Sök
Sök
Familjeresa Malaysia & Koh Lipe
Kuala Lumpur
Taman Negara
Taman Negara
Taman Negara
cameron highlands
Langkawi
Cameron highlands
Langkawi
Koh Lipe
Koh Lipe
Koh Lipe

Familjevänliga Malaysia och Koh Lipe

Frånpris per person vid fyra personer

SEK 31 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 30950:-

Reslängd: 20 dagar

Kombinera en skräddarsydd rundresa i Malaysia med ljuvliga Koh Lipe - en av Thailands vackraste öar.

Börja resan med några dagar i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur - en pulserande modern stad som kombinerar modern arkitektur med gamla traditioner och många kul upplevelser. I Taman Negara Nationalpark besöker du världens äldsta regnskog. Här lever orang asli-folket fortfarande isolerat i den djupa djungeln som passar deras kultur och livsstil. Under utflykten till idylliska och grönskande Cameron Highlands kan man utforska engelsk kolonialhistoria omgiven av lummiga och gröna berg. Första paradisön är Langkawi med massor med stränder, natur, marknader och taxfreeshopping. Resan avslutas på den thailändska paradisön Koh Lipe i den sydligaste thailändska övärlden. Här kombineras underbara stränder, härliga smakupplevelser och fantastisk snorkling bland öns många korallrev.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober. Langkawi och Koh Lipe är som bäst mellan november - april

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur

Vid ankomsten till Kuala Lumpur kommer du att hämtas upp på flygplatsen och köras till ditt hotell. Resten av dagen har du på egen hand.

Dag 3: Kuala Lumpur – stadsrundtur med kollektivtrafik

Efter frukosten på hotellet hämtas du av din guide. Du promenerar ihop med guiden till närmaste tågstation, cirka 10-15 minuter härifrån. På resan har du viss frihet att själv utforma utflykten tillsammans med din guide. Kuala Lumpur är en smältdegel av religioner, folkslag och traditioner, vilket framgår tydligt av mångfalden i stadens olika stadsdelar. Islamisk och modern arkitektur, indiska tempel och Bollywood-affischer fyller gatubilden i Little India - för att inte tala om den kinesiska kulturen i China Town. Du kommer att få en färgsprakande upplevelse idag. Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. ([F])

Dag 4: Kuala Lumpur - båttur och nattvandring i Taman Negara

Du äter frukost och åker sedan mot Taman Negara, där några äventyrliga och händelserika dagar i djungeln väntar dig. Den första etappen tar tre-fyra timmar via de malaysiska landsvägarna. Det är en vacker bilresa och du passerar flera lantliga byar. Vid ankomsten till floden staden Kuala Tembeling kan du se fram emot en båttur längs den pittoreska floden till Taman Negara Nationalpark. Du glider förbi den trolska regnskogen och får se flera små fiskebyar. Efter en tre timmar lång båtutflykt kommer du fram till din resort i världens äldsta regnskog, som har funnits i 130 miljoner år. Här i nationalparken döljer sig fler växt- och djurarter än någon annanstans på jorden. På kvällen arrangerar din guide några timmars nattsafari till fots genom djungeln. Vi rekommenderar att du tar med dig en pannlampa när du strövar längs parkens markerade stigar. Med lite tur kan du uppleva parkens spännande djurliv efter solnedgången. Du har god chans att få se ormar, ödlor, apor, små rådjur och inte minst, ett rikt och varierat fågelliv - kanske till och med en tapir. Kvällsvandringar är fantastiska eftersom parkens nattaktiva invånare är väldigt olika dem du ser om dagarna. Det finns också vilda elefanter, tigrar, leoparder och asiatiska noshörningar i nationalparken, men de senast nämnda djuren är mycket sällsynta och lever långt från människor. Kvällspromenaden avslutas på din djungelresort. ([F])

Dag 5: Taman Negara - vandring bland trädkronorna & en båttur

På morgonen får du se den fascinerande djungeln i dagsljus. Du börjar med att gå två kilometer fram till utsiktsplatsen Teresek Hill, på 334 meters höjd. Härifrån kan du beundra panoramvyn över berget Gunung Tahan (kan endast ses i klart väder) och njuta av den fantastiska utsikten över regnskogen och dess grönskande dalar. Dessutom har du möjlighet att delta i en utflykt uppe bland trädtopparna, 30-40 meter över marknivån. Vägen upp i träden är 530 meter lång, vilket gör den längst i världen. Ströva mellan de gamla träden och beundra regnskogens varierade flora och fauna ur fågelperspektiv. Du är tillbaka på din resort vid middagstid. Här äter du din lunch. På eftermiddagen åker du båt upp för Sungai Tahan-floden, till Lata Berkoh. Här formar floden små vattenfall som strömmar fram på olika nivåer. Det är helt klart värt att ta med badkläder och ta ett uppfriskande dopp i det härliga vattnet. Från båten kan du få se flodens stora, röda fiskar - så kallade ”mahseer” innan du åker tillbaka till din resort. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Aktiviteter påverkas ibland av vädret och vid mycket regn kan broarna i trädkronorna vara avstängda. Det regnar mest från december till februari, men parken har en hög nederbördsmängd året runt. ([F])

Dag 6: Taman Negara - forsränning i Taman Negara, samt besök hos orang asli-folket

Efter frukosten blir du hämtad och åker till "Shooting Rapids" i Taman Negara, där du med traditionell båt måste ta dig förbi sju "forsar" i hög hastighet. En rolig dag väntar och dina kläder kommer med stor sannolikhet att bli blöta. Beroende på tiden kan det vara möjligt att besöka en av orang asli-folkets byar (kontrollera med din resekonsult). Det här är djungelns ursprungsbefolkning som verkligen värnar om sin kultur och livsstil. Det finns två etniska grupper med orang asli-folk i Taman Negara, som talar sitt eget språk. Under besöket i deras lilla by får du bland annat se när stamfolket demonstrerar sin traditionella jakt med bamburör och berättar om sin historia. Du kan ta ett självknäpp när du håller i deras blåsrör, för att sedan undersöka hur de gör upp eld. Orang asli-folket är en grupp vänliga och välkomnande människor, med stor respekt för sina medmänniskor och sin natur. Största delen av stammen lever inne i djungeln och har nästan ingen kontakt med omvärlden. Efter besöket i den lilla byn vid floden tar du båten tillbaka till din resort. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. ([F])

Dag 7: Taman Negara - Cameron Highlands

Efter frukosten blir du hämtad och tar båten tillbaka till flodsamhället Tembiling, genom regnskogen. Du kör sedan till Cameron Highlands i delstaten Pahang, cirka 1 542 meter över havet. Det är en fin resa till Malaysias främsta och mest berömda teplantager. Längs vägen har du möjlighet att äta lunch (för egen räkning). Du kör genom charmiga byar och kan ta oförglömliga fotografier. Väl framme vid Cameron Higlands inkvarteras du i den gamla engelska byn, mitt bland de gröna teplantagerna. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. ([F])

Dag 8: Cameron Highlands

När du ätit frukost hämtas du upp i en Land Rover och körs därefter till de fascinerande teplantagerna. Resan tar dig förbi skogen ”Mossy Forest” som ligger nära toppen på Gunung Brin Chang, 2 000 meters över havet. Här kan du få se sällsynt flora, däribland den köttätande kungskannrankan som är en mycket ovanlig växtart. Du kan även njuta av utsikten över det kuperade landskapet, bland grönskande teodlingar. Efter en kort bilresa från berget når du fram till Sungei Palas och områdets tefabrik. Observera att tefabriken är stängd på måndagar. Därefter kör du till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i Cameron Highlands. ([F])

Dag 9: Cameron Highlands - Langkawi

Efter frukosten reser du iväg till nästa destination, ön Langkawi, som bara ligger några kilometer från den thailändska gränsen. Du lämnar de gröna dalarna i Malaysia och styr kosan mot paradisön Langkawi. Den första delen av färden tar dig till nordvästra Malaysia. Efter en resa på cirka tre timmar är du framme vid färjeterminalen Jeti Kuala Kedah. Nu väntar en två timmar lång båttur till den exotiska ön Langkawi. Du kommer fram till ditt hotell sent på eftermiddagen. Resten av dagen står till ditt eget förfogande. ([F])

Dag 10-12: Langkawi

Langkawi är en av de mest idylliska övärldarna i Malaysia. Här är det blå havet och de fina stränderna de främsta attraktionerna. Koppla av på öns vackra vita sandstränder och utforska öns spännande sevärdheter. Det passar utmärkt att öluffa till några av de 104 småöarna som omger Langkawi. På den sydvästra sidan av Langkawi ligger Machincang-bergen och du kan ta linbanan upp för att se den imponerande utsikten från Langkawi Sky Panorama. Denna bro förbinder två bergstoppar och färden direkt upp till toppen på Gunung Mat Cincang tar ungefär 30 min. Från detta 708 meter höga byggnadsverk kan du se hela Langkawi och de omgivande öarna. Shoppingen är bra här eftersom ön har varit tullfri sedan 1980. Det finns flera nattmarknader att utforska. Du kan också på egen hand utforska Langkawi Underwater World, som är Malaysias största akvarium. Langkawi har något för alla, oavsett vilken typ av semester du söker. ([F])

Dag 13: Langkawi - Koh Lipe

Efter några händelserika dagar på Langkawi kan du se fram emot en strandupplevelse i världsklass på Koh Lipe. Du blir hämtad på hotellet och körs till färjeterminalen. Därefter väntar en timmes resa med snabbmotorbåt till Koh Lipe. De följande dagarna står avkoppling på schemat. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.

Dag 14-17: Koh Lipe

På Koh Lipe finns allt som hör en exotisk drömvistelse till. Ön är inte större än du kan ta dig runt till fots. Det finns tre huvudstränder och goda möjligheter att öluffa med Koh Lipe som utgångspunkt. Ön är känd för sina fantastiska korallrev och spännande snorkling. Du kan utforska de många dykplatserna och eventuellt ta en fyra dagar lång kurs och få ett dykcertifikat. Här hittar du mysiga restauranger som erbjuder ett stort utbud med thailändska rätter.

Dag 18: Koh Lipe - Langkawi

Idag avslutas äventyret på Koh Lipe och resan tar dig tillbaka till Langkawi där du tillbringar din sista semesternatt. Här kan du göra de senaste inköpen eller passa på att slappna av lite, innan du åker hem till Sverige.

Dag 19: Langkawi - Skandinavien

Idag blir du hämtad på hotellet, skjutsas till flygplatsen och flyger hem, med oförglömliga upplevelser i bagaget.

Dag 20: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Två nätter i Kuala Lumpur
Tre nätter i Taman Negara
Två nätter i Cameron Higlands
Fem nätter på Langkawi
Fem nätter på Koh Lipe (Thailand)

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person vid fyra personer

SEK 31 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 30950:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två vuxna och två barn

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kuala Lumpur // Langkawi - Skandinavien (inklusive bagage)
 • 17 övernattningar på hotell/guesthouse/lodge
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.
 • Båttur och vandring i Mossy Forest i Cameron Highlands
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Iban Lemanak

Ibanfolket och Lemanakfloden

Inne i Borneos djungler lever ibanfolket i traditionella långhus och följer ännu alla de traditioner de ärvt av sina förfäder.

Reslängd: Två dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: