19 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 37 450:-
Från 34 950:-
Med flyg går resan till Costa Ricas huvudstad San José där du blir hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell. Här har du en övernattning där det finns tid till att koppla av på hotellet och få sig ett dopp i poolen.

Dagen efter hämtar du din hyrbil och kör de cirka 6 milen till Turriabla där du kan se fram emot två övernattningar på en mysig hacienda. Njut av den avslappnade stämningen på haciendan, där det också finns ett enormt utbud av aktiviteter såsom ridturer, mountainbike, rundtur på en lokal kaffefarm, white river rafting och canyoning, vandringar med mera. Från Turrialba ställer du sedan in siktet på hamnen i La Pavona där du parkerar bilen och åker på en tredagarsresa till Tortuguero National Park.

Nationalparken sägs vara Centralamerikas Amazonas, tack vare sitt fantastiska och mångfaldiga djurliv. Här är Laguna Lodge som ligger inne i nationalparken er bas. Under de kommande dagarna ska du tillsammans med en naturvägledare utforska nationalparkens floder och kanaler där du får uppleva Costa Ricas unika djurliv med bland annat krokodilarten kajmaner, bältdjur, sengångare, apor och ett överflöd av fåglar och kräldjur. Flodsafarin pågår under morgon och kväll. Under perioder från juli till oktober kan man dessutom få uppleva de gröna havssköldpaddorna när de lägger ägg längs med nationalparkens kuststräcka.

Efter några fantastiska dagar i Tortuguero åker du tillbaka till hyrbilen i La Pavona. Från den karibiska kusten fortsätter sedan resan till höglandet och den storslagna Arenalvulkanen vid La Fortuna. Här kan du vandra vid foten av vulkanen, bada i de varma källorna och vattenfallen eller cykla runt i områdets naturreservat för att se bland annat pilgiftsgrodor, sengångare, tukaner och den ikoniska rödögda trädgrodan. Du kan också köpa till en kvällsutflykt med naturguide, då flera andra djur kommer fram i skenet av mörkret och du kan få se lysande ögon i ljuset från ficklampan.

Du sätter sen fart tillbaka till San José där du har en övernattning innan du dagen efter flyger direkt till Cancún. Här hämtas du och körs till Valladolid där du tillbringar två nätter, vilket ger tid att utforska stadens små och mysiga plazas och goda restauranger med läcker mexikansk mat. Du kan också åka på utflykt till Chichen Itza som är en av de vackraste och bäst bevarade mayaruinerna på Yucatánhalvön.

Sista stoppet på resan är Isla Holbox, som med sina vackra paradisstränder och svajande palmer bjuder in till total avkoppling. Ön är bilfri så du tar dig runt till fots, på cykel, i små golfbilar eller på moped. Isla Holbox är också hemvist för en massa orörd natur och det finns möjlighet att följa med på både kajakturer i mangroveskogen och snorkelturer med havssköldpaddor, delfiner och de enorma valhajarna som patrullerar utanför kusten från juni till september.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica
Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Mexiko här
Praktisk information om Mexiko

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till San José
Avresa från Skandinavien till Costa Rica med ankomst samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell i San José där du kan slappna av, ta ett dopp i poolen eller utforska Plaza de la Cultura som är stadens kulturella centrum med massor av kaféer, små butiker och bodar. Huvudstaden rymmer också många spännande museum där du bland annat kan få en inblick i landets historia, uppleva modern konst eller lära dig mer om den förcolombianska eran. Under kvällen kan du utforska El Pueblo där det finns mängder av olika restauranger och barer.
Dag 2: Upphämtning av hyrbil och kör själv i Turrialba
Från huvudstaden San José går resan vidare mot Turrialba. Efter frukost hämtar du din hyrbil och kör de cirka sex milen till Turrialba, där du har två övernattningar inbokade på en mysig hacienda. Njut av den avslappnade stämningen på haciendan där det också finns en uppsjö av aktiviteter, såsom ridturer, mountainbike, rundvisning på lokal kaffeodling, white river rafting och canyoning, vandringar med mera. (F)
Dag 3: På äventyr vid Turrialba
Njut av dagen i den charmiga staden Turrialba, som är mest känd för den aktiva vulkanen med samma namn. Det finns möjlighet att följa med på en dagsutflykt till Turrialba Volcano National Park eller det nationella monumentet Guayabo, som är det största och viktigaste arkeologiska området i Costa Rica. (F)
Dag 4: Kör själv till Tortuguero National Park
Från Turrialba styrs kosan mot hamnen i La Pavona, där du parkerar bilen och åker på ett tre dagar långt uppehälle i Tortuguero National Park vid den karibiska kusten. Tortuguero ligger isolerat, så även om vägen dit kan vara lång så är den absolut resan värd tack vare den fantastiska naturen och djurlivet. På vägen hit kan du njuta av utsikten över Costa Ricas vackra landskap och landets färgrika plantager. När du kommer fram till nationalparkens östra passage tar du en båt vidare på de vackra flodsystemen genom regnskogen. Under båtturen kan du bland annat se krokodiler och alligatorer vid vattenytan, samt uppleva djungelns apor och andra djur i regnskogens träd och längs flodbredden. Du kommer fram till Laguna Lodge lagom till en sen lunch. Under eftermiddagen besöker du den mysiga lilla byn Tortuguero tillsammans med en guide som visar dig runt i byn och berättar om hur det är att leva i en så avsides belägen by. Tillbaka på Laguna Lodge kan du njuta av middagen till ljuden av djungelns djur. Det finns också möjlighet att köpa till en nattsafari där du kan se djurens ögon lysa i ficklampornas sken. Under perioden juli-oktober kan du ha turen att få se några av de 2 500 gröna sköldpaddor som årligen går i land för att lägga ägg på nationalparkens mörka sandstränder. Under den här perioden kan du följa med en guide ut mitt i natten och göra ett försök att få syn på havssköldpaddorna när de lägger sina ägg på stranden, och därefter kan du följa de små, nykläckta sköldpaddsungarna på deras första resa mot havet. Det här är förstås en upplevelse som verkligen blir pricket över i:et på din resa, men kom ihåg att Tortuguero nationalpark är en fantastisk upplevelse även utanför den normala torrperioden och sköldpaddornas kläckningssäsong. (F, L, M)
Dag 5: Upplev Tortuguero på båtsafari och vandring
En fantastisk dag väntar dig idag, när du ska ta dig ut på äventyr i Tortuguero National Park. Morgonen börjar med en båttur tillsammans med en naturguide, som tar dig med runt på Tortugueros kanaler på jakt efter ett närmare möte med parkens spännande djurliv. Kom ihåg att packa ner både kikaren och kameran! Du kan ha turen att få se sengångare, kajmaner, floduttrar, sköldpaddor, spindelapor, vrålapor, kapucinerapor, papegojor, sjökor och massor av olika kräldjur. Vid middagstid kommer du tillbaka till Laguna Lodge där lunchen serveras i restaurangen. Resten av dagen är fri att tillbringa enligt dina egna önskemål, och tiden kan användas för att koppla av vid poolen eller gå promenader längs med stranden och på stigarna i regnskogen. Det finns också möjlighet att köpa till extra utflykter för den som önskar. (F, L, M)
Dag 6: Kör själv från Tortuguero till La Fortuna
Från enastående natur och djurupplevelser i Tortuguero National Park vänder du nu tillbaka till hyrbilen i La Pavona. Från den karibiska kusten fortsätter resan till höglandet och den bildsköna Arenalvulkanen vid La Fortuna. Här bor du med vacker utsikt över vulkanen, omgiven av storslagen natur och lugn på Hotel Lomas del Volcán. (F)
Dag 7–9: På Äventyr i La Fortuna vid Arenalvulkanen
Dagarna vid Arenalvulkanen utformar du på egen hand eftersom området erbjuder en myriad av spännande aktiviteter och upplevelser. Med hjälp av bilen kan du köra iväg och utforska områdets naturreservat, vattenfall, hängbroar och varma källor. Du kan inte bestiga själva Arenalvulkanen, men det finns fortfarande möjligheter för fantastiska vandringar av olika längd och svårighetsgrad. Om du letar efter mer utmanande vandringsrutter kan en vandring vid Cerro Chatvulkanen kanske vara ett intressant alternativ för dig. Den här vandringen tar 6–7 timmar och tar dig upp på Arenals vackra systervulkan. Du vandrar genom den täta regnskogen och efter flera timmars utmanande vandring kommer du fram till vulkanens krater som innehåller en azurblå sjö. Vägen på den här vandringen kan vara lerig och hal och därför rekommenderar vi bra vandringsskor eller stövlar om du tänker delta. Från La Fortuna kan du även delta i flera olika mountainbiketurer, ridturer, paddla kajak eller utforska det vulkaniska landskapet med ATV. Du kan även delta i äventyrsupplevelser som rapelling, åka linbana och forsränning. Möjligheterna är många och om du hittar något som låter intressant kan din reserådgivare enkelt skräddarsy turerna för dig och även eventuellt hjälpa till med att förlänga din vistelse här. Önskar du uppleva mer av landets djur finns här flera naturreservat utanför staden, där du på egen hand eller tillsammans med en naturguide kan se sengångare, tukaner och pilgiftsgrodor. (F)
Dag 10: Kör själv till San José
Du bestämmer själv när på dagen du kör mot San José, där du lämnar tillbaka din hyrbil och kan njuta av resten av dagen på ditt mysiga hotell med pool. (F)
Dag 11: Med flyg från San José till Cancún
Du hämtas på ditt hotell under morgonen och körs till flygplatsen. Där väntar en kort flygning till Cancún i Mexiko. Från Cancún körs du vidare till Valladolid, där du ska tillbringa två övernattningar på ett centralt beläget hotell. Valladolid är den tredje största staden på Yucatánhalvön och är känd för sina lugna gator och pastellfärgade husmurar. Det är värt att spendera ett par dagar i staden, då den – trots sin lilla storlek – bjuder på en hel massa sevärdheter, både innanför och utanför stadsgränsen. (F)
Dag 12: Cenoter och Chichen Itza
Du har hela dagen på egen hand. Ett måste under din vistelse är ett besök på Chichen Itza. Denna mycket välbevarade mayaruin finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en väldigt populär sevärdhet i Mexiko. Du kan också besöka de vackra cenoterna som ligger i och utanför Valladolid. Här finns det möjlighet att ta en uppfriskande simtur i de klara färskvattensgrottorna. Det finns möjlighet att boka de här utflykterna i förväg eller att köpa dem på plats. (F)
Dag 13-16: Valladolid till Isla Holbox
Du hämtas på ditt hotell i Valladolid och körs till kuststaden Chiquilá, belägen vid den 10 kilometer breda lagunen som separerar ön Isla Holbox från fastlandet. Härifrån väntar en 30 minuter lång båttur innan du ankommer Isla Holbox, där du har fem nätter framför dig på en härlig resort. Resorten är belägen vid sandstranden som lockar med inbjudande dopp i det vackra, azurblåa havet. För den som söker variation finns här också en pool att doppa sig i. Ön har bilförbud så ni tar er runt till fots, på cykel, i små golfbilar eller på moped. När hungern tränger sig på finns här ett stort utbud av färskfångad fisk och skaldjur att välja mellan. (F)
Dag 17: Avkoppling och äventyr på Isla Holbox
Njut av dagarna i de vackra omgivningarna på Isla Holbox. Bada på stranden, njut av en bra bok under palmerna, slappna av vid poolen, hyr cyklar, åk på kajakturer i mangroveskogen eller snorkelturer bland havssköldpaddor, delfiner och den enorma valhajarna som patrullerar utanför kusten från juni till september. Isla Holbox är ett riktigt paradis, och precis vad du behöver för att avrunda en fantastisk resa med massor av äventyr i Costa Rica och Mexiko. (F)
Dag 18: Avresa från Mexiko
Det har blivit dags att ta farväl av detta exotiska paradis efter en härlig och inte minst upplevelserik resa. Med färja och minibuss har du transport tillbaka till Cancúns internationella flygplats där du påbörjar din hemresa. (F)
Dag 19: Ankomst till Skandinavien
Er ankomsttid hem varierar beroende på vilket flygbolag ni reser med, men oavsett är minnena från er spektakulära resa till Costa Rica och Mexiko många och varma.

Övernattningar

1 övernattning på lägenhetshotell i San José
2 övernattningar på hacienda i Turrialba
2 övernattningar på Laguna Lodge i Tortuguero National Park
5 övernattningar på hotell i La Fortuna vid Arenalvulkanen
1 övernattning på lägenhetshotell i San José
2 övernattningar på hotell i Valladolid
5 övernattningar i villa på resor på Isla Holbox

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kikare
 • Pannlampa
 • Handduk och badkläder
 • Eventuell egen snorklingsutrustning
 • Regnjacka
 • Bra skor och sandaler

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–San José, San José–Cancún samt Cancún–Skandinavien inkl. bagage
 • Transport, övernattningar, utflykter och måltider enligt program
 • Hyrbil med upphämtning och avlämning i San José, inkl. Wi-fi och GPS-enhet, fria mil, extra chaufför, kasko- och ansvarsförsäkring med självrisk på 0 kr. Kontakta oss för mer information om villkoren.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Dricks
 • Utflykter och måltider som inte nämns i programmet

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: