Sök
Sök
Angkor Wat
Klongtur, Bangkok
Tuktuk, Bangkok, Thailand
Cambodja
Siem Reap til Bangkok, Cambodja.
Angkor Wat, Cambodia.
Cykeltur omkring Siem Reap
Pool, Koh Yao Yai
Longtail, Thailand
Koh Yao Yai Village
Koh Yao Yai Village
Bangtao Beach, Phuket

Åk till Bangkok, Angkor Wat, Phuket och Koh Yao

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 16 dagar

Upplev kontrasten mellan storstadspulsen i Bangkok och lugnet vid de UNESCO-skyddade templen runt Angkor Wat. Cykla runt i de lantliga miljöerna runt Siem Reap innan du flyger söderut till vackra Koh Yao och Phuket.

På den här resan kan du kombinera en av Asiens mest spännande storstäder, Bangkok, med ett av
världens sju underverk, Angkor Wat, och därefter avsluta semestern med sol och bad på både en lugn tropisk ö och en ö med lite mer aktiviteter. Vi anser att det här är en resa som kombinerar det bästa av alla världar.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här


Väder

Du kan resa året runt, men mellan november och april är det vanligtvis torrast och den bästa perioden att besöka det här området i Thailand och Kambodja.

Munk ved Angkor Way, Cambodja

Detaljerad resplan

Dag 1: Avgång från Sverige
Idag går färden mot Bangkok. Du kommer normalt att ha 1-2 mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst Bangkok
När du kommer fram till Bangkok står en chaufför redo att köra dig till ditt guesthouse. New Road Guest House ligger mycket centralt och har en trevlig och hemtrevlig atmosfär. I lobbyn finns ett servicecenter som gärna bistår med restips och praktiska frågor. Resten av dagen kan du vila efter resan eller upptäcka Bangkok. Vi har massor av förslag på häftiga upplevelser om du skulle behöva inspiration. Om du vill äta i närheten av ditt guesthouse rekommenderar vi restaurangen intill, Harmonique.
Övernattning på guesthouse (L)

Dag 3-4: På egen hand i Bangkok:
Du har hela dagen på dig att utforska Bangkok på egen hand. Gå på upptäcktsfärd i den spännande staden där massor av upplevelser väntar. Om du behöver förslag på aktiviteter rekommenderar Winberg Travel bland annat en cykeltur bakom stadens fasad eller spännande trainspotting i Mahachai. Dagen bjuder på en spännande utflykt från det hektiska storstadslivet i Bangkok till den livliga och gröna landsbygden där du kan uppleva det lokala vardagslivet.
Övernattning på guesthouse (L)

Dag 5: Med flyg till Siem Reap
Du tar dig själv ut till flygplatsen och din avgång till Kambodja. Du blir hämtad på flygplatsen i Siem Reap och körd till ditt mysiga hotell, där du kan tillbringa dagen med att slappna av vid poolen eller ta en promenad till den lokala marknaden.
Övernattning på mysigt hotell (L)

Dag 6: Angkor Wat
Resan avgår med tuk tuk tidigt på morgonen, så att du kan se soluppgången vid templen. Det första stoppet förs vid Srah Sarong eller ”Kings Bath”, där du kan se solen gå upp över vattnet och templen. Därefter kan du gå över vägen och vara en av de första som besöker djungeltemplet Ta Phrom precis när de öppnar för dagen. Den arkeologiska parken runt Angkor är en av de mest betydelsefulla sevärdheterna i Sydostasien. Den sträcker sig över 400 km2 och innehåller ruiner från de olika huvudstäderna i det Khmeriska riket från 800-1400-talet. Idag får du se området höjdpunkter. Efter Ta Phrom får du besöka den sydliga delen av Angkor Thom där du kan följa en stig genom djungeln till ett gömt tempel. Om du har tagit med dig frukost är det perfekt att äta den här (be personalen på hotellet packa en matlåda till dig). Du kommer även att besöka Bayon, Baphoun, Terrace of Elephants och Leper King-templen. När det passar dig kan du ta en paus för lunch och kanske vila en stund, innan resan går vidare till Angkor Wat - den mest berömda byggnaden från Khmer-eran. Dagen avslutas med en oförglömlig solnedgång över tempelområdet.
Övernattning på mysigt hotell (L)

Dag 7: Upplev vardagen runt Siem Reap på cykel
Idag kommer du att cykla genom området runt Siem Reap samt vara med och tillaga en måltid som du kan skänka till de lokala munkarna. De buddistiska munkarna bor långt från sina familjer och det är inte tillåtet för dem att ha vanliga jobb. Därför är de helt beroende av lokalbefolkningens generositet. Du förbereder maten tillsammans med en lokal kock och packar ner den
så att den är redo att donera till munkarna. När du har gett maten till munkarna kan du prata med dem om buddism och deras sätt att leva. Efter lunch cyklar du tillbaka till hotellet.
Övernattning på mysigt hotell (F, L)

Dag 8: Flyg till Phuket
Du kan antingen be hotellet boka en taxi eller tuk tuk åt dig som tar dig till flygplatsen. När du kommer fram blir du hämtad på flygplatsen och får skjuts till den vackra ön Koh Yao Yai, där du kan njuta av livet på en riktig paradisö under de kommande dagarna.
Övernattning i villa (L)

Dag 9-11: Koh Yao Yai
Om du känner för lite fart och fläkt under dagarna på Koh Yao Yai kan du snorkla på en av de vackraste platserna i området, hyra en kajak och utforska mangroverna eller kanske ta en tur på mountainbike. Du kan även njuta av stillheten och slappna av med en bra bok, skämma bort dig själv i hotellets spa eller ta ett dopp i hotellets vackra infinity pool. OBS: på grund av lågvatten utanför hotellet är stranden inte den bästa för bad.
Övernattningar i villa (L)

Dag 12: Med båt till Phuket
Efter ett par dagar med lugn och ro går resan vidare mot pulsen på Phuket. Här bor du på den lugna Bantao Beach, där det finns ett rejält utbud av små mysiga restauranger och barer.
Övernattning på resort (L)

Dag 13-14: På egen hand på Phuket
Du kan gå en promenad på stranden, testa dina talanger på en paddleboard eller åka till någon av de mer besökta stränderna och shoppa lite. Vi rekommenderar att du äter middag på Bliss Beach Club eller att du hyr en scooter/tar en taxi och njuter av en drink i solnedgången i den vackra Sri Panwas-baren Baba Nest som ligger på taket.
Övernattning på resort.(L)

Dag 15: Hemresa från Phuket
Idag är sista dagen på semestern, men du hinner fortfarande med ett sista dopp i havet innan du blir upphämtad på hotellet och åker till flyget som ska ta dig hem till Sverige igen.

Dag 16: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
3 nätter på guesthouse i Bangkok
3 nätter på boutique hotel i Siem Reap
4 nätter i villa på Koh Yao
3 nätter på resort på Phuket

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Tänk på att det är krav på visum till Kambodja - Glöm inte passbild och 35 USD i kontanter (du kan kontrollera kraven på um.dk

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Under din resa i Kambodja kan det finnas andra deltagare med på utflykterna. Du kan garantera att få en privat guidning mot ett mindre tillägg - kontakta din resekonsult.

I priset ingår

  • Flygbiljett till Bangkok och hem från Phuket.
  • Flygbiljett Bangkok - Siem Reap
  • Flygbiljett Siem Reap - Phuket
  • Transfer och övernattningar som nämns i programmet

I priset ingår inte

  • Kostnader för visum
  • Reseförsäkring
  • Transfer från Bangkok till flygplatsen
  • Transfer från Siem Reap till flygplatsen
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: