Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 21 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
På den här resan kan du kombinera en av Asiens mest spännande storstäder, Bangkok, Angkor Wat - ett av de mest imponerande UNESCO:s världsarv och därefter avsluta semestern med sol och bad på både en lugn tropisk ö och en ö med lite mer aktiviteter. Vi anser att det här är en resa som kombinerar det bästa av alla världar.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här


Bästa reseperiod

Du kan resa året runt, men mellan november och april är det vanligtvis torrast och den bästa perioden att besöka det här området i Thailand och Kambodja.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgång från Skandinavien
Idag går färden mot Bangkok med reguljärflyg.
Dag 2: Ankomst Bangkok
När du kommer fram till Bangkok står en chaufför redo att köra dig till ditt guesthouse. New Road Guest House ligger mycket centralt och har en trevlig och hemtrevlig atmosfär. I lobbyn finns ett servicecenter som gärna bistår med restips och praktiska frågor. Resten av dagen kan du vila efter resan eller upptäcka Bangkok. Vi har massor av förslag på häftiga upplevelser om du skulle behöva inspiration. Om du vill äta i närheten av ditt guesthouse rekommenderar vi restaurangen intill, Harmonique.
Dag 3-4: På egen hand i Bangkok:
Du har hela dagen på dig att utforska Bangkok på egen hand. Gå på upptäcktsfärd i den spännande staden där massor av upplevelser väntar. Om du behöver förslag på aktiviteter rekommenderar Winberg Travel bland annat en cykeltur bakom stadens fasad eller spännande trainspotting i Mahachai. Dagen bjuder på en spännande utflykt från det hektiska storstadslivet i Bangkok till den livliga och gröna landsbygden där du kan uppleva det lokala vardagslivet. (F)
Dag 5: Med flyg till Siem Reap
Du tar dig själv ut till flygplatsen och din flyg till Kambodja. Du blir hämtad på flygplatsen i Siem Reap och körd till ditt mysiga hotell, där du kan tillbringa dagen med att slappna av vid poolen eller ta en promenad till den lokala marknaden. (F)
Dag 6: Angkor Wat
Resan avgår med tuk tuk tidigt på morgonen, så att du kan se soluppgången vid templen. Det första stoppet förs vid Srah Sarong eller ”Kings Bath”, där du kan se solen gå upp över vattnet och templen. Därefter kan du gå över vägen och vara en av de första som besöker djungeltemplet Ta Phrom precis när de öppnar för dagen. Den arkeologiska parken runt Angkor är en av de mest betydelsefulla sevärdheterna i Sydostasien. Den sträcker sig över 400 km2 och innehåller ruiner från de olika huvudstäderna i det Khmeriska riket från 800-1400-talet. Idag får du se området höjdpunkter. Efter Ta Phrom får du besöka den sydliga delen av Angkor Thom där du kan följa en stig genom djungeln till ett gömt tempel. Om du har tagit med dig frukost är det perfekt att äta den här (be personalen på hotellet packa en matlåda till dig). Du kommer även att besöka Bayon, Baphoun, Terrace of Elephants och Leper King-templen. När det passar dig kan du ta en paus för lunch och kanske vila en stund, innan resan går vidare till Angkor Wat - den mest berömda byggnaden från Khmer-eran. Dagen avslutas med en oförglömlig solnedgång över tempelområdet. (F)
Dag 7: Upplev vardagen runt Siem Reap på cykel
Idag kommer du att cykla genom området runt Siem Reap samt vara med och tillaga en måltid som du kan skänka till de lokala munkarna. De buddistiska munkarna bor långt från sina familjer och det är inte tillåtet för dem att ha vanliga jobb. Därför är de helt beroende av lokalbefolkningens generositet. Du förbereder maten tillsammans med en lokal kock och packar ner den så att den är redo att donera till munkarna. När du har gett maten till munkarna kan du prata med dem om buddism och deras sätt att leva. Efter lunch cyklar du tillbaka till hotellet. (F,L)
Dag 8: Flyg till Phuket
Du kan be hotellet boka en taxi åt dig som tar dig till flygplatsen. När du kommer fram blir du hämtad på flygplatsen och får skjuts till den vackra ön Koh Yao Yai, där du kan njuta av livet på en riktig paradisö under de kommande dagarna. (F)
Dag 9-11: Koh Yao Yai
Om du känner för lite fart och fläkt under dagarna på Koh Yao Yai kan du snorkla på en av de vackraste platserna i området, hyra en kajak och utforska mangroverna eller kanske ta en tur på mountainbike. Du kan även njuta av stillheten och slappna av med en bra bok, skämma bort dig själv i hotellets spa eller ta ett dopp i hotellets vackra infinity pool. OBS: på grund av lågvatten utanför hotellet är stranden inte den bästa för bad. (F)
Dag 12: Med båt till Phuket
Efter ett par dagar med lugn och ro går resan vidare mot pulsen på Phuket. Här bor du på den lugna Bantao Beach, där det finns gott om små mysiga restauranger och barer. (F)
Dag 13-14: På egen hand på Phuket
Du kan gå en promenad på stranden, testa dina talanger på en paddleboard eller åka till någon av de mer besökta stränderna och shoppa lite. Vi rekommenderar att du äter middag på Bliss Beach Club eller att du hyr en scooter/tar en taxi och njuter av en drink i solnedgången i den vackra Sri Panwas-baren Baba Nest som ligger på taket. (F)
Dag 15: Hemresa från Phuket
Idag är sista dagen på semestern, men du hinner fortfarande med ett sista dopp i havet innan du blir upphämtad på hotellet och åker till flyget som ska ta dig hem till Skandinavien igen. (F)
Dag 16: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter på guesthouse i Bangkok
Tre nätter på boutique hotel i Siem Reap
Fyra nätter i villa på Koh Yao
Tre nätter på resort på Phuket
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • 2 passfoton för visum till Kambodja

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Bangkok // Phuket - Skandinavien (inklusive bagage)
 • Regionalflyg Bangkok - Siam Reap - Phuket
 • Tre nätter på guesthouse i Bangkok
 • Tre nätter på boutique hotel i Siem Reap
 • Fyra nätter i villa på Koh Yao
 • Tre nätter på resort på Phuket
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Visum till Kambodja ingår inte

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF