17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 39 450:-
Från 32 450:-
Detta reseförslag har anpassats för både barn och vuxna. Rutten har utarbetats speciellt så att ni rör er lugnt och försiktigt uppåt i syfte att undvika höjdsjuka. Övernattningarna är särskilt utvalda för familjer - flera av övernattningsställena har exempelvis swimmingpool.

Resan börjar i Lima och fortsätter sedan till Paracas, där ni kan uppleva pingviner och sjölejon vid Islas Ballestas. Därefter kan hela familjen mäta sina krafter i sandboarding på de enorma sanddynerna vid Ica. Från Ica beger ni er till den trevliga storstaden Arequipa, där ni kan åka på dagsutflykt till Colca Canyon för att uppleva enorma kondorer sväva över ravinen eller njuta av livet på stadens trevliga torg. Från Arequipa flyger ni vidare till inkaindianernas gamla huvudstad Cuzco. Från Cuzco ska ni på glamping hos en lokal familj i Sacred Valley. Här väntar en unik kulturell upplevelse mitt i Anderna. Era värdar - Francisca, Juan och deras tre barn - öppnar sitt hem för er och låter er vara med i de dagliga göromålen. Här är också inkluderat en vävkurs och en vandring tillsammans med lokalbefolkningen. Härifrån bär det vidare med tåg till Aquas Calientes, där ni har chansen att ta en simtur i stadens varma källor. Dagen efter ska ni tillsammans få uppleva Machu Picchu-ruinerna och lära er mer om inkafolkets historia och kultur. Från bergen fortsätter turen i fyra dagar till Amazonas, där ni får uppleva det unika djurlivet tillsammans innan ni reser hem till Sverige.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Peru här
Praktisk information om Peru

Bästa reseperiod

Hela året. Bäst under torrperioden från maj till november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Lima
Avresa från Skandinavien mot Lima, Perus huvudstad, dit ni som regel ankommer sent på eftermiddagen beroende på flygbolag. Ni blir hämtade på flygplatsen och körs till ert hotell som ligger i den trevliga stadsdelen Miraflores.
Dag 2: På upptäcktsfärd i Lima
Dagen står fritt till ert förfogande. Lima är en spännande och kontrastrik storstad, där urinvånare blandas med affärsfolk. Upplev stadens historiska centrum med bl.a. Plaza Mayor, regeringspalatset och San Francisco-kyrkan, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. (F)
Dag 3: Med buss från Lima till Paracas
Den här dagen fortsätter resan med nattbuss till Paracas. Här kan ni avnjuta en simtur vid stranden Playa de la Mina eller uppleva Candelabra, en figur uthuggen i landskapet som många menar har koppling till de berömda Nazca-linjerna. (F)
Dag 4: Islas Balletas och Ica
Dagen inleds med en vildmarkskryssning till Islas Bellatas, som även kallas för “fattigmans-Galapagos”. Här kan du uppleva allt från nyfikna sjölejon till små bedårande pingviner. När turen är slut åker ni buss till Ica i den peruanska öknen. Här bor ni i den lilla oasen Huacachina, där ni har möjlighet att ta en simtur i stadens lagun. (F)
Dag 5: Sandboarding vid Ica
Ni har hela dagen på er att utforska de enorma sanddynerna. Ni kan välja att köra sandbuggies (mindre terrängfordon) över sanddynerna eller att själv åka över dem i fyrhjulsmotorcykel (quad bike, ATV). Ni kan också sandboarda (snowboarding på sand) eller åka kälke nerför sanddynerna - en rolig aktivitet för alla i familjen. (F)
Dag 6: Med nattbuss från Ica till Arequipa
Dagen i Huacachina tillbringar ni på egen hand med att koppla av vid hotellets pool eller tillbringa ytterligare en dag i öknen på fyrhjuliga motorcyklar innan ni på kvällen tar nattbussen till Arequipa. (F)
Dag 7: Ankomst till Arequipa
På morgonen anländer ni till Arequipa, Perus näst största stad med cirka en miljon invånare. Staden ligger vackert belägen med de tre vulkanerna El Misti, Chachani och Pichu Pichu som fantastisk bakgrundskuliss. Staden kallas för den “vita staden” eftersom samtliga hus är byggda i ljus vulkansten som ser helt vit ut i solskenet. Staden har ett trevligt centrum, och precis som i de flesta andra städer i Peru samlas stadens invånare och turister kring Plaza de Armas, som är stadens centrala torg. Här hittar ni även ett stort utbud restauranger och kaféer. Arequipa rymmer en lång rad intressanta sevärdheter. Besök bland annat klostret Santa Catalina, som är en av stadens största attraktioner. En annan höjdpunkt är Museo Santuarios Andinos, där ni finner den mycket välbevarade ismumien Juanita. Hennes öde ger en spännande historisk inblick i inkafolkets liv och offer. (F)
Dag 8: På äventyr i och omkring Arequipa
Ni har hela dagen på er att utforska Arequipa på egen hand. Ni kan bland annat åka på dagutflykt till Colca Canyon, där ni kan uppleva enorma kondorer sväva majestätiskt över ravinen. Om ni vill vara mer aktiva går det också att arrangera mountainbiketurer i området, eller vandringsturer till de omkringliggande vulkanerna. (F)
Dag 9: Flyg från Arequipa till Cuzco
Ni organiserar själva er transport till flygplatsen, där det har bokats flyg till inkafolkets gamla huvudstad Cuzco. Här följer två övernattningar på ett trevligt hotell centralt i den historiska stadsdelen. (F)
Dag 10: På upptäcktsfärd i och runt Cuzco
Ni har hela dagen på er att på egen hand utforska Cuzco. Kring Plaza de Armas, Cuzcos trevliga torg som omges av imponerande kyrkor från kolonialtiden, råder alltid liv och aktivitet. Här hittar ni många restauranger, kaféer och souvenirbutiker. Ni kan också avnjuta en smoothie på stadens marknad, där ni kan uppleva den lokala handeln. Runt Cuzco ligger många intressanta arkeologiska platser som ni själva kan besöka, eller också kan ni boka en arrangerad rundtur med guide. Möjlighet finns också till aktiva turer i den vackra naturen, till exempel med mountainbike- eller paddlingsturer. Cuzco har något för alla. (F)
Dag 11: Glamping i Sacred Valley
Idag blir ni körda till en tvådagarsvistelse med glamping hos en lokal familj i Sacred Valley. Här väntar en alldeles unik, kulturell upplevelse mitt i Anderna. Ni bor i glampingtält med riktiga sängar och utsikt över markerna och Andernas berg utanför Cuzco. Här får ni uppleva det äkta Peru och möta lokalbefolkningen utanför de turisttäta områdena. Era värdar - Francisca, Juan och deras tre barn - öppnar upp sitt hem för er och låter er bli en del av de dagliga göromålen, samtidigt som de kommer göra allt för att er vistelse här ska bli så unik och minnesvärd som möjligt. Ni får smaka på lokala rätter som er värdfamilj tillagar åt er och det är också inkluderat en vävkurs med lokala från området - en aktivitet som alla i familjen kan vara med på. Det finns dessutom en lång rad andra aktiviteter att delta i, men vi rekommenderar varmt att ni också tar tid till att bara vandra runt i naturen här, samt att njuta av utsikten från ert glampingtält över en kopp te, medan barnen leker med de jämnåriga i byn. Er värdfamilj talar spanska samt språket Quechua, som talas av ursprungsbefolkningen i Sydamerika, och därför kan det vara en bra idé att ladda ner en översättningsapp innan ert besök här. Det går också att köpa till en engelsktalande lokalguide som finns med er under besöket i byn. (F,L,M)
Dag 12: Vandring till Ollantaytambo och vidare med tåg till Aguas Calientes
Efter frukosten ska ni tillsammans med lokala guider ut på vandring via Pumamarka-ruinerna till Ollantaytambo, längs med samma stigar som inkaindianerna använde på sin tid. Mitt på dagen ankommer ni till Ollantaytambo där ni kan avnjuta en god lunch i staden. Härefter har ni ett par timmar på egen hand till att utforska stadens marknad och ruiner, samt shoppa några souvenirer innan ni sent på eftermiddagen hoppar på tåget till Aguas Calientes, staden vid foten av Machu Picchu – en vacker tågtur genom bergen längs Urubambafloden. Väl framme vid tågstationen i Aguas Calientes går ni själva till ert övernattningsställe som ligger cirka 10 minuter från stationen. Önskar ni lägga till en övernattning i Cuzco eller Ollantaytambo innan ni åker vidare till Aguas Calientes, så kan detta lätt arrangeras i samband med att ni bokar resan. (F)
Dag 13: Soluppgång över Machu Picchu och tåg till Cuzco
Tidigt om morgonen möter din engelsktalande guide upp er och kör er i buss den korta biten upp till Machu Picchu. Guiden ger er en fyra timmar lång rundtur och berättar om platsens stora historiska och religiösa betydelse. Bredvid Machu Picchu ligger berget Wayna Picchu. Wayna Picchu är 2 720 meter högt och ligger 360 meter högre än Machu Picchu. Härifrån får ni en magnifik panoramautsikt över hela ruinområdet. Det tar runt en timme att ta sig upp, men det är en tuff vandring med små branta steg, och du måste vara i bra form för att nå toppen. Endast ett begränsat antal besökare får bestiga toppen per dag, så om detta är något ni vill uppleva bör ni boka en plats och betala för den hemifrån. Vid middagstid åker ni med med buss tillbaka till Aguas Calientes, därifrån med tåg tillbaka till Ollantaytambo och därifrån med buss den sista biten till Cuzco. I Cuzco hämtas ni och körs till ert hotell. (F)
Dag 14-16: På äventyr bland de vilda djuren i Amazonas, Corto Maltes Amazonia Lodge
Över hälften av Perus yta täcks av regnskog, men bara en begränsad del av denna regnskog är tillgänglig. Amazonas har ett fantastiskt djur- och växtliv som det är relativt lätt att komma nära. I motsats till Brasilien har Perus myndigheter lyckats bevara en bra balans mellan natur och turism. Idag fortsätter turen med flyg till Puerto Maldonado i Amazonas regnskog, där er engelsktalande guide möter upp er för att föra er till lodgen djupt inne i regnskogen. Här ska ni bo de nästa tre nätterna, och alla aktiviteter och måltider är inkluderade. Nästföljande dagar får ni tillsammans med er naturguide utforska Amazonas på vandringar genom regnskogen och båtturer längs Amazonfloden. Här får ni möjlighet att uppleva det unika djur- och växtliv som finns i denna orörda del av Amazonas. Ni får höra, se och andas regnskog såväl på dagen som på natten. I och omkring lodgen finns chans att se jaguarer, jätteuttrar, tapirer, apor, tukanfåglar, krokodiler och många andra djur. (F,L,M)
Dag 17: Hemresa från Puerto Maldonado
Efter frukosten vänder turen åter mot Puerto Maldonado, varifrån du flyger tillbaka till Skandinavien. (F)
Dag 18: Ankomst till Skandinavien Ankomst till Skandinavien. Tidpunkten för ankomst beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar

Två övernattningar på mellanklasshotell i Lima
En övernattning på mellanklasshotell med pool i Paracas
Två övernattningar på mellanklasshotell med pool i Huacachina
En natt i nattbuss från Ica till Arequipa
Två övernattningar på mellanklasshotell i Arequipa
Två övernattningar på mellanklasshotell i Cuzco
En övernattning på glamping i Sacred Valley
En övernattning på mellanklasshotell i Aguas Calientes
En övernattning på mellanklasshotell i Cuzco
Tre nätter på lodge vid Puerto Maldonaldo

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

maj - november

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Lima // Arequipa - Cuzco / Cuzco - Puerto Maldonado / Puerto Maldonado - Skandinavien
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Fjorton nätter på hotell
 • En natt på långfärdsbuss
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter som ej ingår enligt program
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Barnpriset gäller barn 5-11 år gamla i extrasäng i dubbelrum.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: