18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 41 950:-
Äventyren börjar i Perus huvudstad Lima där du efter en god natts sömn har större delen av dagen att utforska stadens vackra platser och spännande museer på egen hand. Nästa dag startar så din rundresa i Peru och första stoppet är ökenstaden Nazca, där du får uppleva de sägenomspunna Nazca-linjerna från luften. Du har gott om tid att utforska staden och åka på tur till Chauchilla-gravarna i öknen innan du fortsätter resan i nattbuss till den trevliga staden Arequipa. Staden ligger vackert belägen med de tre vulkanerna El Misti, Chachani och Pichu Pichu som fantastisk bakgrundskuliss. Staden har ett trevligt centrum, och precis som i de flesta andra städer i Peru samlas stadens invånare och turister kring Plaza de Armas, som är stadens centrala torg. Från Arequipa kör du till Colca Canyon, som är en av världens djupaste raviner och en av de bästa platserna att se Perus kännetecken: Kondoren. Här kan du avnjuta den vackra naturen och trevliga byar innan resan fortsätter till de flytande öarna på Titicacasjön, där du kommer nära inpå ättlingarna till det forntida Collas-folket, som fortfarande bor på öarna. Efter några dagar vid Titicacasjön fortsätter resan till inkaindianernas gamla huvudstad Cuzco. Här väntar några dagar på egen hand innan där du kan utforska staden innan du åker på en två dagar lång tur till Heliga Dalen och Machu Picchu. Efter att du har fått uppleva soluppgången över Machu Picchu fortsätter turen med flyg till Puerto Maldonado i Amazondjungeln. Här får du uppleva regnskogens rika djur- och växtliv på nära håll. Från Puerto Maldonando går resan tillbaka med flyg till Sverige.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Peru här
Praktisk information om Peru

Bästa reseperiod

Hela året. Bäst under torrperioden från maj till november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Lima
Avresa från Skandinavien mot Lima, Perus huvudstad, dit du som regel ankommer sent på eftermiddagen beroende på flygbolag. Du blir hämtad på flygplatsen och körs till ditt hotell som ligger i den trevliga stadsdelen Miraflores.
Dag 2: På upptäcktsfärd i Lima
Dagen står fritt till ditt förfogande. Lima är en spännande och kontrastrik storstad, där urinvånare blandas med affärsfolk. Upplev stadens historiska centrum med bl.a. Plaza Mayor, regeringspalatset och San Francisco-kyrkan, som finns med på UNESCO:s världsarvslista.(F)
Dag 3: Med buss från Lima till Nazca
Den här dagen fortsätter resan med nattbuss till Nazca. Namnet stammar från den gamla Nazca-kulturen som även ligger bakom Nazca-linjerna, begravningsplatserna i Chauchilla och templet Cahuachi. Nazca är en stad fylld av mysterier,forntida kulturer och historia med en Indiana Jones-aura över sig. (F)
Dag 4: Flygtur över Nazca-linjerna
Idag får du uppleva Nazca-linjerna från ett mindre propellerplan, så är det helt klart bästa sättet att uppleva de gåtfulla linjerna i öknen. Nazca-linjarne består av 12 djurmotiv i öknen, exempelvis apor, fåglar och religiösa figurer. De är ett sant mysterium, och ingen vet riktigt vad meningen med dessa 12 sandfigurer var - vissa menar att de är landningsbanor för utomjordingar, medan andra menar att de är gudaoffer. Nazca-linjarne omnämndes först av Pedro Cieza de León år 1553 samt därefter av arkeologen Toribio Mejia Xesspe år 1927. (F)
Dag 5: Med nattbuss från Nazca till Arequipa
Du har hela dagen på dig att utforska Nazca och den fantastiska natur som omger staden. På kvällen avgår en nattbuss till Arequipa. (F)
Dag 6: På upptäcktsfärd i och runt Arequipa
På morgonen anländer du till Arequipa, Perus näst största stad med cirka en miljon invånare. Staden ligger vackert belägen med de tre vulkanerna El Misti, Chachani och Pichu Pichu som fantastisk bakgrundskuliss. Staden kallas för den “vita staden” eftersom samtliga hus är byggda i ljus vulkansten som ser helt vit ut i solskenet. Staden har ett trevligt centrum, och precis som i de flesta andra städer i Peru samlas stadens invånare och turister kring Plaza de Armas, som är stadens centrala torg. Här hittar ni även ett stort utbud restauranger och kaféer. Arequipa rymmer en lång rad intressanta sevärdheter. Besök bland annat klostret Santa Catalina, som är en av stadens största attraktioner. En annan höjdpunkt är Museo Santuarios Andinos, där ni finner den mycket välbevarade ismumien Juanita. Hennes öde ger en spännande historisk inblick i inkafolkets liv och offer. (F)
Dag 7: Kondorer och Colca Canyon
Du hämtas upp på ditt hotell i Arequipa på morganen och åker i minibuss mot Colca Canyon, ett landskap på en vacker högplatå med lamadjur och vackra bergsjöar. På vägen mot ravinen går rutten via Pata Pampa-passet, som ligger på 4 910 meters höjd över havet. Platsen erbjuder en fantastisk utsikt över snötäckta bergstoppar och vulkaner. På vägen stannar vi till vid ett litet kafé för att avnjuta en ”Mate de Coca”, även vallat “coca-te”, som förebygger höjdsjuka. Efter ankomst och incheckning på ditt hotell i dalen vid Chivay besöker du den lilla staden Coparaque, som erbjuder möjlighet till en kortare vandring till närliggande ruiner. Därefter besöker du Calera, där du kan bada i varma källor (inträde ej inkluderat) innan vi vänder tillbaka till hotellet. (F)
Dag 8: Colca Canyon till Puno
Efter frukost beger vi oss mot Colca-ravinen och den berömda utsiktspunkten “Cruz del Condor”. Här får du möjlighet att se en av världens största fåglar, kondoren, med ett vingspann på upp till tre meter. Att se de stora fåglarna sväva över himlen är en ganska imponerande syn. Vi stannar till på flera utsiktspunkter och i flera små byar. Lunchen kan avnjutas i Chivay innan turen fortsätter till Puno på eftermiddagen. Vid ankomsten till Puno körs du till ditt hotell i staden. (F)
Dag 9: Titicacasjön och ön Amantani
Avresa på morgonen från hotellet till hamnen, där båten väntar på dig och gruppen. Ni åker båt ut genom Punos lilla bukt mot de flytande öarna “Los Uros”. På dessa flytande öar bor ca 300 invånare, och de gamla bygg- och levnadstraditionerna har bevarats ända fram till idag och förklaras av en lokalinvånare. Efter besök på en eller två av öarna och en eventuell tur i en av deras vackra båtar, fortsätter du ut genom Titicacasjöns skärgård och ut på öppet hav med ön Amantaní i sikte. Turen är vacker och tar två-tre timmar. Temperaturen kan variera mycket beroende på sol och vind. Ta med såväl vind- och vattentäta kläder som hatt med brätte och solglasögon. På Amantaní blir du upphämtad av olika representanter för de olika familjer som du ska bo hos. Gruppen skiljs därefter åt för att äta lunch hos sina värdfamiljer. Under eftermiddagen träffas ni igen för att vandra upp till en utkiksplats på ca 4 120 meters höjd. Härifrån har du en fantastisk utsikt över Titicacasjön till Taquile-ön samt, inte minst, till de snötäckta bergen Cordillera Real i Bolivia. Efter solnedgången återvänder du till byn och dina värdfamiljer, där du äter kvällsmat. På kvällarna finns möjlighet att besöka församlingsbyggnaden där lokalbefolkningen ofta träffas för att dansa, klädda i vackra traditionella kläder. Om du vill ta med dig en gåva till din värdfamij är bra förslag exempelvis färsk frukt, ris, papper och blyertspennor samt matlagningsolja. (F,L,M)
Dag 10: Amantani - ön Taquile - Puno
Efter frukosten och ett sista farväl till din värdfamilj åker du båt över till grannön Taquile. Medan det på Amantaní i synnerhet är kvinnornas klädsel som är vacker är det i högre grad männen som sticker ut här på Taquile. Männen går elegant klädda i skjorta och väst, med vackra vävda bälten och stickade mössor. Som du snart ska upptäcka är det männen som stickar, medan kvinnorna spinner garn och väver. Mönstret på männens mössor avslöjar om de är gifta, förlovade eller på spaning efter en fru. På Taquile får du tid att på egen hand se dig omkring på byns torg och äta lunch. Där finns flera små restauranger, en marknad med vackra, handtillverkade varor och ett litet lokalt museum. Efter besöket på Taquile åker du båt tillbaka mot Puno och ankommer till ditt hotell sent på eftermiddagen. (F,L)
Dag 11: Med buss från Puno till Cuzco
Efter frukosten är det dags att ta farväl av Titicacasjön. Från busstationen går turen vidare med turistbuss till Cuzco. Turen tar cirka åtta timmar och inkluderar lunch och intressanta stopp längs vägen. Du får bland annat besöka staden Andahuaylillas, känd för sin kolonialkyrka med “Latinamerikas Sixtinska Kapell”. Du besöker även tempelkomplexet “Wiracochas tempel" i staden Raqchi. (F)
Dag 12: På äventyr i och omkring Cuzco
Du har hela dagen på dig att på egen hand utforska Cuzco. Kring Plaza de Armas, Cuzcos trevliga torg som omges av imponerande kyrkor från kolonialtiden, råder alltid liv och rörelse. Här hittar ni många restauranger, kaféer och souvenirbutiker. Du kan också avnjuta en smoothie på stadens marknad, där du kan uppleva den lokala handeln. Omkring Cuzco hittar du bra vandrings- och cykelturer till små byar, ruiner och marknader. (F)
Dag 13: Heliga Dalen och Aguas Calientes
Idag går turen till Heliga dalen, som ligger lite utanför Cuzco. Är det söndag är första stoppet är vid den stora indianmarknaden i Pisac. Hit kommer de lokala kvinnorna långväga i sina färgglada kjolar för att sälja sina varor. Du hittar ett stort urval souvenirer, bland annat färgglada ponchos, mössor, handskar, samt givetvis panflöjtar och andra musikinstrument. Därefter fortsätter turen till den imponerande inkafästningen i Ollantaytambo, där du får en spännande rundtur och inblick i historien. Från Ollantaytambo fortsätter turen med tåg genom bergen längs Urubambafloden till Aguas Calientes, där den sägenomspunna ruinen Machu Picchu ligger. Vid ankomsten till tågstationen beger du dig på egen hand till ditt övernattningsställe, som ligger ca 10 minuter från stationen. (F,L)
Dag 14: Soluppgång över Machu Picchu och tåg till Cuzco
Tidigt om morgonen möter din engelsktalande guide upp dig och kör dig i buss den korta biten upp till Machu Picchu. Din guide ger dig en fyra timmar lång rundtur och berättar om platsens stora historiska och religiösa betydelse. Bredvid Machu Picchu ligger berget Wayna Picchu. Wayna Picchu är 2 720 meter högt och ligger 360 meter högre än Machu Picchu. Härifrån får du en magnifik panoramautsikt över hela ruinområdet. Det tar runt en timme att ta sig upp, men det är en tuff vandring med små branta steg, och du måste vara i bra form för att nå toppen. Endast ett begränsat antal besökare får bestiga toppen per dag, så om detta är något du vill uppleva bör du boka en plats och betala för den hemifrån. Om eftermiddagen åker du med buss tillbaka till Aguas Calientes, sedan med tåg tillbaka till Ollantaytambo och därifrån med buss den sista biten till Cuzco. I Cuzco hämtas du upp och körs till ditt hotell. (F)
Dag 15-16: På äventyr bland de vilda djuren i Amazonas, Tambopata National Reserve
Över hälften av Perus yta täcks av regnskog, men bara en begränsad del av denna regnskog är tillgänglig. Amazonas har ett fantastiskt djur- och växtliv som det är relativt lätt att komma nära. I motsats till Brasilien har Perus myndigheter förmått bevara en bra balans mellan natur och turism. Idag fortsätter turen med flyg till Puerto Maldonado i Amazonas regnskog, där din engelsktalande guide möter upp dig för att föra dig till din lodge djupt inne i regnskogen. Här ska du bo de nästa två nätter, och alla aktiviteter och måltider är inkluderade. Tillsammans med din naturguide får du utforska Amazonas på vandringar genom regnskogen och båtturer längs Tambopatafloden. Här får ni möjlighet att uppleva det unika djur- och växtliv som finns i denna orörda del av Amazonas. Du får höra, se och andas regnskog både under dagarna och på nätterna. I och runt lodgen finns chans att se jaguarer, jätteuttrar, tapirer, apor, tukanfåglar, krokodiler och många andra djur. Det finns också ett utsiktstorn på lodgen, som ligger högt över trädkronorna. Här kan du se fåglar och uppleva regnskogen ur deras perspektiv. (F,L,M)
Dag 17: Hemresa från Puerto Maldonado
Efter frukosten vänder turen åter mot Puerto Maldonado, varifrån du flyger tillbaka till Skandinvaien. (F)
Dag 18: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttidpunkten beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar

Två nätter i Lima på hotell
Två nätter i Nazca på hotell
En natt i nattbuss från Nazca till Arequipa
Två nätter i Arequipa på hotell
En natt i Colca Canyon på hotell
En natt i Puno på hotell
En natt hos en värdfamilj på ön Amantani
En natt i Puno på hotell
Två nätter i Cuzco på hotell
En natt i Aguas Calientes på hotell
En natt i Cuzco på hotell
Två nätter på lodge nära Puerto Maldonado

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Resan består av flera olika gruppturer. Grupperna är internationella och har engelsktalande guider. Turerna omfattar upp till 16 deltagare. Dock har turistbussen till Puno och båtturen på Titicacasjön kapacitet för ca. 40 deltagare. Turerna kan genomföras privat mot ett extra tillägg.

maj - november

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Lima // Cuzco - Puerto Maldonado / Puerto Maldonado - Skandinavien
 • Upphämtning på flygplatsen i Lima och transport till hotellet
 • Bussbiljetter Lima - Nazca, Nazca - Arequipa, Puno - Cuzco
 • Flygtur över Nazca-linjerna
 • Två dagars tur till Colca Canyon (start Arequipa / slut Puno)
 • Två dagars tur på Titicacasjön
 • Två dagars tur till Sacred Valley och Machu Picchu med engelsktalande guide
 • Tre dagars Amazonastur till Tambopata Ecolodge med engelsktalande guide
 • Måltider enligt program
 • Samtliga nätter på 3-stjärniga hotell och lodges
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Flygplatsskatt i Nazca, cirka USD 30:-

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: