt är ett besök i den lilla staden St. Jovite samt ett stopp i Quebecs äldsta park Mont Tremblant Park, Paddla kanot ned med Lake Chat och Mount de la Vache Noire. Här kan man njuta av naturen i sitt eget tempo och kanske ta en liten paus vid stranden.

Dag 8: Tremblant - Quebec City (380 km)
Börja dagen med en vacker biltur på Chemin du Roy som tar dig förbi historiska fransk-kanadensiska byar. Quebec är en av landets äldsta städer och många gator präglas fortfarande av 1800-talsarkitektur.

Dag 9: Quebec City
Du har en hel dag att utforska Quebec City på. Bland höjdpunkterna här hittar man stadens befästning, Place Royale och Quebec Citys historiska kvarter som är ett UNESCO:s världsarv. Här finns ockå många bra restauranger och caféer.

Dag 10: Quebec City - St. Michel-Des-Saints (180 km)
Du fortsätter din resa genom natrusköna områden och ett vackert landskap genom Mauricie / Bois-Francs och Lanaudiere-regionerna. Vägen leder vidare genom skog och orörd natur i Lac à la Truite.

Dag 11: St. Michel-Des-Saints
I Lac à la Truite omges man av den vackra naturen och här finns mängder av utomhusaktiviteter som vattensporter med kanor, båt, man kan cykla mountainbike och det finns också många fina vandringsleder där man är nära naturen.

Dag 12: St. Michel-Des-Saints - Montreal (160 km)
Korsta Lanaudiere-regionen och de många sjöarna här. Stanna till i Berthierville och passa på att se Gilles Villeneuve museet. Fortsätt sedan till dagens slutmål, den pulserande storstaden Montreal. Några av stadens sevärdheter och attraktioner är Notre-Dame Basilica, Olympiastadion, Montreal Museum of Fine Arts, Mount Royal Park och casinot. Här finns också La Ville Souterraine – den underjordiska staden med 32 kilometer tunnlar men som har mer än ändlös vandring att erbjuda. Här ryms även ungefär 2000 affärer, 1200 kontor, 200 restauranger, 40 banker, sju hotell, en kyrka, tre utställningshallar, och The Bell Center – som i sig rymmer både teater, amfiteater och NHLs största hockeyarena.

Dag 13: Montreal - Kingston (290 km)
Du kör nu in i Ontario och kan uppleva stillheten i Thousand Islands-regionen under en båttur. Vi rekommenderar också att du besöker Upper Canada Village i Morrisburg och Old Fort Henry.

Dag 14: Kingston - Niagara Falls (390 km)
Kör utmed Lake Ontario mot Ontarios huvudstad, Toronto, för att sedan komma fram till Niagara Falls och Niagara-on-the- Lake, en charmig liten stad från 1800-talet. Du kan kliva ombord båten Maid of the Mist för att göra en oförglömlig tur till American Falls. På vägen åker man förbi massiva klippformationer och vidare mot fantastiska Horseshoe Falls. Ta massor med fotografier men ha med regnjacka och ett skydd för kameran för det kan bli vått under utflykten.

Dag 15: Niagara Falls - Toronto (130 km)
Från Niagara Falls går resan tillbaka till Toronto där du har resten av dagen på egen hand, hvor du kan nyde dagen på egen hånd. Toronto är Kanadas största stad med spännande etnisk blandning, cool urban arkitektur och upplevelser i världsklass - allt från ishockey till opera. Och bara 20 minuter med båt från storstadens larm hittar man de ljuvliga Toronto Islands med möjlighet till sol, bad och strand. Vancouver har behagligt jämt och milt klimat där det ligger mellan hav och snöklädda berg. Här hittar man mängder av bra restauranger, caféer, shopping och vackra parker.


Dag 16: Avresa från Toronto

Njut av sista morgonen i Kanada innan du kör tillbaka till flygplatsen för att lämna tillbaka hyrbilen och flåga tillbaka mot Skandinavien.

Dag 17: Ankomst Skandinavien
Du landar igen i Skandivanien, tidpunkten beror på vilket flygbolag du valt att resa med.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Alle hotelovernatninger er reserveret på forhånd. Der kan forekomme ændringer i hotellerne, men standarden vil være tilsvarende.

Kørsel foregår i egen lejet bil, der er reserveret på forhånd (inkluderet i prisen). Bilen hentes og afleveres i lufthavnen.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 21 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 6 450:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Toronto t/r
  • inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
  • Karta
  • 15 övenattningar i dubbelrum på budgethotell

I priset ingår inte

  • Måltider och dryck
  • Reseförsäkring / Avbeställningsskydd
  • Dricks
  • Utflykter
  • Entréer till nationalparker
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: