12 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 31 950:-
Resan inleds i den charmerande staden Cuzco, där du får acklimatisera dig under några dagar innan din fyra dagar långa vandring längs Inkaleden. Cuzco är en stor höjdpunkt på din resa genom Peru. Staden tar musten ur de flesta, inte bara på grund av sitt läge på 3 4000 meters höjd, utan även eftersom den omfattar massor av kultur, inkaruiner, vackra kolonialkyrkor och andra byggnader, färgrika marknader och massor av bra restauranger och kaféer. En vandringstur till Rainbow Mountains och en dagsutflykt till Heliga Dalen ingår också under ditt besök i Cuzco.
Från Cuzco inleder du din vandring längs den legendariska Inkaleden till det imponerande och mytiska inkaruinkomplexet Machu Picchu. Upptäck de majestätiska Anderna och få en inblick i den mytomspunna historien om inkafolket. De välbevarade trapporna och tunnlarna och utsikten över de snöklädda bergstopparna i fjärran gör upplevelsen komplett. Åsynen av Machu Picchu när du går igenom Solporten vid soluppgången är den ultimata belöningen efter fyra dagars vandring.
Efter fyra dagars fantastisk vandring återvänder turen till Cuzco. Här kan du avnjuta färska smoothies på stadens marknad, dricka en öl på ett kafé eller shoppa souvenirer innan resan åter bär hem till Sverige.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Peru här
Praktisk information om Peru

Bästa reseperiod

Hela året. Dock bäst under torrperioden från maj till november. Inkaleden är helt stängd under februari månad.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Peru, där du (beroende på valt flygbolag) ankommer nästföljande morgon.
Dag 2: Ankomst till Cuzco
Idag anländer du till Cuzco, vackert beläget i Anderna på cirka 3 400 meters höjd. En klar dag är inflygningen till Cuzco helt fantastisk. I Cuzco blir du hämtad på flygplatsen och körd till ditt guesthouse.
Dag 3: Sacred Valley
Idag går turen till Sacred Valley, som ligger lite utanför Cuzco. Första stoppet är vid den stora indianmarknaden i Pisac. Hit kommer de lokala kvinnorna långväga i sina färgglada kjolar för att sälja sina varor. Du hittar ett stort urval souvenirer, bland annat färgglada ponchos, mössor, handskar, samt givetvis panflöjtar och andra musikinstrument. Det sista stoppet sker vid den imponerande inkafästningen i Ollantaytambo, innan turen återvänder till Cuzco. (F)
Dag 4: Rainbow Mountain
Idag ska du vandra till de fantastiska färgkontrasterna kring Rainbow Mountain. Turen startar tidigt på morgonen med en biltur som tar några timmar. Därefter fortsätter du till fots tillsammans med guiden och resten av gruppen. Efter några timmar i den fantastiska naturen återvänder turen till Cuzco, dit du anländer på eftermiddagen. (F,L)
Dag 5: På äventyr i och omkring Cuzco
Du har hela dagen på dig att på egen hand utforska Cuzco. Kring Plaza de Armas, Cuzcos trevliga torg som omges av imponerande kyrkor från kolonialtiden, råder alltid liv och aktivitet. Här hittar ni många restauranger, kaféer och souvenirbutiker. Du kan också avnjuta en smoothie på stadens marknad, där du kan uppleva den lokala handeln. Runt Cuzco hittar du bra vandrings- och cykelturer till små byar, ruiner och marknader. (F) På eftermiddagen äger ett informationsmöte rum som berör vandringen till Machu Picchu, där du kan få svar på eventuella ytterligare frågor du kan ha före avresan nästföljande morgon. (F)
Dag 6: Cuzco (3 350m) - Yuncachimpa (3 300m)
Du hämtas på ditt guesthouse i Cusco tidigt på morgonen och körs till Ollantaytambo (ca två timmars bilfärd). Från Ollantaytambo kör du vidare till KM 82, som är Inkaledens officiella startpunkt. Innan du får komma in på Inkaleden måste du uppvisa pass. Det är viktigt att du tar med dig samma pass som din resa är bokad med. Idag kommer du att vandra cirka 12 km. Den första sträckan är relativt lätt och en bra uppvärmning inför de närmaste dagarnas vandring. I byn Miskay görs ett stopp för lunch vid floden medan guiden berättar om den spännande arkeologiska ruinen Llactapata. På eftermiddagen anländer du till byn Wayllabamba (3 100 meters höjd). Härifrån fortsätter vi uppåt till vårt läger Yuncachimpa (3 300 m). Från lägret har du en fantastisk utsikt över de omgivande bergen och inte minst berget Veronicas snöklädda topp (5 750 m). (F,L) Vandringstid: Sju timmar Svårighetsgrad: Lätt–måttlig
Dag 7: Yuncachimpa (3 300 m) - Chaquicocha (3 650 m)
Denna morgon börjar du vandringen tidigt. Dagens vandring är den tuffaste på turen och det är viktigt att du går i ett lugnt tempo. Du kommer att gå cirka 15 km och bland annat korsa det ökända passet Warmi Wañusca på 4 200 meters höjd, som även är känt som "Dead Woman's Pass". Inkaleden tar dig först igenom det äventyrliga skogsområdet i Llulluchapampa-dalen innan den branta stigningen upp till Warmi Wañusca-passet börjar. Du går i lugnt tempo mot toppen, där du möter upp resten av gruppen och tar en välbehövlig paus. Det är en bra idé att ta med snacks och choklad som kan ge lite extra energi längs vägen. Härifrån går det brant nedåt mot Pacaymayo-floden och över Runkurakay-passet. Längs vägen stannar vi till vid ruinen i Runkuray, som tros ha använts som utkikspost av inkafolket. Från bergstoppen du en fantastisk utsikt över Vilcabamba-bergen. Dagen avslutas i Chaquicocha (3 650 m), där du äter middag och slår läger för natten efter en vacker men tuff dag i Anderna. (F,L,M) Vandringstid: Åtta timmar Svårighetsgrad: Måttlig–hård
Dag 8: Chaquicocha (3 650 m) - Wiñay Wayna (2 650 m)
Du kan se fram emot ännu en vacker dag i Anderna där du ska tillryggalägga nio kilometer. Vi korsar två mindre pass och går genom ett vackert landskap med molnskog, orkidéer, ormbunkar och ett rikt fågelliv. Denna del av Inkaleden är underbar, med delvis uthuggna tunnlar och perfekt placerade stenar. Vi passerar ytterligare en spännande arkeologisk plats vid Phuyupatamarca (vilket betyder ”staden ovanför molnen”) med mycket välbevarade inkaruiner. Efter lunch börjar den långa nedstigningen till den imponerande inkaruinen Wiñay Wayna. Denna inkaruin har byggts mitt på den branta klippan och har utsikt över Urubambafloden. Härifrån är det endast en kort bit kvar till vårt sista läger. I kväll slår alla grupper läger på samma plats, som inte är riktigt lika mysig som de två första campingområdena. Å andra sidan finns här fler faciliteter, och du kan köpa ett varmt bad samt drickor och tilltugg från den lilla kiosken. Efter middagen tar vi avsked av vår kock och våra bärare, och här hålls en liten ceremoni där du har möjlighet att ge dricks. (F,L,M) Vandringstid: Fem-sex timmar. Svårighetsgrad: Lätt
Dag 9: Wiñay Wayna (2 650 m) - Machu Picchu (2 430 m) och med tåg från Aguas Calientes till Cuzco
Denna morgon är du uppe redan vid 04:00 och äter frukost innan du lämnar lägret för att nå Inti Punku (Solporten) före soluppgången. Härifrån får du den första glimten av Machu Picchu. Det är en unik upplevelse att se den imponerande ruinen som majestätiskt tronar upp sig mellan två bergstoppar. Från Solporten går vi ner till själva ruinområdet, och här får du en spännande rundtur av guiden och inblick i platsens historiska och religiösa betydelse. Bredvid Machu Picchu ligger berget Wayna Picchu. Wayna Picchu är 2 720 meter högt och ligger 360 meter högre än Machu Picchu. Härifrån får du en magnifik panoramautsikt över hela ruinen och Machu Picchu. Det tar runt en timme att ta sig upp, men det är en tuff vandring med små branta steg, och du måste vara i bra form för att nå toppen. Endast ett begränsat antal besökare får besöka toppen per dag, så om detta är något du vill uppleva bör du boka och betala för det hemifrån, samtidigt som du bokar turen. Turen kan komma att ställas in under regnperioden om leden är för hal. På eftermiddagen möts gruppen i Aguas Calientes, som ligger vid foten av berget (det finns en buss som går från Machu Picchu till Aguas Calientes). Här kan du äta lunch och besöka termalbaden innan du på eftermiddagen eller tidigt på kvällen (tiden meddelas av guiden och beror på tågbolaget) tar tåget tillbaka till Ollantaytambo och körs tillbaka till ditt guesthouse i Cusco. (F) Vandringstid: Två-tre timmar (5 km) Svårighetsgrad: Lätt
Dag 10: Avkoppling i Cuzco
Avnjut dagen på egen hand i Cuzco. (F)
Dag 11: Avresa från Cuzco
Efter två fantastiska veckor i Peru är tiden kommen att flyga hem till Sverige. Tidpunkten för avresan beror på vilket flygbolag du flyger hem med och meddelas när du bokar din resa. (F)
Dag 12: Ankomst till Skandinavien Ankomst till Skandinavien. Tidpunkten för ankomst beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar

Sex nätter i Cuzco i på guesthouse
Tre nätter i tält på Inkaleden

Kommentarer

För att vara säker på att din sovsäck har rätt kvalitet rekommenderar vi att du köper den i Sverige eller hyr en på plats.

Höjdsjuka kan förekomma på alla vandringar, även om du följer de rekommenderade riktlinjerna för området (läs mer på Vårdguiden). Du bör också vara medveten om att en del av vandringarna inte överensstämmer med de rekommenderade riktlinjerna för t.ex. övernattningshöjd, då de annars inte hade kunnat genomföras.

Alla vandringsturer som erbjuds av Winberg Travel testas, och vi upplever ytterst sällan att våra resenärer drabbas av höjdsjuka som påverkar upplevelsen. Emellertid är det mycket viktigt att du går ner i höjd om du upplever symptom på höjdsjuka (exempelvis illamående eller huvudvärk). Lyssna bara på dig själv och din kropp. Höjdsjuka är något du ska ta på stort allvar. I extrema fall har det fått dödlig utgång när vandrare ignorerat symptomen och fortsatt upp i bergen. Du bör kontakta din läkare och diskutera hur du kan förebygga höjdsjuka under resan.

Vi återbetalar inte vandringar som påverkas eller avbryts på grund av höjdsjuka.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas varje dag förutom i februari månad, då Inkastigen är stängd.

maj - november

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Sovsäck

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–Cuzco t/r
 • Fyra nätter i Cuzco i eget rum i trevligt guesthouse
 • Dagstur till Heliga Dalen
 • Vandringstur till ainbow Mountain
 • Fyra dagars Inkaled inkl. transport, entré till Inkaleden och Machu Picchu, guide, kock, campingutrustning och första hjälpen-väska
 • Måltider enligt program
 • Två nätter i Cuzco i eget rum på guesthouse
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Inträde till Rainbow Mountain
 • Inträden på dagsturen i Heliga Dalen

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: