13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 43 450:-
På den här resan kryssar du runt mellan några av Seychellernas vackraste öar med en stillsam segelbåt. Du kan gå i land för att se några av öarna på nära håll, och ombord på båten finns det massor av möjligheter för snorkling, kajakpaddling eller för att prova krafterna på en stand up paddle board. Om du vill kan du dessutom köpa till dyk, eller ta den praktiska delen av ditt Padi dykcertifikat från båten.
Upplev Seychellerna på ett alldeles unikt sätt, medan segelbåten i sakta mak glider fram i övärlden.

Läs mer om Seychellerna här
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Seychellerna här

Bästa reseperiod

Seychellerna är alltid behagligt att besöka, då både luft och vattentemperaturerna är behagliga året runt. Vädret på öarna bestäms av de två vindarna som blåser i området. Från oktober till mars blåser nordvästvinden, och från maj till september blåser sydostvinden som ger lite mer vind men också lite torrare klimat. Regntiden pågår under december, januari och februari.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Med väskan full av badkläder och äventyrslust går färden mot några av världens vackraste stränder och öar. Längs vägen gör du en eller två mellanlandningar innan du når fram till slutdestinationen.
Dag 2: Ankomst till Mahé
Du hämtas på flygplatsen och körs till Mahé, där du ska bo de kommande nätterna på den fina Beau Vallon-stranden. (F)
Dag 3-4: Beau Vallon-stranden
Njut av den härliga stranden och ta dig ut till havs med snorkelmask eller dykutrustning. Du kan också ta bussen till Victoria, Seychellernas huvudstad, för att spatsera runt bland de mysiga gränderna och inbjudande lokala marknaderna. Om du är här en onsdag får du inte missa att besöka Bazar Labrin – en välsmakande streetfood-marknad på Beau Vallon-stranden. (F)
Dag 5: Din seglats startar
Idag hämtas du på ditt hotell och körs till hamnen, där du mönstrar segelbåten som ska bli ditt hem för den kommande veckan. Här bjuds du välkommen ombord av din kapten och övrig personal ombord. Båten lägger ut från kaj runt lunch och seglar sen mot Round Island där ni ankrar strax utanför Praslin. Under kvällen serveras en välsmakande kreolsk gryta ombord. (L, M)
Dag 6: Praslin
Morgonens seglats går till Praslin, där du får gå iland och besöka det Unesco-fredade naturreservatet Valle de Mai. Området är känd för sina palmer med de extremt sällsynta tvillingkokosnötterna, samt den svarta papegojan som bara lever här. Här kan du gå en runda längs de tydligt markerade stigarna under de gigantiska palmträdkronorna innan du beger dig tillbaka till båten. Väl ombord igen kan du avsluta dagen med en dyk- eller snorklingstur, eller varför inte en tur på SUP-brädan? (F, L, M)
Dag 7: La Digue
Idag går färden vidare mot La Digue – en sömnig liten ö där de vanligast förekommande transportmedlen är oxkärror och cyklar. La Digue är hemvist för den sällsynta fågeln Paradis flugsnappare och är dessutom känd för sina mjuka granitklippor som ramar in en av världens mest fotograferade strand, Anse Source d’Argent. Utforska ön på egen hand genom att till exempel hyra en cykel och besöka en plantageegendom som visar upp traditionella öaktiviteter. (F, L, M)
Dag 8: Besök på ön Grand Soeur och Petite Soeur
Idag går seglatsen vidare till de obebodda systeröarna Grand och Petite Soeur. Havet här är fantastiskt att dyka i, men vill du hellre spendera en dag på land kan vi rekommendera vandringar runt i det vackra landskapet. Under eftermiddagen seglar båten vidare till Coco Island som är en av Seychellernas små granitklippöar, där det finns makalösa snorklingsvatten. (F, L, M)
Dag 9: Seglats till Aride
Idag sätter vi kurs mot Bobby Island, där du kan både dyka och roa dig med olika vattensporter. Efter lunch seglar båten vidare till Aride – ett skyddat paradis för flera sällsynta fågelarter. Här kan du bland annat vandra upp till en utsiktspunkt där fregattfågeln har sina bon. (F, L, M)
Dag 10: Curieuse
Turen går vidare till Curieuse, en obebodd ö som bjuder på både mangroveskog, sköldpaddefarmar och gamla ruiner från en tidigare spetälskkoloni. Lunchen serveras i form av barbeque på stranden, och härefter finns tid till att njuta av de vackra stränderna och det turkosa havet. Under eftermiddagen styr vi återigen kursen mot Praslin, med ett stopp längs vägen på den lilla granitön St Pierre som är ett riktigt bra dyk- och snorklingsställe. (F, L, M)
Dag 11: Åter till Mahé med stopp på Ile Seche
Börja dagen med ett dopp i det lugna havet eller kanske med en tur på SUP-brädan eller i en kajak i soluppgången. Du kan också slappna av på däcket med morgonkaffet och din favoritbok medan färden går tillbaka mot Mahé. Båten stannar på vägen vid Ile Seche där du kan njuta av resans sista dyk- eller snorkeltur, innan den sista barbecuen serveras och båten seglar tillbaka till Port Victoria. (F, L, M)
Dag 12: Avmönstring och tid i Victoria
Under morgonen säger vi farväl till besättningen ombord och går iland från segelbåten. Vi har reserverat ett dagrum på ett hotell i Victoria där du kan ta en dusch, slappna av och smälta sinnesintrycken från seglingen innan du går ombord på flyget som ska ta dig hem igen.
Dag 13: Ankomst Skandinavien
Du landar i Sverige efter vad vi nästan är säkra på är en av de mest minnesvärda upplevelser du har haft!

Övernattningar

Tre övernattningar på hotell på Mahé
Sju övernattningar i dubbelhytt på segelbåt, med luftkonditionering och eget badrum
Dagrum på Mahé innan hemresa

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Kommentarer

Du kan köpa till ett dykpaket med 12 guidade dyk eller ta den praktiska delen av ditt PADI dykcertifikat ombord. Prata med din reserådgivare för mer information om detta.
Kom ihåg att packa i mjuka resväskor.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder
 • Minst ett par stadiga skor om du ska ut och vandra
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Mahé t/r, inkl. bagage
 • Transfer, transport och övernattningar enligt program
 • Sju dagars seglats enligt program, inklusive personal ombord, utlåning av snorkelutrustning, kajaker, SUP-brädor och fiskeutrustning
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Anlopps- och nationalparksavgifter, totalt 190 euro. Betalas lokalt.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: