14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 30 950:-
Vi har skapat ett reseförslag till dig som gärna vill åka runt till flera olika öar i Seychellernas örike, bo på charmiga bed and breakfasts och utforska alla de olika aktiviteter som Seychellerna erbjuder. Några av aktiviteterna är inkluderade i reseförslaget, och övriga dagar kan du forma enligt egna önskemål.

Läs mer om Seychellerna här
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Seychellerna här

Bästa reseperiod

Seychellerna är alltid behagligt att besöka, då både luft och vattentemperaturerna är behagliga året runt. Vädret på öarna bestäms av de två vindarna som blåser i området. Från oktober till mars blåser nordvästvinden, och från maj till september blåser sydostvinden som ger lite mer vind men också lite torrare klimat. Regntiden pågår under december, januari och februari.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag reser du hemifrån mot paradiset Seychellerna, med en eller två mellanlandningar.
Dag 2: Ankomst till Mahé och färja till Praslin
Vid ankomst till flygplatsen möter du din chaufför och åker mot färjan som ska ta dig till Praslin. Njut av båtturen och den första anblicken av det klara havet som kommer vara din ständiga följeslagare under semestern. Vid ankomst till Praslin möts du av ännu en chaufför som tar dig till ditt bed and breakfast beläget på en höjd längs kusten Cote D’or, omgivet av mangoträd och med fin utsikt över havet. Vi har inkluderat en tredagars bilhyra i din vistelse här för att du enkelt ska kunna ta dig till både stränder och runt på ön. (F)
Dag 3–5: Praslin på egen hand
Se fram emot ett par dagar på egen hand på härliga Praslin. Vill du dyka under din vistelse här finns det ett välrenommerat dykcenter inte långt från där du bor. Här kan du köpa enstaka dykupplevelser, eller paket med flera dyk för att utforska Seychellernas vattenliv på djupet. Passa också på att utforska nationalparken Valle de Mai som bland annat är känd för att ha världens enda palmer med tvillingkokosnötter. Utöver detta kan vi också rekommendera att du snörar på dig vandringskängorna. Du kan bland annat bege dig ut på en vacker vandring till Anse Georgette via Anse Lazio – två av Seychellernas vackraste stränder – där några minnesvärda badstopp är ett måste längs vägen. En annan fin vandring – Salazie Pasquiére – går tvärs över ön och börjar i närheten av en brittisk kyrkogård. (F)
Dag 6: Med färja till La Digue
Din resa fortsätter idag till den fantastiska lilla ön La Digue. Redan när färjan lägger till i hamnen märker du av den avslappnade ö-stämningen. Ditt guesthouse ligger nära stranden, och vi rekommenderar att du hyr en cykel när du har kommit hit för att kunna utforska ön ordentligt. (F)
Dag 7-8: La Digue på egen hand
Söker du total avslappning kan dagen med fördel spenderas på någon av öns många himmelska stränder. För den mer äventyrslystna finns en vandringsled som tar dig upp till öns högsta punkt, varifrån du får en 360 graders utsikt över ön. (F)
Dag 9: Med färja till Mahé
Idag går resan tillbaka till huvudön Mahé, där du blir hämtad vid hamnen och körd till Beau Vallon-stranden och ditt mysiga hotell som ligger precis vid havet. Vi har inkluderat tre dagars bilhyra under din vistelse här, för att du lätt ska kunna ta dig runt på ön. Om du vill gå ut och äta på en trevlig restaurang ikväll kan vi rekommendera ett besök på The Boathouse som serverar inhemsk, kreolsk mat. (F)
Dag 10-13: Cykeltur, hike och kajak
Idag har vi inkluderat en utflykt där dagen börjar med en guidad cykelur längs vackra småvägar, efterföljd av ett par timmars hike. Upplevelsen fulländas av en kajaktur vid Grand Police eller Grand Anse Wetlands. Idag är det full fart hela dagen! Har du lust till att prova på flera aktiviteter finns det gott om möjligheter under de kommande dagarna. Du kan exempelvis anmäla dig till en nybörjarkurs i surfing eller SUP, även kallad paddleboard. I kursen ingår både instruktioner på land och ett par timmar i havet. En annan dag kan du boka in dig på en zipline-tur som i hisnande fart tar dig högt över trädtopparna. På vägen hem från ziplineturen kan du göra en avstickare upp på en klippa som är en perfekt utkikspunkt över västkusten Glacis La Reserve. Aktiviteterna bokas på plats hos våra lokala samarbetspartners. Prata gärna med din reserådgivare om detta. Är du mer sugen på att ge dig ut och vandra kan vi rekommendera en hajk som startar vid Beau Vallon, och är en relativt krävande halvdagstur genom Morne nationalpark. Är du på Beau Vallon en onsdag så får du inte missa den trevliga marknaden Labrin. (F)
Dag 14: Hemresa mot Skandinavien
Du hämtas idag på ditt hotell och körs till flygplatser efter ett par härliga veckor fyllda med sol, strand och minnesvärda aktiviteter.
Dag 15: Ankomst Skandinavien

Övernattningar

4 övernattningar i stuga på Praslin
3 övernattningar i guest house på La Digue
4 övernattningar på hotell på Mahé

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Kommentarer

Prata med din reserådgivare om vilka dagar du önskar den inkluderade hyrbilen.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder
 • Minst ett par stadiga skor om du ska ut och vandra
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Mahé t/r, inkl. bagage
 • Transfer och transport mellan öarna enligt program
 • Övernattningar, måltider och utflykter enligt program
 • Tre dagars bilhyra på Praslin och Mahé
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Försäkring av hyrbilen, 10-20 euro / dag. Betalas lokalt.
 • SUP-kurs och zipline

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: