Sök
Sök
Hintok River Camp, Thailand
Bangkok, Thailand
Bangkok, Thailand
Tuk Tuk Thailand
Restaurant, Hintok River Camp
Jungle Raft, River Kwai
Koh Kood byder på både regnskov og strand
Koh Kood, Thailand
Koh Kood, Thailand
Koh Kood Beach Resort, Koh Kood, Thailand

Glamping vid River Kwai, djungelrafting och Koh Kood

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Under den här resan får du först uppleva Bangkoks hektiska stämning innan du åter ut i naturen. Där bor du först i lyxtält och kan låna en mountainbike och utforska området innan du flyttar till primitiva djungelflottar där du får en inblick i historien om River Kwai och avslutar på den vackra tropiska ön Koh Kood.

Efter ett par dagar i metropolen Bangkok går resan vidare norrut till ett område utanför Kanchanaburi. Här får du en inblick i hur Andra världskriget påverkade området runt River Kwai och du kommer att bo på en underbart lyxig camping där du kan bara i de naturliga bassängerna, ge dig ut på en cykelutflykt och njuta av djungeln. Resan fortsätter med ett par nätters övernattning på primitiva djungelflottar där fotogenlampor skapar en mysig atmosfär innan du avslutar på den härliga bounty-ön Koh Kood.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här


Väder

Resan kan genomföras året runt, men vi rekommenderar att du åker mellan november och april för att slippa monsunperioden.New Road Guesthouse

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Resan inleds med avresa från Sverige mot Bangkok.

Dag 2: Ankomst Bangkok
Du vår ett varmt välkomnande till Bangkok efter en lång resa. En chaufför möter dig på flygplatsen och kör dig till ditt boende. När du har checkat in på ditt boende har du resten av dagen på dig att se dig omkring. Bangkok är själva hjärtat i Thailand. Här finns genuin asiatisk stämning, billig shopping, trevliga restauranger och ett hektiskt nattliv. Vi rekommenderar varmt en spännande kvällspromenad i China Town där du kan utforska både området och det rika och överraskande köket. Utforska området på egen hand eller delta i vår utflykt ”Flavours of nighttime Chinatown”.
Övernattning på guesthouse (L)

Dag 3: Bangkok på egen hand
Du har hela dagen på dig att utforska Bangkok på egen hand. Gå på upptäcktsfärd i staden där massor av spännande upplevelser väntar. Missa inte Grand Palace, Wat Po, China Town, Lumpini Park, Chatuchak helgmarknad eller en båttur på kanalerna. Vi har massor av förslag på spännande upplevelser om du skulle behöva inspiration. Winberg Travel rekommenderar en cykeltur bakom stadens fasad eller en spännande halvdagstur på de smala kanalerna som slingrar sig bakom storstadens fasad. Här åker du med en longtail-båt och får uppleva det lokala vardagslivet.
Övernattning på guesthouse (L)

Dag 4: River Kwai, Hellfire-passet och Hintok River Camp
Resan startar redan klockan 06:00 från en mötesplats i Bangkok. Du får mer information när du bokar resan. Det första stoppet är bron över floden Kwai som blev känd genom filmen med samma namn. Du får en inblick i områdets historia på bland annat besökscentret vid järnvägen samt på de allierades kyrkogård. Lagom till middag kommer du fram till Hintok River Camp där du tillbringar de två kommande nätterna. Lägret ligger intill Kwai Noi-floden i en lugn och vacker miljö. När du har checkat in är det dags för lunch, och på eftermiddagen ingår en resa till Hellfire Pass där det finns fina möjligheter till att vandra.
På eftermiddagen kan du låna en mountainbike för att besöka närliggande byar eller i stället stanna kvar och ta ett dopp i de naturliga bassängerna. Middagen serveras 19:00 i lägrets restaurang.
Övernattning i lyxtält (M,F,A)

Dag 5: Hintok River Camp
Gå upp tidigt och följ med på en cykeltur klockan 06:00 över en hängbro till ett lokalt tempel. Vid soluppgången har du möjlighet att uppleva en av de äldsta buddistiska traditionerna, där munkarna erbjuds mat av lokalbefolkningen i utbyte mot välsignelser. Enligt traditionen får munkarna inte köpa mat själva och är därför beroende på lokalbefolkningens generositet. Tillbaka i lägret serveras frukosten klockan 07:00 innan du kan tillbringa hela dagen på egen hand. Använd tiden till att slappna av, bada i floden eller cykla en runda. Middagen serveras 19:00 i lägret.
Övernattning i lyxtält (M,F,A)

Dag 6: Djungelflotte på River Kwai
Frukosten serveras klockan 07:00 innan det är dags att åka vidare till nästa övernattningsplats. Glöm inte att ladda din telefon och kamera då det inte finns el på djungelflotten. Du stiger ombord på en longtail-båt klockan 08:00 och seglar sedan vidare till djungelflotten på River Kwai. När du har checkat in på din djungelflotte kan du promenera till byn Mon som ligger en liten bit bort - Invånarna i Mon är en minoritet som är en mix av Thailändare och Burmeser. Lunchen serveras klockan 12:00 och resten av dagen tillbringar du på egen hand. Du kan bada i floden, njuta av en härlig massage (till självkostnadspris), ro på floden eller boka en annan utflykt på resorten. Middagen serveras klockan 19:00 i skenet från fotogenlamporna.
Övernattning på djungelflotte (M,F,A)

Dag 7: Besök vattenfallet Sai Yok och Lawa-grottan
Efter frukost avgår longtail-båten till vattenfallet Sai Yok Yai. Vattenfallet är cirka 10 meter högt och du kan antingen njuta av det från Sai Yok-bron eller på riktigt nära håll på en av de lokala båtarna (till självkostnadspris). Du är tillbaka på djungelflotten vid middag där du får en härlig lunch. På eftermiddagen erbjuds en utflykt till Lawa-grottan, en av de mest imponerande i nationalparken med sina stora stalaktiter och stalagmiter. Middagen serveras på flotten klockan 19:00.
Övernattning på djungelflotte (M,F,A)

Dag 8: Tillbaka till Bangkok via ”Dödens järnväg”
Din sista dag i nationalparken börjar med frukost klockan 07:00 och därefter hinner du med ett sista dopp i floden innan det är dags att checka ut klockan 11:00. Nu börjar resan tillbaka till Bangkok och lunchen intas på en lokal restaurang på vägen. Efter lunchen får du uppleva en vacker tågresa på ”Dödens järnväg” som byggdes under Andra världskriget. Du anländer till Bangkok på kvällen och där kan du ta en tuk tuk tillbaka till ditt boende.
Boende på guesthouse (M,F)

Dag 9: Bangkok – Koh Kood
Tidigt på morgonen avgår minibussen från Bangkok till Trat. Mitt på dagen ankommer du till Laem Sok-hamnen där färjan till Koh Kood väntar. På eftermiddagen kommer du fram till Koh Kood Beach Resort där du kan slappna av och njuta av livet i vackra tropiska miljöer - resorten har en mysig och hemtrevlig atmosfär. Här tillbringar du de kommande fyra nätterna. (L)
Övernattning i bungalow (L)

Dag 10-12: Koh Kood
Hela nästa dag består av ren avslappning på Koh Kood.
Koh Kood Beach Resort har en privat strand precis vid den lilla palmprydda bukten Klong Mat, som fått sitt namn efter fiskebyn i närheten. Bland resortens faciliteter finns dessutom en härlig swimmingpool, gratis utlåning av kajaker, snorklingsutrustning samt gratis internet i restaurangen. Här serveras ett brett urval av goda och billiga thairätter samt fisk och skaldjur och ett mindre utbud med europeisk mat. Passa på att njuta av den spektakulära solnedgången över havet när du äter i restaurangen. Resorten har en egen dykbutik som arrangerar kurser och dykutflykter. När vädret tillåter arrangeras det dagligen turer till en fiskeby och ett vattenfall samt picknick på de närliggande stränderna. Alla utflykterna kan bokas och betalas i receptionen. Det finns även massor av möjligheter till utflykter på egen hand. Om du behöver en paus från stranden kan du till exempel cykla eller vandra till öns kuperade och lummiga hjärta. Vägnätet är inte fullt utbyggt ännu, men det är en spännande upplevelse att hyra en scooter och köra runt mellan några av de mysiga små fiskebyarna på ön. Där kan du köpa bland annat nyskördad ananas och vattenmelon.
Övernattning i bungalow (L)

Dag 13: Avresa från Koh Kood
Hemresan inleds med båt från Koh Kood och transfer till flygplatsen i Bangkok. Du kan även välja att flyga från Trat mot en extra avgift.

Dag 14: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
3 nätter i Bangkok på guesthouse
2 nätter i lyxtält
2 nätter på primitiv flotte (utan el)
4 nätter i bungalow på Koh Kood


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Glöm inte att ladda din telefon och kamera innan de två nätterna på djungelflotten då det inte finns någon el där.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. 2 personer. Det kan vara andra deltagare med på resan till Kanchanaburi samt de utflykter som ingår i området.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige - Bangkok t/r
  • Övernattning, resor och transport enligt program
  • Måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Utflykter som bokas lokalt i Bangkok och på flodcampingen samt djungelflotten
  • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: