14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 25 950:-
Efter ett par dagar i metropolen Bangkok går resan vidare norrut till River Kwai och Kanchanaburi. Du kommer att bo på en underbart lyxig camping där du kan bada i de naturliga bassängerna, ge dig ut på en cykelutflykt och njuta av djungeln. Resan fortsätter med ett par nätters övernattning på primitiva djungelflottar där fotogenlampor skapar en mysig atmosfär innan du avslutar på den härliga Robinsonön Koh Kood.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här


Bästa reseperiod

Resan kan genomföras året runt, men vi rekommenderar att du åker mellan november och april för att slippa monsunperioden.


Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Resan inleds med avresa från Skandinavien mot Bangkok.
Dag 2: Ankomst Bangkok
Du vår ett varmt välkomnande till Bangkok efter en lång resa. En chaufför möter dig på flygplatsen och kör dig till ditt boende. När du har checkat in på ditt boende har du resten av dagen på dig att se dig omkring. Bangkok är själva hjärtat i Thailand. Här finns genuin asiatisk stämning, billig shopping, trevliga restauranger och ett hektiskt nattliv. Vi rekommenderar varmt en spännande kvällspromenad i China Town där du kan utforska både området och det rika och överraskande köket. Utforska området på egen hand eller delta i vår utflykt ”Flavours of nighttime Chinatown”.
Dag 3: Bangkok på egen hand
Du har hela dagen på dig att utforska Bangkok på egen hand. Gå på upptäcktsfärd i staden där massor av spännande upplevelser väntar. Missa inte Grand Palace, Wat Po, China Town, Lumpini Park, Chatuchak helgmarknad eller en båttur på kanalerna. Vi har massor av förslag på spännande upplevelser om du skulle behöva inspiration. Winberg Travel rekommenderar en cykeltur bakom stadens fasad eller en spännande halvdagstur på de smala kanalerna som slingrar sig bakom storstadens fasad. Här åker du med en longtail-båt och får uppleva det lokala vardagslivet.
Dag 4: River Kwai, Hellfire-passet och Hintok River Camp
Resan startar från en mötesplats i Bangkok. Det första stoppet är bron över floden Kwai som blev känd genom filmen med samma namn. Du får en inblick i områdets historia på bland annat besökscentret vid järnvägen samt på de allierades kyrkogård. Lagom till middag kommer du fram till Hintok River Camp där du tillbringar de två kommande nätterna. Lägret ligger intill Kwai Noi-floden i en lugn och vacker miljö. När du har checkat in är det dags för lunch och på eftermiddagen ingår en resa till Hellfire Pass där det finns fina möjligheter till att vandra. På eftermiddagen kan du låna en mountainbike för att besöka närliggande byar eller i stället stanna kvar och ta ett dopp i de naturliga bassängerna. Middagen serveras i lägrets restaurang. (F,L,M)
Dag 5: Hintok River Camp
Gå upp tidigt och följ med på en cykeltur över en hängbro till ett lokalt tempel. Vid soluppgången har du möjlighet att uppleva en av de äldsta buddistiska traditionerna, där munkarna erbjuds mat av lokalbefolkningen. Enligt buddhismen är det en ynnest att få laga och erbjuda munkarna mat - det kallas "make merit" och är något varje rättrogen buddhist förväntas göra. Tillbaka i campen serveras frukosten innan du kan tillbringa hela dagen på egen hand. Använd tiden till att slappna av, bada i floden eller cykla en runda. Middagen serveras i campen. (F,L,M)
Dag 6: Djungelflotte på River Kwai
Frukosten serveras innan det är dags att åka vidare till nästa övernattningsplats. Glöm inte att ladda din telefon och kamera då det inte finns el på djungelflotten. Du stiger ombord på en longtail-båt och seglar sedan vidare till djungelflotten på River Kwai. När du har checkat in på din djungelflotte kan du promenera till byn Mon som ligger en liten bit bort - Invånarna i Mon är en minoritet som är en mix av Thailändare och Burmeser. Lunchen serveras och resten av dagen tillbringar du på egen hand. Du kan bada i floden, njuta av en härlig massage (till självkostnadspris), ro på floden eller boka en annan utflykt på resorten. Middagen serveras i skenet från fotogenlamporna. (F,L,M)
Dag 7: Besök vattenfallet Sai Yok och Lawa-grottan
Efter frukost avgår longtail-båten till vattenfallet Sai Yok Yai. Vattenfallet är cirka 10 meter högt och du kan antingen njuta av det från Sai Yok-bron eller på riktigt nära håll på en av de lokala båtarna (till självkostnadspris). Du är tillbaka på djungelflotten vid middag där du får en härlig lunch. På eftermiddagen erbjuds en utflykt till Lawa-grottan, en av de mest imponerande i nationalparken med sina stora stalaktiter och stalagmiter. Middagen serveras på flotten. (F,L,M)
Dag 8: Tillbaka till Bangkok via ”Dödens järnväg”
Din sista dag i nationalparken börjar med frukost och därefter hinner du med ett sista dopp i floden innan det är dags att checka ut. Nu börjar resan tillbaka till Bangkok och lunchen intas på en lokal restaurang på vägen. Efter lunchen får du uppleva en vacker tågresa på ”Dödens järnväg” som byggdes under Andra världskriget. Du anländer till Bangkok på kvällen och där kan du ta en tuk tuk tillbaka till ditt boende. Boende på guesthouse (F,L)
Dag 9: Bangkok – Koh Kood
Tidigt på morgonen avgår minibussen från Bangkok till Trat. Mitt på dagen ankommer du till Laem Sok-hamnen där färjan till Koh Kood väntar. På eftermiddagen kommer du fram till Koh Kood Beach Resort där du kan slappna av och njuta av livet i vackra tropiska miljöer - resorten har en mysig och hemtrevlig atmosfär. Här tillbringar du de kommande fyra nätterna. (F)
Dag 10-12: Koh Kood
Hela nästa dag består av ren avslappning på Koh Kood. Koh Kood Beach Resort har en privat strand precis vid den lilla palmprydda bukten Klong Mat, som fått sitt namn efter fiskebyn i närheten. Bland resortens faciliteter finns dessutom en härlig swimmingpool, gratis utlåning av kajaker, snorklingsutrustning samt gratis internet i restaurangen. Här serveras ett brett urval av goda och billiga thairätter samt fisk och skaldjur och ett mindre utbud med europeisk mat. Passa på att njuta av den spektakulära solnedgången över havet när du äter i restaurangen. Resorten har en egen dykbutik som arrangerar kurser och dykutflykter. När vädret tillåter arrangeras det dagligen turer till en fiskeby och ett vattenfall samt picknick på de närliggande stränderna. Alla utflykterna kan bokas och betalas i receptionen. Det finns även massor av möjligheter till utflykter på egen hand. Om du behöver en paus från stranden kan du till exempel cykla eller vandra till öns kuperade och lummiga hjärta. Vägnätet är inte fullt utbyggt ännu, men det är en spännande upplevelse att hyra en scooter och köra runt mellan några av de mysiga små fiskebyarna på ön. Där kan du köpa bland annat nyskördad ananas och vattenmelon. (F)
Dag 13: Avresa från Koh Kood
Hemresan inleds med båt från Koh Kood och transfer till flygplatsen i Bangkok. Du kan även välja att flyga från Trat mot en extra avgift. (F)
Dag 14: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter i Bangkok på guesthouse
Två nätter i lyxtält
Två nätter på primitiv flotte (utan el)
Fyra nätter i bungalow på Koh Kood

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Powerbank till telefonen för dagarna på flotten utan el

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Bangkok t/r (inkluisve bagage)
 • Tre nätter i Bangkok på guesthouse
 • Två nätter i lyxtält
 • Två nätter på primitiv flotte (utan el)
 • Fyra nätter i bungalow på Koh Kood
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: