18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 24 450:-
Resan startar med två dagar i Kathmandu. Här har du möjlighet att utforska stadens hinduiska och buddhistiska tempel, göra cykelutflykter, forsränning mm. Du åker sedan vidare med buss till Pokhara där vandringen till Annapurna Base Camp börjar. Under vandringen övernattar man på små tehus. Dem högsta punkten på vandringen är 4 130 möh och på väg dit har man fantastiska panoramautrikter över det snöklädda Himalaya; Machhapuchhare – Fish Tail Mountain (6 992 m), Tarke Kang (7 202 m), Annapurna South (7 219 m), Gangapurna (7 454 m) och Annapurna III (7 555 m). Annapurna betyder ”Höstens Gudinna” och är ett av Himalayas mäktigaste berg. Din vandring avslutas i Pokhara där du har två dagar innan du åker tillbaka till Kathmandu och vidare till Skandinavien.

Läs mer om Nepal här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Nepal här


Bästa reseperiod

Bästa tid att resa i Nepal är från slutet av september till slutet av november då luften är hög och klar och vyerna som vackrast. De näst bästa tiden att åka är under våren från mars till maj när rhododendron blommar, det regnar dock lite mer då än under hösten. Vintern är för rutinerade vandrare eller de som inte har något emot att det kan bli riktigt kallt denna tid på året, speciellt uppe i berget. Själva regnperioden är från juni till och med augusti förutom i området Mustang berörs lite eller inte alls av monsunregnen.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Kathmandu, Nepals huvudstad dit du ankommer nästa dag. Beroende på vilket flygbolag du väljer är det en eller två mellanlandningar på vägen.
Dag 2. Ankomst Kathmandu
Ankomst till Kathmandu. Kom ihåg att ta med ca USD 50 i kontanter per person plus passfoton för era nepalesiska visum som ni får direkt på flygplatsen. Ni möts sedan och körs till ert guest house inne i Kathmandu. Resten av dagen är på egen hand att komma ikapp med tiden och kanske börja bekanta sig så smått med Kathmandu.
Dag 3: På upptäcktsfärd i Kathmandu
På egen hand i Kathmandu. Vi rekommenderar att ni gör en stadsrundtur, kanske en cykeltur eller varför inte ett spännande forsränningsäventyr. Ni kan besöka vårt servicekontor som hjälper er med tips och förslag, man kan även boka utflykter direkt på plats.
Dag 4: Kathmandu - Pokhara
På morgonen tar du sedan turistbussen till Pokhara som ligger på 820 meters höjd omgiven av berg, resan tar ca 7 timmar. Du bor på guest house inne i Pokhara – passa på att ta en promenad sedan ner till Phewa Lake och njut av bergen som speglar sig i vattnet och bli inspirerad.
Dag 5: Pokhara - Tikedhunga (1 540 m)
Från Pokhara är det ca 1,5 timmes bussfärd till Naya Pul (1 070 m), det ingår lokalbuss och det är här själva vandringen startar. Du vandrar genom låglandet förbi små byar och genom vackra skogsområden till Tikhedhunga där du bor på tehus. Trekkingtid: Cirka 4-5 timmar.
Dag 6: Tikhedhunga – Ghorepani (2 800 m)
Var förberedd på en heldagsvandring där den första branta sträckningen går upp längs bergsryggen till byn Magar Ulleri och tar ca 2-3 timmar. Det finns gott om tid till pauser på vägen och många tillfällen till att njuta av och fotografera de storslagna vyerna över Annapurna South och Hiunchuli. Från Ulleri går rutten sedan vidare upp genoms skogsområden där man följer små vattendrag fram till Ghorepani. Trekkingtid: Cirka 6-7 timmar.
Dag 7: Ghorepani – Tadapani (2 630 m)
Tidig morgon och vandring upp till utsiktspunkten vid Poon Hill som ligger på 3 100 meters höjd och bjuder på enastående soluppgångar över Himalaya. Härifrån kan man vid klart väder uppleva några av de mest fantastiska panioramautsikter – bland annat till världens sjunde högsta berg Dhaulagiri (8 167 m) samt Macchapuchhare, Annapurna och Manaslu. Härifrån vandrar vi ner till Ghorepani igen och efter en välförtjänt frukost fortsätter vi mot Tadapani. Resten av dagens trek gör vi genom rhododendron- och magnoliaskog. Trekkingtid: Cirka 4-5 timmar.
Dag 8: Tadapani – Chhumrong (2 170 m)
Dagen startar med ett par timmars vandring ner till Kimrung Khola följt av en timmes brant och hård vandring. Den sista delen av dagens trek är på flack mark och vi passerar flera små Gurungbyar på vägen. Chhomrong är en relativt stor sådan och här finns det bra tehus och vackra vyer ut mot bergen. Trekkingtid: Cirka 4-5 timmar.
Dag 9: Chhumrong - Dovan
Vandringen idag tar oss från Chhomrong upp genom branta skogsområden med vackra rhododendronbuskar och bambu. Vi följer floden som slutar vid en liten by som passande nog heter Bamboo där det också finns några trevliga tehus. Vi fortsätter dock vidare över tre mindre vattendrag och ankommer sedan till dagens mål som är Dovan. Trekkingtid: Cirka 6 timmar.
Dag 10: Dovan – Machhapuchhre Base Camp (3 700 m)
Idag präglas vandringen av en konstant stigning. Man blir belönad utmed vägen med vackra vyer där du vandrar genom bambuskogen. Innan man når hela vägen till Hinko (3 139 m) finns möjlighet atll att pausa lite på fina Himalaya Hotel som ligger i 2 873 meters höjd. Därefter fortsätter vandringen fram till Machhapuchhre Base Camp. Trekkingtid: Cirka 6-7 timmar.
Dag 11: Machhapuchhre Base Camp – Annapurna Base Camp (4 130 m)
Även idag gör vi en brant vandring hela vägen upp till Annapurna Base Camp. Man når målet på 4 130 meters höjd på ett par timmar och detta är vandringens högsta punkt. Resten av dagen kan du koppla av och njuta av utsikten mot de legendariska bergen och glaciärer. Du har en vidunderlig utsikt mot Machhapuchhare (6 993 m), Tarke Kang (7 202 m), Annapurna South (7 219 m), Gangapurna (7 454 m), Annapurna III (7 555 m) m.fl. Trekkingtid: Cirka 2 timmar.
Dag 12: Annapurna Base Camp – Bamboo (2 310 m)
Från Base Camp är det ungefär 7 timmars vandring genom bambu- och rhododendronskog ner till byn Bamboo. Trekkingtid: Cirka 6-7 timmar.
Dag 13: Bamboo – Jhinu Danda (1 700 m)
Rutten idag går upp och ner utmed bergssidorna och man har hela dagen att njuta av de vackra vyer som möter oss hela tiden. Trekkingtid: Cirka 5 timmar.
Dag 14: Jhinu Danda - Pokhara
Vandringens sista dag startar med 6 timmars trek nedåt genom skogar och små byar till Nayapul. Här möts du och hämtas för en timmes bilfärd tillbaka till Pokhara där du bor på guest house i tre nätter. Trekkingtid: Cirka 6 timmar.
Dag 15: På upptäcktsfärd i Pokhara
Efter elva dagar i bergen finns det nu tid för avkoppling iPokhara. Här kan man göra kortare vandringar, hyra en båt, njuta av utsikten över vackra Phewa lake eller bara strosa runt i den trevliga staden.
Dag 16: Pokhara
Hela dagen ledig och på egen hand i Pokhara.
Dag 17: Pokhara - Kathmandu
I dag åker du så tillbaka till Kathmandu med turistbuss (färden tar ca. 7 timmar). Efter ankomst i Kathmandu checkar du in på ditt guest house och har resten av dagen på egen hand.
Dag 18: Avresa från Kathmandu
Tid för avresa och ankomst tillbaka i Skandinavien beror på vilket flygbolag du valt att resa med.

Övernattningar

Tre nätter på guest house i Kathmandu
Nio nätter på olika tehus
Fyra nätter på guest house i Pokhara.

Överallt bland de nepalesiska bergen ligger det tehus. Det var – och är fortfarande – platser där bärare, resande och handelsmän övernattade och åt under enkla förhållanden. Idag är det många tehus som renoverats och standarden är betydligt högre än förr men det är fortfarande ett enkelt boende. Inkvartering är i dubbel- eller enkelrum med gemensamma toaletter i korridoren.

Kommentarer

Kom ihåg att ta med två passbilder och en kopia av passet för trekking permit. Detta avlämnas på vårt servicekontor i Kathmandu senast 24 timmar innan vandringen börjar.
Var uppmärksam på att man får ha 1 väska per 2-3 deltagare då det är ett begränsat antal bärare som följer med på vandringen. Man kan, mot extra avgift, ha med extra bärare.

Kontrollera er reseförsäkring noga och säkerställ att det ingår skydd för vandringar på hög höjd. Vi rekommenderar ERV som täcker dessa aktiviteter. Vi hjälper er hitta rätt försäkring och kan även förmedla dessa utan extra kostnad.
Reseförslaget ovan innehåller en del längre transporter och vandringar på hög höjd under flera timmar så vi rekommenderar inte denna för familjer med små barn. Var uppmärksam på att även om alla våra turer är noga utvalda och testade kan det hända att man upplever obehag av höga höjder. Detta är något man inte kan förutse och som måste behandlas direkt på plats. Känner man mildare obehag kan det räcka med att dricka energidryck och vila men får man huvudvärk, akut illamående och andnöd måste detta behandlas omgående. Diskutera gärna med er husläkare om eventuella försiktighetsåtgärder innan ni reser.

Annapurna Base Camp trek är en svår och ibland mycket jobbig vandring och det är ingen garanti för att man orkar hela vägen till Base Camp.
För att din sovsäck skall vara av god kvalitet och klara låga temperaturer rekommenderar vi att du tar med en hemifrån.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

september - november

Packlista

 • Ryggsäck
 • Vandringsbyxor - både korta och långa
 • T-tröjor och långaärmade tröjor/skortor
 • Vandringskängor/grövre skor
 • Badkläser och handduk
 • Sandaler/flip flops
 • Regnjacka eller poncho
 • Fick- eller pannlampa
 • Solglasögon, solskyddsfaktor och myggmedel
 • Eventuellt ryggsäck
 • Vattentäta packpåsar
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Kathmandu t/r (inklusive bagage)
 • Tre nätter på guest house i Kathmandu
 • Nio nätter på olika tehus
 • Fyra nätter på guest house i Pokhara.
 • Transfer från flygplatsen vid ankomst
 • Turistbuss mellan Kathmandu och Pokhara
 • Lokalbuss mellan Pokhara och start/slutplats för vandringen
 • 1 engelsktalande lokalguide och 1 bärare under trekkingturen
 • Alla tillstånd för trekking i Annapurna Conservation Area
 • Priset inkluderar även övernattningar, måltider och försäkringar för guider och bärare under trekkingturen
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Sovsäck
 • Vandringsutrustning
 • Dricks till guider och bärare

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Nepal

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Service Center, Kathmandu, Nepal

Nepal

Winberg Travel Servicecenter Kathmandu ligger centralt i staden vid stadsdelen Thamel i Nepals huvudstad Kathmandu.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: