15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 26 450:-
Från 26 450:-
Costa Rica är den perfekta familjedestinationen. Denna kör själv-resa tar er runt i höglandet bland vulkaner, djungel, molnregnskog, varma källor och självklart några alldeles speciella djurupplevelser. Resan slutar med avkoppling och badsemester på Nicoyahalvön i den familjevänliga kuststaden Samara.

Vi har bokat två unika djurupplevelser i form av en båtsafari vid Caño Negro samt en kvällssafari vid La Fortuna. Det finns möjlighet att boka ytterligare utflykter, antingen hemifrån eller på plats.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till San José
Avresa från Skandinavien till Costa Rica med ankomst samma dag. Ni hämtas på flygplatsen och körs till ert hotell i San José där ni kan slappna av, ta ett dopp i poolen eller utforska Plaza de la Cultura som är stadens kulturella centrum med massor av kaféer, små butiker och bodar. Huvudstaden rymmer också många spännande museum där ni bland annat kan få en inblick i landets historia, uppleva modern konst eller lära er mer om den förcolombianska eran. Under kvällen kan ni utforska El Pueblo där det finns mängder av olika restauranger och barer.
Dag 2: Upphämtning av hyrbil och kör själv till La Fortuna
Från huvudstaden San José går färden mot höglandet och vulkanen Arenal. Efter frukosten hämtar ni i er hyrbil och runt middagstid ankommer ni till ert hotell i La Fortuna som ligger vid foten av Arenalvulkanen. Här har ni tre övernattningar som ger er gott om tid och massor av frihet till att utforska den vackra naturen omkring staden, med dess varma källor och vattenfall. (F)
Dag 3: Båtsafari i Caño Negro
Idag är det dags för en dagsutflykt till Caño Negro, ett område med en enorm biologisk mångfald och därmed massor av vilka djur. Utflykten genomförs i grupp, och ni åker i minibuss till naturreservatet Caño Negro där en fantastisk båtsafari väntar er. Den här utflykten kan också göras privat, där ni själva kör i er hyrbil till Los Chiles. Båtsafarin går via Rio Frio, där ni tillsammans med en naturguide försöker upptäcka sengångare, tapirer, basilisker, kajmaner, leguaner, jaguarer, pumor, apor, tukaner och massor av olika fåglar. Utflykten avslutas när ni är tillbaka på ert hotell i La Fortuna. (F)
Dag 4: På äventyr i La Fortuna vid Arenalvulkanen
Dagarna vid Arenalvulkanen utformar ni på egen hand eftersom området erbjuder en myriad av spännande aktiviteter och upplevelser. Med hjälp av bilen kan ni köra iväg och utforska områdets naturreservat, vattenfall, hängbroar och varma källor. Ni kan inte bestiga själva Arenalvulkanen, men det finns fortfarande möjligheter för fantastiska vandringar av olika längd och svårighetsgrad. Om ni letar efter mer utmanande vandringsrutter kan en vandring vid Cerro Chatvulkanen kanske vara ett intressant alternativ för er. Den här vandringen tar 6–7 timmar och tar er upp på Arenals vackra systervulkan. Ni vandrar genom den täta regnskogen och efter flera timmars utmanande vandring kommer ni fram till vulkanens krater som innehåller en azurblå sjö. Vägen på den här vandringen kan vara lerig och hal och därför rekommenderar vi bra vandringsskor eller stövlar om ni tänker delta. Från La Fortuna kan ni även delta i flera olika mountainbiketurer, ridturer, paddla kajak eller utforska det vulkaniska landskapet med ATV. Ni kan också delta i äventyrsupplevelser som rapelling, åka linbana och forsränning. Möjligheterna är många och om ni hittar något som låter intressant kan er reserådgivare enkelt skräddarsy turerna för er och även eventuellt hjälpa till med att förlänga er vistelse här. Önskar ni uppleva mer av landets djur finns här flera naturreservat utanför staden, där ni på egen hand eller tillsammans med en naturguide kan se sengångare, tukaner och pilgiftsgrodor. (F)
Dag 5: På jakt efter den ikoniska rödögda trädgrodan
Dagen idag är på egen hand i La Fortuna. Under kvällen väntar en alldeles unik upplevelse när ni i kvällsskymningen beger er ut i naturen med en naturguide för att upptäcka den ikoniska rödögda trädgrodan. Naturguiderna är fantastiska på att upptäcka djur, och det är ett utmärkt sätt att lära sig mer om Costa Ricas unika djurliv. Det kommer också finnas möjlighet att se en massa andra kräldjur under denna kvällstur. (F)
Dag 6: Kör själv till Rincón de la Vieja
Idag lämnar ni La Fortuna och kör mot Rincón de la Vieja. Denna nationalpark är mest känd för sina aktiva vulkaner, varma källor, lerbad, majestätiska floder och de många vackra naturstigarna som kan utforskas på egen hand. Efter ankomst till er lodge har ni dagen fri till egna upplevelser. (F)
Dag 7: På äventyr i Rincón de la Vieja National Park
Dagen kan användas precis så som ni vill när ni beger er ut på äventyr i nationalparken. Här finner ni vulkanen Rincón de la Vieja som är en av Costa Ricas mest aktiva vulkaner. Den mäter 1 916 meter upp mot himlen och har totalt nio sammanhängande kratrar, varifrån man ofta kan se rökmoln och ånga som stiger upp mot himlen. I Rincón de la Vieja National Park och i de omkringliggande områdena hittar ni också vattenfall, varma källor, lerbad, bubblande vulkaniska små sjöar, vackra floder och mer ökenlika omgivningar. Här finns dessutom ett varierat djurliv där ni bland annat kan upptäcka bältdjur, näsbjörnar, apor och många av Costa Ricas reptiler, samt ett stort utbud av landets exotiska fågelarter. (F)
Dag 8: Kör själv till Monteverde
Efter frukost kör ni vidare till den vackra molnregnskogen i Monteverde. Här väntar en vacker resa genom Costa Ricas högland längs Arenalsjöns strand och därefter längs bergsvägarna till Monteverde. Efter ankomst till ert hotell i Santa Elena har ni resten av dagen att tillbringa på egen hand. (F)
Dag 9: På äventyr i Santa Elena och Monteverde
Dagen är fri till egna aktiviteter och kan användas till antingen en dag i Santa Elena, en vandring till Monteverdes vackra hängbroar eller en ziplinetur mellan trädkronorna. Ni kan också följa med på utflykt med naturguide i Monteverde Cloud Forest Reserve som huserar över 2 500 växtarter och 400 fågelarter. Guiden kan berätta om fåglarna och hjälpa er med att upptäcka kolibrier, tukaner och den färgsprakande quetzalfågeln, som av flera kända ornitologer beskrivs som en av världens vackraste fåglar. (F)
Dag 10: Kör själv till Samara
Efter äventyr i djungeln och utflykter med vulkaner och fantastiska djurupplevelser kör ni nu vidare mot Stillahavskusten. Samara ligger på Nicoyahalvön vid en stilla bukt med svajande palmer och vackra stränder. Efter incheckning på er resort kan ni gå ner till stranden för att njuta av en drink i solnedgången. (F)
Dag 11–13: Avkoppling och äventyr i Samara
De kommande dagarna ger goda möjligheter till avkoppling, men om ni istället längtar efter mer äventyr finns det massor av möjligheter för det vid Samara. Ni har er hyrbil under hela resan och kan därför utforska Nicoyahalvön med dess mysiga kuststäder och många vackra stränder, vattenfall och djungler helt i er egna takt och efter egna önskemål. Det finns också möjlighet att följa med på snorkel- eller dukutflykter och att prova era krafter på surfbrädan eller genom djuphavsfiske. Dessutom rör sig knölvalar längs kusten från juli till oktober och återigen från december till februari. En sak är säker – ni kommer inte hinna få tråkigt här! Dessutom myllrar området av bra strandrestauranger där ni kan avnjuta dagens fångst. (F)
Dag 14: Kör själv till San José flygplats
Det har blivit dags att ta farväl av detta exotiska paradis efter en härlig och inte minst upplevelserik resa bland många av Costa Ricas höjdpunkter. Ni kör från Samara till flygplatsen i San José, där ni lämnar tillbaka er hyrbil och påbörjar hemresan. (F)
Dag 15: Ankomst till Skandinavien
Er ankomsttid hem varierar beroende på vilket flygbolag ni reser med, men oavsett är minnena från er spektakulära Costa Rica-resa många och varma.

Övernattningar

1 övernattning på lägenhetshotell i San José
4 övernattningar på hotell i La Fortuna
2 övernattningar på lodge i Rincón de la Vieja
2 övernattningar på hotell i Monteverde
4 övernattningar på lodge i Samara

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kikare
 • Pannlampa
 • Handduk och badkläder
 • Eventuell egen snorklingsutrustning
 • Regnjacka
 • Bra skor och sandaler

I priset ingår

 • Flyg Skandinaven – San José t/r, inkl. bagage
 • Övernattningar, måltider och utflykter enligt program
 • 14 dagars bilhyra med upphämtning i San José centrum och avlämning på San José flygplats, inkl. Wi-fi och GPS-enhet, fria mil, extra chaufför, kasko- och ansvarsförsäkring med självrisk på 0 kr. Kontakta din reserådgivare för exakta villkor för hyran.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, transporter och måltider som inte nämns i programmet
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: