15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 19 950:-
I norra Vietnam vandrar du på smala stigar i bergen, förbi terrasserade risodlingar, vattenbufflar och traditionella minoritetsbyar. Du bor lokalt och får en unik inblick i vietnamesisk kultur. Från en vacker träbåt får du uppleva det smaragdgröna vattnet i Ha Long-bukten och se fristående kalkstensformationer. Du utforskar även området med det smaragdgröna vattnet under en kajaktur. Dessutom får du möjligheten att bo på homestay för en natt där du får ta del i det traditionella sättet att odla ris. Hanoi är en av Asiens charmigaste och mest romantiska städer och du har gott om tid att utforska staden på egen hand.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här


Bästa reseperiod

Du kan resa till Vietnam när som helst på året. Vädret skiljer sig mycket mellan de olika regionerna. I söder sträcker sig regnperioden från maj till november. Resten av året är en torrperiod med något högre temperaturer och högre luftfuktighet. I Ho Chi Minh-staden ligger temperaturen på omkring 30 grader året runt. I norr är vintern relativt kall från december till mars (ned till 10–15 grader i Hanoi). Under sommaren från maj till oktober är temperaturer över 30 grader och kraftiga men korta skyfall inte ovanliga.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Vietnam dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Hanoi
Vid ankomsten till Hanoi hämtas du på flygplatsen och körs till hotellet som ligger centralt i Hanoi. Hanoi är en av Asiens charmigaste och mest romantiska städer. Det är en mysig och grön stad, fylld med stora lummiga träd, många små och stora parker samt vackra franska herrgårdar. Speciellt de gamla stadsdelarna är charmiga, med sjön Hoan Kiem, de smala gränderna och doften av nybakade baguetter. Men det första som är slående med gatorna i Hanoi är den kaotiska trafiken. Motorcyklar, cyklar, fotgängare och ett ständigt ökande antal bilar trängs med varandra på gatorna utan några tydliga system eller mönster.
Dag 3: Hanoi på egen hand
På dagordningen står avkoppling och upplevelser på egen hand. Om du är en morgonmänniska kan du mellan 05:00 och 07:00 se vietnameser utföra morgongymnastik och taiji längs Hoan Kiem-sjön. Du kan även bara strosa runt och njuta av atmosfären i stadens gamla kvarter i egen takt. Eller så kan du välja att ta en tur med cykeltaxi. Lokalbefolkningen kallar kvarteret Pho Puong, "de 36 gatorna". Namnet kommer från den tid då gatorna var uppdelade efter vilken typ av produkt/hantverk som såldes på varje gata. t. ex. skogatan, kugghjulsgatan, silkesgata osv. Norra Vietnam och området kring Ha Long-bukten anses vara den unika vattendockteaterns ursprungsplats. Den här typen av teater kan bara upplevas i Hanoi och i den här delen av Vietnam. Handlingen i de här teatrarna består ofta av drama med kärlekshistorier, forntida myter och sagor. De spelar nästan varje kväll och biljetter kan köpas på teatern.
Dag 4: Hanoi och nattåg till Lao Cai
Du kan göra vad du vill i Hanoi tills tåget norrut avgår. Du hämtas på hotellet cirka en timme före tåget avgår och körs till stationen. Härifrån tar du nattåget (Soft Sleeper och luftkonditionering) till Lao Cai.
Dag 5: Vandring till minoritetsbyarna Lao Cai och Sin Chai
Du kommer fram till Lao Cais tågstation tidigt morgonen därpå och därifrån körs du med minibuss till Sapa (35 km, resan tar ungefär en timme). Guiden förser dig med nödvändig information om vandringen innan du besöker byarna Doi Bong och Sin Chai. Sin Chai är en mindre by tillhörande minoritetsfolket Hmong. Hmong är en av de största och fattigaste minoritetsfolken i Sapa-området. Hmongfolket är mycket stolta över sin kultur och de håller fortfarande fast vid sina distinkta traditioner och levnadssätt. De talar sitt eget språk, bär speciella indigofärgade kläder och har en egen distinkt arkitektur. Vandring: 15 km
Dag 6: Vandring till minoritetsbyarna Y Linh Ho, Lao Chai och Ta Van
Efter frukosten fortsätter du till Cat Cat och Linh Ho som är en mindre by. På eftermiddagen besöker du byn Lao Chai och får lära dig mer om deras kultur. Efter det fortsätter du till Ta Van (1 200 m) som är en by som tillhör Zay-folket. I takt med utvecklingen har många av Zay-folkets ursprungliga seder gått förlorade, men några av kvinnorna ikläder sig fortfarande den traditionella dräkten med karaktäristiska starka rosa, blå eller grön färger. Zay-folkets hus är byggda av trä och bambu och har lergolv. Du bor hos en lokal familj i Ta Van och bjuds även på middag. Vandring: 15 km
Dag 7: Vandring till Giang Ta Chai och Ban Ho
Efter frukost fortsätter vandringen till byn Giang Ta Chai som tillhör Yaofolket, där du bland annat kan beskåda ett vackert vattenfall. Kvinnorna i byn har färgglada dräkter som är utsmyckade med broderier och mönster. På huvudet bär de röda turbaner. Vissa har rakat bort ögonbrynen och även några centimeter av hårfästet eftersom ett hårlöst ansikte är en del av skönhetsidealet för kvinnorna här. Efter lunch fortsätter vandringen till Ban Ho där du återigen övernattar på homestay hos det vänliga Tayfolket. Vandring: 15 km.
Dag 8: Minoritetsmarknaden i Sapa, resa till Hanoi
Efter frukost åker du jeep för att besöka de lokala marknaderna. Beroende på avresedagen från Hanoi är det möjligt att besöka en av följande marknader: Söndagsmarknaden i Bac Ha. Det här är en av de största marknaderna i området. Hit kommer många minoritetsgrupper att köpa, sälja, äta och dricka. Det finns tio minoritetsgrupper i Bac Ha-regionen. Du kan bland annat köpa riktiga hantverk och hemsydda kläder. Eftermiddagen fortsätter med en kort vandring till Ban Pho. Lördagsmarknaden i Can Cau. En färgstark marknad som hålls i en liten bergsby. Här samlas flera olika minoritetsgrupper, men främst människor från Hmongfolket. Lokalbefolkningen kommer hit för att köpa och sälja kläder, grönsaker, kött och boskap. Eftermiddagen fortsätter med en kort vandring till Ban Pho. Tisdagsmarknaden i Coc Ly. Det här är en liten men mycket färgstark marknad. Det ligger i ett bergigt område där främst Hmongfolket träffas för att köpa och sälja hemmagjorda produkter. Marknaden besöks av relativt få turister. Efter marknaden tar du en båttur nedför floden och besöker en liten by som tillhör Tayfolket. Sedan kör vi tillbaka till Lao Cai där du tar nattåget tillbaka till Hanoi.
Dag 9: Ankomst till Hanoi – Byn Ngoc Hoa
Du anländer till tågstationen i Hanoi ca: 05:15 på morgonen. Du får själv ordna med transporten från stationen till hotellet i Hanoi. Från hotellet går resan sedan vidare mot din homestay och Ha Long-bukten runt 08:30-tiden. På vägen passerar du fältarbetare som är upptagna med att odla på sina risfält på traditionellt sätt. Efter några timmar kommer du fram till byn och får möta familjen du ska bo hos på homestay. En cykeltur runt byn är också planerad. Under turen kan du se några av de gamla husen och få en inblick i lokalbefolkningens dagliga liv. Tillbaka hos familjen serveras sedan lunch. Efter lunch är det dags att ta på sig en traditionell bondklädsel och gå ut och plantera ris och plöja fälten med hjälp av en vattenbuffel. Det här är en riktigt rolig och utmanande upplevelse. På eftermiddagen kan du besöka ett lokalt tempel och ta en båttur för att se Stork-ön där det finns tusentals storkar och hägrar. Tillbaka på din homestay är det dags att hjälpa till att laga middag och koppla av i den mysiga omgivningen. (L,M)
Dag 10: Vidare till Ha Long-bukten. Gå ombord på skeppet, paddla kajak och njut av naturen.
Frukost serveras 07:30. Innan du beger dig mot Ha Long-bukten kan du besöka marknaden där lokalbefolkningen säljer sina grödor och produkter. Det här är en genuin upplevelse som många turister missar. Du kommer fram till skeppet strax efter lunchtid och checkar in i din sovhytt. Lunch serveras medan båten åker förbi de vackra kalkstensklippor som området är känt för. Under eftermiddagen kan du paddla kajak och utforska de små öarna i närheten. Middag serveras ombord ca. kl. 19:00. Sedan kan du koppla av på däcket och njuta av stjärnhimlen eller spela kort. (F,L,M)
Dag 11: Ha Long-bukten. Paddla kajak, utforska grottor och njut av omgivningarna.
Efter frukost fortsätter skeppet ut till de mindre välbesökta områdena i bukten. Du kan då utforska de små öarna med kajak och njuta av den vackra naturen. Efter lunch besöker ni en av de mindre kända grottorna i området. Sedan kan du fortsätta att utforska området med kajak eller koppla av på skeppets soldäck innan en god middag med BBQ serveras. Boende på båten (F,L,M)
Dag 12: Ha Long-bukten till Hanoi
Om du är uppe tidigt kan du njuta av den vackra soluppgången innan frukost serveras. Sedan besöker du en av områdets mest kända grottor, Sung Sot, tidigt innan folkmassorna kommer. Efter det seglar ni tillbaka mot hamnen och äter lunch. Ni går sedan i land och åker tillbaka mot Hanoi, dit du ankommer sent på eftermiddagen. (F,L)
Dag 13: Hanoi
Du kan tillbringa dagen med att slappna av eller kanske utforska gatorna i Hanoi på egen hand. Många spännande upplevelser väntar på dig i Hanoi. Du kan till exempel besöka folkhjälten och den förra presidenten Ho Chi Minhs mausoleum eller enkolonnpagoden som är en av stadens mest kända pagoder. På krigsmuseet i Hanoi finns information om Vietnams främsta segrar, med särskild tonvikt på segern över kineserna vid Bach Dang, över fransmännen vid Bien Phu och i kriget mot amerikanerna under Vietnamkriget. Det fridfulla Litteraturtemplet grundades år 1070 för att hedra den kinesiska filosofen Konfucius. Vid Litteraturtemplet hittar du restaurangen KOTO (Know One, Teach One) som fungerar som ett ideellt projekt. Fokus här är att ge gatubarnen i Hanoi en möjlig karriär inom servicenäringen, till exempel som kock eller kökspersonal. Maten smakar utmärkt. Du kan även besöka det etnologiska museet eller bara koppla av och njuta i stadens gröna oaser.
Dag 14: Hanoi: Hemresa från Vietnam
Efter en spännande semester bär det av hemåt. Om du har lite tid kvar innan ditt flyg avgår kan du ta en promenad längs Hoan Kiem-sjön eller passa på att köpa de sista souvenirerna. Du tar själv en taxi till flygplatsen och tidpunkten beror förstås på när ditt flyg avgår.
Dag 15: Ankomst till Skandinavien
Ankomsttiden till Skandinavien beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

Fyra nätter på budgethotell i Hanoi
Två nätter på tåg (soft sleeper) från Hanoi till Lao Cai och återresa till Hanoi.
Tre nätter på homestay på vandringen.
Två nätter i sovhytt med luftkonditionering och egen dusch/wc på båten.
En natt på homestay på vägen till Ha Long.

Kommentarer

Svårighetsgrad för vandringen: Lätt till medium. God fysisk form och hälsa krävs. Minimiåldern för barn är 6 år.


Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information. På båten i Ha Long-bukten är det fler personer som bor på båten förutom de i vår grupp.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Varm tröja om man reser på vintern
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Hanoi t/r, inklusive bagage
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Fyra nätter på budgethotell i Hanoi
 • Två nätter på tåg (soft sleeper) från Hanoi till Lao Cai och återresa till Hanoi
 • Tre nätter på homestay på vandringen
 • Två nätter i sovhytt med luftkonditionering och egen dusch/wc på båten
 • En natt på homestay på vägen till Ha Long
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: