21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 37 950:-
Vi har samlat ihop de vackraste och mest spännande sevärdheterna i Vietnam i en och samma resa. Du får även möjlighet att komma närmare vardagsliv och kultur under en natt i ett homestay, där du bor hemma hos en familj i en liten vietnamesisk by. Du gör ocksp en annorlunda sightseeingtur genom centrala Vietnam bakpå en motorcykel med en guide som kör dig från kusten, genom bergen och till Da Lat. Du får en inblick i det lokala livet i bergen och guiden visar dig charmiga små byar och introducerar dig till lokalbefolkningen på vägen. Efter några dagar i fartfyllda och spännande Ho Chi Minh-staden slutar resan på den vackra tropiska ön Phu Quoc.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Bästa reseperiod

Du kan resa till Vietnam när som helst på året. Vädret skiljer sig mycket mellan de olika regionerna. I söder sträcker sig regnperioden från maj till november. Resten av året är en torrperiod med något högre temperaturer och högre luftfuktighet. I Ho Chi Minh-staden ligger temperaturen på omkring 30 grader året runt. I norr är vintern relativt kall från december till mars (ned till 10–15 grader i Hanoi). Under sommaren från maj till oktober är temperaturer över 30 grader och kraftiga men korta skyfall inte ovanliga.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige
Den här dagen börjar resan till Vietnam där två veckors äventyr väntar.
Dag 2: Ankomst till Hanoi
Du blir hämtad på flygplatsen och körs till hotellet som ligger i en av de charmiga äldre stadsdelarna av Hanoi. Du kan ta en promenad i området runt hotellet eller njuta av en kopp kaffe eller en måltid på ett av de otaliga gatuköken i närheten. Hanoi är en färgstark, charmig och livlig stad som är svår att inte tycka om. Om du besöker staden under en helg upptäcker du snart att stora delar av stadens centrum stängs av för trafik och omvandlas till en stor marknad.
Dag 3: Stadsrundtur i Hanoi
Rundturen i staden börjar 08:30, då du hämtas på hotellet. Turen tar dig till Ho Chi Minh-området där du kan besöka mausoleet (se information om öppettider ovan) och Ho Chi Minhs gamla hus. Du passerar även en mängd olika pagoder och efter lunch går turen vidare till Litteraturtemplet och det etnologiska museet. Turen slutar vid området runt Hoan Kiem-sjön och sedan är det dags att ta sig tillbaka till hotellet. (L)
Dag 4: Homestay utanför Hanoi
En av resans höjdpunkter är en homestay några timmars bilresa från Hanoi. Du blir hämtad på hotellet runt 07:30 på morgonen och körs till familjen som bor ute på landet. När du kommer fram får du träffa familjen och blir bjuden på en kopp te innan det är dags för en liten cykeltur i byn och området runt omkring. Byn är fortfarande helt orörd av turismen och lokalbefolkningen är nyfikna och intresserade av att prata. Familjen bjuder på lunch och på eftermiddagen kan du prova på att plöja ett risfält med en buffel. Det är betydligt svårare än det låter. Efter det kan du följa med på en tur till Stork-ön. När du sedan kommer tillbaka till byn kan du hjälpa till att laga mat eller ägna kvällen åt avkoppling. (F,L,M)
Dag 5: Ha Long-bukten
Efter frukost cyklar du till den lokala marknaden där lokalbefolkningen samlas för att sälja sina produkter. Sedan hämtas du och körs till Ha Long-bukten, där du får möjlighet att uppleva den vackra naturen från däcket på en båt under de kommande dagarna. Efter incheckning i din sovhytt serveras lunch ombord under tiden som båten glider fram över vattnet bland imponerande kalkstensklippor. Båten stannar vid Trong-grottan där du kan paddla kajak och komma närmare de gröna öarna och den vackra naturen. Tillbaka på båten finns tid för avkoppling av innan en underbar middag serveras ombord. Sedan kan du koppla av på däcket och njuta av den vackra stjärnhimlen. (F,L,M)
Dag 6: Ha Long-bukten
Den här dagen åker båten lite längre bort från de vanliga turiststråken, till platser dit inte många andra båtar kommer. Här kan du njuta av orörda vackra stränder och utforska området med kajak. Du kan även koppla av med en bra bok på soldäcket och njuta av de vackra klippformationerna som området är känt för. (F,L,M)
Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi och nattåg till Da Nang
De som är uppe tidigt kan njuta av den vackra soluppgången innan de besöker den imponerande Sung Sot-grottan. Grottan som är en av de största i området är en imponerande syn, fylld med vackra stalaktiter. Båten sätter sedan kurs tillbaka mot hamnen och du får en sista chans att njuta av den vackra utsikten innan lunch serveras och det är dags att åka tillbaka till Hanoi. Du släpps av vid hotellet i Hanoi och kan hämta bagaget som förvaras här. Sedan kan du njuta av en god middag innan du hämtas och körs till stationen där nattåget till Da Nang väntar. Övernattning på tåget i Soft Sleeper-kupé med luftkonditionering (F, L)
Dag 8: Transport till Hoi An
Du hämtas på stationen och körs till hotellet i Hoi An. Njut av dagen och utforska en av Vietnams charmigaste städer. (F)
Dag 9: På cykeltur i Hoi An, inkl. matlagningskurs
Vid 08:30 på morgonen hämtas du och körs till platsen där cykelturen börjar. Turen börjar längs Thu Bon-floden där du först besöker en lokal fiskeby. På vägen kan du se det lokala vardagslivet och hur bönderna tar hand om sina fält. Du får prova att ta en tur i en av de runda korgbåtarna som är vanliga i området innan resan fortsätter på cykel till en ekologisk grönsaksodling där du får hjälpa till att tillaga en god lunch. Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan koppla av resten av dagen. (F)
Dag 10: Med flyg till Nha Trang
Efter frukost är det dags att åka till flygplatsen och därifrån flyger du till Nha Trang som är en av de största och mest populära badorterna i södra Vietnam. Du checkar in på hotellet och kan sedan kan du ta en promenad längs havet eller besöka segelklubben för att avnjuta en god lunch.
Dag 11: Resa med motorcykel till Buon Ma Thuot
Den här dagen börjar äventyret på motorcykel. Det här är en annan av resans stora höjdpunkter. Du får komma ut på landsbygden och får möjlighet att njuta av Vietnams vackra natur och möta dess trevliga befolkning. Föraren är riktigt duktig på att skapa kontakt och hjälper dig att kommunicera med lokalbefolkningen. Turen lämpar sig för de flesta så länge du orkar sitta på en motorcykel i 6–7 timmar med några raster. Barn måste dock vara minst 16 år för att delta. Turen börjar kl. 08:30 när ni börjar köra mot staden Buon Ma Thuot. Ni kör förbi en mängd olika plantager och minoritetsbyar samt det berömda fenixpasset i bergen. Det här bergspasset påverkades av giftet "Agent Orange" som användes av den amerikanska armén under Vietnamkriget. När du kommer fram till Buon Ma Thuot checkar du in på hotellet och föraren kan ge rekommendationer om var du kan äta middag. (F)
Dag 12: Från Buon Ma Thuot via vattenfall till sjön Ho Lak.
Den här dagen kör du mest på små vägar så att du kan njuta av de vackra omgivningarna och observera lokalbefolkningens dagliga liv. Turen inkluderar den här dagen även en liten vandring och möjlighet att bada vid ett härligt vattenfall. Föraren kan återigen hjälpa dig att hitta en bra plats att äta middag, vilket är tursamt eftersom du är långt ute på landsbygden och få människor häromkring kan tala engelska. (F)
Dag 13: Vidare mot Da Lat med stopp vid Big Happy Buddha, en Mnong-by och ett vackert vattenfall
Den här dagen passerar du förbi en mängd olika byar som tillhör etniska minoriteter och kanske har ni tid att stanna och träffa en familj som producerar risvin och har en silkesfabrik. Ni stannar även vid Happy Buddha där du får chans att lära dig lite om buddhismen i Vietnam. Mot slutet av dagen kommer ni fram till den mysiga staden Da Lat, där du tar farväl av föraren. Boende på hotell (F)
Dag 14: Buss till Ho Chi Minh-staden
Den här dagen är det dags att ta bussen till Ho Chi Minh-staden. Resan tar cirka 8 timmar med ett fåtal stopp på vägen. När du kommer fram till Ho Chi Minh-staden får du hitta vägen till Ms. Yang Homestay på egen hand. Ms. Yang eller hennes syster kan även ge dig rekommendationer om vad du kan göra på eftermiddagen. (F)
Dag 15: God morgon, Ho Chi Minh-staden. Upptäck staden från baksätet på en skoter
Du hämtas från din homestay tidigt och får frukost och morgonkaffe som du kan njuta av i en fantastisk park. Till den här parken kommer lokalbefolkningen med sina burfåglar som de hänger upp i träden och sedan njuter de av en kopp morgonkaffe. Det är en magisk upplevelse att sitta i den stora staden omgiven av hundratals sjungande fåglar. Turen går vidare till en av de största blomstermarknaderna i staden och sedan får du se några av stadens främsta sevärdheter som t.ex. Ho Chi Minh-stadens version av Notre Dame och det klassiska gamla postkontoret. Du kan även besöka en lokal matmarknad där du kan smaka på olika typer av gatumat. Turen avslutas på ett mysigt café där du kan slappna av lite innan du åker tillbaka till din homestay.
Dag 16: Den tropiska ön Phu Quoc
Du hämtas och körs till flygplatsen och därefter bordar du flyget till den vackra ön Phu Quoc. När du kommer fram blir du körd till resorten där du kan njuta under de kommande dagarna och smälta de många upplevelser du haft på din resa hittills. Vi har valt en av öns mysigaste resorter som ett avslut på din semester. Du måste dock boka i god tid eftersom den snabbt blir fullbokad. Njut av snorkling i havet, delta i en yogaklass vid solnedgången eller hoppa i en kajak och utforska stränderna runt resorten. (F)
Dag 17–19: Mango Bay Resort, Phu Quoc
Du kan tillbringa dagarna med att göra precis det du själv vill. Varje morgon börjar med en underbar frukost som du kan avnjuta av på terrassen som är byggd över klipporna mot havet. Du kan hyra en skoter, en cykel eller bara koppla av i en av hängmattorna på resortens område. Hotellet har också en pendelbuss som går in till staden om du känner för att åka in och tillbringa några timmar där. (F)
Dag 20: Transport till flygplatsen
Din resa är över och det är dags att åka hem.
Dag 21: Ankomst till Sverige
Väl hemma kan du smälta de många intryck och upplevelser som du har fått uppleva i det fantastiska Vietnam.

Övernattningar

Två nätter på budgethotell i Hanoi
En natt på homestay
Två nätter på båt i Ha Long-bukten
En natt på nattåg
Två nätter på budgethotell i Hoi An.
En natt på budgethotell i Nha Thrang.
Tre nätter på budgethotell under motorcykelturen
Två nätter på homestay i Ho Chi Minh-staden
Fyra nätter på trevlig resort på Phu Quoc


Kommentarer

Observera att museerna är stängda på måndagar och att Ho Chi Minhs mausoleum också är stängt under hela oktober och november.

Barn måste vara minst 16 år för att delta på motorcykelturen.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg till Hanoi och retur från Ho Chi Minh-staden (inklusive bagage)
 • Flyg Skandinavien - Hanoi t/r (inklusive bagage)
 • Femton nätter på budgethotell
 • Tre nätter på tåg
 • En natt på homestay
 • Två nätter på båt i Ha Long Bay
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: