14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 18 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Äventyret inleds i Bangkok där du kan besöka de lokala och pulserande marknaderna, uppleva klongerna och känna ditt inre lugn vid de vackra buddhisttemplen. Därefter går resan vidare söderut till en underbar resort i Pranburi. Resorten ligger precis på stranden och endast en kort promenad från den gröna och lummiga nationalparken Khao Sam Roi Yot. Khao Sam Roi Yot är ett av Thailands mest spektakulära strandområden med vidsträckta stränder dit massturismen inte har hunnit komma. Resan avslutas med ett härligt boende i tropiska omgivningar på den lilla ön Koh Talu. Välkommen till paradiset!


Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Du kan resa när som helst på året! I perioden mellan maj och november är vädret mycket ombytligt och det kan förekomma tropiska regnoväder.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Thailand dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Thailand
Vid ankomsten till Bangkok blir du hämtad på flygplatsen och körd till New Road Guest House. Ditt boende ligger mycket centralt och har en mysig och hemtrevlig atmosfär. I lobbyn finns ett servicecenter som gärna bistår med restips och praktiska frågor. Dessutom har New Road Guest House bland annat en egen restaurang, hängmattor på terrassen, dvd-rum och en mysig bar. Resten av dagen är öppen för egen utforskning av Bangkok. Övernattning på Guest House.
Dag 3: Utflykt på Bangkoks klonger
Dagen startar på New Road Guest House där du går tillsammans med guiden till kajen och den väntande båten. Härifrån åker ni en bit nerför huvudfloden Chao Phraya som rinner genom Bangkok. Du får se en del av Bangkoks siluett innan du åker vidare in i de smala bifloderna som kallas för klonger. Båten för dig lugnt och stilla över klongerna som utgör en kontrastrik livsnerv. På klongerna åker handlare runt i sina små båtar och erbjuder allt från färska grönsaker och skållhet soppa till paraplyer. Imponerande och välskötta trähus i teak ligger sida vid sida med enkla små plåtskjul. Kontrasten till Bangkoks hektiska stadsliv är enorm: här bryts stillheten endast av motorbåtar, tupparnas galande, musik och barnens glada skratt. Resans första stopp sker vid templet Wat Khun Chan. Det stilla lugnet vid templet passar bra ihop med konstnärsområdet som ligger i närheten. Där går du på träspångar mellan konstnärer, en gammal frisersalong, en gammal lanthandel, vintageaffischer och en vacker stupa. Därefter går resan vidare till en orkidéodling och en plats där du kan mata de heliga havskatterna. Resan avslutas med att ni lämnar klongerna och styr båten mot Pier 9 på Chao Praya-floden. Ni lägger till vid piren intill Grand Palace och därifrån kan du besöka templen på egen hand – till exempel Grand Palace, Wat Pho eller Way Arun. Du kan även fortsätta dagen med lite shopping eller ta den offentliga färjan tillbaka till New Road Guest House. (F)
Dag 4: Bangkok på egen hand
Du har hela dagen på dig att utforska Bangkok på egen hand. Gå på upptäcktsfärd i den spännande staden där massor av upplevelser väntar. Vi har massor av förslag på häftiga upplevelser om du skulle behöva inspiration. Winberg Travel rekommenderar bland annat en cykeltur bakom stadens fasad eller spännande trainspotting i Mahachai. Staden ligger vid floden Tha Chins mynning en liten bit från Bangkok, och här får du byta det hektiska storstadslivet mot en livlig och grön landsbygd där det lokala vardagslivet syns tydligt.(F)
Dag 5: Bangkok–Pranburi
Idag åker du söderut mot Pranburi och Sam Roi Yot Nationalpark. Sam Roi Yot är en av Thailands mest spektakulära strandnära destinationer och ligger bara 3–4 timmars bilfärd från Bangkok. Den här platsen är verkligen själva definitionen av ett paradis. Dolphin Bay Pranburi är en av området mest kända stränder. Här bor du på ett härligt hotell på stranden under de kommande fem nätterna. Det ger dig flera dagar till att bara slappna och av om njuta av området på egen hand. (F)
Dag 6–9: Pranburi och Sam Roi Yot
Området bjuder in till avslappning och strandliv, promenader och cykelturer längs med stranden och utflykter ut i nationalparken Sam Roi Yots gröna landskap, där du kan gå på upptäcktsfärd. De idylliska öarna och stränderna, det kristallklara vattnet, de pittoreska kalkstensformationerna och den skyddade tropiska regnskogen har gett området ett välförtjänt rykte av att vara en av Thailands vackraste platser. Sam Roi Yot beskrivs bäst som ”lilla Krabi” med sina dramatiska kalkstensklippor som sticker upp ur djungeln. Nationalparken är känd som ”berget med 300 toppar” på grund av sitt storslagna och till synes oändliga landskap med otroligt vackra klippformationer. Gå på upptäcktsfärd och leta efter gömda tempel bland klipporna medan aporna svingar sig mellan träden och tjattrar i bakgrunden. Du kan även stanna kvar på hotellet och njuta av sol och bad, besöka Pranburi eller Hua Hin. Eller varför inte ta det lugnt i området och äta gott på någon av de små mysiga restaurangerna? Det finns massor av möjligheter! (F)
Dag 10: Pranburi–Koh Talu
Idag går resan till den vackra än Koh Talu. Efter ett par timmars färd med bil och en dryg timmes båtresa kommer du fram till Koh Talu, en äkta thailändska paradisö. Här finns fantastiska sandstränder, kristallklart vatten och ett otroligt fint korallrev där du kan se en rad olika spännande fiskar. Här har du knappt tre dagar till att fylla med långa sovmorgnar, avslappning, snorkling eller till att helt enkelt njuta av livet. Ön är täckt av lummig tropisk skog med möjlighet till kortare vandringsturer. På resorten kan du dessutom hyra kajaker och snorklingsutrustning. (F,L,M)
Dag 11: Koh Talu – på egen hand
Du har dagen fri till att njuta av livet och slappna av i de underbara tropiska miljöerna. Du kan till exempel använda tiden till en avslappnande massage, vandra, hyra en kajak eller fiska efter bläckfisk. (F,L,M)
Dag 12: Koh Talu–Pranburi
Idag är det dags att säga farväl till Koh Talu. Innan du åker kan du hinna med en sista snorklingstur eller bara ta det lugnt och njuta av stranden och resortens faciliteter. Bortåt eftermiddagen åker du tillbaka till fastlandet där en chaufför väntar och kör dig tillbaka till resorten vid Dolphin Bay i Pranburi, där du kommer att tillbringa natten. (F,L)
Dag 13: Pranburi–Bangkok och avresa från Thailand
Den härliga semestern börjar närma sig slut. Du hämtas upp på resorten och körs till flygplatsen i Bangkok. Tidpunkten beror på när ditt flyg avgår. (F)
Dag 14: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter på guesthouse i Bangkok
Fem nätter på hotell i Pranburi
Två övernattningar på hotell på Koh Talu
En natt på hotell i Pranburi

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

året om

Packlista

 • Luftiga och bekväma kläder för varmt klimat
 • Lätta bomullskläder med långa ärmar/ben (skyddar mot mygg under solnedgången)
 • Ev. en varm tröja för svala kvällar
 • Badkläder
 • Sandaler
 • Mössa/Keps
 • Solglasögon och solkräm
 • Myggspray
 • Kamerautrustning
 • Fickpengar
 • Egen reseförsäkring

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige–Bangkok t/r inkl. bagage
 • 3 nätter på guesthouse i Bangkok
 • 5 nätter på hotell i Pranburi
 • 2 övernattningar på hotell på Koh Talu
 • 1 övernattning på hotell i Pranburi
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Engelsktalande guide

I priset ingår inte

 • Egen reseförsäkring
 • Utflykter och måltider utöver de nämnda
 • Engelsktalande guide på transfers
 • Dricks

Kommentarer till pris

Reseförslaget har satts ihop för att ge inspiration. Kontakta Winberg Travel för att skräddarsy din resa. Erbjudandet gäller under utvalda perioder. Kontakta din resekonsult.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF