Upp till 90 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 26 950:-
Efter ankomsten till Lima flyvger du vidare till Cuzco, där du hämtas på flygplatsen och tillbringar dina första tre nätter på ett centralt beläget hostel.

Cuzco är en stor höjdpunkt på din resa genom Peru. Staden tar musten ur de flesta, inte bara på grund av sitt läge på 3 400 meters höjd, utan även på grund av sina historiska byggnader och spännande historia. Staden sjuder av liv, och du kommer att finna ett otal restauranger, barer, kaféer och butiker.

Från Cuzco fortsätter resan till Anderna och den mindre turistiga, fem dagar långa vandringen till Salkantay och inkaruinen Machu Picchu. Och sen kan du fortsätta att resa runt i Peru och Sydamerika.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Peru här
Praktisk information om Peru

Bästa reseperiod

Hela året. Dock bäst under torrperioden från maj till november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Peru, där du (beroende på valt flygbolag) ankommer nästföljande morgon.
Dag 2: Ankomst till Cuzco
Från Lima flyger du direkt vidare till Cuzco, vackert beläget i Anderna på cirka 3 400 meters höjd. En klar dag är inflygningen till Cuzco helt fantastisk. I Cuzco hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hostel, där du kommer att övernatta nästföljande tre dagar. Ditt hostel ligger centralt beläget i Cuzco, och här får du träffa andra turister från hela världen.
Dag 3-4: På äventyr i och omkring Cuzco
Dagarna i Cuzco tillbringas på egen hand. Du kan exempelvis besöka Plaza de Armas, Cuzcos vackra historiska centrum, eller San Blas, som sjuder av liv och aktivitet. Du hittar trevliga marknader där du bland annat kan köpa färsk frukt, samt ett otal butiker som säljer turer och souvenirer. Det finns många bra restauranger som serverar såväl lokala som internationella rätter. På eftermiddagen äger ett informationsmöte rum som berör vandringen till Salkantay och Machu Picchu, där du kan få svar på eventuella ytterligare frågor du kan ha före avresan nästföljande morgon.
Dag 5: Cuzco (3 350m) - Mollepata (starten på Salkantay-vandringen) - Soraypampa - (3 850m)
Du hämtas tidigt på morgonen på ditt hostel i Cizco och åker med gruppen till Mollepata, som är vandringens startpunkt. I Mollepata äter du lunch innan du inleder dagens vandringstur till Soraypampa. Idag kommer du att vandra cirka 19 km. Den första sträckan är relativt lätt och en bra uppvärmning för de närmaste dagarnas vandring. Du får uppleva fantastiskt utsikt över bergen Salkantay (6 267 m) och Humantay (5 900 m), som tillhör de högsta i bergskedjan Cordillera Vilcanota. Lunchen avnjuts i den vackra omgivningen, och det finns tid för lite avkoppling innan du tillsammans med gruppen vandrar den sista bitenupp till Sorayapampa, som är lägerplatsen för natten. (L,M) Vandringstid: ca. sex-sju timmar Svårighetsgrad: Lätt–måttlig
Dag 6: Soraypampa - (3 850m) - Salkantay-passet (4 650 m) - Chalhuay (2 900 m)
Avnjut frukosten med utsikt över det vackra landskapet och de snöklädda bergen. Härifrån går turen till Salkantay-passet på 4 630 meters höjd, en tuff fyratimmarsstigning. Luften är tunn på dessa höjder, men utsikten över bergen är fantastisk. Från passen går turen ner igen till Huayracpampa, där det är dags att äta lunch. Efter lunchen väntar tre timmars vandring till lägret i Chalhuay eller Colcapampa. (F,L,M) Vandringstid: 9-10 timmar Svårighetsgrad: Måttlig–hård
Dag 7: Chalhuay-lägret (2 900 m) - La Playa (2 200 m) - Santa Teresa (1 7 00m)
Du kan se fram emot ytterligare en vacker dag i Anderna. Idag ska du vandra 15 km. Dagens tur går längs Santa Terese-floden via djungel och vattenfall. Frukosten avnjuter du vid La Playa och fortsätter sedan till lägret i Santa Teresa. I staden kan du avnjuta ett välförtjänt bav i de varma källorna (inträde ingår inte i priset). (F,L,M) Vandringstid: Fem-sex timmar. Svårighetsgrad: Lätt–måttlig
Dag 8: Santa Teresa (1 700 m) - Agua Calientes (2 010 m)
Efter frukosten korsar du floden och inleder en spännande resa genom kaffe- och fruktplantager för att nå Hydro-Electrica. Efter lunchen följer tre timmars lätt vandring till marknadsstaden Aguas Calientes, där ni övernattar på hostel inte långt från Machu Picchu. Här finns möjlighet att ta ett dopp i stadens termiska bad, som gör dig gått efter fyra dagars vandring i Anderna. (F,L,M) Vandringstid: Sex-sju timmar. Svårighetsgrad: Lätt–måttlig
Dag 9: Agua Calientes (2 010 m) - Machu Picchu (2 430 m) - Cuzco (3 350 m)
Idag väntar vandringens verkliga höjdpunkt: Machu Picchu. Ruinen ligger så väl dold djupt inne bland bergen, att spanjorerna aldrig hittade den när de kom hit. Machu Picchu förblev därför en välbevarad hemlighet ända fram till början på 1900-talet. I fyra timmar visas du runt av en engelsktalande guide i den fantastiska ruinen, utsedd till ett av världens sju nya underverk. Du kan besöka det vackra måntemplet eller bestiga Wayna Picchu (inträde ingår ej). Wayna Picchu är 2 720 meter högt och ligger 360 meter högre än Machu Picchu-ruinerna. Härifrån får du en magnifik panoramautsikt över hela ruinen och Machu Picchu. Det tar runt en timme att ta sig upp, men det är en tuff vandring med små branta steg, och du måste vara i bra form för att nå toppen. Endast ett begränsat antal besökare får vara på toppen per dag, så om detta är något du vill uppleva bör du boka och betala för det hemifrån, samtidigt som du bokar turen. Turen kan komma att ställas in under regnperioden om leden är för hal. Från Machu Picchu tar du bussen ner till staden Aguas Calientes, som ligger vid foten av berget. Här kan du äta lunch eller shoppa på marknaden vid tågstationen. På eftermiddagen fortsätter turen med tåg till Ollantaytambo och därifrån med buss vidare till ditt hostel i Cuzco. Vi rekommenderar att du beställer en övernattning till tidpunkten då du återkommer fårn vandringen, detta då du anländer sent till Cuzco (ca. kl. 22:30). (F)
Dag 10: Utforska Peru på egen hand
Härifrån reser du vidare på egen hand i Peru. Landet erbjuder otroligt många spännande upplevelser. Du kan till exempel resa vidare till Amazonas-regnskogen och uppleva dess imponerande djur- och växtliv. Du kan också resa söderut till Titicacasjön med sina flytande öar, där Uros-folket ännu lever enligt uråldriga traditioner. Saknar du äventyr finns här rika möjligheter till mountainbiking, forsränning och mycket mer. Vid Perus gyllene kust finner du de mystiska Nazca-linjerna, Ballestas-öarna (även kallade “fattigmans-Galapagos”) som har ett rikt fågelliv, bra surfingstränder vid San Gallan Beach, bergsbestigning vid Huaraz samt givetvis Perus huvudstad Lima. Du kan också välja att stanna kvar i Cuzco och ta en kurs i spanska eller arbeta som volontär. Möjligheterna är många.

Övernattningar

Tre nätter i Cuzco i korridorrum på hostel
Tre nätter i tält på Salkantay och Machu Picchu
En natt i Aguas Calientes i korridorrum på hostel

Kommentarer

Vandringens övernattningsplatser kan komma att ändras beroende på tillgänglighet och gruppens fysik och tempo.

För att vara säker på att din sovsäck har rätt kvalitet rekommenderar vi att du köper den i Sverige eller hyr en på plats.

På vandringen bär hästar fem kilo av din packning - allt därutöver bär du själv.

Notera att guiden lämnar gruppen efter rundvisningen vid Machu Picchu och du sedan har resten av dagen fritt till ditt förfogande. Du tar själv bussen till och från Aguas Calientes och kliver på tåget tillbaka till Cuzco.

Höjdsjuka kan förekomma på alla vandringar, oavsett om du följer de rekommenderade riktlinjerna för området (läs mer på Vårdguiden). Du bör också vara medveten om att en del av vandringarna inte överensstämmer med de rekommenderade riktlinjerna för t.ex. övernattningshöjd, då de annars inte hade kunnat genomföras.

Alla vandringsturer som erbjuds av Winberg Travel testas, och vi upplever ytterst sällan att våra resenärer drabbas av höjdsjuka som påverkar upplevelsen. Emellertid är det mycket viktigt att du går ner i höjd om du upplever symptom på höjdsjuka (exempelvis illamående eller huvudvärk). Lyssna bara på dig själv och din kropp. Höjdsjuka är något du ska ta på stort allvar. I extrema fall har det fått dödlig utgång när vandrare ignorerat symptomen och fortsatt upp i bergen. Du bör kontakta din läkare och diskutera hur du kan förebygga höjdsjuka under vandringen.

Vi återbetalar inte vandringar som påverkas eller avbryts på grund av höjdsjuka.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa när det passar dig bäst

maj - november

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Sovsäck och liggunderlag (kan hyras lokalt)
 • Snacks

I priset ingår

 • Skandinavien - Cuzco t/r
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program
 • Tre nätter i Cuzco i korridorrum på hostel
 • Tre nätter i tält på Salkantay och Machu Picchu
 • En natt i Aguas Calientes i korridorrum på hostel

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Transporter, utflykter och måltider som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Buss från Aguas Calientes till Machu Picchu
 • Inträde till de varma källorna i Aguas Calientes (tillval – betalas lokalt)
 • Drycker (utöver kokt vatten och te/kaffe på vandringen)
 • Dricks. I Peru är det god sed att ge dricks till guiden, kocken och bäraren efter resan.
 • Inträdesavgift för bestigning av Wayna Picchu (tillval – måste beställas vid bokningstillfället om du önskar denna extraupplevelse)
 • Sovsäck och liggunderlag (kan hyras lokalt)
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: