13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 29 450:-
Från 29 450:-
Costa Rica är den perfekta destinationen för tregenerationsresor, då den kombinerar unika djur- och naturupplevelser med avkoppling på härliga badstränder vid Stillahavskusten. Här finns upplevelser för alla åldrar som kommer ge er gemensamma minnen för livet. Med egen hyrbil kan ni själva bestämma tempot och stanna precis när ni vill. Ni har flygbiljetter, övernattningar och hyrbil inkluderat i priset, och det finns möjligheter att köpa till dagsutflykter som passar era önskemål. Resan kan skräddarsys helt efter era önskemål och behov.

Resan börjar i San José där ni har två övernattningar och en dagsutflykt till Irazúvulkanens topp inkluderat. Härefter hämtar ni er hyrbil och åker tillsammans på en knapp veckas roadtrip till höglandet med stopp vid La Fortuna och Monteverde där unika djur- och naturupplevelser väntar. Från höglandet kör ni mot Stillahavskusten där ni har fem dagar till avkoppling och badsemester vid Flamingo Beach på en härlig resort.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till San José
Avresa från Skandinavien till Costa Rica med ankomst samma dag. Ni hämtas på flygplatsen och körs till ert hotell i San José där ni kan slappna av, ta ett dopp i poolen eller utforska Plaza de la Cultura som är stadens kulturella centrum med massor av kaféer, små butiker och bodar. Huvudstaden rymmer också många spännande museum där ni bland annat kan få en inblick i landets historia, uppleva modern konst eller lära er mer om den förcolombianska eran. Under kvällen kan ni utforska El Pueblo där det finns mängder av olika restauranger och barer.
Dag 2: Irazúvulkanen
Idag är det dags för en fantastisk utflykt till Irazúvulkanen. Ni hämtas vid ert hotell i San José och kör därefter tillsammans med er guide mot vulkanens betagande topp. Längs vägen passerar ni flera olika typer av vegetation – allt från kaffeplantager till ormbunkar. Från toppen av Irazúvulkanen får ni njuta av den spektakulära utsikten över den massiva kratern som är hemvist åt en lagun med en mystisk, grön nyans omgiven av taggiga klippor. Om vädret tillåter det kommer ni på en klar dag kunna se både Atlanten och Stilla Havet. Efter en spännande guidad rundvisning går resan ner till den historiska staden Cartage. Här stannar ni vid Virgin of the Angels Basilica där er guide visar er runt och ni får möjlighet att träffa pilgrimer som har vandrat hit. Dagens utflykt avslutas på ert hotell i San José. (F)
Dag 3: Upphämtning av hyrbil och kör själv till La Fortuna
Från huvudstaden San José går resan mot höglandet och staden La Fortuna som ligger vid foten av vulkanen Arenal. Efter frukosten hämtar ni er hyrbil – en stor och rymlig minibuss med plats till alla deltagare och ert bagage. Under eftermiddagen kommer ni fram till ert hotell i La Fortuna som ligger vid foten av vulkanen. Här har ni tre övernattningar att se fram emot, vilket ger er gott om tid och massor av frihet till att utforska den storslagna naturen omkring staden, med sina varma källor och vattenfall. (F)
Dag 4–5: På äventyr i La Fortuna vid Arenalvulkanen
Dagarna vid Arenalvulkanen utformar ni på egen hand eftersom området erbjuder en myriad av spännande aktiviteter och upplevelser för hela familjen. Med hjälp av er bil kan ni köra iväg och utforska områdets naturreservat, vattenfall, hängbroar och varma källor. Ni kan inte bestiga själva Arenalvulkanen, men det finns fortfarande möjligheter för fantastiska vandringar av olika längd och svårighetsgrad. Om ni letar efter mer utmanande vandringsrutter kan en vandring vid Cerro Chatvulkanen kanske vara ett intressant alternativ för er. Den här vandringen tar 6–7 timmar och tar er upp på Arenals vackra systervulkan. Ni vandrar genom den täta regnskogen och efter flera timmars utmanande vandring kommer ni fram till vulkanens krater som innehåller en azurblå sjö. Vägen på den här vandringen kan vara lerig och hal och därför rekommenderar vi bra vandringsskor eller stövlar om ni tänker delta. Från La Fortuna kan ni även delta i flera olika mountainbiketurer, ridturer, paddla kajak eller utforska det vulkaniska landskapet med ATV. Ni kan även delta i äventyrsupplevelser som exempelvis rapelling, linbana eller forsränning. Möjligheterna är många och om ni hittar något som låter intressant kan er reserådgivare enkelt skräddarsy turerna för er och även eventuellt hjälpa till med att förlänga din vistelse här. Önskar ni uppleva mer av landets djur finns här flera naturreservat utanför staden, där ni på egen hand eller tillsammans med en naturguide kan se sengångare, tukaner och pilgiftsgrodor. Du kan också följa med på en kvällsutflykt med naturguide för att försöka upptäcka den ikoniska rödögda trädgrodan som är aktiv efter mörkrets inbrott. Naturguiderna är fantastiska på att upptäcka djur, och det är ett utmärkts sätt att lära sig mer om Costa Ricas unika djurliv. (F)
Dag 6: Kör själv till Monteverde
Efter frukost kör ni vidare till den vackra molnregnskogen i Monteverde. Här väntar en vacker resa genom Costa Ricas högland längs Arenalsjöns strand och därefter längs bergsvägarna till Monteverde. Efter ankomst till ert hotell i Santa Elena har ni resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 7: På äventyr i Santa Elena och Monteverde
Dagen är fri till egna aktiviteter och kan användas till antingen en dag i Santa Elena, en vandring till Monteverdes vackra hängbroar eller en ziplinetur mellan trädkronorna. Ni kan också följa med på utflykt med naturguide i Monteverde Cloud Forest Reserve som huserar över 2 500 växtarter och 400 fågelarter. Guiden kan berätta om fåglarna och hjälpa er med att upptäcka kolibrier, tukaner och den färgsprakande quetzalfågeln, som av flera kända ornitologer beskrivs som en av världens vackraste fåglar. (F)
Dag 8: Kör själv till Flamingo Beach
Från molnregnskogen i Monteverde går resan till Flamingo Beach på Nicoyahalvön. Väl framme vid er resort på Flamingo Beach lämnar ni tillbaka bilen, då det har blivit dags för avkoppling efter några upplevelserika dagar i La Fortuna och Monteverde. (F)
Dag 9–11: Avkoppling och badsemester vid Flamingo Beach
Njut av härliga, vita sandstränder vid Flamingo Beach och ta ett dopp i Stilla Havet. Ni har dagarna på egen hand att tillbringa på resorten eller vid stranden, och den mer äventyrslystne kan ta sig an en vandring i regnskogen, riverrafting, djuphavsfiske, hästridning eller ziplining. Med fötterna i sanden kan ni avsluta dagarna med en drink i solnedgången på någon av områdets mysiga strandrestauranger. Flamingo Beach är ett lugnt strandområde som är mycket familjevänligt. (F)
Dag 12: Med minibuss från Flamingo Beach till San José flygplats
Det har blivit dags att ta farväl av detta exotiska paradis efter en härlig och inte minst upplevelserik semester i Costa Rica. Ni körs i minibuss från Flamingo Beach till flygplatsen i San José där ni påbörjar er hemresa. (F)
Dag 12: Ankomst till Skandinavien
Er ankomsttid hem varierar beroende på vilket flygbolag ni reser med, men oavsett är minnena från er spektakulära Costa Rica-resa många och varma.

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i San José
3 övernattningar på hotell i La Fortuna
2 övernattningar på lodge i Monteverde
4 övernattningar på resor vid Flamingo Beach
Vi har bokat privat dubbelrum till far- och morföräldrar samt familjerum till två föräldrar och två barn på alla övernattningsställen.

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kikare
 • Pannlampa
 • Handduk och badkläder
 • Eventuell egen snorklingsutrustning
 • Regnjacka
 • Bra skor och sandaler

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–San José t/r inkl. bagage
 • Transport, övernattningar, utflykter och måltider enligt program
 • 6 dagars hyrbil (minibuss med plats för 10-12 personer) med upphämtning i San José och avlämning i Flemaingo Beach, inkl. Wi-fi och GPS, fria mil, extra chaufför, kasko- och ansvarsförsäkring med självrisk på 0 kr. kontakta din reserådgivare för exakta villkor.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Dricks
 • Utflykter och måltider som inte nämns i programmet

Kommentarer till pris

Priset är uträknat med utgångspunkt i fyra vuxna och två barn. Barnpriser gäller för barn upp till 12 år. Det finns så klart även möjlighet för större familjer att resa tillsammans.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: