15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 950:-
Costa Rica består av många fantastiska platser. Detta reseäventyr kombinerar det bästa av Costa Rica i form av Manuel Antonio och La Fortuna, men tar dig också bortom allfartsvägarna till destinationer som San Gerardo de Dota, Uvita, Drake Bay och Corcovado National Park. Du får de bästa natur- och djurupplevelserna i Costa Rica samtidigt som du har egen hyrbil under större delen av resan vilket ger dig möjlighet att utforska landet på egen hand.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till San José
Avresa från Skandinavien till Costa Rica med ankomst samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell i San José där du kan slappna av, ta ett dopp i poolen eller utforska Plaza de la Cultura som är stadens kulturella centrum med massor av kaféer, små butiker och bodar. Huvudstaden rymmer också många spännande museum där du bland annat kan få en inblick i landets historia, uppleva modern konst eller lära dig mer om den förcolombianska eran. Under kvällen kan du utforska El Pueblo där det finns mängder av olika restauranger och barer.
Dag 2: Kör själv till San Gerardo de Dota
Idag hämtar du din hyrbil i San José och kör mot San Gerardo de Dota i Los Quetzales National Park, som är ett sant mecka för fågelentusiaster. Området är betydligt mindre känt än Monteverde, och därför kommer det långt färre turister hit. Njut av den vackra naturen i molnregnskogen som bjuder på både vattenfall och möjligheter för ridturer och vandringar. (F)
Dag 3: Med naturguide på fågelsafari i Los Quetzales National Park
Idag ska du få följa med en naturguide på fågelsafari. Utflykten görs till fots genom molnregnskogen för att ni ska kunna upptäcka de över 200 fågelarterna som lever här. Guiden berättar om fåglarna och hjälper dig med att upptäcka kolibrier, tukaner och den färgsprakande quetzalfågeln som av flera kända ornitologer beskrivs som en av världens vackraste fåglar. När utflykten är slut har du resten av dagen på egen hand till att vila fötterna på hotellet eller bege dig ut på ytterligare äventyr i molnregnskogen. Med lite tur kan du se både pumor och jaguarer, samt apor och tapirer! (F)
Dag 4: Kör själv till Uvita
Uvita är nästa stopp på resan. Du åker från molnregnskogen och mot Stillahavskusten. Uvita är en liten by omgiven av frodiga berg, palmer och sandstränder. Du kan lätt gå runt i staden som huserar ett par butiker och matställen. Du bor nära inpå djungelns fantastiska djur, såsom sengångare, tukaner och papegojor. (F)
Dag 5: Avkoppling och äventyr i och omkring Uvita
Börja dagen med en vandring i Marina Ballena National Park där det är lågvatten. Det bästa är att vandra barfota längs med de vackra, råa sandstränderna till Costa Ballena – en udde som från luften liknar en valfena. Avsluta promenaden med ett välförtjänt dopp i havet. Från december till mars och igen från juli till oktober vandrar knölvalar längs med kusten, och här är det möjligt att få uppleva dem på en valsafari. Under eftermiddagen kan du besöka Uvitavattenfallet där du kan bada i den naturliga och uppfriskande poolen vid foten av det sprudlande vattenfallet med djungeln som närmsta granne. Det finns också möjlighet att åka med på en båttur med naturguide till Terraba Sierpe-mangroven, där du kan se massor av fåglar, leguaner, krokodiler och apor. (F)
Dag 6: Kör själv till Sierpe och med speedboat till Drake Bay
En kort bilfärd väntar dig på väg mot Sierpe, där du lämnar din hyrbil vid piren. Härifrån går resan med speedboat genom mangroveskog och slutar längs med kusten vid Drake Bay på Osahalvön. Denna lilla isolerade stad är den perfekta utgångspunkten för äventyrslystna, då du härifrån kan åka med på både delfin- och valsafari (under säsong), vandringar på egen hand till små bukter och stränder, snorkel- och dykturer vid Caño Island, kajakturer och självklart vandringar i den närliggande Corcovado National Park – en upplevelse du verkligen kan se fram emot! Vandringen är inkluderad i resan, då antalet besökare i parken är begränsat. (F)
Dag 7: Bland vilda djur i Corcovado National Park
Tidigt under morgonen är det avfärd från Drake Bay. Resan till Corcovado National Park görs med speedboat längs kusten, och efter att du har gått iland på stranden möts du av din naturguide som tar dig med runt längs vandringsleder vid Sirena Station. Snart står du mitt i den djupa djungeln i Corcovado, och här väntar natursköna vandringar där du kan upptäcka nationalparkens fantastiska djurliv. Vildsvin, myrslokar, tapirer, näsbjörnar, apor, papegojor, sengångare, basilisker, ormar och kajmaner är bara några av alla de djur som du kan se under vandringen tillsammans med din naturguide. National Geographic har faktiskt utnämnt Corcovado National Park till en av världens mest orörda platser på jorden med störst biologisk mångfald, och anledningen till den utnämningen kommer du att bli varse under dagen! Mitt på dagen, efter några timmar i nationalparken, går färden tillbaka med speedboat till Drake Bay där det finns tid till en sen lunch. Det finns möjlighet att övernatta på Sirene Station i Corcovado National Park, för att få möjlighet till fler safariturer till fots med naturguide, både på dag- och kvällstid. (F,L)
Dag 8: Avkoppling och äventyr i Drake Bay
Du har hela dagen på egen hand i Drake Bay. (F)
Dag 9: Med speedboat till Sierpe och kör själv till Manuel Antonio
Idag har det blivit dags att ta farväl av härliga Drake Bay. Med speedboat åker du tillbaka till Sierpe, där du hämtar en ny hyrbil och kör till Manuel Antonio. (F)
Dag 10: Avkoppling och äventyr i Manuel Antonio
Några vidunderliga dagar väntar dig vid Manuel Antonio, där du kan kombinera badsemester längs de vackra stillahavsstränderna med ett brett urval av spännande aktiviteter. Det finns bland annat möjlighet att vandra i nationalparken Manuel Antonio, samt följa med på en lång rad spännande dagsutflykter såsom havskajak längs med kusten, river rafting, rapelling, ATV, dykning och surfing. Knölvalar rör sig dessutom längs med kusten från cirka juli till oktober och igen från december till februari. (F)
Dag 11: Kör själv till La Fortuna vid Arenalvulkanen
Efter frukosten kör du moti La Fortuna, som ligger vid foten av Arenalvulkanen. Här har du tre övernattningar som ger dig gott om tid och massor av frihet till att utforska den vackra naturen omkring staden, med dess varma källor och vattenfall. (F)
Dag 12–13: På äventyr i La Fortuna vid Arenal-vulkanen
Dagarna vid Arenalvulkanen utformar du på egen hand eftersom området erbjuder en myriad av spännande aktiviteter och upplevelser. Med hjälp av bilen kan du köra iväg och utforska områdets naturreservat, vattenfall, hängbroar och varma källor. Du kan inte bestiga själva Arenalvulkanen, men det finns fortfarande möjligheter för fantastiska vandringar av olika längd och svårighetsgrad. Om du letar efter mer utmanande vandringsrutter kan en vandring vid Cerro Chatvulkanen kanske vara ett intressant alternativ för dig. Den här vandringen tar 6–7 timmar och tar er upp på Arenals vackra systervulkan. Du vandrar genom den täta regnskogen och efter flera timmars utmanande vandring kommer du fram till vulkanens krater som innehåller en azurblå sjö. Vägen på den här vandringen kan vara lerig och hal och därför rekommenderar vi bra vandringsskor eller stövlar om du tänker delta. Från La Fortuna kan du även delta i flera olika mountainbiketurer, ridturer, paddla kajak eller utforska det vulkaniska landskapet med ATV. Du kan också delta i äventyrsupplevelser som rapelling, åka linbana och forsränning. Möjligheterna är många och om du hittar något som låter intressant kan din reserådgivare enkelt skräddarsy turerna för dig och även eventuellt hjälpa till med att förlänga din vistelse här. Önskar du uppleva mer av landets djur finns här flera naturreservat utanför staden, där du på egen hand eller tillsammans med en naturguide kan se sengångare, tukaner och pilgiftsgrodor. Du kan också följa med på en kvällsutflykt med naturguide för att försöka upptäcka den ikoniska, rödögda trädgrodan som är aktiv efter mörkrets inbrott. Naturguiderna är fantastiskt duktiga på att upptäcka djur, och det är också ett bra sätt att lära sig mer om Costa Ricas djurliv. (F)
Dag 14: Kör själv till San José via Poás-vulkanen
Det har blivit dags att ta farväl at La Fortuna och köra mot San José och förorten Alajuea, där du har en natt på ett mysigt hotell inte långt från flygplatsen. Längs vägen kan du stanna till vid Poásvulkanen, belägen på 2704 meters höjd. Vulkanen hade sitt senaste utbrott 1989, då den skickade ett kilometerhögt askmoln upp i himlen. Sen dess har Poásvulkanen varit mer eller mindre aktiv, och än idag kan man se att det bubblar i kratern. Från Poásvulkanen är det bara en kort körning till ditt hotell i Alajuela, där du också ska lämna tillbaka din hyrbil. (F)
Dag 15: Transfer till San José flygplats
Det har blivit dags att säga hejdå till Costa Rica. Njut den sista dagen vid poolen innan du blir hämtad och körd till flygplatsen där du påbörjar resan tillbaka hem. (F)
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Din ankomsttid hem varierar beroende på vilket flygbolag du reser med, men oavsett är minnena från din spektakulära Costa Rica-resa många och varma.

Övernattningar

1 övernattning på hotell i San José
2 övernattningar på hotell i San Gerardo de Dota
2 övernattningar på lodge i Uvita
3 övernattningar på hotell i Drake Bay
2 övernattningar på hotell i Manuel Antonio
3 övernattningar på hotell i La Fortuna
1 övernattning på hotell flyg San José flygplats

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kikare
 • Pannlampa
 • Handduk och badkläder
 • Eventuell egen snorklingsutrustning
 • Regnjacka
 • Bra skor och sandaler

I priset ingår

 • Flyg Skandinaven – San José t/r, inkl. bagage
 • Övernattningar, måltider och utflykter enligt program
 • 14 dagars bilhyra med upphämtning i San José centrum och avlämning i Sierpe. Efter vistelse i Drake Bay hämtar du en ny hyrbil från Sierp med avlämning i San José. Inkl. Wi-fi och GPS-enhet, fria mil, extra chaufför, kasko- och ansvarsförsäkring med självrisk på 0 kr. Kontakta din reserådgivare för exakta villkor för hyran.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, transporter och måltider som inte nämns i programmet
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: