26 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 169 950:-
På denna resa som passar för en riktig upptäckare tar du dig till tre av världens häftigaste destinationer; Falklandsöarna, South Georgia och Antarktis. Färden går med ett av expeditionsskeppen M/V Hondius, M/V Plancius eller M/S Ortelius (olika fartyg på olika datum), och väl på plats bland isbergen och glaciärerna gör du mindre expeditioner från fartyget med så kallade zodiacs – mindre gummibåtar som tillåter dig att röra dig rätt in i Antarktis karga natur. Här går du i land och kan ta del av olika aktiviteter, däribland möten med allt från pingviner och sälar till fåglar och valar och mycket, mycket mer.

Under resan blir du guidad av en professionellt och engelsktalande expeditionsteam som består av handplockade internationellt erkända experter på olika akademiska områden som är relevanta för att kunna förstå regionens geografiska område. Allt eftersom du glider fram på det öppna, iskalla havet kan du lyssna till vetenskapliga föredrag om historia, biologi, geografi, geologi och kultur, vilket verkligen adderar något extra till resan och tillåter dig att få en större förståelse för destinationerna och de rådande förhållandena.

Både M/V Hondius och M/S Ortelius är expeditionsfartyg som är byggda för just den här typen av upplevelsekryssningar i den arktiska världen. På fartygen får cirka 100–170 passagerare plats, vilket innebär att dessa skepp är av modell mindre och vilket resulterar i att du ges mer tid på landexpeditionerna än på andra kryssningar med fler deltagare på grund av de besöksbegränsningar som råder på Antarktis. Ombord på fartygen finns allt från delade hytter till spektakulära privathytter och bar, matsal och gemensamma föredragsområden.

Den här expeditionskryssningen till Falklandsöarna, South Georgia och Antarktis är något du sent kommer att glömma, och dessutom finns möjligheten att förlänga din resa genom att till exempel stanna kvar i Argentina eller genom att resa runt i andra delar av Sydamerika. Om detta är något du är intresserad av är du varmt välkommen att kontakta oss, så skräddarsyr vi ditt extraordinära äventyr.

Se våra andra fantastiska reseförslag till Argentina här
Läs mer om Argentina
Se våra andra fantastiska reseförslag till Antarktis här
Läs mer om Antarktis

Bästa reseperiod

Antarktis kan besökas mellan november och mars, och det du ska tänka på när du planerar din resa är att tidpunkten för din resa påverkar vad du kan förvänta dig att uppleva här. I början av säsongen, från och med november och ungefär fram till jul, kryllar det av pingviner, innan de i slutet av säsongen lämnar land för att jaga efter föda. Ungefär samtidigt som de vuxna pingvinerna ger sig iväg ut i vattnet börjar de små pingvinungarna att göra sig redo att lämna sina bon, vilket ger en helt annan upplevelse. Om det är pingvinungarna som du helst vill uppleva kan det därför vara bra att sikta in sig på slutet av säsongen. Även utbudet av valar, fåglar och mängden is varierar över säsongen, så prata med din reserådgivare för tips om när just du ska planera in din resa till Antarktis.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du lämnar Skandinavien från din närmsta flygplats för att ta dig mot Argentina.
Dag 2: Ankomst till Buenos Aires
På Buenos Aires flygplats kan du lätt haffa en taxi till ditt hotell, eller så kan din reserådgivare hjälpa dig att förboka en. I den argentinska huvudstaden kan du se fram emot två övernattningar. Alla som någonsin har besökt Buenos Aires älskar staden – och det med rätta. Här intas kaféerna av kaffedrickande bohemer, gatorna av hejande fotbollsfans och dansgolven av gnistrande tangodansare. Argentinarna är lika delar laid-back och temperamentsfulla, högtidliga och avslappnade. Buenos Aires är på samma sätt en dynamisk stad, där det finns otaliga möjligheter att dra sig tillbaka och reflektera över dagens upplevelser på något av stadens många kaféer eller i något av de många grönområdena. I konstnärskvarteret San Telmo är en del av charmen från kolonitiden bevarad, med kullerstenslagda gator och låga byggnader. Här kan du köpa unika souvenirer när konst- och antikvitetsbodarna öppnar upp för den livliga söndagsmarknaden.
Dag 3: En heldag i Buenos Aires
Idag har du tid att lära känna den argentinska huvudstaden på egen hand. En cykeltur runt i huvudstaden är ett enastående sätt att få en överblick över staden, och vi hjälper gärna till att boka in en tur runt staden där du tar sällskap med en lokal guide som längs vägen kommer att berätta allt om staden och landets historia när du trampar dig förbi det färgsprakande La Boca och den historiska stadskärnan. (F)
Dag 4: Flyg till Trelew och början på din expeditionsfärd
Du tar dig på egen hand till flygplatsen, där du går ombord på planet som ska ta dig till Trelew. Från flygplatsen i Trelew kan du ta en taxi eller dela en minivan till Puerto Madryn, varifrån din expeditionskryssning avgår samma eftermiddag. Du går ombord på ditt hem för de kommande dagarna, och väl på plats träffar du expeditionsteamet och resten av besättningsmedlemmarna. Innan avfärd genomförs en hälso- och säkerhetsmöte för samtliga gäster, och sen kan du ta plats ute på däck för att få en sista glimt av Puerto Madryn när fartyget glider österut. Avnjut en drink och vänd blicken i riktning mot Falklandsöarna som blir resans första stopp. (F, M)
Dag 5–6: På öppet hav mot Falklandsöarna
Med siktet inställt på Falklandsöarna är du nu i expeditionsteamets trygga händer, och du blir snabbt införstådd med att dessa kunniga människor inte bara är inspirerande och uppmärksamma värdar, utan att de också är äventyrare ut i fingerspetsarna med en hel del berättelser att dela med sig av från sina egna expeditioner. Oavsett om du lyssnar på föredrag om marinbiologi, arktisk överlevnad, oceanografi eller fotografering är entusiasmen någonting som skiner igenom, och i föredragssalen kan du lära dig mer om Falklandsöarnas spännande historia och deras fascinerande djurliv. När du inte lyssnar på spännande presentationer kan du umgås med de andra resenärerna på de gemensamma ytorna, andas in den friska luften ute på däck och spana efter de mäktiga albatrosserna som gör fartyget sällskap i vattnet. (F, L, M)
Dag 7–8: På upptäcktsfärd på Falklandsöarna
Falklandsöarna är förmodligen mest känd för sin dramatiska historia – upptäckt av britterna, ockuperat av fransmännen och spanjorerna och därefter mitt i krigets centrum när Argentina och Storbritannien stred i Falklandskrigen. När du själv sätter din fot på dessa kargt vackra öar är det inte konstigt att förstå varför dessa öar varit så eftertraktade, och under dina tre dagar på ön hinner du utforska ögruppens naturliga skönhet. På de vindpinade gröna vidderna tronar familjegårdarna som funnits i samma släkt i generationer, och stränderna med sin vita sand och sitt klara vatten kan nästan tas för de karibiska paradisstränderna, även om temperaturerna är betydligt lägre här. Här struttar pingvinerna sida vid sida med de betande fåren, karakaorna glider över havet och gässen letar efter mat i vattenbrynet. Totalt består det brittiska självstyrda territoriumet av nästan 800 öar, och listan på ställen att besöka är lång. Istället för att ha ett fast schema kommer expeditionsteamet att anpassa vistelsen på Falklandsöarna efter väderförhållandena – det är ju trots allt ett äventyr! Oavsett om det är Saunders Island, West Point, Carcass Island eller någon av de andra häftiga platserna som besöks kan du alltså vara säker på att du kommer att få ta del av det bästa möjliga upplägget för just din expedition. En plats som det finns goda chanser att besöka är Stanley – huvudstaden på Östra Falkland. Det är charmerande liten stad att utforska till fots, och dessutom fungerar den som utgångspunkt för flera olika utflykter som du kan välja mellan. Väl på plats i stadens lilla centrum kan du passa på att besöka de lokala butikerna och sen kanske slinka in på en brittisk bar för att dela en pint med de lokala. (F, L, M)
Dag 9–10: Full fart mot South Georgia
Två dagar tar det att segla söderut till det fantastiska South Georgia. Längs vägen kan du lyssna till spännande föredrag om områdets djurliv, valfångsten och polarhistorien, och experterna ombord kan berätta om allt från albatrossernas parningsritual till gamla legender om de norska valjägarna. En av de mest fascinerande berättelser som du kan få chans att lyssna till berättar historien om Ernest Shackleton och männen ombord på den olycksaliga tremastade barkentinen Endurance, och om hur de blev räddade tack vare sina tappra bedrifter och stora sjökunskaper. (F, L, M)
Dag 11–14: På upptäcktsfärd på South Georgia
Om du är en riktig djurälskare kommer du utan tvivel att älska South Georgia. Här, på det som kallas för Arktiska oceanens Serengeti eller Polernas Galapagos, kommer dina förväntningar minst sagt att infrias. Förstå hypen bakom ryktet och se varför South Georgia är ett riktigt drömresemål för naturfotografer från hela världen. Med sin unika plats i det antarktiska ekosystemet utanför havsisarna är South Georgia ett idealt hem för tusentals häckande pingviner och sälar. Den stora mängden kungspingviner uppskattar det varmare vädret här, till skillnad från deras släktingar kejsarpingvingen som trivs bäst på Antarktis. Förutom pingviner finns det även andra fåglar här, som albatrosser, stormfåglar, toppskarvar, labbar och tärnor. Du tillbringar fyra dagar på South Georgia och expeditionsteamet planerar bästa möjliga stopp då du kan gå iland och komma närmare ödemarken och djurlivet. Ett av ställena som kan komma att besökas är Grytviken, där det finns en gammal norsk sjömanskyrka som byggdes 1913. Här vilar samme Ernest Shackleton som gav sig ut i de arktiska miljöerna för att upptäcka området närmare. Precis som vid besöket på Falklandsöarna kan inga av stoppen garanteras, men expeditionsteamet kommer att anpassa sitt program för att göra din upplevelse av South Georgia så bra som möjligt. Kanske är det också just det som gör våra expeditionskryssningar så speciella – ingen resa är den andra lik! (F, L, M)
Dag 15–16: På öppet hav mot Antarktis med eventuellt stopp på South Orkney
Vid de längre uppehållen på både Falklandsöarna och South Georgia ges du ordentligt med tid att fördjupa dig i destinationerna och dess vildmarksliv. När kursen nu sätts mot Antarktis kommer expeditionsteamet att fokusera hela din uppmärksamhet på huvudmålet med vår resa, och på vägen får du lyssna til omfattande föredrag och presentationer som täcker allt från områdets historia till information om miljön och de vilda djuren. I takt med att fartyget kommer närmare och närmare Antarktis kommer expeditionsteamet att informera om de förhållningsregler som gäller på plats. Reglerna är framtagna av IAATO (International Association of Antarctic Tour Operators) och syftar till att minimera det mänskliga inflytandet på Antarktis spektakulära natur – ingen mänsklig aktivitet får påverka eller sätta den naturliga balansen ur spel, och att komma till Antarktis som turist innebär ett stort ansvar, både på researrangören och på dig som privatperson. Det enda du får efterlämna är fotspår och du får inte ta något annat än bilder och fantastiska minnen med dig tillbaka till båten. Om vädret tillåter görs ett stopp vid South Orkney på en argentinsk forskningsstation på ön Laurie Island, eller så besöks kanske Signy Island med den vackra Shingle Cove-bukten. (F, L, M)
Dag 17–21: På äventyr på Antarktis
Glöm allt som du hittills har upplevt – Antarktis spelar i en egen liga. Oavsett hur höga dina förväntningar är kommer Antarktis att överträffa dem. Med 90% av all världens is samlad på en och samma plats är det ett enormt område – det enda landet med en större area är Ryssland. Det finns faktiskt jord att hitta långt nere under all isen, men på vissa ställen är snön och isen flera kilometer tjock, så att försöka hitta Antarktis fasta mark är ett evighetsprojekt. Med största sannolikhet kommer du att se både sälar och pingviner redan från båten, vilket ju i sig är en magisk upplevelse, men vänta tills du står sida vid sida med en flera tusen pingviner stor koloni eller tills ett snällt sälhuvud tittar upp alldeles bredvid zodiacen när du glider fram mellan isbergen. Precis som att det isiga landskapet ändrar sig efter årstiderna gör djurlivet detsamma. Under tidig vår är det mycket mer snö här, vilket får landskapet att kännas än mer orört, och det är under denna period som pingvinernas parningssäsong inleds. I oktober-november är valbeståndet som störst, medan valarna efter december månad blir en ovanligare syn. Däremot är det då de första pingvinungarna föds, och framåt februari-mars är det fullt av små ungar som springer runt och lär sig stå på egna ben. Då kommer även valarna tillbaka – de krilltäta vattnen lockar till sig mängder av olika valarter som här njuter av livets goda. Det är inte bara under ytan som djurlivet blomstrar, utan även i luften kryllar det av djur. Här hittas hela 46 olika fågelarter, bland annat albatrosser och tärnor. Expeditionsteamet kommer att se till att du får den bästa möjliga upplevelsen under de kommande fem dagarna. Du kan välja att följa med på iskryssning i zodiacs och gå iland på det spektakulära islandskapet. Om du besöker Antarktis under den tidigare delen av säsongen när snöförhållandena är goda kan du kanske se fram emot en snöskovandring, men alldeles oavsett vilka aktiviteter du väljer och oavsett vilka aktiviteter som expeditionsteamet bedömer som möjliga att genomföra kommer din antarktiska vistelse bli ett minne för livet. (F, L, M)
Dag 22–23: Kryssa över Drakesundet
Fem oförglömliga dagar på Antarktis är förbi, och expeditionsteamet styr nu fartyget tillbaka norrut över Drakesundet. Passagen är känd för sina kraftiga vindar och starka strömmar, men det kanske också växla väldigt fort och bli alldeles lugnt och stilla. Denna dualism har gett upphov till namnen Drake Shake och Drake Lake. Oavsett vilket väder platsen bjuder på under vår tur är du dock givetvis trygg och säker ombord på det specialbyggda expeditionsfartyget som är skapat för just den här typen av väder. När slutet av resan närmar sig kommer expeditionsteamet att sammanfatta alla fantastiska upplevelser, vilket gör att du får möjlighet att bevara minnena från din äventyrskryssning på bästa möjliga sätt när fartyget tar sig förbi Drakesundet och in i den vackra Beaglekanalen som omges av berg som sluttar brant ner rätt i det iskalla havet. (F, L, M)
Dag 24: Ankomst till Ushuaia
Expeditionsresan kommer till sitt slut när fartyget anländer till Ushuaia. Här tar du farväl av expeditionsteamet och beger dig till ditt hotell inne i stan. Ushuaia beskrivs ibland som världens ände, och det är inte utan att man förstår varför. Staden ligger placerad vid Beaglekanalens kust och namnet betyder faktiskt ”bukten som vänder mot väst” på yamnainvånarnas originalspråk. Ushuaia tjänade en gång i tiden som fångkoloni för såväl politiska fångar som tungt kriminella, men är idag en stor turistattraktion. Staden är ett stort skidsportsområde för både alpin- och längdskidåkning och härifrån finns goda möjligheter för att vandra i Parque Nacional Tierra del Fuego – den enda nationalparken i Argentina som ligger vid kusten. (F)
Dag 25: Avresa från Ushuaia
Det har blivit tid att påbörja resan tillbaka till Sverige. Du tar en taxi till flygplatsen (kan förbokas av oss) och går ombord på planet från Ushuaia. Antingen låter du ditt sydamerikanska äventyr fortsätta, eller så tar du plats på planet mot Skandinavien där du landar nästa dag. Hur avslutar man egentligen en 21 dagar lång upplevelse till sjöss omgiven av några av världens mest avlägsna och imponerande landskap? Svaret är: det gör man inte! Upplevelsen kommer att leva vidare i minnet och genom de bilder och historier som du kan fortsätta att dela med dig av till nära och kära. (F)
Dag 26: Ankomst till Skandinavien
Du anländer till Skandinavien efter ett fantastiskt äventyr till Antarktis, Falklandsöarna och South Georgia.

Övernattningar

2 övernattningar på NH Collection Buenos Aires Centro Historico i Buenos Aires
20 övernattningar på expeditionsfartyg
1 övernattning på Los Nires Hotel i Ushuaia

Kommentarer

När du packar ska du vara uppmärksam på att viktrestriktionen på inrikesflyget mellan Buenos Aires och Ushuaia är 15–23 kilo per person. Passagerare med internationella flygbiljetter från Aerolinas tillåts att använda den högre bagagevikten, men notera att flygbolagen generellt tar ut en extra avgift för övervikt i bagaget.

Skor
Under den tid du befinner dig på fartyget kommer du att få låna vattentäta stövlar som du kan använda under kryssningen och de tillhörande aktiviteterna. Stövlarna är oumbärliga när man ska ta sig från de mindre zodiacbåtarna och upp på land med tanke på att man ofta får stå i iskallt vatten på upp 30 centimeters höjd. För att ge dig själv bästa möjliga förutsättningar att hålla värmen är det en bra idé att ha ett par löst sittande stövlar med plats till två par strumpor.

Jacka
En varm och vattentät vindjacka är ett måste, och du bör även ta med en tunnare jacka som också den skyddar mot regn och vind.

Handskar
Att hålla händerna torra och varma kan vara en utmaning. Det är därför en bra strategi att ha ett par tunnare handskar i polypropylen under ett par varmare och tjockare handskar. På så sätt skyddas du från den värsta kylan när du tar av det yttre handskparet för att fotografera. Glöm inte att ta med reservpar som du kan använda om dina ordinarie handskar blir blöta eller försvinner.

Mössa och halsduk
Ta med en varm yllemössa för att skydda dina öron och en halsduk som du kan använda för att täcka halsen och ansiktet vid behov.

Byxor
Vattentäta byxor, eller ännu hellre Gore Tex-byxor, som tas på utanpå dina vanliga byxor är en nödvändighet. Gore Tex eller liknande material är bra på att hålla vatten och vind borta, samtidigt som de släpper ifrån sig överskottsvärmen. Under de vattentäta byxorna rekommenderas skidbyxor. Ta även med vanliga vardagsbyxor att ha ombord på fartyget.

Strumpor
Packa ner varma och långa ull- eller bomullsstrumpor att ha utanpå silkes- eller polypropylenstrumpor – de ger både värme och isolering. Ta gärna med flera par, då det är oundvikligt att fötterna kommer bli blöta ibland.

Övriga kläder
Ta med ull-, fleece- och/eller bomullströjor (även långärmade t-shirts).

Underställ
Även här fungerar polypropylen bra, och även ull och silke.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

November–mars

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien–Buenos Aires–Trelew samt Ushuaia–Skandinavien inkl. bagage
 • 2 övernattningar i Buenos Aires
 • 1 övernattning i Ushuaia
 • 20 övernattningar på expeditionsfartyg i fyrbäddsrum (uppgradering till eget dubbelrum är möjlig mot extra avgift)
 • Övernattningar, transfers, utflykter och måltider enligt programmet
 • Gratis te och kaffe
 • 13 dagars expeditionstur till Antarktis
 • Båtturer och landstigning i zodiac
 • Aktiviteter som exempelvis bergsbestigning, kajakpaddling och övernattning på fastlandet
 • Föredrag och undervisning på fartyget
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all aktivitetsutrustning
 • Engelsktalande guide under hela kryssningen
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som ej omnämns i programmet
 • Dryck
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Dricks till personalen på fartyget

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: