16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 28 950:-
Från 20 950:-
Vi har satt ihop en resa för dig som vill bort från vinterkylan och hellre vill spendera en del av vintern på några av Thailands helt enastående sandstränder. På denna resa kommer du till Khao Lak, som erbjuder strandliv med massor av möjligheter för underhållning. I Khao Sok nationalpark åker du på kvällssafari, djungelvandring och bor på ett "floating hotel" på Cheow Lan Lake. Strandupplevelser väntar åter igen i Krabi och på den ikoniska ön Koh Phi Phi, där du bland annat kan slappna av i solen, dyka, snorkla, få massage och verkligen koppla av.

Se fram emot:
 • Några av Thailands bästa stränder
 • Övernattning i "floating bungalow" på Cheow Lan Lake
 • Häftiga naturupplevelser i Khao Sok Nationalpark
 • Massor av tid för äventyr på egen hand

Vad är en upplevelseresa?
En upplevelseresa är en resa där både datum, flyg, hotell och aktiviteter är fixade – allt till ett fast pris och med en stor dos upptäckarlust på köpet! Alla våra upplevelseresor är individuella resor där transfer och utflykter sker i grupp, och de kan bokas direkt och är noga planerade av våra erfarna reseexperter som ser till att du garanteras det äventyr som är utmärkande för våra skräddarsydda resor. Processen blir alltså enklare, smidigare och smartare för dig som vill ut och fånga ditt nästa äventyr på denna färdiga konceptresa.

Läs mer om våra andra härliga upplevelseresor här
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Resan kan genomföras året runt, men vi har valt att lägga avgångarna för denna upplevelseresa under perioden december till april, då det är högsäsong med bra temperaturer och begränsad nederbörd.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du reser idag från Skandinavien mot Phuket i södra Thailand.
Dag 2: Ankomst till Thailand
Välkommen till Thailand, leendenas land! Efter att du har hämtat ditt bagage möts du av din chaufför som tar dig till ditt hotell i Khao Lak. Efter incheckning har du resten av dagen fri att gå på upptäcktsfärd eller slappna av och återhämta dig efter den långa resan.
Dag 3-4: På egen hand i Khao Lak
De kommande dagarna kan du verkligen komma ned i varv och njuta av allt som Khao Lak har att erbjuda. Ditt hotell ligger i lugna omgivningar lite utanför staden. Du kan till exempel tillbringa din tid vid hotellets fina pool eller ta en snorkel- eller dyktur med båt ut från kusten. Ditt hotell har också en härlig spa-avdelning där du kan få en avkopplande massage. (F)
Dag 5: Khao Sok nationalpark och kvällssafari
Efter frukost är det dags att checka ut och åka till fantastiska Khao Sok National Park. Efter incheckning på hotellet finns det tid att koppla av och njuta av naturområdet som ligger i en urgammal regnskog med rik biologisk mångfald, som sägs ha funnits i över 160 miljoner år. När solen går ner vaknar djungeln till liv, och du ska ut på kvällssafari! Din erfarna guide leder dig på en 2–3 timmars vandring, där du kan ha tur att få se flera av djungelns vilda djurarter; fladdermöss, tropiska insekter, grodor, hjortar eller kvällens stora mål - den skygga djungelkatten. (F,M)
Dag 6: Floating bungalow på Cheow Lan Lake
Efter frukost är det dags att börja resans nästa stora äventyr. Cheow Lan Lake ligger i hjärtat av Khao Sok National Park, och det finns inget bättre sätt att uppleva denna unika plats än att faktiskt bo på sjön. Se solen gå ner medan du njuter av din läckra middag som är nyfångad från sjön. Efter middagen har du tid att koppla av, titta på den stjärnklara himlen och lyssna på djungelns många ljud. (F,L,M)
Dag 7: Båtsafari och djungelvandring i Khao Sok nationalpark
För de morgonpigga börjar dagen med en tidig båtsafari, där du kanske har turen att se elefanter som kommer ner till sjön för att dricka. Efter frukost fortsätter turen med en djungelvandring, som visar Khao Soks dolda pärlor medan djungeln vaknar till gibbonapornas rop. Njut av en utsökt lunch i Ban Cheow Lan eller Ban Khao Phang Community hos lokalbefolkningen som samarbetar för att skydda sin fantastiska miljö och bevara det lokala kulturarvet genom samhällsbaserad turism. Du kan sedan välja mellan att utforska ett buddhistiskt tempel med en tillhörande pittoresk hängbro som leder dig in i färgglada trädgårdar och fruktodlingar, eller besöka det gemensamma vävcentret, där silkesvävning fortfarande praktiseras för att producera thailändska saronger, sjalar och väskor av hög kvalitet. Senare på dagen åker du vidare till strandområdet i Krabi. (F)
Dag 8–10: På egen hand i Krabis strandparadis
Krabi är känt för att ha några av världens bästa vita sandstränder och kristallklart, turkost vatten. Besök några av de populära stränderna Ao Nang Beach, Railay Beach, Phra Nang Beach och Tonsai Beach. Här kan du koppla av med en läcker, färgglad drink, simma, sola eller delta i vattensporter som snorkling, dykning och kajakpaddling. Njut av utsökt, thailändsk mat på de lokala restaurangerna och smaka på färska skaldjur och andra autentiska thailändska rätter. (F)
Dag 11: Vidare till Koh Phi Phi
Efter frukost är det dags att packa dina saker och fortsätta din resa genom södra Thailand. En minibuss tar dig till hamnen där du går ombord på färjan till Koh Phi Phi. På andra sidan färjeresan har du en kort transfer till ditt hotell som ligger i norra delen av ön. Checka in och njut av resten av dagen på stranden som ligger precis vid hotellet. (F)
Dag 12–14: På egen hand på Koh Phi Phi
Din vistelse på Koh Phi Phi går i avkopplingens tecken. Din resort ligger utanför staden på den norra delen av ön – här råder lugnet och du har alla möjligheter att verkligen komma ned i varv. När du vill in till stan kan du ta en longtail-båttaxi till Ton Sai Beach. Inne i staden finns det mer liv med restauranger, strandbarer och nattklubbar. Vi kan rekommendera att under en av dagarna vandra upp till Phi Phi Viewpoint, där du belönas med en fantastisk utsikt över den paradisliknande ön. (F)
Dag 15: Hemresan påbörjas
Efter frukost och utcheckning från hotellet går resan tillbaka till hamnen där du tar färjan till Phuket. Om ditt flyg hem går samma kväll blir du hämtad och körd till Phuket stad, där du har tid för lite shopping och middag innan du körs till flygplatsen på kvällen. Om ditt flyg går tidigt nästa morgon blir du istället körd till ditt flygplatshotell. Tidigt nästa morgon använder du hotellets shuttleservice för att komma till flygplatsen, varifrån du flyger hem till Skandinavien. (F)
Dag 16: Ankomst i Skandinavien
Du anländer hem efter din paradisresa i södra Thailand.

Övernattningar

3 övernattningar i superior-rum på Khao Lak Emerald Beach Resort & Spa i Khao Lak
1 övernattning i bungalow med fläkt (ingen AC) på Our Jungle House i Khao Sok
1 övernattning i floating bungalow på Praiwan Raft House (eller liknande) på Cheow Lan Lake
4 övernattningar i superior-rum på Peace Laguna Resort i Krabi
4 nätter i superior cottage på Phi Phi Natural Resort på Koh Phi Phi

Kommentarer

Hemresetidpunkterna varierar mellan avgångarna, samt beroende på vilken flygplats du reser från. Din reserådgivare informerar dig om vad som gäller för just din resa. På några avgångar ingår en extra natt på flygplatshotell i Phuket innan hemresa.

Observera att det vid avgången den 18 december ingår en obligatorisk nyårsmiddag på Phi Phi Natural Resort.

Vid vistelsen på Cheow Lan Lake organiseras besökarnas vistelse av det lokala samhället. Därför kan det hända att övernattningen sker på ett annat, men liknande, floating hotel.

Notera att chauffören under transporterna mellan orterna vanligtvis talar väldigt begränsad engelska.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Du är på egen hand under större delen av resan. Dock har vi bokat gemensam transport mellan resmålen, och de arrangerade utflykterna genomförs också i grupp.

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Tunna, luftiga kläder

Avresedatum

Status Avresedatum Specifikation Boka senast Pris
Lediga platser Reseperiod18.12.24 - 02.01.25 SpecifikationKöpenhamn Boka senast12-08-2024
41 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod31.01.25 - 15.02.25 SpecifikationKöpenhamn Boka senast28-10-2024
31 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod07.02.25 - 22.02.25 SpecifikationStockholm Boka senast04-12-2024
33 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod07.02.25 - 22.02.25 SpecifikationKöpenhamn Boka senast04-12-2024
32 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod14.02.25 - 01.03.25 SpecifikationStockholm Boka senast11-12-2024
31 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod14.02.25 - 01.03.25 SpecifikationKöpenhamn Boka senast11-12-2024
29 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod09.04.25 - 24.04.25 SpecifikationKöpenhamn Boka senast06-02-2025
28 450:-
Prisförslag

I priset ingår

 • Flygbiljett Köpenhamn/Stockholm – Phuket t/r, inkl. bagage
 • Övernattningar enligt program
 • 13 x frukost
 • 1 x lunch
 • 2 x middag
 • Transport enligt program
 • Kvällssafari till fots i Khao Sok nationalpark
 • Morgonbåtsafari och djungelvandring i Khao Sok nationalpark
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Enkelrumstillägg, 10 950 kr - 13 450 kr
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Transporter som inte nämns i programmet

Kommentarer till pris

På denna resa är priset fast och garanterat.

Barnpris gäller för barn i ålder 2-11 år. Priset varierar per avgång, från 20 950 kr till 29 450 kr.

Spädbarnspris gäller för barn i åldern 0-2 år, som delar säng med föräldrarna. Priset är 4 950 kr på samtliga avgångar.

Enkelrumstillägget varierar mellan avgångarna, från 10 950 kr till 13 450 kr.

Notera att det som mest kan bo tre vuxna per rum.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: