21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 46 450:-
Denna äventyrsresa erbjuder massor av fantastiska vandringsupplevelser i Peru och Bolivia: Fyradagarsvandring till Salkantay och Machu Picchu, dagsvandring till Rainbow Mountain, och tvådagarsvandring på Isla del Sol (den bolivianska sidan av Titicacasjön).
Från Titicacasjön går turen till La Paz där du kan cykla mountainbike längs världens farligaste landsväg eller shoppa på de lokala häxmarknaderna. Från La Paz flyger du vidare till Uyuni, där ett av världens vackraste landsvägsäventyr väntar dig, nämligen den tre dagar långa resan i fyrhjulsfordon (4WD) från Uyuni i Bolivia till San Pedro de Atacama i Chile via saltöknen, imponerande högplatålandskap, snöklädda vulkaner, flamingos, lamor, lerbad och mycket mer.
Avnjut några dagar i den charmiga staden San Pedro de Atacama innan du reser till Maipo Valley, som erbjuder rika möjligheter att smaka på Chiles fantastiska viner medan du hoppar från vingård till vingård.

Det här är ett reseförslag som kan utvidgas med fler dagar och med stopp i Peru, Bolivia och Chile:
 • Dagsutflykt till Den Heliga Dalen
 • Övernattning på en klippsida på Skylodge Adventure Suites
 • Utforska Amazonas i antingen Peru eller Bolivia
 • Se de enorma kondorerna sväva över Colca Canyon
 • Flyg över de gåtfulla Nazca-linjerna
 • Åk på upplevelse i Bolivias silvergruvor vid Potosí
 • Njut av den trevliga stämningen i staden Sucre
 • Trekking i Patagonien

...och mycket mer! Boka ett förutsättningslöst möte med en av våra Sydamerika-experter

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Peru här
Praktisk information om Peru

Bästa reseperiod

Turen kan genomföras hela året. När du reser i bergiga områden bör du emellertid vara förberedd på att vädret kan slå om snabbt. Det klaraste vädret i bergen inträffar under torrperioden maj-september och regnperioden pågår från januari till maj.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Peru, där du (beroende på valt flygbolag) ankommer nästföljande morgon.
Dag 2: Ankomst till Cuzco
Idag anländer du till Cuzco, vackert beläget i Anderna på cirka 3 400 meters höjd. En klar dag är inflygningen till Cuzco helt fantastisk. I Cuzco blir du hämtad på flygplatsen och körd till ditt hostel.
Dag 3: På äventyr i och omkring Cuzco
Du har hela dagen till att på egen hand utforska Cuzco. Kring Plaza de Armas, Cuzcos trevliga torg som omges av imponerande kyrkor från kolonialtiden, råder alltid liv och aktivitet. Här hittar du många restauranger, kaféer och souvenirbutiker. Du kan också avnjuta en smoothie på stadens marknad där du kan uppleva den lokala handeln. Omkring Cuzco hittar du bra vandrings- och cykelturer till små byar, ruiner och marknader. (F)
Dag 4: Rainbow Mountain
Idag ska du vandra till de fantastiska färgkontrasterna kring Rainbow Mountain. Turen startar tidigt på morgonen med en biltur som tar några timmar. Därefter fortsätter du till fots tillsammans med guiden och resten av gruppen. Efter några timmar i den fantastiska naturen går resan tillbaka till Cuzco, dit du anländer på eftermiddagen. Sent på eftermiddagen är det ett informationsmöte om vandringen till Salkantay och Machu Picchu, där du kan få svar på de sista frågorna inför avresan nästföljande morgon. (F,L)
Dag 5: Cuzco (3 350 m) - Mollepata (starten på Salkantay-vandringen) - Soray Pampa - (3 850 m)
Du hämtas tidigt på morgonen på ditt hostel i Cuzco och åker med gruppen till Marcoccasa, som är vandringens startpunkt. Dagens vandring till Soraypampa är ca 19 km. Den första sträckan är relativt lätt och en bra uppvärmning för de kommande dagarnas vandring. Du får uppleva fantastiska utsikter över bergen Salkantay (6 267 m) och Humantay (5 900 m), som tillhör de högsta i bergskedjan Cordillera Vilcanota. Lunchen avnjuts i den vackra omgivningen och det finns tid för lite avkoppling innan du tillsammans med gruppen vandrar den sista biten upp till Soraya Pampa, som är lägerplatsen för natten. (L,M) Vandringstid: ca 6-7 timmar Svårighetsgrad: Lätt – måttlig
Dag 6: Soraypampa - (3 850m) - Salkantay-passet (4 650m) - Chaullay (2 950m)
Avnjut frukosten med utsikt över det vackra landskapet och de snöklädda bergen. Härifrån går turen till Salkantay-passet på 4 630 meters höjd, en tuff fyratimmarsstigning. Luften är tunn på dessa höjder, men utsikten över bergen är fantastisk. Från passet går turen ner igen till Huayracpampa där det är dags att äta lunch. Efter lunchen väntar cirka tre timmars vandring till lägren i Chaullay. (F,L,M) Vandringstid: 9 timmar Svårighetsgrad: Måttlig - hård
Dag 7: Chaullay (2 950 m) - Llactapata (2 650 m) - Agua Calientes (2 010 m)
Du kan se fram emot ytterligare en vacker dag i Anderna. Från Chaullay körs hela gruppen i bil till Lucmabamba (2 000 m). Härifrån fortsätter vi på inkastigar till den arkeologiska utgrävningsplatsen Llactapata. Härifrån fortsätter du till tågstationen Hydroelectrica och vidare med tåg till Aguas Calientes. Här övernattar du på guesthouse inte långt från Machu Picchu. Här finns möjlighet att ta ett dopp i stadens termiska bad, som gör dig gott efter flera dagars vandring i Anderna. (F,L,M) Vandringstid: 6 timmar Svårighetsgrad: Lätt - måttlig
Dag 8: Agua Calientes (2 010 m) - Machu Picchu (2 430 m) - Cuzco (3 350 m)
Idag väntar vandringens verkliga höjdpunkt: Machu Picchu. Ruinen ligger så väl dold djupt inne bland bergen att spanjorerna aldrig hittade den när de kom hit. Machu Picchu förblev därför en välbevarad hemlighet ända fram till början på 1900-talet. Du kommer visas runt av en engelsktalande guide i den storslagna ruinstaden, som är utnämnd till ett av världens sju nya underverk. Du kan besöka det vackra måntemplet eller bestiga Wayna Picchu. Wayna Picchu är 2 720 meter högt och ligger 360 meter högre än Machu Picchu-ruinerna. Härifrån har du en magnifik panoramautsikt över hela ruinområdet och Machu Picchu. Det tar runt en timme att ta sig upp, men det är en tuff vandring med små branta steg, och du måste vara i bra form för att nå toppen. Endast ett begränsat antal besökare får vara på toppen per dag, så om detta är något du vill uppleva bör du boka och betala för det hemifrån, samtidigt som du bokar turen. Turen kan komma att ställas in under regnperioden om leden är för hal. Från Machu Picchu tar du bussen ner till staden Aguas Calientes, som ligger vid foten av berget. Här kan du äta lunch eller shoppa på marknaden vid tågstationen. På eftermiddagen fortsätter turen med tåg till Ollantaytambo och därifrån vidare med buss till ditt hostel i Cuzco. (F)
Dag 9: Avkoppling i Cuzco och nattbuss till Copacabana
Du kan avnjuta dagen i Cuzco på egen hand, innan du på kvällen hoppar på en nattbuss till Copacabana (F)
Dag 10: Copacabana till Isla del Sol, Titicacasjön
Du ankommer med bussen till Copacabana på förmiddagen och fortsätter med båt till Isla del Sol, en vacker och mindre turistisk ö på Titicacasjön. Här bor du på ett litet mysigt guesthouse på ön och kan fritt utforska den på egen hand. (M)
Dag 11: På upptäcktsfärd på Isla del Sol, Titicacasjön
Titicacasjön ligger i Anderna, 3 812 meter över havet, vilket gör den till en av jordens högst belägna sjöar. Titicacasjön är cirka 190 kilometer lång, som mest 80 kilometer bred och har ett maxdjup på 284 meter. Det finns 36 öar i Titicacasjön som alla har stor betydelse för inkafolket. Du bor på en av de mest betydelsefulla - Isla del Sol - som av inkafolket betraktades som själva solens födelseplats. Därför hittar du massor av inkastigar och inkaruiner över hela ön. Hela dagen kan ägnas åt att utforska Isla del Sol. (F,L)
Dag 12: Titicacasjön till La Paz
Idag fortsätter turen tillbaka till fastlandet med färja och därifrån vidare med buss till Bolivias karaktäristiska huvudstad La Paz. När du har checkat in på ditt hostel kan du fritt utforska staden. (F)
Dag 13: På upptäcktsfärd i La Paz
Dagen står fritt till ditt förfogande. La Paz är världens högst belägna huvudstad. Stadens centrum befinner sig i en ravin på 3 600 meters höjd och präglas av byggnader från den spanska kolonialtiden. Här hittar du många trevliga och branta kullerstensgator samt trevliga butiker och restauranger. Stadsdelen El Alto ligger på toppen av ravinen på över 4 000 meters höjd. Härifrån får du en underbar utsikt över staden och de omgivande, snötäckta bergstopparna. Du kan även besöka en av stadens “häxmarknader”, till exempel Mercado de Las Brujas, där du kan köpa makabra saker som torkade grodor och lamafoster, men även mer traditionella saker som färggranna filtar. Du finner även många spännande dagsutflykter till exempelvis Tiwanaku-ruiner eller mountainbiketurer längs Dödens Landsväg (El Camino de la Muerte). (F)
Dag 14: La Paz till Salar de Uyuni
Du blir hämtad på morgonen och körs till flygplatsen, varifrån du flyger vidare till Uyuni. Du hämtas upp på flygplatsen och inleder din resa från Uyuni i Bolivia till San Pedro de Atacama i Chile. Resan genomförs i 4WD (fyrhjulsfordon) tillsammans med en mindre grupp, chaufför och engelsktalande guide. Ni sätter tillsammans kurs mot saltöknen. Bolivias saltöken är den största i världen med sina 10 000 km2. Det enorma platta och vita landskapet och den blåa himlen ger en fantastisk kontrast och du kan ta helt underbara bilder här ute. På vägen dit besöker du den lilla staden Colchani, där du får lära dig om saltutvinning ur öknen. Du passerar även ett salthotell som - precis som namnet antyder - är byggt helt av salt! Lunchen intas på Isla de los Pescado eller Isla Incahuasi, där du får se jättekaktusar som är upp till 12 meter höga. Från saltöknen sätter du kurs mot din lodge. Kom ihåg varma kläder - det blir kallt om natten. Turen till saltöknen Salar de Uyuni och Bolivias gyllene högland sker på cirka 3 600-5 000 meters höjd. Det är därför viktigt att du har acklimatiserat dig innan du beger dig ut på den här turen. När du redan har vandrat i Anderna har du fått den bästa “uppvärmning” du kan få. Var emellertid alltid uppmärksam på symptom för höjdsjuka. (F,L,M)
Dag 15: Eduardo Avaroa N.P, Siloli-öknen och Red Lagoon
Äventyret på land fortsätter idag till Eduardo Avaroa N.P, där du har möjlighet att avnjuta utsikten över den aktiva vulkanen Volcán Ollagüe. Härifrån fortsätter resan till den högsta och torraste öknen i världen, Siloli, på 4 550 meters höjd. Här kan du se den vackra lavaformationen Árbol de Piedra, som föreställer ett träd mitt i det gyllene ökenlandskapet. Resan fortsätter via vackra laguner som till exempel Cañapa, Hedionda, Honda och Chiarkota. Här kan du också ha turen att träffa på upp till tre olika flamingoarter. Sista anhalten är vid Cueva Del Diablo, Djävulsgrottan, och Galaxies Cavern. Fylld med upplevelser ankommer du och gruppen till lodgen. (F,L,M)
Dag 16: Gejsern Solar de Manaña, Laguna Colorada, Laguna Verde och San Pedro
Tidigt nästa morgon fortsätter turen mot Sol de Mañana-gejsern på 5 000 meters höjd. Mycket termisk aktivitet förekommer i området, och du kan se kokande vatten, bubblande lera och gas tränga upp ur jorden. Du kan ta ett dopp i den 35-gradiga varma källan. Nästa stopp är Dali-öknen. Detta månlandskap gav Salvador Dalí inspiration till sina bilder och det är en otroligt surrealistisk upplevelse att köra här. Härifrån kör du vidare till Laguna Colorada, en vacker lagun som färgas av röda alger och flamingos - en vacker kontrast till snöklädda vulkaner och blå himmel. Nästa anhalt är Laguna Verde, som ligger vid foten av Licancabur-vulkanen (6 000 m) på gränsen mot Chile - en vacker final på en fantastisk resa. Här avslutas turen, och när du har korsat gränsen till Chile vid Hito Cajun står en bil med chaufför redo att köra dig den sista biten till San Pedro de Atacama. (F,L)
Dag 17: På äventyr i och omkring San Pedro de Atacama
Du får tillbringa hela dagen i den lilla charmiga byn San Pedro som ligger mitt i det norra Chiles torra Atacama-öken. I byn kan du bland annat besöka Museo Gustavo le Paige som handlar om Atacameñokulturen och den vackra kolonialkyrkan Iglesia San Pedro. Utanför staden finner du ett fascinerande månlandskap med sanddyner och sandstensklippor, som bäst utforskas på mountainbike. Att uppleva soluppgången i Valle de la Luna är ett måste. Atacamaöknen är en av världens bästa platser för stjärnskådning. Därför hittar du också några av världens största och mest avancerade observatorier här ute. Det ges möjlighet att besöka några av observatorierna. (F)
Dag 18: San Pedro de Atacama till Pirque
Du hämtas upp på ditt hotell och körs till flygplatsen i Calama varifrån du flyger till Chiles huvudstad Santiago de Chile. Där hämtas du upp och körs till ditt hostel inne i centrum. Du har dagen till eget förfogande. Santiago är Chiles största stad och här finns massvis av museer och parker som är väl värda ett besök. Ta också gärna en sväng förbi det trendiga området Bellavista och ta en kopp kaffe på någon av de många caféerna här.
Dag 19: På upptäcktsfärd i Santiago de Chile
Avnjut ännu en dag i Santiago eller åk på en dagsutflykt till Valparaiso. Du kan också ta dig ut till någon av de många vingårdarna som ligger utanför staden för en rundvisning och vinprovning. (F)
Dag 20: Avresa från Chile
Du hämtas upp på ditt hostel i Santiago och körs till flygplatsen för att inleda hemresan till Skandinavien. (F)
Dag 21: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden till Sverige beror på ditt flygbolag.

Övernattningar

3 övernattningar på Selina Hostel i eget rum i Cuzco
2 övernattningar i tält på Salkantay trek
1 övernattning på guesthouse i eget rum i Aguas Calientes
1 övernattning på Selina Hostel i eget rum i Cuzco
1 övernattning på nattbus från Cuzco till Titicacasjön
2 övernattningar på Hostal Puerta del Sol i eget rum på Isla del Sol vid Titicacasjön
2 övernattningar på Selina Hostel i eget rum i La Paz
2 övernattningar på enkel lodge i eget rum i saltöknen
2 övernattningar på Eco Hostal Refugio i eget rum i San Pedro de Atacama
2 övernattningar på Hostal Rio Amazonas i eget rum i Santiago de Chile

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till boutiquehotell och lyxiga lodger på den här resan, med undantag för saltöknen i Bolivia. Kontakta din reserådgivare för alternativ till boenden.

Kommentarer

Höjdsjuka kan förekomma när du befinner dig på hög höjd, oavsett om du följer de rekommenderade riktlinjerna för området (läs mer på Vårdguiden).

Alla turer som erbjuds av Winberg Travel testas, och vi upplever ytterst sällan att våra resenärer drabbas av höjdsjuka som påverkar upplevelsen. Emellertid är det mycket viktigt att du går ner i höjd om du upplever symptom på höjdsjuka (exempelvis illamående eller huvudvärk). Lyssna bara på dig själv och din kropp. Höjdsjuka är något du ska ta på stort allvar. Du bör kontakta din läkare och diskutera hur du kan förebygga höjdsjuka under resan.

Vi återbetalar inte vandringar eller turer som påverkas eller avbryts på grund av höjdsjuka.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa när det passar dig bäst

april - november

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Sovsäck

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Cuzco // La Paz - Uyuni // Calama - Santiago - Skandinavien inkl. bagage
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program
 • Trekkingtur till Rainbow Mountain med engelsktalande guide
 • 4-dagars Salkantay och Machu Picchu trekking inkl. transport, entré till Machu Picchu, guide, kock, campingutrustning och engelsktalande guide
 • 3-dagars 4WD-tur genom saltöknen med start i Uyuni och avslutning i San Pedro de Atacama, med engelsktalande guide
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Dricks
 • Transporter, utflykter och måltider som ej omnämns i programmet
 • Dryck
 • Entré till Rainbow Mountain
 • Entré till Wayna Picchu - valfritt, och ska beställas samtidigt som resan om du vill gå hit

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: