14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 29 950:-
Från 27 950:-
Detta reseförslag kombinerar Panamas unika kultur hos urbefolkningen med Costa Ricas vilda djur och vackra, karibiska stränder. Resan går först till Panama City, där ni hämtas på flygplatsen och körs till ert hotell som ligger centralt i staden. Njut av dagen vid poolen på toppen av hotellet med utsikt över storstaden.

Dagen efter ska ni på djungeltrekking i Chagres National Park. Första delen av resan görs med bild och därefter åker ni i kanot till vattenfallet inne i nationalparken. Höjdpunkten är mötet med ursprungsbefolkningen Emberá, som kommer berätta för er om sin kultur och sina seder och traditioner. Här kan ni få stammens tatueringar målade, besöka den lokala skolan, dansa och smaka på lokala specialiteter. Vi lovar er en rolig och lärorik dag för både barn och vuxna. Det finns möjlighet att förlänga vistelsen i Panama genom att exempelvis köpa till en dagsutflykt till Panamakanalen.

Från kulturupplevelser i Panama går resan sedan vidare med flyg till Costa Rica, där ni hämtas på flygplatsen och körs till ert hotell i San José. Här har ni två övernattningar, vilket ger er tid till att utforska huvudstaden på egen hand, eller åka med på dagsutflykter till den imponerande Irazú Volcano National Park. Med minibuss går turen sen vidare till Tortuguero National Park vid den karibiska kusten. Nationalparken sägs vara Centralamerikas Amazonas, tack vare sitt fantastiska och mångfacetterade djurliv. Här är er bas Laguna Lodge som ligger inne i nationalparken. Under de kommande dagarna ska ni tillsammans med en naturvägledare utforska nationalparkens floder och kanaler, där ni får uppleva Costa Ricas unika djurliv med bland annat krokodilarten kajmaner, bältdjur, sengångare, apor och ett överflöd av fåglar och kräldjur. Flodsafarin pågår under morgon och kväll. Under perioden mellan juli och oktober kan man dessutom få uppleva de gröna havssköldpaddorna när de lägger ägg längs med nationalparkens kuststräcka.

Härifrån går resan vidare i minibuss till staden Puerto Viejo som bland annat bjuder på en skön jamaicansk atmosfär. Staden är känd för sina trevliga restauranger, musik och välsmakande mat från det afrokaribiska köket. Ni bor några kilometer utanför staden på Shawandha Ecolodge, där ni har er egen bungalow. Lodgen omges av frodig djungel där ni kan se både sengångare och papegojor, och härifrån kan ni lätt ta er till vackra Playa Chiquita. Här kan ni njuta av dagarna genom att bada på stranden eller i poolen, snorkla eller prova olika aktiviteter i området, såsom zipline eller vandringar.

Efter några fantastiska dagar vid Puerto Viejo går resan tillbaka till San José, varifrån ni åker till flygplatser och reser hem till Skandinavien igen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica och Panama året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Panama
Avresa från Skandinavien till Panama med ankomst samma dag. Ni hämtas på flygplatsen och körs till ert hotell i Panama City, där ni kan slappna av och ta ett dopp i poolen.
Dag 2: På äventyr i Chagres Nationalpark med ursprungsbefolkningen Emberá
Efter frukost börjar ert djungeläventyr i Chagres National Park. Ni börjar dagen med att åka från Panama City mot hamnen i El Corotú som ligger vid bredden av Alajuelasjön. Efter ankomsten tas ni emot av er guide från Emberástammen, som tar er med ombord på en motordriven piraguakanot som leder er in i den vackra regnskogen. Under båtturen kan ni iaktta djuren längs med flodbredden och uppleva de många exotiska fågelarterna som bor i regnskogen. Längs med vägen stannar ni vid ett vackert vattenfall där ni kan ta ett dopp. Båtturen fortsätter sedan till en av nationalparkens Emberábyar. Här kommer ni att tillbringa de kommande timmarna tillsammans med byns invånare och ni får lära er om deras gamla traditioner, seder och om regnskogens komplexa ekosystem. Urbefolkningen lever än dag med respekt för, och i harmoni med, naturen. Här kan ni få en av stammens tatueringar målad på armen, spela fotboll med barnen, dansa lokala stamdanser och besöka den lokala skolan. Ni äter en lokal lunch i byn och det finns möjlighet för att köpa invånarnas lokala konst innan ni åker tillbaka till ert hotell i Panama City. Resten av dagen används med fördel till att smälta dagens många intryck och koppla av på hotellet. (F),L)
Dag 3: Med flyg från Panama City till San José
Ni hämtas på ert hotell och körs till flygplatsen där en kort flygtur till San José i Costa Rica väntar er. Här hämtas ni på flygplatsen och körs till ert hotell i San José där ni kan slappna av och ta ett dopp i hotellets pool.
Dag 4: På upptäcktsfärd i San José
Denna dag kan ni tillbringa på egen hand i San José. Plaza de la Cultura är stadens kulturella centrum med massor av kaféer, små butiker och bodar. Huvudstaden rymmer också många spännande museum där ni bland annat kan få en inblick i landets historia, uppleva modern konst eller lära er mer om den förcolombianska eran. Under kvällen kan ni utforska El Pueblo där det finns mängder av olika restauranger och barer. Idag går det också att köpa till dagsutflykter som låter er uppleva miljöerna utanför San José, till exempelvis Irazúvulkanen.
Dag 4: Med minibuss från San José till Tortuguero National Park
Ni hämtas under morgonen på ert hotell och åker sedan i cirka 4-5 timmar innan ni kommer fram till Tortuguero National Park. Tortuguero ligger isolerat, så även om vägen dit kan vara lång så är den absolut resan väl värd tack vare den fantastiska naturen och djurlivet här. På vägen hit kan ni njuta av utsikten över Costa Ricas vackra landskap och landets färgrika plantager. När ni kommer fram till nationalparkens östra passage tar ni en båt vidare på de vackra flodsystemen genom regnskogen. Under båtturen kan ni bland annat se krokodiler och alligatorer vid vattenytan och uppleva djungelns apor och andra djur i regnskogens träd och längs flodbredden. Ni kommer fram till Laguna Lodge lagom till en sen lunch. Under eftermiddagen besöker ni den mysiga lilla byn Tortuguero tillsammans med en guide som visar er runt i byn och berättar om hur det är att leva i en så avsides belägen by. Tillbaka på Laguna Lodge kan ni njuta av middagen till ljuden av djungelns djur. Det finns också möjlighet att köpa till en nattsafari där ni kan se djurens ögon lysa i ficklampornas sken. Under perioden juli-oktober kan ni ha turen att få se några av de 2 500 gröna sköldpaddor som årligen går i land här för att lägga ägg på nationalparkens mörka sandstränder. Under den här perioden kan ni följa med en guide ut mitt i natten och göra ett försök att få syn på havssköldpaddorna när de lägger sina ägg på stranden, och därefter kan ni följa de små, nykläckta sköldpaddsungarna på deras första resa mot havet. Det här är förstås en upplevelse som verkligen blir pricket över i:et på din resa, men kom ihåg att Tortuguero nationalpark är en fantastisk upplevelse även utanför den normala torrperioden och sköldpaddornas kläckningssäsong. (F),L,M)
Dag 6: Upplev Tortuguero på båtsafari och vandring
En fantastisk dag väntar dig idag när du ska ta dig ut på äventyr i Tortuguero National Park. Morgonen börjar med en båttur tillsammans med en naturguide, som tar dig med på Tortugueros kanaler på jakt efter ett närmare möte med parkens spännande djurliv. Kom ihåg att packa ner både kikaren och kameran! Du kan ha turen att få se sengångare, kajmaner, floduttrar, sköldpaddor, spindelapor, vrålapor, kapucinerapor, papegojor, sjökor och massor av olika kräldjur. Vid middagstid kommer du tillbaka till Laguna Lodge där lunchen serveras i restaurangen. Resten av dagen är fri att tillbringa enligt dina egna önskemål och kan användas för att koppla av vid poolen eller gå promenader längs med stranden och på stigarna i regnskogen. Det finns också möjlighet att köpa till extra utflykter för den som önskar. (F),L,M)
Dag 7: Med minibuss från Tortuguero till Puerto Viejo de Talamanca
Från enastående natur och djurupplevelser i Tortuguero National Park går resan mot de härliga karibiska stränderna vid Puerto Viejo. Efter frukost lämnar du lodgen och transporteras först med båt och därefter med minibuss till Shawandha Ecolodge. Lodgen omges av djungel där du kan få se både sengångare och papegojor, och du kan också gå en sväng ner till den vackra stranden Playa Chiquita. Resten av dagen har du på egen hand. (F)
Dag 8–12: Avkoppling och äventyr vid Puerto Viejo
Njut av dagarna i de vackra omgivningarna vid Shawandha Ecolodge. Ta den korta promenaden ner till stranden, slumra till vid poolen, hyr cyklar, ge dig ut på ziplineäventyr eller åk på utflykt till Manzanillo National Wildlige Refuge, som bjuder på storslagna vattenfall och stränder. Du kan också åka in till Puerto Viejo och insupa den jamaicanska stämningen som finns här medan du besöker någon stadens många trevliga restauranger med välsmakande mat från det afrokaribiska köket. (F)
Dag 13: Avresa från Costa Rica
Det har blivit dags att ta farväl av detta exotiska paradis efter en härlig och inte minst upplevelserik familjesemester. Med minibuss åker ni tillbaka till San Josés internationella flygplats. (F)
Dag 14: Ankomst till Skandinavien
Välkomna hem! Ankomsttid på dagen beror på vilket flygbolag ni reser med.

Övernattningar

Två övernattningar på hotell i Panama City
Två övernattningar på lägenhetshotell i San José
Två övernattningar på lodge i Tortuguero National Park
Fem övernattningar på ekolodge vid Puerto Viejo

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kikare
 • Pannlampa
 • Handduk och badkläder
 • Eventuell egen snorklingsutrustning
 • Regnjacka
 • Bra skor och sandaler

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Panama City / Panama City – San José / San José – Skandinavien, inkl. bagage
 • Transport och övernattningar enligt program
 • Måltider och utflykter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Dricks
 • Måltider, utflykter och transport som ej nämns i programmet
 • Dryck

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: