17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 36 450:-
Den här resan har vi skapat för dig som drömmer om att uppleva det ännu orörda Laos, i kombination med storstadsupplevelser och skön badsemester i äventyrliga Thailand. Resan börjar med att du utforskar Chiang Mai i norra Thailand, innan du åker med en slowboat ner längs med Mekongfloden till Luang Prabang – Laos tidigare huvudstad – som tillika är ett av våra absoluta favoritresmål i Asien. Resan fortsätter sen till Bangkok, där du bland annat kan utforska staden på cykel, få en drink på en härlig skybar och äta i charmerande Chinatown. Du avslutar resan på idylliska Koh Kood, där det finns tid för avkoppling i vackra omgivningar.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Laos här
Läs mer om Laos här
Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Den bästa perioden att resa på genom Thailand och Laos är från november till april, då det är torrt och temperaturen är som lägst - cirka 30 grader på dagarna. Från mars till maj kan temperaturen stiga ända upp till 39 grader på dagarna. I perioden mellan maj och november är vädret mycket ombytligt, och det kan förekomma både tropiska regnoväder och stormar.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag reser du från Skandinavien mot Chiang Mai i norra Thailand, dit du ankommer dagen efter.
Dag 2: Ankomst till Chiang Mai
Efter ankomst hämtas du på flygplatsen och körs sen till Chiang Mai, där du kan checka in på ditt hotell. Passa sen på att koppla av vid poolen, ta ett dopp och gå en första promenad i charmiga Chiang Mai.
Dag 3–4: Cykeltur och på egen hand i Chiang Mai
De följande två dagarna har du tid på egen hand till att utforska Chiang Mai. Vi har inkluderat en halvdagstur på cykel, där du ges möjligheten att uppleva det lokala livet längs floden och se små tempel samt en övergiven ruinstad. Du är tillbaka på hotellet runt lunch. (F)
Dag 5: Transfer till Chiang Rai längs vackra vägar
Du hämtas på ditt hotell under morgonen för att fortsätta till resans nästa stopp. Turen går nu mot Chiang Rai, längs med vackra vägar genom berg och risfält. Längs vägen pausar du på ett café som stöttar de lokala i området. du får också se Det vita templet som området är särskilt känt för, innan du under eftermiddagen ankommer till Chiang Rai. (F)
Dag 6: Ankomst till Laos och slowboat till Pakbeng
Idag reser du vidare mot Laos, där du stiger ombord på båten som ska ta dig till Pakbeng. Längs vägen stannar båten vid en liten by där du kan få inblick i den traditionella livsstilen här. I slutet av eftermiddagen når båten fram till Pakbeng – en fin plats med små trähus byggda i de branta sluttningarna. (F,L,M)
Dag 7: Med slowboat vidare till Luang Prabang
Idag ringer väckarklockan tidigt, då en lång och fantastisk dag väntar dig. Din slowboat avgår under morgonen och sedan väntar en heldag på båten. Passa på att koppla av och njuta av omgivningarna medan du i sakta mak flyter nerför Mekongfloden på väg mot den vackra, Unesco-skyddade staden Luang Prabang. Längs vägen stannar du till vid de berömda Pak Ou-grottorna som rymmer tusentals Buddha-statyer. Du ankommer till hamnen sent under eftermiddagen och körs därefter till din inkvartering för natten. (F,L)
Dag 8–9: Luang Prabang
Även om du befinner dig i Laos näst största stad – Luang Prabang – vilar en sömning stämning över gatorna, och trafiken är mycket begränsat. I motsättning till resten av Asien är det nämligen inte kutym att använda sin tuta på bilen i onödan, eller över huvud taget göra för mycket oväsen av sig. De närmast ljudlösa munkarna går sin morgonrunda i städerna med sina matskålar, och på så sätt tar de emot donationer från folket och ger stillheten en extra dimension. Vi kan verkligen rekommendera att du börjar dagen tidigt här med att bevittna munkarna som i procession får sina donationer. Dagarna i Luang Prabang är på egen hand. Du kan utforska den spännande nattmarknaden eller några av de lokala restaurangerna som serverar mat från hela världen. Vi kan också rekommendera en utflykt till det vackra vattenfallet Kuang Si. Din reserådgivare hjälper dig också gärna att arrangera en cykel- eller vandringsutflykt i området. (F)
Dag 10: Flyg till Bangkok och kvällsutflykt till tempel med besök i Chinatown
Idag säger du farväl till härliga Laos och beger dig tillbaka till det mer hektiska livet i Bangkok. Hotellet du bor på är en dold pärla, varifrån du kan utforska staden eller slappna av vid poolen. Under kvällen är det dags för utflykt till Wat Pho efter stängning, där du kan njuta av det upplysta tempelkomplexet i lugn och ro. Härefter avslutar du dagen med ett besök i Chinatowns nya, och för många hemliga, cocktailbarområde. (F)
Dag 11: Bangkok på egen hand
Du har dagen idag på egen hand i Bangkok. Om du inte har varit här förr kan vi rekommendera en utflykt på kanalerna, eller en cykelutflykt i de mysiga kvarteren. Prata med din reserådgivare för att hitta de bästa alternativen för dig. Under kvällen är det nästan ett måste att ta en drink i någon av stadens skybars, samt en middag i Chinatown. Ett bra tips från oss är River View Residence, som både har fin utsikt och god thaimat till budgetvänliga priset. (F)
Dag 12: Den tropiska ön Koh Kood
Idag beger du dig vidare på din resa, med minibuss och färja till Koh Kood. Här kan du se fram emot en vacker ö som fortfarande är relativt avskärmad från massturismen, och där dagarna kan ägnas åt avkoppling på de ljuvliga stränderna. (F)
Dag 13–15: Härliga dagar på paradisön Koh Kood
De kommande dagarna står ren avkoppling på schemat. Resorten som du bor på har en fin, privat badstrand ända nere vid den lilla palmprydda bukten Klong Mat, som är döpt efter den närliggande fiskebyn. Resortens faciliteter inkluderar en härlig pool, samt gratis utlåning av kajaker, snorkelutrustning och cyklar. Här serveras ett brett urval av goda och billiga thairätter, fisk och skaldjur. Från restaurangen kan du njuta av den spektakulära solnedgången över havet. Resorten har dessutom en egen dykbutik som arrangerar kurser och dykning. Om vädret tillåter arrangeras också dagliga utflykter till en pärlodling, en fiskeby och ett vattenfall, samt picknickutflykter till de närliggande stränderna. Alla utflykter kan köpas och beställas på hotellet. Det finns också massor av möjligheter för aktiviteter på egen hand. Behöver du en paus från strandlivet kan du exempelvis cykla eller vandra till öns kuperade, gröna hjärta. Vägnätet är ännu inte fullt utbyggt, men det är trots det en härlig upplevelse att hyra en scooter och köra runt till några av de små, mysiga fiskebyarna på ön där du kan köpa nyskördad ananas och vattenmelon. (F)
Dag 16: Transfer till Bangkoks flygplats och hemresa mot Skandinavien
Idag går resan hemåt igen. Tidpunkt beror på vilket flygbolag du reser med.
Dag 17: Ankomst till Skandinavien
Idag kommer du hem igen, efter ett fantastiskt äventyr i vackra Thailand och Laos.

Övernattningar

3 övernattningar i dubbelrum på hotell i Chiang Mai
1 övernattning i bungalow på hotell i Chiang Rai
1 övernattning i dubbelrum på hotell i Pakbeng
3 övernattningar i dubbelrum på hotell i Luang Prabang
2 övernattningar i dubbelrum på hotell i Bangkok
4 övernattningar i bungalow på resort på Koh Kood

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Planera startdatum för resan tillsammans med din reserådgivare så att den passar med avresedatumen för båtresan i Laos.

november - april

Packlista

 • Bra vandringsskor
 • Myggmedel
 • Badkläder och solhatt
 • Ficklampa och batterier
 • Handduk
 • Solkräm
 • Vattentäta packningspåsar

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Chiang Mai / Luang Prabang – Bangkok / Bangkok – Skandinavien, inkl. bagage
 • Transport och övernattningar enligt program
 • Måltider och utflykter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider och utflykter som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks
 • Entréer till sevärdheter och nationalparker
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: