21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 450:-
Vietnam kännetecknas framförallt av två saker; det vackra landskapet med sina gröna risfält, höga berg och klara floder och historiens ständiga närvaro vars tecken är synliga överallt. Här finns kinesiska tempel, fransk arkitektur, ruiner och tunnlar som grävts av friheskämpar under olika tidsperioder. Här finns silke, jade, vietnamesiska tehus och amerikanska kaféer. Vietnam är kontrasternas land som både erbjuder sömniga byar och organiserat kaos i form av storstäder där motorcyklar och kaféer karakteriserar gatubilden.

På den här resan får du uppleva det bästa av det här magnifika landet. Du får bland annat se den charmiga huvudstaden Hanoi, de vackra kalkstensklipporna i den berömda Ha Long-bukten, besöka en lokal bonde, upptäcka den mysiga staden Hoi An, se centrala Vietnam från baksätet av en jeep, besöka templen i Ho Chi Minh City (Saigon) samt bada vid Phu Quocs vackra stränder.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Bästa reseperiod

Du kan resa till Vietnam när som helst på året. Vädret skiljer sig mycket mellan de olika regionerna. I söder sträcker sig regnperioden från maj till november. Resten av året är en torrperiod med något högre temperaturer och högre luftfuktighet. I Ho Chi Minh-staden ligger temperaturen på omkring 30 grader året runt. I norr är vintern relativt kall från december till mars (ned till 10–15 grader i Hanoi). Under sommaren från maj till oktober är temperaturer över 30 grader och kraftiga men korta skyfall inte ovanliga.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Vietnam dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Hanoi
Du kommer fram till Hanoi och hämtas på flygplatsen, sedan körs du till ett fint hotell i ekonomiklass där du ska övernatta två nätter. Hanoi är en av Asiens charmigaste och mest romantiska städer. Det är en mysig och grön stad, fylld med stora lummiga träd, många små och stora parker samt vackra franska herrgårdar. Speciellt de gamla stadsdelarna är charmiga, med sjön Hoan Kiem, de smala gränderna och doften av nybakade baguetter.
Dag 3: Hanoi på egen hand
Efter frukost kan du besöka Ho Chi Minhs mausoleum, huset där Ho Chi Minh bodde från 1958 till 1969 eller ta en promenad vid den vackra sjön mitt i staden och kanske fortsätta vidare till Litteraturtemplet. Du kan även njuta av atmosfären i de gamla stadsdelarna och äta lunch på ett av de otaliga gatuköken.
Dag 4: Hanoi till byn Ngoc Hoa. Lär dig om livet i en lokal by
Du hämtas vid hotellet runt 8:00–8:30 av en buss som tar dig till Ngoc Hoa. På vägen passerar du fältarbetare som är upptagna med att odla på sina risfält på traditionellt sätt. Efter några timmar kommer du fram till byn och får möta familjen du ska bo hos på homestay. Sedan kan du följa med på en cykeltur runt byn och se några av de gamla husen och få en inblick i lokalbefolkningens dagliga liv. Tillbaka hos familjen serveras sedan lunch. Efter lunch är det dags att ta på sig en traditionell bondklädsel och gå ut och plantera ris och plöja fälten med hjälp av en vattenbuffel. Det här är en riktigt rolig och utmanande upplevelse. På eftermiddagen kan du besöka ett lokalt tempel och ta en tur med en båt för att se Stork-ön som är hem för tusentals storkar och hägrar. Tillbaka på din homestay är det dags att hjälpa till att laga middag och koppla av i den mysiga omgivningen. (L,M)
Dag 5: Vidare till Ha Long-bukten. Borda skeppet, paddla kajak och njut av naturen
Frukost serveras 07:30. Innan du beger dig mot Ha Long-bukten kan du besöka marknaden där lokalbefolkningen säljer sina grödor och produkter. Det här är en genuin upplevelse som många turister missar. Du kommer fram till skeppet strax efter lunchtid och checkar in i din sovhytt. Lunch serveras medan skeppet åker förbi de vackra kalkstensklippor som området är känt för. Under eftermiddagen kan du paddla kajak och utforska de små öarna i närheten. Middag serveras ombord ca. kl. 19:00. Sedan kan du koppla av på däcket och njuta av stjärnhimlen eller spela kort. (F,L,M)
Dag 6: Ha Long-bukten. Paddla kajak, utforska grottor och njut av omgivningarna
Efter frukost fortsätter skeppet ut till de mindre välbesökta områdena i bukten. Du kan då utforska de små öarna med kajak och njuta av den vackra naturen. Efter lunch besöker ni en av de mindre kända grottorna i området. Sedan kan du fortsätta att utforska området med kajak eller koppla av på skeppets soldäck innan en god middag med BBQ serveras. (F,L,M)
Dag 7: Ha Long-bukten till Hanoi
Om du är uppe tidigt kan du njuta av den vackra soluppgången innan frukost serveras. Sedan besöker du en av områdets mest kända grottor, Sung Sot, som en av de första innan de flesta turister kommer. Efter det seglar ni tillbaka mot hamnen och äter lunch. Ni går sedan i land och åker tillbaka mot Hanoi, dit du ankommer sent på eftermiddagen. (F,L)
Dag 8: Med flyg till Hoi An
Du hämtas och körs till flygplatsen varifrån ditt flygplan till Da Nang avgår. Vid ankomst kan du boka transport till den charmiga staden Hoi An. Fiskebyn Hoi An kallas ofta den bäst bevarade historiska staden i Vietnam och har många vackra gamla hus och tempel. Några av byns äldsta byggnaderna byggdes under 1800-talet. De gamla stadsdelarna är skyddade som ett av UNESCO:s världsarv. Det här innebär bland annat att bilar är förbjudna i många av de trånga gränderna. Hoi An är även känt för sina duktiga skräddare. Du kan få en helt ny garderob för en relativt billig penning. (F)
Dag 9: Hoi An på egen hand
Du har tid att under dagen utforska staden på egen hand eller ta en tur till den närbelägna långa sandstranden i Cua Dai som ligger fem kilometer öst om Hoi An. Ett besök på stranden är perfekt om du vill simma bland de höga vågorna och sola. Du kan även hyra en cykel för cykla till Cua Dai, vägen dit är relativt plan. Bara några meter från havet finns solstolar för uthyrning och många andra innovativa tjänster. Här erbjuds allt från manikyr och massage på stranden till kalla läskedrycker och handgjorda smycken. Om du går upp tidigt kan du även se den dagliga morgonmarknaden vid havet i Hoi An, en livlig och färgstark händelse. Du kan strosa runt och se nyfångad fisk, levande höns i burar av bambu, doftande blommor och färsk frukt, prydligt staplade i fina pyramider. Du bör helst komma tidigt på morgonen. Det är då aktiviteten är på topp. (F)
Dag 10: Flyg till Da Lat
Du hämtas på hotellet så att du kommer i tid till flyget till Da Lat, en vackert belägen stad i centrala Vietnam som har fått smeknamnet ”Den eviga vårens stad”. Vid ankomst till Da Lat tar du själv en taxi från flygplatsen till hotellet. Da Lat ligger i hjärtat av Vietnams centrala högland som är känt för sitt vackra bergslandskap och myriad av sjöar, vattenfall och lummiga skogar. Ett stort antal etniska minoriteter lever här och därför är det ett bra tillfälle att få en liten inblick i deras vardagsliv. (F)
Dag 11: Da Lat på egen hand
Njut av atmosfären i den trevliga staden eller ordna en tur till ett av de stora vattenfallen i närheten. Du kan även paddla kajak, cykla på mountainbikes eller klättra i de omkringliggande bergen. (F)
Dag 12: Från Da Lat till Di Linh
Den här dagen börjar turen med jeep ut i vildmarken. Guiden och jeepen är redo för avresa runt 08:30-tiden. Turen börjar längs vackra skogsvägar och genom ett omväxlande landskap fyllt med peppar-, svamp- och blomsterodlingar. Beroende på väder och årstid kan du stanna längs vägen och få en inblick i de lokala böndernas vardagsliv. Du kör förbi det vackra Pongua-vattenfallet, elefantvattenfallet och du besöker även den traditionella Linh An-pagoden samt en kaffegård som producerar det berömda sibetkaffet.
Dag 13: Från Di Linh till Bao Loc. Vandring i bergen och minoritetsbyar.
En ny dag full av äventyr väntar dig. Beroende på årstiden stannar du vid några fruktodlingar och besöker även en av södra Vietnams största teplantager. Under dagen besöker du minoritetsfolket K’ho, går på vandring i bergen och få en inblick i hur lokalbefolkningen bor på landsbygden.
Dag 14: Från Bao Loc till Dong Xoai via Ho Chi Minhleden
Efter en god natts sömn väntar ytterligare en spännande dag. Du får inblick i en del av "Ho Chi Minhleden" som både erbjuder vacker natur och som var en del av ett transportsystem som användes under Vietnamkriget för att frakta gods från norra Vietnam till södra Vietnam och som även sträcker sig in i Laos och Kambodja. Under dagen åker du förbi en bondgård som odlar kassava (används bl.a. till mjöl och gryn), ett plantage där de odlar cashewnötter och en stor pagod i Dong Xoai.
Dag 15: Från Dong Xoai till Ho Chi Minh-staden. Upplev Cu Chi-tunnlarna på vägen
På vägen till Ho Chi Minh-staden stannar du vid de berömda Cu Chi-tunnlarna. De är över 200 km långa och spelade en avgörande roll för Vietcong-armén under Vietnamkriget. Under några timmar kan du själv utforska området och naturligtvis även gå ned och utforska tunnlarna. Kom ihåg att ta med dig extra vatten eftersom det är mycket varmt i området. Mot slutet av dagen kommer du fram till Ho Chi Minh-staden där du släpps av vid hotellet. (F)
Dag 16: Ho Chi Minh-staden på egen hand
Staden upplevs bäst till fots, men om du blir trött kan du hyra en cyklo (cykeltaxi). Du kan till exempel åka förbi Återföreningspalatset, China Town (som har många imponerande kinesiska pagoder), Ben Thanh-marknaden, Notre Dame-kyrkan, Ho Chi Minh-museet, krigsmuseet och den botaniska trädgården. (F)
Dag 17: Med flyg till den tropiska ön Phu Quoc
Du blir hämtad på hotellet och körs till flygplatsen. Därifrån flyger du till den vackra tropiska ön Phu Quoc. (F)
Dag 18–19: Phu Quoc
Njut av de kommande dagarna och tänkt tillbaka på de många äventyren du upplevt. Vi har valt en av öns mysigaste resorter som ett avslut på din semester. Du måste dock boka i god tid eftersom den snabbt blir fullbokad. Njut av snorkling i havet, delta i en yogaklass vid solnedgången eller hoppa i en kajak och utforska stränderna runt resorten. (F)
Dag 20: Avresa från Phu Quoc
Den här dagen är det dags för hemresa med flyg från Phu Quoc till Ho Chi Minh-staden och sedan flyg hem. Du kan dock naturligtvis välja att stanna längre på ön än vad vi har planerat här. Prata gärna med oss på Winberg Travel.
Dag 21: Ankomst till Skandinavien
Efter några veckor fyllda med kultur, historia, natur och avkoppling kommer du hem till Skandinavien.

Övernattningar

Femton nätter på mellanklasshotell
En natt på homestay
Två nätter på båt i Ha Long-bukten

Kommentarer

Alla muséer i Hanoi är stängda på måndagar och att Ho Chi Minh-mausoleet är stängt alla måndagar och fredagar samt hela oktober och november.
Resan rekommenderas inte för barn under 6 år.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg till Hanoi och retur från Ho Chi Minh-staden (inklusive bagage)
 • Femton nätter på budgethotell
 • En natt på homestay
 • Två nätter på båt i Ha Long Bay
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: