13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 18 450:-
Från 17 450:-
Äventyret inleds i Bangkok där du kan besöka de lokala och pulserande marknaderna, åka båt på klongerna och känna ditt inre lugn vid de vackra buddhisttemplen. Därefter går resan vidare söderut till en underbar och barnvänlig resort i Pranburi. Resorten ligger precis på stranden och endast en kort promenad från den gröna och lummiga nationalparken Khao Sam Roi Yot. Khao Sam Roi Yot är ett av Thailands mest spektakulära strandområden med vidsträckta stränder dit massturismen inte har hunnit komma. Du får dessutom vara med om elefantsafari i nationalparken Kui Buri och snorklingsutflykt i det härliga havet runt ön Koh Talu.

Har du tid och lust till fler äventyr i Thailand finns det möjlighet att förlänga resan efter de två veckorna. Prata med din reserådgivare om möjligheterna till detta.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Du kan resa när som helst på året. I perioden mellan maj och november är vädret mycket ombytligt och det kan förekomma tropiska regnoväder.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Thailand dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Bangkok
Vid ankomsten till Bangkok blir du hämtad på flygplatsen och körd till ditt trevliga hotell som har ett mycket centralt och bekvämt läge samt en härlig rooftop-pool. Resten av dagen är öppen för egen utforskning av Bangkok.
Dag 3: Utflykt på Bangkoks klonger
Dagen startar på ditt hotell, varifrån du går tillsammans med guiden till kajen för att gå ombord på en traditionell, thailändsk longtailbåt. Härifrån åker ni en bit nerför huvudfloden Chao Phraya som rinner genom Bangkok. Du får se en del av Bangkoks siluett innan du åker vidare in i de smala bifloderna som kallas för klonger. Båten för dig lugnt och stilla över klongerna som utgör en kontrastrik livsnerv. På klongerna åker handlare runt i sina små båtar och erbjuder allt från färska grönsaker och skållhet soppa till paraplyer. Imponerande och välskötta trähus i teak ligger sida vid sida med enkla små plåtskjul. Kontrasten till Bangkoks hektiska stadsliv är enorm: här bryts stillheten endast av motorbåtar, tupparnas galande, musik och barnens glada skratt. Resans första stopp sker vid templet Wat Khun Chan. Det stilla lugnet vid templet passar bra ihop med konstnärsområdet som ligger i närheten. Där går du på träspångar mellan konstnärer, en gammal frisersalong, en gammal lanthandel, vintageaffischer och en vacker stupa. Därefter går resan vidare till en orkidéodling och en plats där du kan mata de heliga havskatterna. Resan avslutas med att ni lämnar klongerna och styr båten mot Pier 9 på Chao Praya-floden. Ni lägger till vid piren intill Grand Palace och därifrån kan du besöka templen på egen hand – till exempel Grand Palace, Wat Pho eller Way Arun. Du kan även fortsätta dagen med lite shopping eller ta den offentliga färjan tillbaka till ditt hotell. Se en film från båtturen här.(F)
Dag 4: Bangkok på egen hand
Du har hela dagen på dig att utforska Bangkok på egen hand. Gå på upptäcktsfärd i den spännande staden där massor av upplevelser väntar. Vi har massor av förslag på häftiga upplevelser om du skulle behöva inspiration. Winberg Travel rekommenderar bland annat en cykeltur bakom stadens fasad eller spännande trainspotting i Mahachai. Staden ligger vid floden Tha Chins mynning en liten bit från Bangkok, och här får du byta det hektiska storstadslivet mot en livlig och grön landsbygd där det lokala vardagslivet syns tydligt.(F)
Dag 5: Från Bangkok till Pranburi
Idag åker du söderut mot Pranburi och Sam Roi Yot Nationalpark. Sam Roi Yot är en av Thailands mest spektakulära strandnära destinationer och ligger bara 3–4 timmars bilfärd från Bangkok. Den här platsen är verkligen själva definitionen av ett paradis. Dolphin Bay Pranburi är en av området mest kända stränder. Här bor du på ett härligt hotell på stranden under de kommande sju nätterna. Det ger dig flera dagar till att bara slappna och av om njuta av området på egen hand. (F)
Dag 6–11: Pranburi och Sam Roi Yot
Området bjuder in till avslappning och strandliv, promenader och cykelturer längs med stranden och utflykter ut i nationalparken Sam Roi Yots gröna landskap, där du kan gå på upptäcktsfärd. De idylliska öarna och stränderna, det kristallklara vattnet, de pittoreska kalkstensformationerna och den skyddade tropiska regnskogen har gett området ett välförtjänt rykte av att vara en av Thailands vackraste platser. Sam Roi Yot beskrivs bäst som ”lilla Krabi” med sina dramatiska kalkstensklippor som sticker upp ur djungeln. Nationalparken är känd som ”berget med 300 toppar” på grund av sitt storslagna och till synes oändliga landskap med otroligt vackra klippformationer. Gå på upptäcktsfärd och leta efter gömda tempel bland klipporna medan aporna svingar sig mellan träden och tjattrar i bakgrunden. Du kan även stanna kvar på hotellet och njuta av sol och bad, besöka Pranburi eller Hua Hin. Eller varför inte ta det lugnt i området och äta gott på någon av de små mysiga restaurangerna? Det finns massor av möjligheter! Vi har inkluderat två utflykter i ditt uppehälle här. Tillsammans med din resekonsult kan du bestämma vilka dagar du vill boka dem på. Den ena utflykten är en snorkeltur till härliga Koh Talu med lunch på stranden. Den andra utflykter går till Kui Buri National Park, där en spännande elefantsafari väntar. (F)
Dag 12: Från Pranburi till Bangkok och avresa från Thailand
Den härliga semestern börjar närma sig slut. Du hämtas upp på resorten och körs till flygplatsen i Bangkok. Tidpunkten beror på när ditt flyg avgår. (F)
Dag 13: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

3 övernattningar på hotell i Bangkok
7 övernattningar på hotell i superior bungalow med pool view i Pranburi

Kommentarer

Reseförslaget passar bra till alla - och framförallt till barnfamiljer

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

året om

Packlista

 • Luftiga och bekväma kläder för varmt klimat
 • Lätta bomullskläder med långa ärmar/ben (skyddar mot mygg under solnedgången)
 • Ev. en varm tröja för svala kvällar
 • Badkläder
 • Sandaler
 • Mössa/Keps
 • Solglasögon och solkräm
 • Myggspray
 • Kamerautrustning
 • Fickpengar
 • Egen reseförsäkring

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige–Bangkok t/r inkl. bagage
 • 3 övernattningar på hotell i Bangkok
 • 7 övernattningar på hotell i Pranburi
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Engelsktalande guide
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och måltider utöver de nämnda
 • Engelsktalande guide på transfers
 • Dricks

Kommentarer till pris

Reseförslaget har satts ihop för att ge inspiration. Kontakta Winberg Travel för att skräddarsy din resa. Erbjudandet gäller under utvalda perioder. Kontakta din resekonsult.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: