Sök
Sök

Öluffa på Seychellerna

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 25 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 14 dagar

Seychellerna är en drömdestination för många. Det är enkelt att flyga hit och enkelt att öluffa mellan paradisöarna Mahé, Praslin och La Digue. Seychellerna har några av världens vackraste stränder och blåaste vatten.

På huvudön Mahé finns världens kanske minsta huvudstad; Victoria. Här hittar men shopping - om än i begränsad skala men man skall inte missa den läckra marknaden Sir Selwyn Selwin Clarke Market. Andra höjdpunkter på ön är att besöka teplantager och den botaniska trädgården. Öns längsta och kanske vackraste stränder är Beau Vallon och Anse Royale. Bor man vid Beau Vallon är det marknad med BBQ och drinkvagnar varje onsdagskväll.

Nästa ö är Praslin - lite mindre än Mahé och mest känd för världsarvet Vallée de Mai Nature Reserve där den unika nöten Coco de Mer växer. Här finns också några av världens vackraste stränder som Anse Lazio och Grand Anse Beach. Ön har två busslinjer, en som går medsols och en som går motsols så det är enkelt att ta sig runt på egen hand.

Sist, minst men bara i storlek är La Digue. För många sinnebilden av paradiset med mycket få bilar utan här cyklar man eller kanske till och med åker oxkärra. Ön har fina vandringsmöjligheter och som sina grannöar finns här också absolut fantastiskt vackra stränder som Anse Source d'Argent och Grand Anse.

Väder

Man kan åka till Seychellerna året om. Oktober till mars blåser nordvästliga vindar som ger behagligt väder, inte för fuktigt. Bästa tiden är april-maj och oktober-november även om det kan bli väldigt varmt just i april. Temperaturen ligger runt 26-30 grader hela året.

Det kan komma en del regn och blåst under december - januari och det kan gå en del vågor juni – september. Vissa tider på året är det mycket sjögräs på stränderna, speciellt på Praslin.

Detaljerad resplan

Dag 1 - Avresa
Du flyger från Skandinavien till Seychellerna med en mellanlandning på vägen.

Dag 2 - Ankomst
Du möts av vår samarbetspartner på plats och har sedan en busstransfer till ditt hotell på Mahé där du bor i ett standard dubbelrum inklusive frukost.

Dag 3-4 - Mahé
Sköna, lata dagar på Mahé. Du kan antingen bara ta det lugnt och njuta av sol, bad och strand eller göra utflykter på ön. Man kan hyra bil men kom ihåg att vägarna är smala och det är vänstertrafik här. Annars finns det gott om lokalbussar och passa på att besöka den lilla huvudstaden Victoria med sina pittoreska kvarter och läckra marknad. På onsdagskvällarna är det marknad med BBQ och drinkvagnar på Beau Vallon.

Dag 5 - Mahé till Praslin
Du har idag en busstransfer till färjan och åker nu vidare till ön Praslin. Där möts du igen av vår samarbetspartner och har en busstransfer till ditt hotell där du bor i standard dubbelrum inklusive frukost.

Dag 6-8 - Praslin
Förutom de fantastiska stränderna finns här ett UNESCO:s världsarv i form av Vallée de Mai Nature Reserve där den unika nöten Coco de Mer växer. Här finns också några av världens vackraste stränder som Anse Lazlo och Grand Anse Beach. Ön har två busslinjer, en som går medsols och en som går motsols så det är enkelt att ta sig runt på egen hand. Härifrån kan man också boka till utflykter till ön Curieuse där man badar, vandrar vid mangroveträsk och ser de enorma sköldpaddorna Seychellerna är kända för.

Dag 9 - Praslin till La Digue
Du har idag en busstransfer tillbaka till färjan och åker vidare ett litet skutt till den lilla paradisön La Digue där du möts och har en transfer till ditt hotell som är mer som ett pensionat egentligen. Du bor i ett standard dubbelrum inklusive frukost.

Dag 10-12 - La Digue
La Digue är nog så nära sinnebilden av paradiset man kan komma. Här är bilarna få och här cyklar man eller kanske till och med åker oxkärra. Ön har fina vandringsmöjligheter och som sina grannöar finns här också absolut fantastiskt vackra stränder som Anse Source d'Argent och Grand Anse.

Dag 13 - Hemresa
Nu är det dags att ta farväl av Seychellerna. Du har en transfer till färjan och åker sedan tillbaka till huvudön Mahé där du har en busstransfer tillbaka till flygplatsen. Du flyger hem igen till Skandinavien och har en mellanlandning på vägen.

Dag 14 Hemkomst

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 25 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Seychellerna t/r i ekonomiklass
  • Transfers mellan flygplats - hotell - färja med buss på samtliga öar
  • Färja Mahé-Praslin-La Digue-Mahé
  • 4 nätter på hotell på Mahé (Hotel Augerine eller liknande) inklusive frukost
  • 4 nätter på hotell på Praslin (Indian Ocean Lodge eller liknande) inklusive frukost
  • 4 nätter på hotell/pensionat på La Digue (Cabanes des Anges eller liknande) inklusive frukost

I priset ingår inte

  • Måltider & dryck ej nämnda i programmet
  • Ulfykter
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: