13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 51 450:-
Äventyren börjar på mysiga Mpala Safari Lodge som på ett elegant sätt förenar bekväma omgivningar med det ursprungliga Afrika. Lodgen ligger vid världskända Kruger National Park som är flaggskeppet bland Sydafrika safariupplevelser. Här bor man med helpension, toppenfin service och massor med utflykter. Upplev Sotho-stammens traditionella sång och dans, bush walks med skickliga rangers, safariutflykter på både dagen och kvällen och ett besök i en skola i en av byarna.

Efter sköna dagar med safari och äventyr fortsätter resan till paradisön Mauritius där vi gjort allt för att det skall bli så bekvämt som möjligt. Du hämtas på flygplatsen och körs direkt till din resort där du bor med All Inclusive och det enda du egentligen behöver göra är att njuta av de vita stränderna, blåa vattnet och vänliga människorna.

Läs mer om våra fantastiska resor till Sydafrika och Mauritius
Praktisk information om Sydafrika och Mauritius

Bästa reseperiod

Årstiderna i Sydafrika är de motsatta till de svenska. Eftersom landet är mycket stort och har flera klimatzoner, kan det besökas när som helst beroende på vad du är ute efter. Sommaren är varm i hela lander, vintern är behaglig med ljumma, soliga dagar och kalla nätter. Söderut kan det regna och blåsa en del under vintern.

Mauritius fungerar att åka till året om – de har sin sommar (högsäsong) under november-april och vinter (lågsäsong) maj-oktober. Under sommaren är klimatet lite fuktigare och det kan komma intensiva men oftast korta regnskurar och i vissa fall även tropiska orkaner. Vintern är svalare och torrare.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Skandinavien - Johannesburg
Avresa från Skandinavien till Johannesburg i Sydafrika
Dag 2: Ankomst till Johannesburg
Det finns ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika så efter en god natts flygning landar du i Johannesburg varifrån du direkt tar flyget till Hoedspruit eller Phalaborwa nära Kruger Nationalpark. Här möts du och körs till lodgen. På eftermiddagen kommer så den lokala Sotho-stamme och visar och sjunger traditionella sånger och danser. Mpala Safari Lodgens ligger vid Olifants River mitt i Sydafrikas orörda natur i Limpopo-provinsen i nordöst vid naturreservatet Great Kruger Park som består av både privata och nationella reservat. Bland Mpala Safari Lodges faciliteter är Main House platsen för mysiga middagar och stilla frukostar på terrassen med utsikt över floden. Det är också här du kopplar av med en drink på kvällen medan veden knastrar i den öppna spisen. Du kan också krypa upp i soffan i zebrarummet med en god bok du hittat i biblioteket. Du kommer inte känna dig besvärad av larm och människor då man har maximalt 12 gäster här samtidigt. (L,M)
Dag 3: Bush walk och Tinshaba safari - Nattsafari
På bush walken vandrar man till fots i naturen med Mpalas erfarna guider. Det är en lätt och spännande utflykt där guiden berättar om djuren och naturen man möter på vägen. Han berättar om djurens olika vanor, hur människan klarar livet ute i bushen, hur man hittar mat och vatten i vildmarken. På eftermiddagen när solen börjar gå ner går turen till det vackra Tinshaba-reservatet. Här finns det möjlighet att göra en game drive med fyrhjuling, vill du hellre åka i en jeep med chaufför går det naturligtvis lika bra. Här kan man se buffel, elefant, zebra, giraff, kudu, impala, gnu, vårtsvin och många andra av Afrikas ikoniska djur. Efter safarin dukas middagen upp i bushen under stjärnhimlen med dukar och levande ljus. Självklart bjuds det på bubbel för som författarinnan Karen Blixen sa: 'Safari utan champagne är inte safari, bara en upplevelse". Glöm inte en tröja eller jacka, nätterna i Afrika kan bli lite kyliga. (F,L,M)
Dag 4: Bush walk - Besök i skolan Diphuti
Dagen starar med ännu en bush walk och sedan går färden vidare till den närbelägna skolan Diphuti. En del av vinsten från Mpala går hit för att förbättra förhållandena för de ca 800 eleverna och deras lärare. Mpala donerer dessutom skoluniformer till de fattigaste barnen som inte har råd med dem själva. Man har också, tillsammans med myndigheterna planerat och byggt klassrum och skolan är nästan dubbelt så stor numera. Dagens lunch serveras på en lokal restaurang. (F,L,M)
Dag 5-6: Tvådagarsutflykt till Krugerparken
Två dagar med storslagen safari och möjlighet att se bufflar, antiloper, gnuer, zebror, geparder, noshörningar. flodhästar, krokodiler, lejon och med lite tur kan man pricka av The Big Five på en enda dag. Du övernattar på en av parkens trevliga camps vilket gör att det går att göra både sen eftermiddagssafari och morgonsafari inne i själva parken. På kvällen grillas det på en traditionell "boma" medan man betraktar stjärnhimlen och lyssnar på ljuden från vildmarken, tar en öl och småpratar med sina nyfunna safarivänner. Dag två går färden tillbaka till Mpala mitt på dagen så att det finns tid för ett dopp i poolen innan middagen på Mpala Safari Lodge. (F,L,M)
Dag 7: Transfer till flygplatsen och flyg till Mauritius
Efter frukost har du en transfer till flygplatsen och åker så vidare till paradisön Mauritius. Beroende lite på flygtiderna kan det bli antingen flyg från Hoedspruit eller Phalaborwa alternativt från Johannesburg. Väl framme på Mauritius möts du och körs till Veranda Pointe Aux Biches där du njuter av tillvaron de nästa fem dagarna. (F,L,M
Dag 8-12: Mauritius
Veranda Pointe aux Biches är ett perfekt val för den som vill ha riktig avkoppling. Här kan man känna sand mellan tårna, promenera på stranden och njuta av barfotaupplevelser och känna sig välkomnad av hotellets vänliga och uppmärksamma medarbetare - en smakfull inramning av en riktigt skön semester. Det 4-stjärniga hotellet ligger vid Grand-Baie, en livlig liten ort med butiker, restauranger, en marknad och vackra stränder. I din vistelse har du All Inclusive som inkluderar: • Frukost, lunch och middag - antingen buffet eller a la carte. • Utvalda drycker från hotellets bar eller minibaren på rummet. vatten, juice, kaffe, te, öl och utvalda cocktails. • En picknickkorg • Utvalda utflykter/ aktiviteter som till exempel paddleboard, snorkling, tennis, fitness center, kajak mm. Sen finns det förstås möjlighet att boka på utlykter med hotellet om man blir rastlös av vit sand, klarblått vatten och sol.
Dag 13: Avresa
Du har en transfer till flygplatsen och flyger nu tillbaka till Skandinavien igen.(F)
Dag 14: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Fem nätter i dubbelrum på Mpala Safari Lodge i Sydafrika med helpension
Fem nätter i Comfort Room på Veranda Pointe aux Biches på Mauritius med All Inclusive

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

oktober - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Johannesburg - Hoedspruit - Mauritius - Skandinavien
 • 5 nätter i dubbelrum på Mpala Safari Lodge i Sydafrika | helpension
 • 5 nätter i Comfort Room på Veranda Pointe aux Biches på Mauritius | All Inclusive
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Vill du uppgradera ditt rum till "Sandy Lane" - en del av hotellet som är enbart för vuxna med egen restaurang, trädgård och pool, meddela din reserådgivare.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: