Sök
Sök
Sam Roi Yod, Thailand
Klong Tur Bangkok
Tuktuk, Bangkok, Thailand
Bangkok cykeltur
Sam Roi Yod, Thailand
Koh Talu - Thailand
Koh Talu i Thailand
1000 kronor rabatt per person

Sommarsemester i Thailand

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 14 575:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Tidigare 15 575:-
Reslängd: 14 dagar

Tillbringa sommarens semester i Thailand och upplev gyllene tempel, vardagen på Bangkoks floder, Pranburis orörda stränder och nationalparkens Sam Roi Yots vidsträckta landskap med sina vackra klippformationer och den vackra sandstranden på den tropiska ön Koh Talu.


 • Drömmer du om att få uppleva Thailand men kan endast resa under den svenska industrisemestern?
 • Har du inte obegränsat med tid?
 • Vill du resa tillsammans med dina barn?
 • Låter det lockande med kultur, natur och badsemester?

Då kan det här vara den perfekta resan för dig!

Äventyret inleds i Bangkok där du kan besöka de lokala och pulserande marknaderna, uppleva ”klongerna” och känna ditt inre lugn vid de vackra buddisttemplen. Därefter går resan vidare söderut till en underbar resort i Pranburi. Resorten ligger ända nere på stranden och endast en kost promenad från den gröna och lummiga nationalparken Khao Sam Roi Yot. Khao Sam Roi Yot är ett av Thailands mest spektakulära strandområden med vidsträckta stränder dit massturismen inte har hunnit komma. Resan avslutas med ett härligt boende i tropiska omgivningar på den lilla ön Koh Talu. Välkommen till paradiset!

Om du har tid över och känner för fler äventyr i Thailand finns även möjligheten att förlänga resan efter de två första veckorna. Ta kontakt med din resekonsult för mer information

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand härVäder

Du kan resa när som helst på året! I perioden mellan maj och november är vädret mycket ombytligt och det kan förekomma tropiska regnoväder.

Sam Roi Yod, Thailand

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Du flyger från Sverige till Thailand, där du anländer nästa dag.

Dag 2: Ankomst till Thailand
Vid ankomsten till Bangkok blir du hämtad på flygplatsen och körd till New Road Guest House. Ditt boende ligger mycket centralt och har en mysig och hemtrevlig atmosfär. I lobbyn finns ett servicecenter som gärna bistår med restips och praktiska frågor. Dessutom har New Road Guest House bl.a. egen restaurang, hängmattor på terrassen, dvd-rum och en mysig bar. Resten av dagen är öppen för egen utforskning av Bangkok.
Övernattning på Guest House.

Dag 3: Bangkok – Utflykt på klongerna
Resan startar på New Road Guest House där du går tillsammans med guiden till kajen där båten väntar. Härifrån åker ni en bit nerför huvudfloden Chao Phraya som rinner genom Bangkok. Du får se en del av Bangkoks siluett innan du åker vidare in i de smala klongerna (bifloderna). Båten för dig lugnt och stilla över klongerna som utgör livsnerven där kontrasterna är stora. På klongerna seglar handlare runt i sina små båtar och erbjuder allt från färska grönsaker och skållhet soppa till paraplyer. Imponerande och välskötta trähus i teak ligger sida vid sida med enkla små plåtskjul. Kontrasten till Bangkoks hektiska stadsliv är enorm: här bryts stillheten endast av motorbåtar, tupparnas galande, musik och barnens glada skratt. Resans första stopp sker vid templet Wat Khun Chan. Det stilla lugnet vid templet passar bra ihop med konstnärsområdet som ligger i närheten. Där går du på träspångar mellan konstnärer, en gammal frisersalong, en gammal lanthandel, vintageaffischer och en vacker stupa. Därefter går resan vidare till en orkidéodling och en plats där du kan mata de heliga havskatterna.
Resan avslutas med att ni lämnar klongerna och styr båten mot ”Pier 9” på Chao Praya-floden. Ni lägger till vid piren intill Grand Palace och därifrån kan du besöka templen på egen hand – t.ex. Grand Palace, Wat Pho eller Way Arun. Du kan även fortsätta dagen med lite shopping eller ta den offentliga färjan tillbaka till New Road Guest House.
Få inspiration av en kort video från resan här.
Övernattning på Guest House

Dag 4: Bangkok på egen hand
Du har hela dagen på dig att utforska Bangkok på egen hand. Gå på upptäcktsfärd i den spännande staden där massor av upplevelser väntar. Vi har massor av förslag på häftiga upplevelser om du skulle behöva inspiration. Winberg Travel rekommenderar bland annat en cykeltur bakom stadens fasad eller spännande trainspotting i Mahachai. Dagen bjuder på en spännande utflykt från det hektiska storstadslivet i Bangkok till den livliga och gröna landsbygden där du kan uppleva det lokala vardagslivet. Se fler spännande aktiviteter i Bangkok här.
Övernattning på Guest House.

Dag 5: Bangkok – Pranburi
Idag åker du söderut mot Pranburi och Sam Roi Yot Nationalpark. Sam Roi Yot är en av Thailands mest spektakulära strandnära destinationer och ligger bara 3-4 timmars bilfärd från Bangkok. Den här platsen är verkligen själva definitionen på paradis. Dolphin Bay Pranburi är en av området mest kända stränder. Här bor du på ett härligt hotell på stranden under de kommande fem nätterna. Det ger dig flera dagar till att bara slappna och av om njuta av området på egen hand.
Övernattning i Pranburi.

Dag 6-9: Pranburi och Sam Roi Yot
Området bjuder in till avslappning och strandliv, promenader och cykelturer längs med stranden och utflykter ut i nationalparken Sam Roi Yots gröna landskap. Gå på upptäcktsfärd i den gröna och lummiga nationalparken. De idylliska öarna och stränderna, det kristallklara vattnet, de pittoreska kalkstensformationerna och den skyddade tropiska regnskogen har gett området ett välförtjänt rykte av att vara en av Thailands vackraste platser. Sam Roi Yot beskrivs bäst om ”lilla Krabi” med sina dramatiska kalkstensklippor som sticker upp ur djungeln. Nationalparken är känd som ”berget med 300 toppar” på grund av sitt storslagna och till synes oändliga landskap med otroligt vackra klippformationer. Gå på upptäcktsfärd och leta efter gömda tempel bland klipporna medan aporna svingar sig mellan träden och tjattrar i bakgrunden. Du kan även stanna kvar på hotellet och njuta av sol och bad, besöka Pranburi eller Hua Hin. Eller varför inte ta det lugnt i området och äta gott på någon av de små mysiga restaurangerna? Det finns massor av möjligheter! (L)
Övernattning i Pranburi.

Dag 15: Sam Roi Yod/Pranburi – Koh Talu
Idag går resan till den vackra än Koh Talu. Efter ett par timmars färd med bil och en dryg timmes båtresa kommer du fram till Koh Talu, en äkta thailändska paradisö. Här finns fantastiska sandstränder, kristallklart vatten och ett otroligt fint korallrev där du kan se en rad olika spännande fiskar. Här har du knappt tre dagar till att fylla med långa sovmorgnar, avslappning, snorkling eller till att helt enkelt njuta av livet. Ön är täckt av lummig tropisk skog med möjlighet till kortare vandringsturer. På resorten kan du dessutom hyra kajaker och snorklingsutrustning.
Övernattning på Koh Talu.

Dag 11: Koh Talu – på egen hand
Du har dagen fri till att njuta av livet och slappna av i de underbara tropiska miljöerna. Du kan till exempel använda tiden till en avslappnande massage, vandra, hyra en kajak eller fiska efter bläckfisk.
Övernattning på Koh Talu Island

Dag 12: Koh Talu – Pranburi
Idag är det dags att säga farväl till Koh Talu. Innan du åker kan du hinna med en sista snorklingstur eller bara ta det lugnt och njuta av stranden och resortens faciliteter. Bortåt eftermiddagen åker du tillbaka till fastlandet där en chaufför väntar och kör dig tillbaka till resorten vid Dolphine Bay, Pranburi, där du kommer att tillbringa natten.
Övernattning i Pranburi.

Dag 13: Pranburi - Bangkok – avresa från Thailand
Den härliga semestern börjar närma sig slut. Du hämtas upp på resorten och körs till flygplatsen i Bangkok. Tidpunkten beror på när ditt flyg avgår. (L)

Dag 14: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige.


Övernattningar:
3 nätter på guesthouse i Bangkok
5 nätter på hotell i Pranburi
2 övernattningar på hotell på Koh Talu
1 natt på hotell i Pranburi
2 nätter ombord på flygplanet

.

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan är lämplig för alla – inklusive barnfamiljer.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 14 575:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Tidigare 15 575:-

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Resan är för två personer.
Ni kan komma att resa i små grupper om maximalt 8 personer.

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige - Bangkok t/r
 • Alla nämnda övernattningar
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Engelsktalande guide.

I priset ingår inte

 • Egen reseförsäkring
 • Utflykter och måltider utöver de nämnda
 • Engelsktalande guide på transfers
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 465:-
Grand Palace, Bangkok, Thailand

Upplevelser i Bangkok

Bangkok är själva hjärtat i Thailand. Här finns genuin asiatisk stämning, billig shopping, trevliga restauranger och ett hektiskt nattliv. Men det pågår även ett spännande och mindre välkänt liv bakom fasaden och turiststråken. Gå på upptäcktsfärd i staden där massor av spännande upplevelser väntar!

Reslängd: 1/2 - 1 dag
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: