16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 33 950:-
Pura vida och välkommen till Costa Rica! Denna äventyrliga rundresa med egen hyrbil startar med en natt i San José, varefter du kör ut i djungeln där du ska bo i en trädkoja på Maquenque Eco Lodge. Här vaknar du upp till ljuden av djungeln och från din koja i trädkronorna kan du uppleva Costa Ricas unika djurliv. Vi har också inkluderat en flodsafari längs San Carlos-floden. På Maquenque Eco Lodge kan du paddla kajak, vandra i djungeln och utöva yoga på morgonen.

Härefter fortsätter resan till La Fortuna vid foten av Arenalvulkanen. Här väntar fantastiska vandringar på dig bland vattenfall, djurliv och varma källor. Nästa stopp är Monteverde där du kan se färgrika quetzalfåglar och kolibrier och vandra över hängbroar i molnregnskogen. Rincón de la Vieja National Park bjuder på flera vackra vattenfall och vandringar vid Costa Ricas mest aktiva vulkan.

Sista stoppet på resan är staden Samara belägen vid Stilla Havets kust, vars kuliss består av svajande palmer och vackra sandstränder. Här finns det goda möjligheter för snorkling- och dykturer, surfing, djuphavsfiske och kustvandring utmed öde bukter. Njut av färskfångad fisk och skaldjur på en av strandrestaurangerna i solnedgångens sken medan du smälter alla de fantastiska upplevelser du har fått under din resa i Costa Rica.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till San José
Avresa från Skandinavien till Costa Rica med ankomst samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell i San José där du kan slappna av, ta ett dopp i poolen eller utforska Plaza de la Cultura som är stadens kulturella centrum med massor av kaféer, små butiker och bodar. Huvudstaden rymmer också många spännande museum där du bland annat kan få en inblick i landets historia, uppleva modern konst eller lära dig mer om den förcolombianska eran. Under kvällen kan du utforska El Pueblo där det finns mängder av olika restauranger och barer.
Dag 2: Kör själv till Maquenque Eco Lodge
Idag hämtar du din hyrbil i San José och kör mot Boca Tapada där en unik vistelse väntar dig i en koja i toppen av trädkronorna på Maquenque Eco Lodge. Efter ankomst och incheckning kan du njuta av utsikten och djurlivet från din koja, ta ett dopp i poolen, utforska vandringslederna i djungeln eller ta dig ut med kajak på sjöarna vid lodgen. Vill du inte bo i trädkronorna så finns det också möjlighet att bo i bungalows på marken. Du kan köpa till kvällssafari och djungelvandring med en naturguide, kajakturer med guide samt besök på en kaffe- och chokladfarm – antingen direkt på plats eller hemifrån innan du åker.
Dag 3: Maquenque Eco Lodge och flodsafari på San Carlos-floden
Idag vaknar du upp till regnskogens ljud i din koja i toppen av trädkronorna – en minst sagt perfekt start på dagen! Härefter finns möjlighet för morgonyoga, och efter frukost är det avresa från lodgens pir där du går ombord på en båt och påbörjar din flodsafari med naturguide nedför San Carlos-floden. Håll ögon och öron öppna, för här finns möjligheter att se krokodiler, sköldpaddor, fladdermöss, hägrar, kungsfiskare, kungskrabbor och många andra djur. Nära gränsen till Nicaragua stannar båten för att besöka den lilla staden Boca San Carlos. Härefter går resan tillbaka till Maquenque Eco Lodge där dagens utflykt slutar under eftermiddagen. (F)
Dag 4: Kör själv till La Fortuna vid Arenalvulkanen
Njut av morgonen på Maquenque Eco Lodge innan du åker vidare till Costa Ricas högland vid staden La Fortuna, vid Arenalvulkanen. Under eftermiddagen kommer du fram till ditt hotell där du har tre övernattningar, vilket ger dig gott om tid och massor av frihet till att utforska den storslagna naturen omkring staden med dess varma källor och vattenfall. (F)
Dag 5–6: På äventyr i La Fortuna vid Arenalvulkanen
(F)
Dag 7: Kör själv till Monteverde
Efter frukost kör du vidare till den vackra molnregnskogen i Monteverde. Här väntar en vacker resa genom Costa Ricas högland längs Arenalsjöns strand och därefter längs bergsvägarna till Monteverde. Efter ankomst till ditt hotell i Santa Elena har du resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 8: På äventyr i Santa Elena och Monte Verde
Dagen är fri till egna aktiviteter och kan användas till antingen en dag i Santa Elena, en vandring till Monteverdes vackra hängbroar eller en ziplinetur mellan trädkronorna. Du kan också följa med på utflykt med naturguide i Monteverde Cloud Forest Reserve som huserar över 2 500 växtarter och 400 fågelarter. Guiden kan berätta om fåglarna och hjälpa dig med att upptäcka kolibrier, tukaner och den färgsprakande quetzalfågeln, som av flera kända ornitologer beskrivs som en av världens vackraste fåglar. (F)
Dag 9: Kör själv till Rincón de la Vieja
Idag lämnar du molnregnskogen i Monteverde och kör mot Rincón de la Vieja. Denna nationalpark är mest känd för sina aktiva vulkaner, varma källor, lerbad, majestätiska floder och de många vackra naturstigarna som kan utforskas på egen hand. Efter ankomst till din lodge har du dagen fri till egna upplevelser. (F)
Dag 10: På äventyr i Rincón de la Vieja National Park
Dagen kan användas precis så som du vill när du beger dig ut på äventyr i nationalparken. Här finner du vulkanen Rincón de la Vieja som är en av Costa Ricas mest aktiva vulkaner. Den mäter 1 916 meter upp mot himlen och har totalt nio sammanhängande kratrar, varifrån du ofta kan se rökmoln och ånga som stiger upp mot himlen. I Rincón de la Vieja National Park och i de omkringliggande områdena hittar du också vattenfall, varma källor, lerbad, bubblande vulkaniska små sjöar, vackra floder och mer ökenlika omgivningar. Här finns dessutom ett varierat djurliv där du bland annat kan upptäcka bältdjur, näsbjörnar, apor och många av Costa Ricas reptiler och exotiska fågelarter. (F)
Dag 11: Kör själv till Samara
Efter äventyr i djungeln och utflykter med vulkaner och fantastiska djurupplevelser kör du nu vidare mot Stillahavskusten. Samara ligger på Nicoyahalvön vid en stilla bukt med svajande palmer och vackra stränder. Efter incheckning på ditt hotell kan du gå ner till stranden för att njuta av en drink i solnedgången. (F)
Dag 12–14: Avkoppling och äventyr i Samara
De kommande dagarna ger goda möjligheter till avkoppling, men om du istället längtar efter mer äventyr finns det massor av möjligheter för det vid Samara. Du har din hyrbil under hela resan och kan därför utforska Nicoyahalvön med dess mysiga kuststäder och många vackra stränder, vattenfall och djungler helt i din egen takt och efter egna önskemål. Det finns också möjlighet att följa med på snorkel- eller dukutflykter och att prova dina krafter på surfbrädan eller genom djuphavsfiske. Dessutom rör sig knölvalar längs kusten från juli till oktober och återigen från december till februari. En sak är säker – du kommer inte hinna få tråkigt här! Dessutom myllrar området av bra strandrestauranger där du kan avnjuta dagens fångst. (F)
Dag 15: Kör själv till San José flygplats
Det har blivit dags att ta farväl av detta exotiska paradis efter en härlig och inte minst upplevelserik resa bland många av Costa Ricas höjdpunkter. Du kör från Samara till flygplatsen i San José, där du lämnar tillbaka din hyrbil och påbörjar hemresan. (F)
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Din ankomsttid hem varierar beroende på vilket flygbolag du reser med, men oavsett är minnena från din spektakulära Costa Rica-resa många och varma.

Övernattningar

1 övernattning på hotell i San José
2 övernattningar på ekolodge i Maquenque National Wildlife Refugee
3 övernattningar på hotell i La Fortuna
2 övernattningar på hotell i Monteverde
2 övernattningar på hotell i Rincón de la Vieja
4 övernattningar på hotell i Sámara

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kikare
 • Pannlampa
 • Handduk och badkläder
 • Eventuell egen snorklingsutrustning
 • Regnjacka
 • Bra skor och sandaler

I priset ingår

 • Flyg Skandinaven–San José t/r inkl. bagage
 • Övernattningar, måltider och utflykter enligt program
 • 14 dagars bilhyra med upphämtning i San José centrum och avlämning på San José flygplats, inkl. Wi-fi och GPS-enhet, fria mil, extra chaufför, kasko- och ansvarsförsäkring med självrisk på 0 kr. Kontakta din reserådgivare för exakta villkor för hyran.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, transporter och måltider som inte nämns i programmet
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: