15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 23 950:-
Från San José går färden till den karibiska kusten vid Puerto Viejo de Talamanca, där du kan njuta av avslappnad stämning och vackra paradisstränder. Härifrån går resan till San Carlos där du får en unik upplevelse i form av homestay. Arenalvulkanen väntar som nästa stopp, och här finns det goda möjligheter för att prova dina krafter med äventyrssport, bland annat white water rafting och rapelling nedför ett vattenfall. Området låter dig också uppleva Costa Ricas unika djurliv med bland annat sengångare, tukaner, flera ödlearter samt pilgiftsgrodor.
Monteverde är nästa stopp på resan, där du kan vandra på områdets vackra hängbroar över molnregnskogen omgiven av kolibrier. Detta är också Costa Ricas (och kanske världens) bästa ställe att prova ziplining på. Efter några dagar med äventyr i djungeln avslutar du i Santa Teresa med dess vackra stränder som är perfekta för surfing. Eller yoga för den som vill ha något mer stillsamt. Resan slutar tillbaka i San José, där du antingen kan resa tillbaka till Skandinavien eller fortsätta din resa runt i Central- och Sydamerika.
Denna resa är en gruppresa med andra backpackers samt en färdledare som kan hjälpa dig under resans gång med att bland annat boka dagsutflykter och komma med bra rekommendationer på andra upplevelser.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till San José
Avresa från Skandinavien mot Costa Rica, där du vid ankomst åker till ditt hotell eller hostel där du träffar de andra backpackers som ska vara med på resan, samt er färdledare som ni ska utforska Costa Rica tillsammans med under de kommande två veckorna. Upplev La California barrio tillsammans med dina medresenärer och stanna till på någon av de många barerna som finns här för att lära känna din nya grupp över en drink eller två. Skål för nya vänner och nya äventyr!
Dag 2: Med buss från San José till Puerto Viejo de Talamanca
Äventyret börjar med en bussfärd över bergen till den karibiska kusten. Den pittoreska byn Puerto Viejo de Talamancas vita och svarta sandstränder är omgivna av ett tropiskt landskap. Här kan du njuta av dagen längs med de vackra, karibiska stränderna.
Dag 3–4: Avkoppling och på äventyr i Puerto Viejo de Talamanca
De kommande dagarna har du på egen hand, och du kan själv välja om du vill utforska områdets vackra stränder, snorkla, hyra en cykel, åka på upptäcktsfärd i området eller ge dig ut och vandra i Manzanillo National Wildlife Refuge.
Dag 5: Minibuss från Puerto Viejo de Talamanca till San Carlos
Med minibuss reser du tillsammans med resten av gruppen från den karibiska kusten till höglandet vid San Juan. Här väntar er en alldeles unik upplevelse då ni ska bo på homestay. Här får du uppleva den lokala gästfriheten, försöka prata lite spanska med de lokala, fiska, cykla och smaka den inhemska maten. (L)
Dag 6: Minibuss från San Carlos till La Fortuna
Efter frukost i San Carlos reser gruppen till La Fortuna. Här kan ni utforska det vackra området vid foten av Arenal-vulkanen. Det finns massor av aktiviteter att ta sig an här, som exempelvis att njuta av Arenals varma källor eller få adrenalinet att pumpa under rafting eller rapelling nedför vattenfall. (F)
Dag 7: På äventyr i La Fortuna
Det finns massor att se och göra i La Fortuna, och här kan du köpa till utflykter som exempelvis canyoning, white water rafting och paddleboard. Din färdledare har massor av idéer på aktiviteter om du behöver fler förslag.
Dag 8: Med minibuss och båt till Monteverde
Idag reser du och resten av gruppen från La Fortuna till Monteverde och in i områdets svala bergsluft. Ni gör ett stopp vid Life Monteverde, ett kaffekooperativ för kaffeprovning, där ni får en rundvisning på gården samtidigt som ni lär er om hållbart jordbruk. Under eftermiddagen kan du utforska den bergrika staden Monteverde. Från den centrala dalen kan du ta dig upp till Monteverdes molnregnskog som är ett paradis för fågelälskare.
Dag 9: På äventyr i Monteverdes molnregnskog
Idag finns det möjlighet att följa med olika aktiviteter och utflykter, såsom vandring på områdets hängbroar över molnregnskogen, en utflykt med kaffetema eller en adrenalinfylld zipline på en av de berömda canopy tours.
Dag 10: Med minibuss och färja till Nicoya-halvön
Redan går idag med både minibuss och färja till Stillahavskusten på den södra Nicoya-halvön, där du kan koppla av på stranden efter ett par aktiva dagar i La Fortuna och Monteverde.
Dag 11–12: Tid för upplevelser och avkoppling vid Santa Teresa och Montezuma
Surfa eller simma i vågorna, utöva yoga på stranden eller slappna av i områdets stillsamma strandbyar. Fyll dina dagar med så mycket eller lite du vill. Du kan exempelvis börja med en timmes yoga på morgonen för att sen bege dig ut och utforska närliggande stränder på jakt efter en perfekt plats för en dag med avkoppling vid havet längs den vackra Stillahavskusten. Du kan också följa med på en dagsutflykt till den vackra Isla Tortuga, där du kan snorkla längs ett vulkaniskt stenrev eller lära dig surfa vid Mal Pais och Santa Teresa. Adrenalinjunkies kan välja ännu mer våghalsiga aktiviteter, såsom ziplining, boogieboarding, ridning eller dykning.
Dag 13: Med buss till San José
Med buss går färden tillbaka till Costa Ricas huvudstad San José. Njut av kvällen med resten av gänget på en av stadens restauranger eller barer.
Dag 14: Avresa från Costa Rica
Ditt äventyr i Costa Rica har tyvärr nått sitt slut. Du ser själv till att boka transport till flygplatsen för hemresa till Skandinavien, om du inte vill förlänga din resa genom att fortsätta vidare ut i Central-, Syd- eller Nordamerika.
Dag 15: Ankomst till Skandinavien
Ankomsttid beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

3 övernattningar på budgethotell
9 övernattningar på hostel
1 övernattning på homestay

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Resan startar på utvalda datum året runt. Kontakta en av våra reserådgivare för att få specifika avresedatum.

Gruppstorlek

Du reser i en grupp med andra backpackers på max 18 personer.

november - april

Packlista

 • Kikare
 • Pannlampa
 • Handduk och badkläder
 • Eventuell egen snorklingsutrustning
 • Regnjacka
 • Bra skor och sandaler

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som inte nämns i programmet – din färdledare guidar och hjälper dig gärna med att boka utflykter och upplevelser under resan
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: