16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 31 450:-
Från 9 450:-
Upplev de fascinerande landskapen och kulturen i västra Kanada. I detta förslag till en skräddarsydd road trip ser du de vackraste städerna som Vancouver och Victoria samt de imponerande nationalparkerna Banff, Jasper och Yoho. Sen fortsätter du utmed den karga kusten med små, mysiga städer och massor av kultur på Vancouver Island innan du återvänder tillbaka till Sverige igen.

Vi kan även hjälpa till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, nämligen att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Läs mer om Kanada här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kanada här

Bästa reseperiod

Rent generellt kan man säga att bästa tiden att besöka Kanada är under vår sommar från juni till mitten av september. Utmed den amerikanska gränsen kan temperaturen stiga upp mot 30 grader samtidigt som man har frost och kanske lite snö uppe i Rocky Mountains.
Skall man åka skidor är den bästa tiden från mitten av november till mitten av mars.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Calgary (130 km)
Avresa från Skandinavien och ankomst till Calgary. Du hämtar upp din hyrbil och kör sedan till ditt hotell i Banff. I receptionen ligger material och information om din road trip i British Columbia och Alberta.
Dag 2: Banff National Park
Hela dagen är öronmärkt för att utforska Banff med omgivningar. Vi rekommenderar ett besök vid Banff Natural History Museum. Man kan också tillbringa dagen utomhus med forsränning eller kanske en båtfärd på Minnewanka.
Dag 3: Banff till Jasper (285 km)
Nu åker du vidare till Jasper via den spektakulära Icefields Parkway. Ta god tid på dig för det finns massor med fina stopp att göra för att fotografera. Varför inte ta vägen förbi Peyto Lake och gör en Ice Explorer-utflykt på Columbia Icefield.
Dag 4: Jasper National Park - Wells Grey Provincial Park (340 km)
Idag lämnar du stillheten i vackra Jasper national park för att köra mot Wells Grey Provincial Park. På vägen kör du bland annat förbi Mount Robson som är Rocky Mountains högsta utsiktspunkt. I Wells Grey Provincial Park finns det mängder av aktiviteter som vandringar, ridning, forsränning eller möjlighet att paddla kanot. Har man riktig tur kan man även se björn här i parken.
Dag 5: Wells Grey Provincial Park - Lac Le Jeune (166 km)
Nu går färden till Lac Le Jeune via Yellowhead Highway. Missa inte att besöka Clearwater's Yellowhead Museum där man får lära mer om områdets historia. Vid själva Lac Le Jeune kan man ägna sig åt utomhusaktiviteter som fiske, vandringar och kanotfärder.
Dag 6: Lac Le Jeune - Whistler (318 km)
Nu åker du vidare på Gold Rush Trail, samma väg som de guldgrävare och pionjärer åkte på. Det finns många trevliga stopp att göra på vägen och du ankommer till sist i Whistler. Staden är mest känd som en vinter- och skiddestinationen men på sommaren hittar man mängder av adrenalinframkallande äventyr för besökare i alla åldrar.
Dag 7: Whistler
Whistler är ett mecka för den som gillar att röra på sig under semestern och det finns aktiviteter för alla åldrar. Man kan göra fiskeutflykter, sväva genom trädkronorna med zipline, cykla mountainbike och mycket, mycket mer. En sak är dock säker, du får aldrig tråkigt i Whistler.
Dag 8: Whistler - Campbell River (313 km)
På vägen till Campbell river kan du stanna till vid 335 meter höga Shannons Falls och utforska de dramatiska ravinerna i Garibaldi Provincional Park innan du tar färjan från Horseshoe Bay till Nanaimo på Vancouver Island. Campbell River är en mysig plats omgiven av berg, skog och med en vacker kuststräcka. Här kan man vandra till Elk Falls och i Strathcona Park. Man kan också göra björn- eller valsafari eller snorkla bland vild lax.
Dag 9: Campbell River - Tofino (270 km)
Nu fortsätter du till Tofino, en kul surfarstad på västra Vancouver Island. Här finns trevliga gator med gallerier och caféer. Området utanför staden bjuder på vildmark och ett mycket varierat djurliv där man kan se allt från björnar till sälar och valar.
Dag 10: Tofino
Hela dagen på egen hand – hyr en surfbräda och pröva vågorna eller snör på dig vandringskängorna och gå på upptäcktsfärd i Pacific Rim National Park.
Dag 11: Tofino - Victoria (316 km)
Idag går färden tillbaka till Vancouver Islands östkust via Horne Lake Caves och Cathedral Grove. Du kan ta ett dopp i någon av de många sjöarna eller vandra i någon av de vackra skogsområdena innan du fortsätter på Malahat Drive till Victoira via Nanaimo och Chemainus.
Dag 12: På upptäcktsfärd i Victoria
I dag har du tid att utforska British Columbias eleganta huvudstad Victoria. Vi rekommenderar ett besök i Beacon Hill Park och ”The Art Gallery of greater Victoria”. Njut Afternoon Tea på Fairmont Empress Hotel och ta en promenad i de berömda Butchart Gardens. Man kan också bara koppla av och sitta nere vid hamnen och se de små sjöflygplanen starta och landa utanför.
Dag 13: Victoria - Vancouver (70 km)
Nu tar du färjan från Victoria till Vancouver. Vancouver består av flera små städer och stadsdelar, alla med sin egen charm och tillsammans gör de Vancouver till en helt speciell plats. Förutom Stanley Park finns många sevärdheter; MacMillan Planetarium, Chinatown, Gastown, Granville Island, Capilano Suspension Bro och Grouse Mountain för att nämna några.
Dag 14: Vancouver
Hela dagen är ledig att utforska Vancouver med omnejd på.
Dag 15: Avresa från Vancouver
Njut av morgonen innan du kör till Vancouvers flygplats för att lämna tillbaka bilden och påbörja resan hemåt. Vilken tid beror på vilket flygbolag du valt att resa med.
Dag 16: Hemkomst till Skandinavien

Övernattningar

Fjorton övernattningar på hotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

juni - september

Packlista

 • Internationellt körkort (rekommenderas av Motormännen)
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Calgary // Vancouver - Skandinavien (inklusive bagage)
 • Bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • Körinstruktioner
 • 14 övernattningar i dubbelrum på hotell
 • Färjebiljetter
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Envägshyra (ca CAD 120 som betalas på plats)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: