Sök
Sök
Nyd friheden i en autocamper
Smuk natur, Cruise Canada, Canada
Lake Moraine, Banff Nationalpark, Canada
I Canada finder du et varrieret dyreliv. For bedst, og sikrest, at opleve bjørne anbefaler Jysk Rejsebureau, at du tager på en wildlife tour med en guide
Det imponerende vandfald Helmcken Falls i Wells Gray Provincial Park
Oplev de enorme Douglas grantræer i Cathedral Grove på Vancouver Island
Se de smukke totempæle og lær om de lokale indianerstammer levede i den Canadiske natur i f.eks. Prince Rupert og flere steder på Vancouver Island
Oplev den rå natur fra en havkajak i Pacific Rim National Park ved Tofino på Vancouver Island
Nyd roen og den fantastiske natur ved Maligne Lake i Jasper National Park
På hvalsafari på Vancouver Island kan du bl.a. opleve pukkelhvaler og spækhuggere
I Banff-, Jasper- og Yoho National Park finder du masser af varriede vandreruter
På hvalsafari på Vancouver Island kan du bl.a. opleve pukkelhvaler og spækhuggere
I det vestlige Canada kan du opleve masser af vilde dyr i naturen, bl.a. grizzly- og brunbjørne

Med husbil i västra Kanada

Frånpris inklusive 2000 km, försäkringar och utrustning baserat på 2 personer som reser tillsammans.

SEK 21 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 6 950:-

Reslängd: 15 dagar

I detta förslag på en skräddarsydd resa i västra Kanada startar du resan i Vancouver och fortsätter sedan på egen hand. Du kör en husbil och har sedan hela västra Kanada som ligger framför dig.

Förslaget är för dig som vill resa på egen hand och utforska västra Kanada med sina vackra nationalparker, mängder av äventyr, upplevelser, valspaning, björnar, läckra storstäder med mera.

DVi kan erbjuda större eller mindre bilar, detta förslag baserar sig på en husbil/autocamper (C25) med plats för 5 personer. Utrustning och försäkringar samt 200 fria mil är inkluderade och man kan köpa till extra mil om man vet att man skall köra längre. Du kan ändra till en mindre bil eller lyxa till det med en större, välj det som passar dig bäst.

När man reser runt i Kanada är det perfekt att ha en husbil där man själv väljer i vilket tempo man vill resa runt, man stannar till där man har lust och kan uppleva naturen på nära håll. Man slipper också packa upp och ner varje dag och kan ta dagen som den kommer.

Läs mer om Kanada här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kanada här

Väder

Rent generellt kan man säga att bästa tiden att besöka Kanada är under vår sommar från juni till mitten av september. Utmed den amerikanska gränsen kan temperaturen stiga upp mot 30 grader samtidigt som man har frost och kanske lite snö uppe i Rocky Mountains.
Skall man åka skidor är den bästa tiden från mitten av november till mitten av mars.

Smuk natur, Cruise Canada, Canada

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Vancouver
Avresa från Skandinavien med ankomst samma dag. Efter du har checkat in på ditt hotell har du resten av dagen på egen hand.

Dag 2: Du hämtar upp din husbil.
Vanligtvis gör man det efter 13 men man kan köpa till "Early Bird Departure Special"

Dag 3-12: Husbil & road trip på egen hand.
Vi hjälper dig med inspiration och tips på vad du kan se och uppleva under resan i kanada.

Dag 13: Återlämning av husbilen i Vancouver
Man återlämnar sin husbil mellan 9-11 (om man inte köpt "Early Bird Departure Special"). Du kan sedan checka in på ditt hotell och ha en fortsatt skön dag i vackra Vancouver.

Dag 14: Hemresa från Vancouver
Så är det dags att återvända till Sverige efter två veckors road trip i Kanada, tidpunkten beror på vilket flygbolag du valt att resa med.

Dag 15: Hemkomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Minsta hyresperiod är 7 dagar. Längsta hyresperiod är 35 dagar. Vid uthyrning i över 35 dagar delas perioden upp i två separata perioder, och du kan då behöva byta husbil.

Ålder / körkort
Minimiåldern för husbilsuthyrning är 21 år. Till skillnad från vanliga biluthyrningar betalas inget tillägg för ungdomar under 25 år.
Du måste visa upp ett pass, ett kreditkort och ett giltigt nationellt körkort för personbil när du hämtar fordonet. Det rekommenderas också att du tar med ett internationellt körkort för att undvika eventuella språkliga missförstånd.

Campingplatser
När du hyr din husbil, kommer du att få en gratis lista över alla KOA-campingplatser i Kanada (Kampgrounds of America). Campingguiden ger dig en bra överblick över de fler än 600 KOA-platserna som finns utspridda i hela landet. Du får även ett KOA Value Card, vilket ger dig 10 % rabatt på platshyran.

Körbegränsningar
Du kan köra husbil praktiskt taget var som helst i Kanada, men med begränsningar de nordligaste delarna. Du bör dock vara försiktig eftersom du genom att köra under extrema förhållanden kan bli ansvarig för eventuella skador på husbilen. Uthyrningsföretaget förbehåller sig också rätten att tillämpa restriktioner på grund av aktuella vägförhållanden. Du får närmare instruktioner när du hämtar bilen.

Försäkringar
I hyran ingår full ansvars-, stöld- och kaskoförsäkring i samband med användning av husbilen. Försäkringen kräver dock att fordonet används i överensstämmelse med gällande riktlinjer. I händelse av skada är det mycket viktigt att du omedelbart informerar uthyrningsbolaget. Detaljerade instruktioner kommer att tillhandahållas vid upphämtning.

Självrisk
Vid skada på fordonet eller vid stöld finns en självrisk på CAD 1.500,-

Miles/kilometer
Du måste förbeställa antalet miles/km du förväntar dig att använda. Extra miles/km kommer inte att återbetalas.


Unlimited Mileage

Med paketet Unlimited Mileage kan du undvika obehagliga överraskningar. Paketet ger dig fria kilometer under hela hyresperioden samt personlig utrustning och utrustning till husbilen.

Paket med husbilsutrustning
I paketet ingår: köksredskap, bestick, tallrikar, koppar, glas, vattenkokare, sopborste, hink, konservöppnare och ficklampa.

Paket med personlig utrustning
I paketet ingår: kudde, lakan, sovsäck/täcke, tvättlapp, badlakan och kökshandduk.

Early Bird Departure Special (ingår ej i priset)
Måste beställas senast 30 dagar innan du hämtar din husbil. Early Bird Departure Special ger dig följande fördelar:

Upphämtning på ditt hotell (inom utvalda områden, hör med din resesäljare) och transport till uthyrningsstället
Tidig upphämtning av din husbil mellan 09.00 och 12.00
Sen avlämning av din husbil fram till 15.00
Transport till ditt hotell (inom utvalda områden, hör med din resesäljare) eller flygplats efter avlämning.

Envägshyra
Det är möjligt att lämna husbilen på en annan plats än du hämtade den. Då tillkommer en avgift på 400-600 CAD plus lokal skatt. Kontakta Winberg Travel för mer information.

Deposition
När du hämtar din husbil måste du betala en deposition på 500 CAD om du använder ett kreditkort (rekommenderas) eller 1500 CAD vid användning av andra betalningsmedel. När du har lämnat in din husbil kommer depositionen att återbetalas till ditt kreditkort, efter att eventuella lokala tillköp har räknats bort.

Pris

Frånpris inklusive 2000 km, försäkringar och utrustning baserat på 2 personer som reser tillsammans.

SEK 21 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 6 950:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Vancouver t/r i ekonomiklass
  • 2 övernattningar på budgethotell i Vancouver
  • 12 dagars hyra av husbil C25 inklusve 2000 kilometer och husbilsutrusting

I priset ingår inte

  • Måltider & dryck
  • Reseförsäkring & avbeställningsskydd
  • Entré til attraktioner/nationalparker
  • Parkering/campingplatser
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: