15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 20 450:-
Från 9 950:-
Förslaget är för dig som vill resa på egen hand och utforska västra Kanada med sina vackra nationalparker, mängder av äventyr, upplevelser, valspaning, björnar, läckra storstäder med mera.

Vi kan erbjuda större eller mindre bilar, detta förslag baserar sig på en husbil/autocamper (C25) med plats för 5 personer. Utrustning och försäkringar samt 200 fria mil är inkluderade och du kan köpa till extra mil om du vet att du ska köra längre. Du kan ändra till en mindre bil eller lyxa till det med en större, välj det som passar dig bäst.

När du reser runt i Kanada är det perfekt att ha en husbil där du själv väljer i vilket tempo du vill resa runt, du stannar till där du har lust och kan uppleva naturen på nära håll. Du slipper också packa upp och ner varje dag och kan ta dagen som den kommer.

Läs mer om Kanada här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kanada här

Bästa reseperiod

Rent generellt kan man säga att bästa tiden att besöka Kanada är under vår sommar från juni till mitten av september. Utmed den amerikanska gränsen kan temperaturen stiga upp mot 30 grader samtidigt som man har frost och kanske lite snö uppe i Rocky Mountains.
Ska man åka skidor är den bästa tiden från mitten av november till mitten av mars.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Vancouver
Avresa från Skandinavien med ankomst samma dag. Efter att du har checkat in på ditt hotell har du resten av dagen på egen hand.
Dag 2: Du hämtar upp din husbil
Vanligtvis hämtar du upp din bil efter kl. 13 men du kan köpa till "Early Bird Departure Special" och hämta den direkt på morgonen.
Dag 3-12: Husbil & road trip på egen hand
Vi hjälper dig med inspiration och tips på vad du kan se och uppleva under resan i kanada.
Dag 13: Återlämning av husbilen i Vancouver
Du återlämnar din husbil och checkar sedan in på ditt hotell och har en skön dag i vackra Vancouver.
Dag 14: Hemresa från Vancouver
Så är det dags att återvända till Skandinavien efter två veckors road trip i Kanada, tidpunkten beror på vilket flygbolag du valt att resa med.
Dag 15: Hemkomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Två nätter på hotell
Elva nätter i husbil

Kommentarer

Minsta hyresperiod är 7 dagar. Längsta hyresperiod är 35 dagar. Vid uthyrning i över 35 dagar delas perioden upp i två separata perioder, och du kan då behöva byta husbil.

Ålder / körkort
Minimiåldern för husbilsuthyrning är 21 år. Till skillnad från vanliga biluthyrningar betalas inget tillägg för ungdomar under 25 år.
Du måste visa upp ett pass, ett kreditkort och ett giltigt nationellt körkort för personbil när du hämtar fordonet. Det rekommenderas också att du tar med ett internationellt körkort för att undvika eventuella språkliga missförstånd.

Campingplatser
När du hyr din husbil, kommer du att få en gratis lista över alla KOA-campingplatser i Kanada (Kampgrounds of America). Campingguiden ger dig en bra överblick över de fler än 600 KOA-platserna som finns utspridda i hela landet. Du får även ett KOA Value Card, vilket ger dig 10 % rabatt på platshyran.

Körbegränsningar
Du kan köra husbil praktiskt taget var som helst i Kanada, men med begränsningar de nordligaste delarna. Du bör dock vara försiktig eftersom du genom att köra under extrema förhållanden kan bli ansvarig för eventuella skador på husbilen. Uthyrningsföretaget förbehåller sig också rätten att tillämpa restriktioner på grund av aktuella vägförhållanden. Du får närmare instruktioner när du hämtar bilen.

Försäkringar
I hyran ingår full ansvars-, stöld- och kaskoförsäkring i samband med användning av husbilen. Försäkringen kräver dock att fordonet används i överensstämmelse med gällande riktlinjer. I händelse av skada är det mycket viktigt att du omedelbart informerar uthyrningsbolaget. Detaljerade instruktioner kommer att tillhandahållas vid upphämtning.

Självrisk
Vid skada på fordonet eller vid stöld finns en självrisk på CAD 2.000,-

Miles/kilometer
Du måste förbeställa antalet miles/km du förväntar dig att använda. Extra miles/km kommer inte att återbetalas.


Unlimited Mileage

Med paketet Unlimited Mileage kan du undvika obehagliga överraskningar. Paketet ger dig fria kilometer under hela hyresperioden samt personlig utrustning och utrustning till husbilen.

Paket med husbilsutrustning
I paketet ingår: köksredskap, bestick, tallrikar, koppar, glas, vattenkokare, sopborste, hink, konservöppnare och ficklampa.

Paket med personlig utrustning
I paketet ingår: kudde, lakan, sovsäck/täcke, handduk, badlakan och kökshandduk.

Early Bird Departure Special (ingår ej i priset)
Måste beställas senast 30 dagar innan du hämtar din husbil. Early Bird Departure Special ger dig följande fördelar:

Upphämtning på ditt hotell (inom utvalda områden, hör med din resesäljare) och transport till uthyrningsstället
Tidig upphämtning av din husbil mellan 09.00 och 12.00
Sen avlämning av din husbil fram till 15.00
Transport till ditt hotell (inom utvalda områden, hör med din resesäljare) eller flygplats efter avlämning.

Envägshyra
Det är möjligt att lämna husbilen på en annan plats än du hämtade den. Då tillkommer en avgift på 400-600 CAD plus lokal skatt. Kontakta Winberg Travel för mer information.

Deposition
När du hämtar din husbil måste du betala en deposition på 500 CAD om du använder ett kreditkort (rekommenderas) eller 1500 CAD vid användning av andra betalningsmedel. När du har lämnat in din husbil kommer depositionen att återbetalas till ditt kreditkort, efter att eventuella lokala tillköp har räknats bort.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

juni - september

Packlista

 • Internationellt körkort (rekommenderas av Motormännen)
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Vancouver t/r (inklusive bagage)
 • 2 övernattningar på budgethotell i Vancouver
 • 12 dagars hyra av husbil C25 inklusve 2000 kilometer och husbilsutrusting
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Standardutrustning för en husbil är automatlåda, AC, farthållare, ABS-bromsar. servostyrning, musikanläggning, kylskåp, 2-3 kokplattor, toalett, dusch, mictrougn och generator som kan användas mot extra avgift.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: