Sök
Sök
Hanoi
Hanoi
Homestay, Halong
Halong Bugten i Vietnam.
Hoi An, Vietnam
Motorcykeltur, Vietnam
På motorcykel i Vietnam
Saigon
Phu Quoc, Vietnam
Phu Quoc
Phu Quoc Mango Bay

På äventyr i Vietnam

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 26 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 21 dagar

Den här resan passar dig som både vill se de vanliga sevärdheterna i Vietnam men även vill få en inblick i den genuina vietnamesiska kulturen, långt ifrån alla andra turister.

Du får möjlighet att se de viktigaste sevärdheterna i Vietnam på den här resan som även inkluderar en homestay. Under en homestay får du bo hemma hos en familj under bekväma förhållanden i en liten vietnamesisk by och du får möjlighet att få en genuin inblick i vardagslivet i byn. Resan inkluderar även en tur genom centrala Vietnam på baksätet av en motorcykel med en guide som kör dig från kusten, genom bergen och till Da Lat. Du får en inblick i det lokala livet i bergen och guiden visar dig många små charmiga byar och introducerar dig till lokalbefolkningen på vägen. Efter några dagar i Ho Chi Minh-staden slutar resan på den vackra tropiska ön Phu Quoc.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Väder

Du kan resa när som helst på året. Men var beredd på att vädret skiljer sig mycket mellan de olika regionerna. I söder sträcker sig regnperioden från maj till november. Resten av året är en torrperiod med något högre temperaturer och högre luftfuktighet. I Ho Chi Minh-staden ligger temperaturen på omkring 30 grader året runt. I norr är vintern relativt kall från december till mars (ned till 10–15 grader i Hanoi). Under sommaren från maj till oktober är temperaturer över 30 grader och kraftiga men korta skyfall inte ovanliga.

Halong Bugten, Vietnam

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Den här dagen börjar resan till Vietnam, där två veckors äventyr väntar.

Dag 2: Ankomst till Hanoi
Du blir hämtad på flygplatsen och körs till hotellet som ligger i en av de charmiga äldre stadsdelarna av Hanoi. Du kan ta en promenad i området runt hotellet eller njuta av en kopp kaffe eller en måltid på ett av de otaliga gatuköken i närheten. Hanoi är en färgstark, charmig och livlig stad som är svår att inte tycka om. Om du besöker staden under en helg upptäcker du snart att stora delar av stadens centrum stängs av för trafik och omvandlas till en stor marknad.
Boende på hotell

Dag 3: Stadsrundtur i Hanoi
Observera att museerna i staden är stängda på måndagar och att Ho Chi Minhs mausoleum också är stängt under hela oktober och november.
Rundturen i staden börjar 08:30, då du hämtas på hotellet. Turen tar dig till Ho Chi Minh-området där du kan besöka mausoleet (se information om öppettider ovan) och Ho Chi Minhs gamla hus. Du passerar även en mängd olika pagoder och efter lunch går turen vidare till Litteraturtemplet och det etnologiska museet. Turen slutar vid området runt Hoan Kiem-sjön och sedan är det dags att ta sig tillbaka till hotellet.
Boende på hotell (L)

Dag 4: Homestay utanför Hanoi
En av resans höjdpunkter är en homestay några timmars bilresa från Hanoi. Du blir hämtad på hotellet runt 07:30 på morgonen och körs till familjen som bor ute på landet. När du kommer fram får du träffa familjen och blir bjuden på en kopp te innan det är dags för en liten cykeltur i byn och området runt omkring. Byn är fortfarande helt orörd av turismen och lokalbefolkningen är nyfikna och intresserade av att prata. Familjen bjuder på lunch och på eftermiddagen kan du prova på att plöja ett risfält med en buffel. Det är betydligt svårare än det låter. Efter det kan du följa med på en tur till Stork-ön. När du sedan kommer tillbaka till byn kan du hjälpa till att laga mat eller ägna kvällen åt avkoppling.
Boende på homestay (F, L, M)

Dag 5: Ha Long-bukten
Efter frukost cyklar du till den lokala marknaden där lokalbefolkningen samlas för att sälja sina produkter. Sedan hämtas du och körs till Ha Long-bukten, där du får möjlighet att uppleva den vackra naturen från däcket på en båt under de kommande dagarna. Efter incheckning i din sovhytt serveras lunch ombord under tiden som båten glider fram över vattnet bland imponerande kalkstensklippor. Båten stannar vid Trong-grottan där du kan paddla kajak och komma närmare de gröna öarna och den vackra naturen. Tillbaka på båten finns tid för avkoppling av innan en underbar middag serveras ombord. Sedan kan du koppla av på däcket och njuta av den vackra stjärnhimlen.
Boende på båten (F,L,M)

Dag 6: Ha Long-bukten
Den här dagen åker båten lite längre bort från de vanliga turiststråken, till platser dit inte många andra båtar kommer. Här kan du njuta av orörda vackra stränder och utforska området med kajak.
Du kan även koppla av med en bra bok på soldäcket och njuta av de vackra klippformationerna som området är känt för.
Boende på båten (F, L, M)

Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi och nattåg till Da Nang
De som är uppe tidigt kan njuta av den vackra soluppgången innan de besöker den imponerande Sung Sot-grottan. Grottan som är en av de största i området är en imponerande syn, fylld med vackra stalaktiter. Båten sätter sedan kurs tillbaka mot hamnen och du får en sista chans att njuta av den vackra utsikten innan lunch serveras och det är dags att åka tillbaka till Hanoi. Du släpps av vid hotellet i Hanoi och kan hämta bagaget som förvaras här. Sedan kan du njuta av en god middag innan du hämtas och körs till stationen där nattåget till Da Nang väntar.
Övernattning på tåget i Soft Sleeper-kupé med luftkonditionering (F, L)

Dag 8: Transport till Hoi An
Du hämtas på stationen och körs till hotellet i Hoi An. Njut av dagen och utforska en av Vietnams charmigaste städer.
Boende på hotell (F)

Dag 9: På cykeltur i Hoi An, inkl. matlagningskurs
Vid 08:30 på morgonen hämtas du och körs till platsen där cykelturen börjar. Turen börjar längs Thu Bon-floden där du först besöker en lokal fiskeby. På vägen kan du se det lokala vardagslivet och hur bönderna tar hand om sina fält. Du får prova att ta en tur i en av de runda korgbåtarna som är vanliga i området innan resan fortsätter på cykel till en ekologisk grönsaksodling där du får hjälpa till att tillaga en god lunch.
Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan koppla av resten av dagen.
Boende på hotell (F)

Dag 10: Med flyg till Nha Trang
Efter frukost är det dags att åka till flygplatsen och därifrån flyger du till Nha Trang som är en av de största och mest populära badorterna i södra Vietnam. Du checkar in på hotellet och kan sedan kan du ta en promenad längs havet eller besöka segelklubben för att avnjuta en god lunch.
Boende på hotell

Dag 11: Resa med motorcykel till Buon Ma Thuot
Den här dagen börjar äventyret på motorcykel. Det här är en annan av resans stora höjdpunkter. Du får komma ut på landsbygden och får möjlighet att njuta av Vietnams vackra natur och möta dess trevliga befolkning. Föraren är riktigt duktig på att skapa kontakt och hjälper dig att kommunicera med lokalbefolkningen. Turen lämpar sig för de flesta så länge du orkar sitta på en motorcykel i 6–7 timmar med några raster. Barn måste dock vara minst 16 år för att delta.
Turen börjar kl. 08:30 när ni börjar köra mot staden Buon Ma Thuot. Ni kör förbi en mängd olika plantager och minoritetsbyar samt det berömda fenixpasset i bergen. Det här bergspasset påverkades av giftet "Agent Orange" som användes av den amerikanska armén under Vietnamkriget.
När du kommer fram till Buon Ma Thuot checkar du in på hotellet och föraren kan ge rekommendationer om var du kan äta middag.
Boende på hotell (F)

Dag 12: Från Buon Ma Thuot via vattenfall till sjön Ho Lak.
Den här dagen kör du mest på små vägar så att du kan njuta av de vackra omgivningarna och observera lokalbefolkningens dagliga liv. Turen inkluderar den här dagen även en liten vandring och möjlighet att bada vid ett härligt vattenfall. Föraren kan återigen hjälpa dig att hitta en bra plats att äta middag, vilket är tursamt eftersom du är långt ute på landsbygden och få människor häromkring kan tala engelska.
Boende på hotell i Lak (F).

Dag 13: Vidare mot Da Lat med stopp vid Big Happy Buddha, en Mnong-by och ett vackert vattenfall
Den här dagen passerar du förbi en mängd olika byar som tillhör etniska minoriteter och kanske har ni tid att stanna och träffa en familj som producerar risvin och har en silkesfabrik. Ni stannar även vid Happy Buddha där du får chans att lära dig lite om buddhismen i Vietnam. Mot slutet av dagen kommer ni fram till den mysiga staden Da Lat, där du tar farväl av föraren.
Boende på hotell (F)

Dag 14: Buss till Ho Chi Minh-staden
Den här dagen är det dags att ta bussen till Ho Chi Minh-staden. Resan tar cirka 8 timmar med ett fåtal stopp på vägen. När du kommer fram till Ho Chi Minh-staden får du hitta vägen till Ms. Yang Homestay på egen hand. Ms. Yang eller hennes syster kan även ge dig rekommendationer om vad du kan göra på eftermiddagen.
Boende på Ms. Yang Homestay (F)

Dag 15: God morgon, Ho Chi Minh-staden. Upptäck staden från baksätet på en skoter
Du hämtas från din homestay tidigt och får frukost och morgonkaffe som du kan njuta av i en fantastisk park. Till den här parken kommer lokalbefolkningen med sina burfåglar som de hänger upp i träden och sedan njuter de av en kopp morgonkaffe. Det är en magisk upplevelse att sitta i den stora staden omgiven av hundratals sjungande fåglar. Turen går vidare till en av de största blomstermarknaderna i staden och sedan får du se några av stadens främsta sevärdheter som t.ex. Ho Chi Minh-stadens version av Notre Dame och det klassiska gamla postkontoret. Du kan även besöka en lokal matmarknad där du kan smaka på olika typer av gatumat. Turen avslutas på ett mysigt café där du kan slappna av lite innan du åker tillbaka till din homestay.
Boende på Ms. Yang Homestay

Dag 16: Den tropiska ön Phu Quoc
Du hämtas och körs till flygplatsen och därefter bordar du flyget till den vackra ön Phu Quoc. När du kommer fram blir du körd till resorten där du kan njuta under de kommande dagarna och smälta de många upplevelser du haft på din resa hittills. Vi har valt en av öns mysigaste resorter som ett avslut på din semester. Du måste dock boka i god tid eftersom den snabbt blir fullbokad. Njut av snorkling i havet, delta i en yogaklass vid solnedgången eller hoppa i en kajak och utforska stränderna runt resorten.
Boende på Mango Bay Resort (F)

Dag 17–19: Mango Bay Resort, Phu Quoc
Du kan tillbringa dagarna med att göra precis det du själv vill. Varje morgon börjar med en underbar frukost som du kan avnjuta av på terrassen som är byggd över klipporna mot havet. Du kan hyra en skoter, en cykel eller bara koppla av i en av hängmattorna på resortens område. Hotellet har också en pendelbuss som går in till staden om du känner för att åka in och tillbringa några timmar där.
Boende i Mango Bay (F)

Dag 20: Transport till flygplatsen
Din resa är över och det är dags att åka hem.

Dag 21: Ankomst till Sverige
Väl hemma kan du smälta de många intryck och upplevelser som du har fått uppleva i det fantastiska Vietnam.
Övernattningar:
Två nätter på budgethotell i Hanoi
En natt på homestay
Två nätter på båt i Ha Long-bukten
En natt på nattåg
Två nätter på budgethotell i Hoi An.
En nätt på budgethotell i Nha Thrang.
Tre nätter på budgethotell under motorcykelturen
Två nätter på homestay i Ho Chi Minh-staden
Fyra nätter på trevlig resort på Phu QuocF = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Observera att museerna är stängda på måndagar och att Ho Chi Minhs mausoleum också är stängt under hela oktober och november.

Barn måste vara minst 16 år för att delta på motorcykelturen.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 26 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Flygbiljett till Hanoi och retur från Ho Chi Minh-staden
  • Program enligt resebeskrivningen

I priset ingår inte

  • Dricks för guider (ca: 10 USD per dag för motorcykelförare)
  • Reseförsäkring
  • Visumkostnader
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: