14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 28 950:-
Du börjar din resa i Nepal i huvudstaden Kathmandu. Här har du en stadsrundtur bokad där du får se flera av stadens fascinerande tempel, marknader – du får smaka på bhat, en lokal nepalesisk maträtt och uppleva den så speciella stämningen i Kathmandu.

Från Kathmandu åker du så vidare mot det grönskande låglandet. Här väntar en storslagen upplevelse i form av tre dagars trekking där du övernattar hemma hos lokalbefolkning på ”homestays”. Vandringen är relativt jobbig med de fantastiska omgivningarna gör ansträngningarna väl värd det.

Vidare till Chitwan National Park med tre dagar av natur- och djurupplevelser. Chitwan är Nepals mest kända nationalpark som ligger i låglandet mot gränsen till Indien. Chitwan har världens största bestånd av den indiska noshörningen, man har även chans att se apor, över 270 olika fågelsorter, krokodiler, elefanter och har man riktig tur även tigrar och leoparder.

Nästa anhalt är Pokhara där du har två dagar på egen hand att strosa runt i denna vackra stad med utsikt upp mot de storslagna bergen. Färden går sedan tillbaka till Kathmandu där en flygtur över Himalaya väntar – nu har du möjlighet att uppleva några av världens mest imponerande berg på nära håll.

Två nätter i Kathmandu och sedan vidare till bergsstaden Nagarkot som är känt för sina storslagna soluppgångar över Himalaya. Du bor på ett guesthouse och kan göra vandringar i de vackra omgivningarna. Du åker sedan tillbaka till Kathmandu via Bhaktapur. Du har sedan en halvdags stadsrundtur innan det är dags att återvända hemåt igen med själ och sinnen fyllda av intryck.

Läs mer om Nepal här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Nepal här

Bästa reseperiod

Bästa tid att resa i Nepal är från slutet av september till slutet av november då luften är hög och klar och vyerna som vackrast. De näst bästa tiden att åka är under våren från mars till maj när rhododendron blommar, det regnar dock lite mer då än under hösten. Vintern är för rutinerade vandrare eller de som inte har något emot att det kan bli riktigt kallt denna tid på året, speciellt uppe i berget. Själva regnperioden är från juni till och med augusti förutom i området Mustang berörs lite eller inte alls av monsunregnen.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Kathmandu
Dag 2: Ankomst Kathmandu
Ankomst till Kathmandu. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt guesthouse inne i Kathmandu där du bor i två nätter. Du har resten av dagen att komma ikapp tidsskillnaden och kanske börja bekanta dig med staden och omgivningarna.
Dag 3: Stadsrundtur
Idag har du en stadsrundtur i Kathmandu – staden som har hela tre UNESCO:s världsarv. På denna dagstur får du en inblick i både Kathmandu och dess invånare – historia, kultur och levnadssätt. Du besöker bland annat Bodnath, Nepals största stupa där hundratals färggranna böneflaggor vajar i vinden. Det hinduiska templet Pashupatinath är ett av de heligaste i staden med heliga män – sadhuer och det är här man bränner sina döda. Du äter lunch på Durbar Square omgivet av historiska tempelbyggnader och har du tur får du en glimt av Kumari – den levande gudinnan. Mot slutet av dagen njuter du av utsikten över Kathmandudalen från templet Swayambhunath.
Dag 4: Kathmandu till Hattibang – trekking och homestay
Tidig morgon åker du så vidare söderut mot Nepals grönskande lågland. Färden går längs floddalar, odlingsterrasser och små byar och efter ca tre timmar ankommer du till platsen där dagens vandring startar. Detta är bortom allfartsvägarna och du kommer inte att möta många turister eller besökare här utan du kan se fram emot en mycket annorlunda och jordnära upplevelse. Den första dagens vandring består av en del stigningar och du vandrar genom flera små byar innan du når dagens mål; byn Hattibang som ligger 1410 meter över havet. Den totala vandringstiden idag är ca 4-5 timmar. Väl framme i Hattibang kan du njuta av utsikten mot Himalaya och bergen Ganesh Himal, Langtang och Manaslu. Du övernattar hos en lokalfamilj i Hattibang och får en unik inblick i den nepalesiska vardagen. Förvänta dig inte alltför hög standard utan låt gästfriheten och upplevelsen väga upp. (L,M)
Dag 5: Hattibang till Upper Dangadi – trekking och homestay
Efter en traditionell frukost vandrar du vidare från Hattibang med en del branta stigningar genom ett stort skogsområde till Siraichuli (1045 m). Detta är den högsta punkten under vandringen och bjuder på ännu en spektakulär utsikt över bergområdena vid Annapurna och Rolwaling. Efter ett litet stopp här för att insupa utsikt och omgivningar vandrar du vidare genom de frodiga skogsområdena till byn Upper Dangadi. Här besöker du ruinerna från ett 1800-talsfort som på den tiden beskyddade området från fienderna i de kringliggande kungarikena. Dagens vandring är totalt på ca 7 timmar så det blir skönt att ”checka in” hos värdfamiljen och få middag och en sängplats. (F,L,M)
Dag 6: Upper Dangadi till Chitwan – trekking och matlagningskurs
Du fortsätter nedstigningen genom gröna skogsområden och utmed stigarna innan du efter ca tre timmars vandring når byn Shaktihor. Här hoppar du på bussen vidare till Chitwan National Park dit du kommer fram efter ungefär två timmars bussresa. Vid ankomst till Chitwang, som är ett UNESCO:s världsarv hämtas du av en chaufför och körs till din lodge. Här välkomnas du med ett kort informationsmöte om parken och faciliteterna. Efter lunch gör du ett besök i den lilla byn där du också får möjlighet att delta i en matlagningskurs för att närmare lära känna den nepalesiska maten. (F,L,M)
Dag 7: Safari i Chitwang
Dagen startar med en kanotfärd uppför floden. Detta är kanske det bästa sättet att uppleva naturen och djurlivet på och det finns god chans att se krokodiler. Du vandrar sedan genom områden med skog, över grässtäpper och djungel i själva nationalparken. Du har självklart en guide med som visar vägen och berättar om de fåglar, växter och djur ni ser på vägen. Efter lunch kan du sedan antingen fortsätta med en jeepsafari eller delta i en spännande cykeltur runt om i området. (F,L,M)
Dag 8: Chitwan – Pokhara
Efter frukost körs du till busstationen och tar bussen till Pokhara. Här har du nu två dagar på egen hand. (F)
Dag 9: Pokhara
Man kan göra kortare vandringar, ta en båttur på den vackra sjön Phewa eller bara ta det lugnt och strosa runt i staden.
Dag 10: Pokhara – Kathmandu
Idag går färden tillbaka till Kathmandu med turistbuss (ca 7 timmar). Efter ankomst i Kathmandu har du sedan resten av dagen på egen hand.
Dag 11. Flygtur över Himalaya
Idag får du uppleva vad uttrycket ”världens tak” verkligen betyder. Du har en entimmes flygtur som går till Mount Everest, Lhotse och Makalu. Denna oerhört natursköna flygtur går från inrikesflygplatsen i Kathmandu och avresa är tidigt på morgonen för att få det bästa ljuset och vädret.
Dag 12: Upplev Himalaya från Nagarkot
Idag åker du vidare till Nagarkot. Du har hela dagen att utforska de vackra omgivningarna eller bara ta det lugn och njuta av den storslagna utsikten över Himalaya.
Dag 13: Stadsrundtur i Bhaktapur
Efter soluppgången över Himalaya går färden så tillbaka mot Kathmandu. På vägen besöker du den tidigare huvudstaden Bhaktapur där du också har en halvdags stadsrundtur. Bhaktapur är på UNESCO:s världsarvslista och är bland annat känt för sina vackra tempel. Du vandrar runt på stadens trevliga små gator, ser färggranna små marknader och efter en spännande rundvandring åker du tillbaka till Kathmandu sen eftermiddag.
Dag 14: Avresa från Kathmandu
Avresa från Kathmandu och ankomst till Skandinavien efter ett fantastiskt äventyr i Nepal.

Övernattningar

Fem övernattningar på guesthouse i Kathmandu
Två nätter homestay
Två övernattningar på budgetlodge i Chitwan
Två övernattningar på guesthouse i Pokhara
En övernattning på guesthouse i Nagarkot

Kommentarer

Kontrollera er reseförsäkring noga och säkerställ att det ingår skydd för vandringar på hög höjd. Vi rekommenderar ERV som täcker dessa aktiviteter. Vi hjälper er hitta rätt försäkring och kan även förmedla dessa utan extra kostnad.

Reseförslaget ovan innehåller en del längre transporter och vandringar på hög höjd under flera timmar så vi rekommenderar inte denna för familjer med små barn. Var uppmärksam på att även om alla våra turer är noga utvalda och testade kan det hända att man upplever obehag av höga höjder. Detta är något man inte kan förutse och som måste behandlas direkt på plats. Känner man mildare obehag kan det räcka med att dricka energidryck och vila men får man huvudvärk, akut illamående och andnöd måste detta behandlas omgående. Diskutera gärna med er husläkare om eventuella försiktighetsåtgärder innan ni reser.

Kom ihåg att ta med två passbilder och en kopia av passet för trekking permit. Detta avlämnas på vårt servicekontor i Kathmandu senast 24 timmar innan vandringen börjar.
Var uppmärksam på att man får ha 1 väska per 2-3 deltagare då det är ett begränsat antal bärare som följer med på vandringen. Man kan, mot extra avgift, ha med extra bärare.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Ni reser helt individuellt i Kathmandu. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

september - november

Packlista

 • Ryggsäck
 • Vandringsbyxor - både korta och långa
 • T-tröjor och långärmade tröjor/skortor
 • Vandringskängor/grövre skor
 • Badkläder och handduk
 • Sandaer/flip flops
 • Regnjacka eller poncho
 • Fick- eller pannlampa
 • Solglasögon, solskyddsfaktor och myggmedel
 • Ryggsäck
 • Egen vattenflaska
 • Vattentäta packpåsar
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kathmandu t/r (inklusive bagage)
 • Fem övernattningar på guesthouse i Kathmandu
 • Två nätter homestay
 • Två övernattningar på budgetlodge i Chitwan
 • Två övernattningar på guesthouse i Pokhara
 • En övernattning på guesthouse i Nagarkot
 • Alla måltider, transfers, utflykter och transporter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Reseförsäkringar
 • Sovsäck
 • Vandringsutrustning
 • Dricks till guider och bärare

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Nepal

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Service Center, Kathmandu, Nepal

Nepal

Winberg Travel Servicecenter Kathmandu ligger centralt i staden vid stadsdelen Thamel i Nepals huvudstad Kathmandu.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: