Se nyhetsbrevet i webbläsaren
 

Afrika

Bergsgorillor, safari, sand och golf

Afrika är puls och kontraster. En resa i Rovos Rails exklusiva tågvagnar med den läckraste maten och de godaste vinerna, en varm, svettig och dammig promenad i Sowetos kåkstad förbi 8115 Orlando West där Mr. Nelson Rolihlahla Mandela bodde. Eller varför inte sköna, lyxiga dagar på Mauritius vita stränder med snorkling i det kristallklara vattnet?

Det är lätt att överanvända klichéer när man skall försöka beskriva kraften, skönheten och känslan av Afrika. Men ingenstans är havet så mäktigt, öknen så torr eller rytmen så eggande som just i Afrika. En resa till Afrika kan skräddarsys på många sätt. Sydafrika eller Tanzania med golf, safari eller trekking. Eller bergsgorillor i de dimhöljda bergen i Uganda? Det finns många sätt att närma sig den afrikanska kontinenten. Drömmer du om kritvita sandstränder och turkosblått vatten hjälper vi dig gärna med det också. Vad sägs om Seychellerna eller Mauritius? Vi på Winberg Travel har besökt Afrika många gånger och hjälper dig med inte bara med en bokning utan även tips och inspiration.


Låt drömmen om Afrika bli verklighet

Seychellerna

Sommaren i Thailand kallas den gröna säsongen. Vissa delar får en del regn och vissa andra är det absolut bästa tiden att resa till; som Koh Samui och Koh Phangan. Men oavsett årstid är Thailand är ett härligt land att semestra i. Öarna bjuder på vita stränder, snorklingsutflykter i det klara vattnet och en riktig paradiskänsla - helt perfekt för avslappning.

Vi har skräddarsytt en sommarresa som blandar avslappning under palmer på kritvita stränder med möjligheten att ge sig ut på en cykelutflykt på Koh Phangan. Du får naturligtvis även ett par dagar i den fantastiska storstaden Bangkok.


Läs mer om sommarresor till Thailand här

Namibia

Åk på äventyr med svensk reseledare

Vi har skräddarsytt en rundresa bland Namibias höjdpunkter med massor av spännande, intressanta och storslagna upplevelser inkluderade. Vad sägs om safari i Kalahari med avslutande ”sundowner”, vandring tillsammans med Sanfolket, storslagna Sossusvlei med röda dyner och miljoner år gamla raviner. Vi upplever Skelettkusten, soluppgång i Spitzkoppe, Swakopmunds ”townships”, geparder, safari och lejonspaning blandat med god mat och härligt sällskap. Tillsammans med vår erfarne och kunnige reseledare går färden till Namibia - ett annorlunda Afrika! Namibias Sanfolk beskriver sitt land som ”världens själ”. Namibia är kargt, själfyllt och fritt. Här lyser solen klarare, färgerna är starkare och naturen är mer trolsk än någon annanstans.

I vår rundresa ingår flyg, alla transporter, massor med utflykter, dricks till guider och rangers, många måltider - allt för att du skall kunna koppla av och låt dig hänföras av Namibia!


Boka din rundresa här

Sydafrika

Safari, vin & golf

Sydafrika är perfekt för en familjesemester. Man slipper jetlag och här väntar de mest fantastiska djurupplevelserna. Man kan göra fantastiska safariutflykter i malariafria områden och körsträckorna är relativt korta så det finns gott om tid att bara koppla av och njuta av tiden tillsammans.

Det finns också en mängd olika golfpaket man kan kombinera med sina intressen och preferenser. Safari och golf på Entabeni kombinerat med The Golf Coast och de läckra linksbanorna längs kusten. Garden Route med Fancourt och de vackra städerna på vägen mot Kapstaden - The Mother City. Den vinintresserade kan få sitt lystmäte stillat i Stellenbosch, Constantia och Franschhoek och dela sina dagar mellan den bästa golfen och besök vid regionens många vingårdar. Med oss bokar du din golfresa till Sydafrika precis som du vill ha den, ett golfpaket med massor av golf och lite safari eller tvärtom - vingårdar, valspaning och upplevelser!


Sydafrika - låt dig inspireras här

Uganda

Afrikas okända skatter

Uganda är ett av de finaste länderna i Afrika att åka på safari i. Stora, välvårdade nationalparker där man har möjlighet att upplev de sällsynta bergsgorillorna i Bwindis ogenomträngliga djungel.

Men man åker inte hit bara för safari, vi skräddarsyr äventyr som stora cykelupplevelser i magnifik natur och djurupplevelser i världsklass. Gläd dig åt att ge dig ut på Ugandas landsvägar och upplev den kontrastrika naturen från cykelsadeln och kom ansikte mot ansikte med Ugandas gästfria lokalbefolkning. Gör en regnskogstrekking bland vilda gorillor och schimpanser innan din färd går vidare upp i Ugandas lika utmanande som legendariska Rwenzoriberg.


Läs mer om våra resor till Uganda här

Kryssningsvisning 25 maj

Följ med och se MSC Poesia

Tillsammans med MSC bjuder vi in till en spännande kryssningsvisningslördag 25 maj i Köpenhamn. Vi gör visningen mellan kl 10:45 – ca 15:00 och fartyget ligger vid Oceankaj i Köpenhamn. Vi bjuds på bubbel och tilltugg för att avsluta med en trevlig lunch!


Anmäl dig här till kryssningsvisning MSC Poesia!

Kryssningsvisning 30 juni

Följ med och se MSC Meraviglia

Den 30 juni är det så dags för fartygsvisning igen och denna gång ser vi MSC Meraviglia som också ligger ivd Oceankaj i Köpenhamn. Vi gör även denna gång visningen mellan kl 10:45 – ca 15:00 och bjuds på bubbel och tilltugg för att avsluta med en trevlig lunch!


Anmäl dig här till kryssningsvisning MSC Meraviglia!