Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Antarktis - klotets minst besökta kontinent 🐧

Upplev pingvinkolonier, sälar, lekande valar, majestätiska isberg och enorma glaciärer

Ibland blir vi presenterade för resenyheter som får våra hjärtan att slå det där extra slaget 💓 Precis det hände när vår kollega Henrik, som nyligen kom hem från en expeditionskryssning på Antarktis, berättade för oss om denna alldeles magnifika kontinent – så oupptäckt och fjärran som vi överhuvudtaget kan komma!

Efter att ha blivit eld och lågor över detta oupptäckta och minst sagt äventyrliga resmål bestämde vi oss för att inspirera er genom inte mindre än 5 (!) nya reseförslag till Antarktis. Detta för att kunna erbjuda något för alla smaker – precis så som vi gärna vill ha det! 👌


Djupdyk i våra polar-äventyr

Antarktis och Argentina – den ultimata resan

För resenären som vill ha lite av allt 🌎

Resan för dig som vill kombinera ditt äventyr i världens sydligaste ände med en upptäcktsfärd i Argentina. Här får du uppleva den argentinska huvudstaden Buenos Aires, Patagoniens enastående miljöer, samt världen ände – Ushuaia – med nationalparken Tierra del Fuego.

Från Ushuaia går du ombord på fartyget som tar dig ut på ditt 10 dagar långa antarktiska äventyr. Efter en två dagar lång seglats över Drakesundet ankommer du till Antarktis. Här kommer det finnas dagliga möjligheter till landstigning och aktiviteter, och båtens storlek gör att det är möjligt för alla passagerare kan komma i land eller utföra vattenaktiviteter samtidigt. Du kommer på den här resan därför ha långt mer tid ute i den antarktiska naturen än vad många andra båtar erbjuder.

Totalt 22 dagar


Två resor i en!

Den stora äventyrsresan till Antarktis

För den adrenalintörstande 🧗🏼

Drömmer du om ett aktivt äventyr på Antarktis? Då är det här reseförslaget som klippt och skuret för dig!
Vi har inkluderat kajakturer bland isberg och sälar, en övernattning på land i tält under den klara Antarktisstjärnhimlen, bergsbestigning och många fler spännande upplevelser. Expeditionsbåtens besättning består bland annat av guider med specialkunskaper inom allt från fotografering, bergsbestigning och kajak till vildmarksliv och dykning.
Alla häftiga aktiviteter på den här resan är inkluderade i priset – något som många andra rederier tar rejält betalt för. Under hela expeditionen kommer erfarna guider hålla föreläsningar på båten om djurlivet, naturen, väderförhållandena och mycket mer.

Se en video från resan här

Totalt 18 dagar


Äventyr för den våghalsiga

Antarktis med flyg & kryssning

För den bekväma (eller sjösjuka) resenären

Vill du uppleva den antarktiska halvön utan att behöva resa flera dagar med båt? För många är båtresan en stor upplevelse, men för den som vill nå Antarktis snabbt, eller som gärna vill slippa flera dagar på det öppna havet, så har vi satt ihop ett reseförslag där du istället flyger från Argentinas södra spets direkt till King George Island på Antarktis.
Väl på plats har du sedan sex hela dagar på en expeditionskryssning bland pingviner, sälar, valar, isberg och världens vackraste fjordar. På den här resan får du ut det mesta möjliga av Antarktis utan att behöva vara borta så länge.

Se en video från resan här

Totalt 12 dagar


Res till Antarktis med flyg

Backpacking på Antarktis

För resenären med begränsad budget 🎒

Antarktis är måhända ingen billig destination att besöka, men likväl är det en dröm för otaliga backpackers. Därför har vi gjort vårt bästa för att ta fram ett prisvärt förslag som gör det möjligt för dig att upptäcka Antarktis på en backpackerbudget.
I Ushuaia går du ombord på fartyget som ska ta dig ut på ett 11 dagar långt antarktiskt äventyr. Båtens besättning består primärt av lokala argentinare, och dina övriga medresenärer är allt från andra backpackers till par och soloresenärer. Detta gör att stämningen ombord är avslappnad och uppsluppen, och förutom god stämning är även all mat och alla aktiviteter inkluderade.

Totalt 17 dagar


För den lilla plånboken

Antarktis, Falklandsöarna och South Georgia

För den upptäcktsresande 🔭

På den här resan tar du dig till tre av världens häftigaste destinationer; Falklandsöarna, South Georgia och Antarktis. Färden går med ett expeditionsskepp och väl på plats bland isbergen och glaciärerna gör du expeditioner från fartyget med så kallade zodiacs – mindre gummibåtar som tillåter dig att röra dig rätt in i Antarktis karga natur.

Under resan blir du guidad av ett professionellt expeditionsteam som består av handplockade och internationellt erkända experter inom olika områden som är relevanta för att kunna förstå regionen. Allt eftersom du glider fram på det öppna, iskalla havet kan du lyssna till vetenskapliga föredrag om historia, biologi, geografi, geologi och kultur, vilket verkligen adderar något extra till resan och tillåter dig att få en större förståelse för destinationerna och de rådande förhållandena.

Se en video från resan här

Totalt 26 dagar


För dig som vill uppleva extra allt

Psst…

Den gemensamma nämnaren för alla de expeditionsresor som vi erbjuder är att de genomförs med mindre fartyg som inte tar så många passagerare. Detta gör att alla passagerare kan gå iland och göra aktiviteter samtidigt, vilket inte är möjligt när du reser med ett större kryssningsfartyg. Detta ger dig mer tid i land på Antarktis och större möjligheter att upptäcka omgivningarna.


Upplev Antarktis på bästa möjliga sätt!