20 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 36 950:-
Från 35 950:-
Börja resan med några dagar i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur - en pulserande modern stad som kombinerar modern arkitektur med gamla traditioner och många kul upplevelser. I Taman Negara Nationalpark besöker du världens äldsta regnskog. Här lever orang asli-folket fortfarande isolerat i den djupa djungeln som passar deras kultur och livsstil. Under utflykten till idylliska och grönskande Cameron Highlands kan man utforska engelsk kolonialhistoria omgiven av lummiga och gröna berg. Första paradisön är Langkawi med massor med stränder, natur, marknader och taxfreeshopping. Resan avslutas på den thailändska paradisön Koh Lipe i den sydligaste thailändska övärlden. Här kombineras underbara stränder, härliga smakupplevelser och fantastisk snorkling bland öns många korallrev.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Bästa reseperiod

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober. Langkawi och Koh Lipe är som bäst mellan november - april

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur
Vid ankomsten till Kuala Lumpur kommer du att hämtas upp på flygplatsen och köras till ditt hotell. Resten av dagen har du på egen hand.
Dag 3: Kuala Lumpur – stadsrundtur med kollektivtrafik
Efter frukosten på hotellet hämtas du av din guide. Du promenerar ihop med guiden till närmaste tågstation, cirka 10-15 minuter härifrån. På resan har du viss frihet att själv utforma utflykten tillsammans med din guide. Kuala Lumpur är en smältdegel av religioner, folkslag och traditioner, vilket framgår tydligt av mångfalden i stadens olika stadsdelar. Islamisk och modern arkitektur, indiska tempel och Bollywood-affischer fyller gatubilden i Little India - för att inte tala om den kinesiska kulturen i China Town. Du kommer att få en färgsprakande upplevelse idag. Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 4: Kuala Lumpur - båttur och nattvandring i Taman Negara
Du äter frukost och åker sedan mot Taman Negara, där några äventyrliga och händelserika dagar i djungeln väntar dig. Den första etappen tar tre-fyra timmar via de malaysiska landsvägarna. Det är en vacker bilresa och du passerar flera lantliga byar. Vid ankomsten till floden staden Kuala Tembeling kan du se fram emot en båttur längs den pittoreska floden till Taman Negara Nationalpark. Du glider förbi den trolska regnskogen och får se flera små fiskebyar. Efter en tre timmar lång båtutflykt kommer du fram till din resort i världens äldsta regnskog, som har funnits i 130 miljoner år. Här i nationalparken döljer sig fler växt- och djurarter än någon annanstans på jorden. På kvällen arrangerar din guide några timmars nattsafari till fots genom djungeln. Vi rekommenderar att du tar med dig en pannlampa när du strövar längs parkens markerade stigar. Med lite tur kan du uppleva parkens spännande djurliv efter solnedgången. Du har god chans att få se ormar, ödlor, apor, små rådjur och inte minst, ett rikt och varierat fågelliv - kanske till och med en tapir. Kvällsvandringar är fantastiska eftersom parkens nattaktiva invånare är väldigt olika dem du ser om dagarna. Det finns också vilda elefanter, tigrar, leoparder och asiatiska noshörningar i nationalparken, men de senast nämnda djuren är mycket sällsynta och lever långt från människor. Kvällspromenaden avslutas på din djungelresort. (F)
Dag 5: Taman Negara - vandring bland trädkronorna & en båttur
På morgonen får du se den fascinerande djungeln i dagsljus. Du börjar med att gå två kilometer fram till utsiktsplatsen Teresek Hill, på 334 meters höjd. Härifrån kan du beundra panoramvyn över berget Gunung Tahan (kan endast ses i klart väder) och njuta av den fantastiska utsikten över regnskogen och dess grönskande dalar. Dessutom har du möjlighet att delta i en utflykt uppe bland trädtopparna, 30-40 meter över marknivån. Vägen upp i träden är 530 meter lång, vilket gör den längst i världen. Ströva mellan de gamla träden och beundra regnskogens varierade flora och fauna ur fågelperspektiv. Du är tillbaka på din resort vid middagstid. Här äter du din lunch. På eftermiddagen åker du båt upp för Sungai Tahan-floden, till Lata Berkoh. Här formar floden små vattenfall som strömmar fram på olika nivåer. Det är helt klart värt att ta med badkläder och ta ett uppfriskande dopp i det härliga vattnet. Från båten kan du få se flodens stora, röda fiskar - så kallade ”mahseer” innan du åker tillbaka till din resort. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Aktiviteter påverkas ibland av vädret och vid mycket regn kan broarna i trädkronorna vara avstängda. Det regnar mest från december till februari, men parken har en hög nederbördsmängd året runt. (F)
Dag 6: Taman Negara - forsränning i Taman Negara, samt besök hos orang asli-folket
Efter frukosten blir du hämtad och åker till "Shooting Rapids" i Taman Negara, där du med traditionell båt måste ta dig förbi sju "forsar" i hög hastighet. En rolig dag väntar och dina kläder kommer med stor sannolikhet att bli blöta. Beroende på tiden kan det vara möjligt att besöka en av orang asli-folkets byar. Det här är djungelns ursprungsbefolkning som verkligen värnar om sin kultur och livsstil. Det finns två etniska grupper med orang asli-folk i Taman Negara, som talar sitt eget språk. Under besöket i deras lilla by får du bland annat se när stamfolket demonstrerar sin traditionella jakt med bamburör och berättar om sin historia. Orang asli-folket är en grupp vänliga och välkomnande människor, med stor respekt för sina medmänniskor och sin natur. Största delen av stammen lever inne i djungeln och har nästan ingen kontakt med omvärlden. Efter besöket i den lilla byn vid floden tar du båten tillbaka till din resort. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)
Dag 7: Taman Negara - Cameron Highlands
Efter frukosten blir du hämtad och tar båten tillbaka till flodsamhället Tembiling, genom regnskogen. Du kör sedan till Cameron Highlands i delstaten Pahang, cirka 1 542 meter över havet. Det är en fin resa till Malaysias främsta och mest berömda teplantager. Längs vägen har du möjlighet att äta lunch (för egen räkning). Du kör genom charmiga byar och kan ta oförglömliga fotografier. Väl framme vid Cameron Higlands inkvarteras du i den gamla engelska byn, mitt bland de gröna teplantagerna. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)
Dag 8: Cameron Highlands
När du ätit frukost hämtas du upp i en Land Rover och körs därefter till de fascinerande teplantagerna. Resan tar dig förbi skogen ”Mossy Forest” som ligger nära toppen på Gunung Brin Chang, 2 000 meters över havet. Här kan du få se sällsynt flora, däribland den köttätande kungskannrankan som är en mycket ovanlig växtart. Du kan även njuta av utsikten över det kuperade landskapet, bland grönskande teodlingar. Efter en kort bilresa från berget når du fram till Sungei Palas och områdets tefabrik. Observera att tefabriken är stängd på måndagar. Därefter kör du till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i Cameron Highlands. (F)
Dag 9: Cameron Highlands - Langkawi
Efter frukosten reser du iväg till nästa destination, ön Langkawi, som bara ligger några kilometer från den thailändska gränsen. Du lämnar de gröna dalarna i Malaysia och styr kosan mot paradisön Langkawi. Den första delen av färden tar dig till nordvästra Malaysia. Efter en resa på cirka tre timmar är du framme vid färjeterminalen Jeti Kuala Kedah. Nu väntar en två timmar lång båttur till den exotiska ön Langkawi. Du kommer fram till ditt hotell sent på eftermiddagen. Resten av dagen står till ditt eget förfogande. (F)
Dag 10-12: Langkawi
Langkawi är en av de mest idylliska övärldarna i Malaysia. Här är det blå havet och de fina stränderna de främsta attraktionerna. Koppla av på öns vackra vita sandstränder och utforska öns spännande sevärdheter. Det passar utmärkt att öluffa till några av de 104 småöarna som omger Langkawi. På den sydvästra sidan av Langkawi ligger Machincang-bergen och du kan ta linbanan upp för att se den imponerande utsikten från Langkawi Sky Panorama. Denna bro förbinder två bergstoppar och färden direkt upp till toppen på Gunung Mat Cincang tar ungefär 30 min. Från detta 708 meter höga byggnadsverk kan du se hela Langkawi och de omgivande öarna. Shoppingen är bra här eftersom ön har varit tullfri sedan 1980. Det finns flera nattmarknader att utforska. Du kan också på egen hand utforska Langkawi Underwater World, som är Malaysias största akvarium. Langkawi har något för alla, oavsett vilken typ av semester du söker. (F)
Dag 13: Langkawi - Koh Lipe
Efter några händelserika dagar på Langkawi kan du se fram emot en strandupplevelse i världsklass på Koh Lipe. Du blir hämtad på hotellet och körs till färjeterminalen. Därefter väntar en timmes resa med snabbmotorbåt till Koh Lipe. De följande dagarna står avkoppling på schemat. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.
Dag 14-17: Koh Lipe
På Koh Lipe finns allt som hör en exotisk drömvistelse till. Ön är inte större än du kan ta dig runt till fots. Det finns tre huvudstränder och goda möjligheter att öluffa med Koh Lipe som utgångspunkt. Ön är känd för sina fantastiska korallrev och spännande snorkling. Du kan utforska de många dykplatserna och eventuellt ta en fyra dagar lång kurs och få ett dykcertifikat. Här hittar du mysiga restauranger som erbjuder ett stort utbud med thailändska rätter.
Dag 18: Koh Lipe - Langkawi
Idag avslutas äventyret på Koh Lipe och resan tar dig tillbaka till Langkawi där du tillbringar din sista semesternatt. Här kan du göra de senaste inköpen eller passa på att slappna av lite, innan du åker hem till Sverige.
Dag 19: Langkawi - Skandinavien
Idag blir du hämtad på hotellet, skjutsas till flygplatsen och flyger hem, med oförglömliga upplevelser i bagaget.
Dag 20: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Två nätter i Kuala Lumpur
Tre nätter i Taman Negara
Två nätter i Cameron Higlands
Fem nätter på Langkawi
Fem nätter på Koh Lipe (Thailand)

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Min. två vuxna och två barn

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kuala Lumpur // Langkawi - Skandinavien (inklusive bagage)
 • 17 övernattningar på hotell/guesthouse/lodge
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.
 • Båttur och vandring i Mossy Forest i Cameron Highlands

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: