Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 42 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Denna äventyrsresa erbjuder massor av fantastiska vandringsupplevelser i Peru och Bolivia: Fyradagarsvandring till Salkantay och Machu Picchu, dagsvandring till Rainbow Mountain, och tvådagarsvandring på Isla del Sol (den bolivianska sidan av Titicacasjön). Från Titicacasjön går turen till La Paz, där du kan cykla mountainbike längs världens farligaste landsväg eller shoppa på de lokala häxmarknaderna. Från La Paz flyger du vidare till Uyuni, där ett av världens vackraste landsvägsäventyr väntar dig, nämligen den tre dagar långa resan i fyrhjulsfordon (4WD) från Uyuni i Bolivia till San Pedro de Atacama i Chile via Saltöknen, imponerande högplatålandskap, snöklädda vulkaner, flamingos, lamor, lerbad och mycket mer. Avnjut några dagar i den charmiga staden San Pedro de Atacama innan du reser till Maipo Valley, som erbjuder rika möjligheter att smaka på Chiles fantastiska viner medan du hoppar från vingård till vingård.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Peru här
Praktisk information om Peru

Bästa reseperiod

Turen kan genomföras hela året. När du reser i bergiga områden bör du emellertid vara förberedd på att vädret kan slå om snabbt. Det klaraste vädret i bergen inträffar under torrperioden maj-september samt under regnperioden januari-maj.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Peru, där du (beroende på valt flygbolag) ankommer nästföljande morgon.
Dag 2: Ankomst till Cuzco
Idag anländer du till Cuzco, vackert beläget i Anderna på cirka 3.400 meters höjd. En klar dag är inflygningen till Cuzco helt fantastisk. I Cuzco blir du hämtad på flygplatsen och körd till ditt guesthouse.
Dag 3: På äventyr i och omkring Cuzco
Du har hela dagen på dig att på egen hand utforska Cuzco. Kring Plaza de Armas, Cuzcos trevliga torg som omges av imponerande kyrkor från kolonialtiden, råder alltid liv och aktivitet. Här hittar ni många restauranger, kaféer och souvenirbutiker. Du kan också avnjuta en smoothie på stadens marknad, där du kan uppleva den lokala handeln. Omkring Cuzco hittar du bra vandrings- och cykelturer till små byar, ruiner och marknader. (F)
Dag 4: Rainbow Mountain
Idag ska du vandra till de fantastiska färgkontrasterna kring Rainbow Mountain. Turen startar tidigt på morgonen med en biltur som tar några timmar. Därefter fortsätter du till fots tillsammans med guiden och resten av gruppen. Efter några timmar i den fantastiska naturen återvänder turen till Cuzco, dit du anländer på eftermiddagen. (F,L) Sist på eftermiddagen äger ett informationsmöte rum som berör vandringen till Salkantay och Machu Picchu, där du kan få svar på eventuella ytterligare frågor du kan ha före avresan nästföljande morgon.
Dag 5: Cuzco (3.350 m) - Mollepata (starten på Salkantay-vandringen) - Soraypampa - (3.850 m)
Du hämtas tidigt på morgonen på ditt hostel i Cuzco och åker med gruppen till Mollepata, som är vandringens startpunkt. Dagens vandring till Soraypampa är ca. 19 km. Den första sträckan är relativt lätt och en bra uppvärmning för de närmaste dagarnas vandring. Du får uppleva fantastiskt utsikt över bergen Salkantay (6.267 m) och Humantay (5.900 m), som tillhör de högsta i bergskedjan Cordillera Vilcanota. Lunchen avnjuts i den vackra omgivningen, och det finns tid för lite avkoppling innan du tillsammans med gruppen vandrar den sista biten upp till Sorayapampa, som är lägerplatsen för natten. (L,M) Vandringstid: ca. sex-sju timmar Svårighetsgrad: Lätt–måttlig
Dag 6: Soraypampa - (3.850m) - Salkantay-passet (4.650m) - Andenes (3.300m)
Avnjut frukosten med utsikt över det vackra landskapet och de snöklädda bergen. Härifrån går turen till Salkantay-passet på 4.630 meters höjd, en tuff fyratimmarsstigning. Luften är tunn på dessa höjder, men utsikten över bergen är fantastisk. Från passet går turen ner igen till Huayracpampa, där det är dags att äta lunch. Efter lunchen väntar cirka tre timmars vandring till lägret i Andenes. (F,L,M) Vandringstid: Sju-åtta timmar. Svårighetsgrad: Måttlig–hård
Dag 7: Andenes (3.300m) - Llactapata (2.650m) - Agua Calientes (2.010m)
Du kan se fram emot ytterligare en vacker dag i Anderna. Dagen inleds med en timmes vandring till Chaullay, där gruppen åker vidare med bil till Lucmabamba (2.000m). Här fortsätter vi på inkastigar till den arkeologiska utgrävningsplatsen Llactapata. Härifrån fortsätter du till tågstationen Hydroelectrica och vidare med tåg till Aguas Calientes. Här övernattar d på guesthouse, inte långt från Machu Picchu. Här finns möjlighet att ta ett dopp i stadens termiska bad, som gör dig gått efter flera dagars vandring i Anderna. (F,L,M) Vandringstid: Sex timmar. Svårighetsgrad: Lätt–måttlig
Dag 8: Agua Calientes (2.010m) - Machu Picchu (2.430m) - Cuzco (3.350m)
Idag väntar vandringens verkliga höjdpunkt: Machu Picchu. Ruinen ligger så väl dold djupt inne bland bergen att spanjorerna aldrig hittade den när de kom hit. Machu Picchu förblev därför en välbevarad hemlighet ända fram till början på 1900-talet. I fyra timmar visas du runt av en engelsktalande guide i den fantastiska ruinen, utsedd till ett av världens sju nya underverk. Du kan besöka det vackra måntemplet eller bestiga Wayna Picchu (inträde ingår ej). Wayna Picchu är 2 720 meter högt och ligger 360 meter högre än Machu Picchu-ruinerna. Härifrån får du en magnifik panoramautsikt över hela ruinen och Machu Picchu. Det tar runt en timme att ta sig upp, men det är en tuff vandring med små branta steg, och du måste vara i bra form för att nå toppen. Endast ett begränsat antal besökare får vara på toppen per dag, så om detta är något du vill uppleva bör du boka och betala för det hemifrån, samtidigt som du bokar turen. Turen kan komma att ställas in under regnperioden om leden är för hal. Från Machu Picchu tar du bussen ner till staden Aguas Calientes, som ligger vid foten av berget. Här kan du äta lunch eller shoppa på marknaden vid tågstationen. På eftermiddagen fortsätter turen med tåg till Ollantaytambo och därifrån vidare med buss till ditt guesthouse i Cuzco. (F)
Dag 9: Avkoppling i Cuzco och nattbuss till Copacabana
Du kan avnjuta dagen i Cuzco på egen hand, innan du på kvällen hoppar på en nattbuss till Copacabana (F)
Dag 10: Copacabana till Isla del Sol, Titicacasjön
Du ankommer med bussen till Copacabana på förmiddagen och fortsätter med båt till Isla del Sol, en vacker och mindre turistisk ö på Titicacasjön. Här bor du på ett litet mysigt guesthouse på ön och kan fritt utforska den på egen hand. (M)
Dag 11: På upptäcktsfärd på Isla del Sol, Titicacasjön
Titicacasjön ligger i Anderna, 3.812 meter över havet, vilket gör den till en av Jordens högst belägna sjöar. Titicacasjön är cirka 190 kilometer lång, som mest 80 kilometer bred och har ett maxdjup på 284 meter. Det finns 36 öar i Titicacasjön, som alla har stor betydelse för inkafolket. Du bor på en av de mest betydelsefulla - Isla del Sol - som av inkafolket betraktades som själva solens födelseplats. Därför hittar du massor av inkastigar och inkaruiner över hela ön. Hela dagen kan ägnas åt att utforska Isla del Sol. (F,L,M)
Dag 12: Titicacasjön till La Paz
Idag fortsätter turen tillbaka till fastlandet med färja och därifrån vidare med buss till Bolivias karakteristiska huvudstad La Paz. När du har checkat in på ditt hostel kan du fritt utforska staden. (F)
Dag 13: På upptäcktsfärd i La Paz
Dagen står fritt till ditt förfogande. La Paz är världens högst belägna huvudstad. Stadens centrum befinner sig i en ravin på 3.600 meters höjd och präglas av byggnader från den spanska kolonialtiden. Här hittar du många trevliga och branta kullerstensgator samt trevliga butiker och restauranger. Stadsdelen El Alto ligger på toppen av ravinen på över 4 000 meters höjd. Härifrån får du en underbar utsikt över staden och de omgivande, snötäckta bergstopparna. Du kan även besöka en av stadens “häxmarknader”, till exempel Mercado de Las Brujas, där du kan köpa makabra saker som torkade grodor och lamafoster, men även mer traditionella saker som färggranna filtar. Du finner även många spännande dagsutflykter till exempelvis Tiwanaku-ruiner eller mountainbiketurer längs Dödens Landsväg (El Camino de la Muerte). (F)
Dag 14: La Paz till Salar de Uyuni
Du blir hämtad på morgonen och körs till flygplatsen, varifrån du flyger vidare till Uyuni. Du hämtas upp på flygplatsen och inleder din resa från Uyuni i Bolivia till San Pedro de Atacama i Chile. Resan genomförs i 4WD (fyrhjulsfordon) tillsammans med en mindre grupp, chaufför och engelsktalande guide. Ni sätter tillsammans kurs mot Saltöknen. Bolivias saltöken är den största i världen med sina 10.000 km2. Det enorma platta och vita landskapet och den blåa himlen ger en fantastisk kontrast, och du kan ta helt underbara bilder här ute. På vägen dit besöker du den lilla staden Colchani, där du får lära dig om saltutvinning ur öknen. Du passerar även ett salthotell som - precis som namnet antyder - är byggt helt av salt! Lunchen intas på Isla de los Pescado eller Isla Incahuasi, där du får se jättekaktusar upp till 12 meter höga. Från Saltöknen sätter gruppen kurs mot sin lodge. Kom ihåg varma kläder - det blir kallt om natten. Turen till saltöknen Salar de Uyuni och Bolivias gyllene högland sker på cirka 3.600-5.000 meters höjd. Det är därför viktigt att du har acklimatiserat dig innan du beger dig ut på den här turen. När du redan har vandrat i Anderna har du fått den bästa “uppvärmning” du kan få. Var emellertid alltid uppmärksam på symptom för höjdsjuka. (F)
Dag 15: Eduardo Avaroa N.P, Siloli-öknen och Red Lagoon
Äventyret på land fortsätter idag till Eduardo Avaroa N.P, där du har möjlighet att avnjuta utsikten över den aktiva vulkanen Volcán Ollagüe. Härifrån fortsätter resan till den högsta och torraste öknen i världen, Siloli, på 4 550 meters höjd. Här kan du se den vackra lavaformationen Árbol de Piedra, som föreställer ett träd mitt i det gyllene ökenlandskapet. Resan fortsätter via vackra laguner som till exempel Cañapa, Hedionda, Honda och Chiarkota. Här kan du också ha turen att träffa på upp till tre olika flamingoarter. Sista anhalten är vid Cueva Del Diablo (Djävulsgrottan) och Galaxies Cavern. Fylld med upplevelser ankommer du och gruppen till lodgen. (F)
Dag 16: Gejsern Solar de Manaña, Laguna Colorada, Laguna Verde och San Pedro
Tidigt nästa morgon fortsätter turen mot Sol de Mañana-gejsern på 5 000 meters höjd. Mycket termisk aktivitet förekommer i området, och du kan se kokande vatten, bubblande lera och gas tränga upp ur jorden. Du kan ta ett dopp i den 35 grader varma källan. Nästa stopp är Dali-öknen. Detta månlandskap gav Salvador Dalí inspiration till sina bilder, och det är en otroligt surrealistisk upplevelse att köra här. Härifrån kör du vidare till Laguna Colorada, en vacker lagun som färgas av röda alger och flamingos - en vacker kontrast till snöklädda vulkaner och blå himmel. Nästa anhalt är Laguna Verde, som ligger vid foten av Licancabur-vulkanen (6 000 m) på gränsen mot Chile - en vacker final på en fantastisk resa på land. Här avslutas turen, och när du har korsat gränsen till Chile vid Hito Cajun står en bil med chaufför redo att köra dig den sista biten till San Pedro de Atacama. (F)
Dag 17: På äventyr i och omkring San Pedro de Atacama
Du får tillbringa hela dagen i den lilla charmiga byn San Pedro, som ligger mitt i det norra Chiles torra Atacama-öken. I byn kan du bland annat besöka Museo Gustavo le Paige, som behandlar Atacameño-kulturen och den vackra kolonialkyrkan Iglesia San Pedro. Utanför byn finner du ett fascinerande månlandskap med sanddyner och sandstensklippor, som bäst utforskas på mountainbike. Att uppleva soluppgången i Valle de la Luna är ett måste. Atacama-öknen är en av världens bästa platser för stjärnskådning. Därför hittar du också några av världens största och mest avancerade observatorier här ute. Det ges möjlighet att besöka några av observatorierna. (F)
Dag 18: San Pedro de Atacama till Pirque
Du hämtas upp på ditt hotell och körs till flygplatsen i Calama, varifrån du flyger till Chiles huvudstad Santiago de Chile. Där hämtas du upp och körs till ett trevligt litet hotell utanför byn Pirque. Här kan du fläka dig i hängmattan, gå på ridtur i det natursköna området, simma i poolen eller utforska områdets vingårdar. På hotellets restaurang kan du provsmaka chilenska rätter med lokala råvaror.
Dag 19: Vinprovning och avkoppling i Pirque
Dagen står helt till ditt fria förfogande. Du kan köpa till en vinprovning på vingårdar som exempelvis Concha & Tora, Haras de Pirque eller Santa Alicia. (F)
Dag 20: Avresa från Chile
Du hämtas upp på ditt hotell i Pirque och körs till flygplatsen för att inleda hemresan till Skandinavien. (F)
Dag 21: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden till Sverige beror på ditt flygbolag.

Övernattningar

Femton nätter på hotell/lodge
En natt på långfärdsbuss
Två nätter i tält

Kommentarer

Höjdsjuka kan förekomma när du befinner dig på hög höjd, oavsett om du följer de rekommenderade riktlinjerna för området (läs mer på Vårdguiden).

Alla turer som erbjuds av Winberg Travel testas, och vi upplever ytterst sällan att våra resenärer drabbas av höjdsjuka som påverkar upplevelsen. Emellertid är det mycket viktigt att du går ner i höjd om du upplever symptom på höjdsjuka (exempelvis illamående eller huvudvärk). Lyssna bara på dig själv och din kropp. Höjdsjuka är något du ska ta på stort allvar. Du bör kontakta din läkare och diskutera hur du kan förebygga höjdsjuka under resan.

Vi återbetalar inte vandringar eller turer som påverkas eller avbryts på grund av höjdsjuka.
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa när det passar dig bäst

april - november

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Sovsäck

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Cuzco // La Paz - Uyuni // Calama - Santiago - Skandinavien
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program
 • Tre nätter i Cuzco i eget rum på trevligt guesthouse
 • Två nätter i tält på Salkantay Trek
 • En natt i Aguas Calientes i eget rum på guesthouse
 • En natt i Cuzco i eget rum på guesthouse
 • En natt i nattbuss från Cuzco till Titicacasjön
 • Två nätter på Isla del Sol (Titicacasjön) i eget rum på guesthouse
 • Två nätter i La Paz i eget rum på hostel
 • Två nätter i Saltöknen i eget rum på enkel lodge
 • Två nätter i San Pedro de Atacama i eget rum på hostel
 • Två nätter i Maipo Valley i eget rum på hotell

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Transporter, utflykter och måltider som ej omnämns i programmet
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF